• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cumaya git dedim ve....

Zorla yapılacak şey sence Allah katında sevap olur mu?
Bunu bilen Allah'tır ama baskı ile olucak iş değil bu.
Bence siz çalışmamasına ve ewde oturmasına daha cok kafanızı yorun..
Ted1li Ted1li

Sinirlendiğiniz şey sanırım cumaya gitmemesinden çok size söz verdiği halde yerine getirmemiş sözünü tutmamış olması ama bu oruç meselesi aileyle çok ılgılı sanırım etrafımdada tutmayan birçok arkadaşımın aileleride aynı durumda yanı oruç meselesinede cuma namazı meselesinedeailede öğrenilen birşey bu yada alışılan. sizin müdahale etmenizi anlayabiliyorum en azından ben bukadar çalışıp didiniyorum bi kalksında namaz kılsın dıyorsunuz ama malesef bızım isteklerimizi onlara zorla diretme şansımız olmuyor.
Zorla diretme degil. Yapmiycaksa hic tamam soz demesin bana bahaneler bulmasin gitmek istemiyosa gitmeain zorlamiyorum ben .

İyi de barışmak ile cuma nın Alakası ne

Sen Ada'ma ne hakla karışıyorsun

İster gider ister gitmez ister oruç tutar ister Tutmaz

Sen öyle dersen o da sana kapan der tabii

Çözüm din kişinin vicdanındadır karışılmaz şiarını beslemek

Devlet gibi evlilik de laik olmalı

Gerçekten size ne? Gitmek istemiyorsa gitmez siz karışamazsınız. Baskıyla yapılan ibadetten hayır gelmez. Günaha giren siz oluyorsunuz. Eşinde olsa çocuğun da olsa zorla ibadet yaptıramazsınız. Aklı var, nefsi var. İster gider ister gitmez. Eşiniz haklı.

Evleniyoruz diye herşeyine karışmak hakkı mı doğuyor?
Karşıklı olarak birşeylere karışılabilir...
Ama bu konuda kimse kimsenin ne yapacağına karışamaz.. Bu benim fikrim öteki tarafta bölüşecekmiyiz iyiyi kötüyü :bicak:
Kendi sinirinizi bozmaktan başka bişey yapmıyorsunuz. Bırakın ne istiyorsa onu yapsın:deli:

merak ettim öncesinde cumalarını kaçırmayan ve oruçlarını tutan birimiydi bu yıla özel olarakmı böyle davranıyor.
Benimde başımdan gectı o yuzden soruyorum eşim 5 yıl boyunca cumalarını kacırmadı orucunu cok cok cok ağır bir işte çalıştığı halde hıc bırakmadı ama 6. yıl bazı nedenlerle ne namaz ne oruç hatırlamaz olmustu.Aynı durumdan muzdarip olabilirmiyiz diye merakımdan sordum

Cumsdan cumaya haftada 1 kere yapilan birsey bu kadar zor olmamali bence
belki inanmıyordur?

eşimi ilk işe başladığı hafta cumaya götürmüşler, öylesine yatmış kalkmış. abdesti bile yok tabi :) böyle olması daha mı iyi? sen kendin örnek olabilirsin ibadetini görür belki etkilenir. ama böyle kavgayla küserek vs. olmaz.

Cami kapısını zor gören bir insana " barışırım ama cumaya gideceksin" demek ne kadar mantıksız ? Eh haliyle sizinle barışmak için " tamam" demiş... Baskıcı olmayın iyice soğutursunuz ... Siz dinî vecibelerinizi yerine getirin, nasıl olsa herkes kendi yaptığını hesabını verecek...

Kocanin dediklerine %100 katiliyorum.

Neden dedim gitmiyorum iste benim dinime karisma dedi

senin yuzunden daha cok günaha giriyorum bidahada solemicem diye bir msj atti bana .

Cok biliyorsan kapan sende o zaman
Sana her kim bakiosa onunla zina yapmissin kadarr gunaha giriosun sende
Benim dinimi sınama git önce bi kendine bak diye msj atti.

Eşlerin eşler üzerinde hakları ve yükümlülükleri var. Sen yerine getirmiş yanlış yaptığını düşündüğün konuda onu uyarmışsın. Uyup uymaması onun bileceği iş. Bir eş olarak onunda aileyi geçindirmek gibi bir yükümlülüğü var. Onu da yerine getirmiyor.kavga etme ama sorumluluklarını yerine getirmesini uygun bir dille söyle derim. Bu mübarek günler hörmetine allah yardımcın olsun

inancıma ibadetime karışan annem olsa redder, kocam olsa boşarım!
ayrıca konunun can sıkıntısından açıldığı gibi bir izlenime kapıldım nedense, yoksa herhalde şurda yazacak sosyal zekaya sahip herhangi bir birey dinde zorlama olmayacağını, zorla yapılan ibadetlerin bir işe yaramayacağını idrak edebiliyordur. yanılıyor muyum?

İyi de barışmak ile cuma nın Alakası ne

Sen Ada'ma ne hakla karışıyorsun

İster gider ister gitmez ister oruç tutar ister Tutmaz

Sen öyle dersen o da sana kapan der tabii

Çözüm din kişinin vicdanındadır karışılmaz şiarını beslemek

Devlet gibi evlilik de laik olmalı
Adama ne karisiyorsun derken ? Siz esinize karismiyosunuz veya o size karisamiyor herhalde.

Back