• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cumaya git dedim ve....

Zorla hicbirsey olmuyor. Benim esimde ramazanin ilk günü icki icti ve yeni evliyiz daha okadar agladim ve uzuldum ki. Dedim böyle oldugunu bilseydim seninle evlenmezdim bunun icin mi evlenmeyecektin benimle dedi. Daha icmeyeceksin dedim. Gecen yine 2 3 bira alsam ne olur ki diyor. Dedim evimin bereketini kaçıramazsin git nerde iciyorsan ic dedim. Konuyu acmiyor daha bakalim insallah acmazda. Carsamba gunu is seyahatim var kesin ozaman içecek. Eve geldigimde hissedersem cok buyuk kavga cikaracam. Bende alıyorum alkol ara sira ama ramazan ayinin bir hurmeti olmali

Adama ne karisiyorsun derken ? Siz esinize karismiyosunuz veya o size karisamiyor herhalde.
konu kapanacak bari banlanmayayim diye yorum yapmamaya çalışıyorum ama cidden merak ediyorum madem öyle istekleriniz var niye namaz kilan oruc tutan biriyle evlenmediniz ki??? bende bu konularda hassasim evlenirken bunlara da dikkat ettim öyle evlendim

İnsanlar dindarlıklarını Allah 'a göstermeli, kullara değil. Din de zorlama, baskı yoktur. Fikrinizi söylersiniz yapmazsa onun bileceği iş, siz dört dörtlük yerine getiriyor musunuz mesela ?

Dinde zorlama yoktur.her koyun kendi bacağından asılır. Esin bile olsa zorlamaya hakkın yok..ben de oruç tutmuyorum bebekten dolayı ama eşim zorlarsa daha bi inada binerim ve hiç tutmam. Çocuk değil sonuçta sevabı günahı ayırt edecek yaşta. ..

Dibine kadar haksizsin esinde dibine kadar haklı kapalı misin? Kapaliysan gerçek anlamdamı yoksa yeni nesil tarzımı gerçek anlamda kapalı olsan ve dinimzn gerektirdigi şeyleri yapsan bile eşini zorlayamazsn. Bu onun hayatı ne yapiosa kendine sanane

Baştan sona yanlış. Barışmak için bunu nasıl şart kosarsin. Adam senin zorunla ibadet etmez, bu başlı başına yanlış zaten.hicbir şey yapmaması onu bağlar.bir kere şöyle kapat konuyu.icinden gelmeden olacak işler değil bunlar.
Ben oruç tutuyorum eşime de dedim yok dedi bir daha da ustelemedi. Ama bana karışmaz istiyorsan namaz da kıl ama ben yapmayacak dedi ne diyeyim ben adama paşa gönlü bilir yani.

Evlenmeden önce cuma ya gider miydi ? Ibadetlerine daha dikkat edecek diye söz verdi mi ?
Bunlar çok önemli haklı olmanız için.

Bunun dışında elbette isteyebilirsiniz , siz onun eşisiniz , ancak böyle değil , uyanırsınız ve ona bırakırsınız .
Zaten söyledikçe inat eder.
...

Normalde hizmet etmek zorunda değilsiniz, oruçluyken hiç değilsiniz . Bırakın ne yapıyorsa yapsın.

Neden çalışmıyor ? Isten mi çıktı, tembellikten mi ?

Arkadaslar ben yazmadim sizde cavap vermediniz sayin. Bu kadar mi yargilayici bir milletiz biz bayan bayan halinden anlamak degil hepiniz bir kac arkadas haric birseylerin lafini sokmak ezmek laflarinizi giydirmek icin yorum yapiyorsunuz. ALLAH askina yapmayin boyle sizden once ben kendimi sikayet ettim merak etmeyin. Boyle bir dunya boyle bir muslumanlik olamaz ben karisirim demiyorum size esimin iyiligi icin birseyler yapmaya calisiyorum ama sizler tarafindan yargilaniyorum benim bunu soylemem gerek he yapar yapmaz kendine kalmis ama soylemekle mukellefim. Rica ediyoum yorum yapmak icin yorum yapmayin Laf sokmak icin yorum yapmayin hepimiz bayaniz ve birbirimizi ezmeye calisarak ezerek hicbirsey olamayiz.. ben dahada hicbirinize birsey demiyorum.

Evlenmeden önce cuma ya gider miydi ? Ibadetlerine daha dikkat edecek diye söz verdi mi ?
Bunlar çok önemli haklı olmanız için.

Bunun dışında elbette isteyebilirsiniz , siz onun eşisiniz , ancak böyle değil , uyanırsınız ve ona bırakırsınız .
Zaten söyledikçe inat eder.
...

Normalde hizmet etmek zorunda değilsiniz, oruçluyken hiç değilsiniz . Bırakın ne yapıyorsa yapsın.

Neden çalışmıyor ? Isten mi çıktı, tembellikten mi ?
Hep bir bahaneyle islerden cikip helip evde oturuyor ben kadin halimle calisiyorum evimin kirasini evimi gecindiriyorum

ettiği lafların hepsini haketmişsin bence. cumaya gitmesini isteyebilirsin bunu dile de getirebilirsin. ama sart koşmak nedir yani ?

Arkadaslar ben yazmadim sizde cavap vermediniz sayin. Bu kadar mi yargilayici bir milletiz biz bayan bayan halinden anlamak defil hepiniz bir kac arkadas haric birseylerin lafini sokmak ezmek laflarinizi giydirmek icin yorum yapiyorsunuz. ALLAH askina yapmayin boyle sizden once ben kendimi sikayet ettim merak etmeyin. Boyle bir dunya boyle bir muslumanlik olamamz be karisirim demiyorum size esimin iyiligi icin birseyler yapmaya calisiyorum ama sizler tarafindan yargilaniyorum benim bunu soylemem gerek he yapar yapmaz kendine kalmis ama soylemekle mukellefim. Rica ediyoum yorum yapmak icin yorum yapmayin Laf sokmak ixin yorum yapmayin hepimiz bayaniz ve birbirimizi ezmeye calisarak ezerek hicbirsey olamayiz.. ben dahada hicbirinize birsey demiyorum.

Adam Allah icin yapmiyor da, senin icin/senin zorlamalarinla mi yapacak birak Allahaskina.

Dinde zorlama yoktur . Bunu bir ogrenemediniz gitti.

Hatirlatmak farkli sart kosup zorda birakmak farkli,bu tur konular acilir ve muslumanliga giydirmek icin bazı firsatçilara da gün dogar.Buraların acemisisin belli ama maalesef boyle iste.....yasaaaaaaaak kısacası....

Arkadaslar ben yazmadim sizde cavap vermediniz sayin. Bu kadar mi yargilayici bir milletiz biz bayan bayan halinden anlamak degil hepiniz bir kac arkadas haric birseylerin lafini sokmak ezmek laflarinizi giydirmek icin yorum yapiyorsunuz. ALLAH askina yapmayin boyle sizden once ben kendimi sikayet ettim merak etmeyin. Boyle bir dunya boyle bir muslumanlik olamaz ben karisirim demiyorum size esimin iyiligi icin birseyler yapmaya calisiyorum ama sizler tarafindan yargilaniyorum benim bunu soylemem gerek he yapar yapmaz kendine kalmis ama soylemekle mukellefim. Rica ediyoum yorum yapmak icin yorum yapmayin Laf sokmak icin yorum yapmayin hepimiz bayaniz ve birbirimizi ezmeye calisarak ezerek hicbirsey olamayiz.. ben dahada hicbirinize birsey demiyorum.

Siz eşinize uyarı şeklinde söylememişsiniz ki barışmak için şart koşmuşsunuz

Onu da geçtim okulda yoklama alan öğretmen gibi geçen hafta gitmedin bu hafta git demişsiniz

Bu olmaz

Ada'mın tüm hayatı faul zaten ama siz gereksiz bir hususta üstüne gitmişsiniz

İş bul çalış dedim deseydiniz hiçbirimiz Nasıl karışırsın Ada'm ister iş bulur ister yayılır demezdik ki

Ya gerçekten çok merak ediyorum konu sahibi 5 vakit namazını kiliyormusn kapali misin sonuçta bunlarda dinimzce olması gerekenler cidden meraktan soruyorum

Hep bir bahaneyle islerden cikip helip evde oturuyor ben kadin halimle calisiyorum evimin kirasini evimi gecindiriyorum

Cumaya değil de doğru düzgün bir işe girip
Sorumluluk alması yönünde koysaydınız keşke şartınızı.

Orucu tutacaksa kendisine tutacak, cuma ya gidecekse kendisi için gidecek.
Söylersiniz yaparsa kendine, yapmaz ise yine kendine.
Burada sizi bağlayan bir durum yok.

Sizin ki kabul etmeseniz de baskıya dönüşmüş..

Evinin sorumluluğunu dahi alamayan, zırt pırt işten bahanelerle ayrılan bir adamın
ahiretine kadar da düşünmeyin artık.

Öyle biri ile evlenmiş olsaydınız daha iyi olmaz mıydı ? Şimdi burada bir çok kişi haklı... İnancı olan da konuşur olmayan da ... O da sizin iyiliğinizi düşündü demekki " sende kapan o zaman" dedi... Sırf burada kadınlar var diye haksız olan kisi " kadın olunca" görmezden mı gelelim ?

Valla ben buradaki birçok arkadaşın aksine sizi destekliyorum.Tamam dinde zorlama yoktur ama eşler birbirinden de sorumludur dini konularda bile.Hem siz öyle silah zoruyla da bişey yapmamışsınız sadece gitmesi için söz istemişsiniz.Belki size verdiği sözü yerine getirip bir iki kez sizin zorlamanızla gidecekti ve sonrasında da dini bir vecibe olduğunu tam idrak edip nefsini yenip devam ettirecekti.Bence haklısınız ben de olsam Eğer eşim gitmezse kendisini Cuma'ya gitmesi için ikna etmeye onu yöneltmeye çalışırdım.

Back