Covidli eşimin içinden canavar çıktı :/

Bi kocaya bi anneye kosturacagina o da karantinaya girip evde esine baksin o zamn. Insan esini yaninda ister boyle bi durumda Kosa kosa annesine gitmis. Yemrk getirmek yetiyor mu, kemikleri agriyor atesli vs olsa kalkip bi suyunu bitki cayini nasil alacak adam yazik degil mi
Evet bu da önemli.. Empati derken bunu kastetmiştim. Hasta oldum gerçekten hastanın psikolojisi ve ihtiyaçları çok başka.. Burda sanki adam kendi kendine bakmış..

Yemek tamam da meyvesi, suyu, ilacı, ateşi vs.. önemli

Sizi rahatsız neden etti işte orası saçma. Benim görüşüm böyle. Eşimi bırakıp başka bir evde kalmaya gitmeyi tercih etmem. Ne derece dikkat edeceğini biliyordur herhalde, bilmiyorsa da benlik bir durum değil. İstediğim yorumu yazmakta özgürüm, siz dikkate almazsınız bir başkası alır bu bir başkasının bileceği iştir. Ayrıca ben sizi alıntılanmadım siz beni alıntıladınız. O yüzden aynı tavsiyeyi ben size vereceğim beğenmediyseniz göz ardı edebilirsiniz. Herkes kendi yaptığından mesul.

Benim minnoş kocacım, herşeyden kıymetli ve önemli. 3 gün yalnız bırakırsam ya biri kapar, ya da kendine bakamayıp, pislik içinde ölür 😒

Bi kocaya bi anneye kosturacagina o da karantinaya girip evde esine baksin o zamn. Insan esini yaninda ister boyle bi durumda Kosa kosa annesine gitmis. Yemrk getirmek yetiyor mu, kemikleri agriyor atesli vs olsa kalkip bi suyunu bitki cayini nasil alacak adam yazik degil mi
Ya adam sabahın köründe bile telefon derdine düşüp kavga çıkarmış , gitsin suyunu ilacını da kendi alıversin.

5.sınıfım şu an,enfeksiyon stajındayım.Geçen hafta Covid ile ilgili seminerimiz vardı,o yüzden az buçuk oranları biliyorum.Şu an yayılan varyant,komplikasyonları,yoğun bakım oranları,aşının koruyuculuğu,yan etkileri ne hepsini tartıştık verileriyle.Benim takıldığım nokta aşının koruyuculuğu değil zaten.
Beni rahatsız eden nokta ; konu sahibinin nasıl bir evde olduğunu bilmeden,nasıl bir hayat sürdüğünü,hijyen durumunu,aşılı olup olmadığını,olduysa bile ne zaman olduğunu bilmeden böyle bir tavsiyeyi vermek.Üstelik risk faktörü var mı yok mu bunu bile bilmiyoruz.Burası herkese açık bir forum sonuçta,konu sahibi belki yazılanları okuyup geçti sadece ama bir başkası durumu önemsiz görüp kendini riske atabilir.
Ayrıca evde olup da bulaş olacağının garantisi de yok,bunu da biliyorum.Sadece korunma açısından ayrı kalmanın daha yararlı olacağı düşüncesindeyim.
peki sizin fikirlerinize göre de insanlar daha çok dışarda olsa evde kalmayınca temaslı olsalar başkalarıyla bu yüzden de artmaz mı. Günde üç kez yemek götürüyormuş mesela geri yaşlı insanların yanına gidiyor bulaş oldu diyelim anne ve babasına geçme ihtimali yok mu? Peki siz bir doktor adayı olarak bu durumda anne ve babanın yoğun bakıma yatmasına sebep olursanız vicdan azabı duymaz mısınız? Bu kadın evde olmadığı için adam kapıyı açıyor ve nefesi ortak olan alana yayılıyorsa ve karşı komşu da bu hastalığı kaparsa mesela karşımızdakini insanları öldürebilirsin derken nesnel ve kesin bilgilerimiz olamalı değil mi?
Sizin bu dediğinize göre aynı evde korona olmayanların testle onaylandığı durumlarda evden çıkmaya neden izin verilmiyor madem evde tek bir kişi hasta diğerlerinin olmadığından eminiz herkes akrabalarında kalabilsin neden hasta olan insanların yanındaki insanların kesin emin olduğumuz halde çıkmasına izin vermiyorlar?

Ay yorumlar karşısında, kendi kendime gereksiz yükseldim. Öpüyorum hepinizi 😂
Kötü hissettim, tek yaptığım koşturmak, iyi niyetle yapıyorum. Çalışmak zorundayım, kendi işim kapatamam, negatifim çünkü pozitif olsam evet mecbur. Onu da mağdur etmedim. Yorumlar felaket empatiden yoksun

Kötü hissettim, tek yaptığım koşturmak, iyi niyetle yapıyorum. Çalışmak zorundayım, kendi işim kapatamam, negatifim çünkü pozitif olsam evet mecbur. Onu da mağdur etmedim. Yorumlar felaket empatiden yoksun
Çok üzme kendini. Olur bu zamanlarda böyle şeyler. Senin ne kadar yorulduğunu anlayamıyordur. O şimdi "kaç kere söyledim, ilgilenmiyor" diye düşünüp sana güceniyordur. Uygun bir zamanda kendi durumunu daha açık anlatırsan barışırsınız☺️

Ben eşlerin ayrı karantinaya girmesini de anlamıyorum. Ayrı odada takılırım ama onu yalnız da bırakma.
Eşiniz size kırılmış bence ki ben olsam ben de kırılır tepki verirdim sanırım. Orda hasta ve yalnız adama çay keyfimi bölme diyorsunuz. Değer vermemek gibi geliyor insana.
Katılıyorum bence derdi telefon değil. Eşini yanında istemesi. Farkli odalarda kalınabilirdi ben olsam öyle tercih ederdim. Şu an benim eşimde pozitif maalesef hasta olunca dikkat etmedik, aklımıza hiç gelmedi. Hep yanında durdum baktim ona. Pazartesi sonucunun pozitif olduğunu öğrendikten sonra belki geçmemiştir bir ihtimal diye odaları ayirdik. Yemeğini verip ilgileniyorum elimden geldiğince. Maske takip kapıya birakiyorum yemeğini. Ben temaslı sayılmama rağmen henüz bende belirti yok diye esimde, annemde annemlere gitmem gerektiğini soylediler tabiki kabul etmedim. Hem annemleri riske atamam hem de eşimi birakamam. Bana kac kez Allah razi olsun, cok iyi bir eşsin diyor inanın kovid psikolojisi çok çok farklı. Bir kerede yemeğini verdim bana gitme dedi mesela. Demez asla eşim beni de düşünür ama dedi iste. Çok üzgünüm duramam hayatım ama seninleyim dedim bende. Hasta insana çikisilmaz. Ki dikkat etmeme sebebimiz biraz eşimdi maalesef yanıma geldi , onunla ilgilenmemi istedi. Buna rağmen yüzüne vurmadım su an hasta neden moralini bozayım ki.
Bugün bende de halsizlik kırgınlık boğaz ağrısı başladı. O kendini suçlu hissediyor. Bende dikkat etmedim üzülme diyorum.
Konu sahibi de biraz alttan alsin bence. Canavarlık bir sey göremedim

Siz de eşinize empati yapmıyorsunuz çok da kasmayın o yüzden yorumlar felaket diye.

Ya bırak ne hali varsa görsün. Şımarık erkeklerin abartı hasta psikolojisini çekmek durumunda değilsiniz.

Hadi adam kendi işini halledemeyecek düzeyde olur, risk alıp aynı eve girer, yardımcı olursunuz. Anladığım eşinizin böyle bir durumu yok. Sadece şımarıklık.

Ya bırak ne hali varsa görsün. Şımarık erkeklerin abartı hasta psikolojisini çekmek durumunda değilsiniz.

Hadi adam kendi işini halledemeyecek düzeyde olur, risk alıp aynı eve girer, yardımcı olursunuz. Anladığım eşinizin böyle bir durumu yok. Sadece şımarıklık.
Ya şimdi adam iyileştikten sonra da bütün evi konu sahibi temizleyecek. Bunu tek düşünen ben olamam. Maşallah millet epey çalışkan, gözlerine görünmüyor.

Siz temaslı değil misiniz? Beklemeniz gerekiyor. 5.gün test yaptırdınız mı?

Ya şimdi adam iyileştikten sonra da bütün evi konu sahibi temizleyecek. Bunu tek düşünen ben olamam. Maşallah millet epey çalışkan, gözlerine görünmüyor.

Biz üşendik. 😁 Korona gecirdikten sonra bir anda butun evi kaldirip temizlemedik normal rutinimiz devam etti zaten eşimde hal yoktu. Yapmak istesem de tek başima hiç kalkışamazdim zaten. 🙄 Birini tutmakta mantikli gelmemisti. Bence rutin disi bir temizlik cok gerekmiyor sanki yani bizde sorun olmamisti.

Biz üşendik. 😁 Korona gecirdikten sonra bir anda butun evi kaldirip temizlemedik normal rutinimiz devam etti zaten eşimde hal yoktu. Yapmak istesem de tek başima hiç kalkışamazdim zaten. 🙄 Birini tutmakta mantikli gelmemisti. Bence rutin disi bir temizlik cok gerekmiyor sanki yani bizde sorun olmamisti.
Bende şu an onu düşünüyorum napicam diye. Bende kötü olmaya başlıyorum hastalık bitince hal mi kalacak ki. Her yere dezenfektan sıkıp sonra silsem yetmez mi acaba iyice havalandırıp. Eşim yapar ama tek başına yapamaz ben kendimde göremiyorum o gücü

Evde yalnız ,korona olmuş birinden bahsediyoruz. Sizce ruh hali normal olabilir mi şimdi? Korona yaşadım onun verdiği gerginlik bile yetiyor acaba bir şey olacak mı diye .
Anlayışlı olup idare edin lütfen bu süreçte.

Gergin insan telefon peşindenmi düşer? Hasta insan yatar, kendine gelmeyz çalişir. Onu geçtim, kendidide sipariş edebilir. Nedir ya bu erkeklerin her halti onaylanmasi. Adam basbaya kaba saba, eşine bağiriyor. Kanser olsa bile bu kimseye bağirma hakkini vermiyor. Hele bur cep telefonu için. Fazla şimarik çocuklar gibi. Gercekten burdaki kadinlara inanamiyorum. Kendinize ne muameleyi hak görüyorsunuz, yazik ya.

Yenibirhayataaa Yenibirhayataaa Gayet haklisin. Ben olsam artik zerre oğraşmazdim. Gitsin kendisi sipariş etsin. Septomlari hafifse yemek bile yollamazdim. Tersi olsa, hangi erkek karisina yemek yollardi? Aa olurmu hiç o, kadin ister ateşi olsun, kadin o. Tabiki yemek yapar.

Halı perde kalkar, her yer silinir, dolap içleri çok karışmadıysa gerek yok, zaten adam tekmiş evde, nereleri gezdi nerelerde yattı belli değil. Bulaşma bulaştırma riskinden aynı evde kalmadıysa konu sahibi, eşinin hastalığı geçtiğinde de direkt girip o evde oturamaz diye düşünüyorum.

Gergin insan telefon peşindenmi düşer? Hasta insan yatar, kendine gelmeyz çalişir. Onu geçtim, kendidide sipariş edebilir. Nedir ya bu erkeklerin her halti onaylanmasi. Adam basbaya kaba saba, eşine bağiriyor. Kanser olsa bile bu kimseye bağirma hakkini vermiyor. Hele bur cep telefonu için. Fazla şimarik çocuklar gibi. Gercekten burdaki kadinlara inanamiyorum. Kendinize ne muameleyi hak görüyorsunuz, yazik ya.

Yenibirhayataaa Yenibirhayataaa Gayet haklisin. Ben olsam artik zerre oğraşmazdim. Gitsin kendisi sipariş etsin. Septomlari hafifse yemek bile yollamazdim. Tersi olsa, hangi erkek karisina yemek yollardi? Aa olurmu hiç o, kadin ister ateşi olsun, kadin o. Tabiki yemek yapar.
Siz niye her konuda insanları alıntılayıp fikirlerinizi empoze etmeye çalışıyorsunuz?Sizin gibi düşünmek için sözleşme mi imzaladık?
Bilirkişi gibi gayet haklısın demenize değinmiyorum bile:)

X