Toplum sağlığını ilgilendiren bir konuda,konu sahibinin risk altına girmek istememesinin ve taşıyıcılığı artırmamasının yanlış bir tarafı yok bana kalırsa.Şu aralar artışta olan omicron yaklaşık 3.5 kat daha hızlı yayılıyor deltadan,delta da zaten Wuhan'dan 10 kata yakın hızlı yayılıyordu.İnsanların hastalık taşımamak istemesinde yanlış bir şey yok bence,eş bile olsanız yeri geldiğinde bazı fedakarlıklar yapılmalı.Ben hasta olsam ben derdim eşime git diye ( onda semptom yoksa ve testleri negatif geldiyse tabii ki ) ,ben hafif atlatabilirim,ama organ kaybına kadar giden vakalar mevcut,eşimin böyle bir vaka olmayacağının garantisi yok.Biz hep immun yetmezlikli hastalar diyoruz ama hiçbir hastalığı olmadığı halde covid sonrası kötüleşen çok vaka var.Maske hatta aşı bile korunma konusunda ilk varyanta göre daha etkisiz,bir sürü çalışma mevcut bununla ilgili.Oda ayırsanız bile kimisinin ayrı lavabo,ayrı tuvalet kullanma lüksü yok mesela,buradan da bulaş olabileceği bildirildi.
Konu sahibi sizin oyalamanız da yanlış,eşinizin de büyük ihtimalle canı sıkılıyordur.Söylediklerinde de bir şey bulamadım ben,sadece sinirle söylemiş,biraz anlayış gösterin bence.Zaten hasta,belki korkuyordur da,biraz alttan alın.