Covidli eşimin içinden canavar çıktı :/

Ayrıca ben covid olduğumda bir ara ciddi fenalaştım birden birşey yokmuş gibiyken birden hastanelik oldum hiç korkmuyor musunuz bu adam evde yalnız bişey olursa diye kendinizi sağlama almışsınız yemek götürdüm diye sizi mi övelim aman tanrımmm hasta eşine yemek götürmüş bir telefon almayı bile süründürmüşsünüz adam da napsın bu kadar alakasız olunca çıldırmış

Yorumların bazılarını hayretle okudum. Benim kendime ait bir işim var, yani negatifim ve işimin başında olmam gerekiyor. Evde muhtemel ki yorum yapan bazı üyeler gibi duramıyorum. Bende isterdim zira günde 3 kez yemek götürüp ordan oraya sürüneceğime eşimin yanında olmayı prenses prenses takılmayı. Çok acımazsınız, çok kötüsünüz.
Hanımefendi dünya üzerine işi olan, işinin başında duran bir siz değilsiniz zibilyon tane insan var böyle. Ben covid iken eşim temaslı bile görünmedi işine gücüne gitti geldi, aynı zamanda benimle de ilgilendi. Biz acımasız değil siz düşüncesizsiniz, eşinizin size en ihtiyaç duyduğu zamanda koşa koşa annenize gitmişsiniz, ki temaslı bile degilsiniz. Adam kapatırdı kendini odaya tamam işte. Ay ben çalışıyorum, ay ben işimin başındayım siz gibi evde durmuyorum cümlelerini başkasına sarf edin bence, basbaya piremses sendromundasınız

Ayrıca ben covid olduğumda bir ara ciddi fenalaştım birden birşey yokmuş gibiyken birden hastanelik oldum hiç korkmuyor musunuz bu adam evde yalnız bişey olursa diye kendinizi sağlama almışsınız yemek götürdüm diye sizi mi övelim aman tanrımmm hasta eşine yemek götürmüş bir telefon almayı bile süründürmüşsünüz adam da napsın bu kadar alakasız olunca çıldırmış
nası yao_Oo_O

Erkeklerin hastalık nazı da yani 😅 Telefonunu iki dk sipariş edebilir. Onu geçtim ama size şundan dolayı şaşkınım ki hasta adamı evde öylece nasıl yalnız bırakabiliyorsunuz? Maskenizi takip ayrı odada yatabilirdiniz. Ben doğru bulmadım ama tabii herkesin hayatı kendine bir şey diyemem.

Bence tersten yazmalıydınız konuyu. Ben hastayım eşim telefon almadı diye yazsaydınız yorumlar çok farklı olurdu. Çok prensessiniz yatalak değilsiniz kendiniz alabilirdiniz. Bunun için dışarda koşturan adama kırıcı laflar etmeseydiniz gibi cümleler olurdu muhtemelen. Kadınlar hamile psikolojisine girerse abartmayın oluyor. Ama erkeklerin psikolojisi her daim narin. Şurda yüzlerce kadının hem korona olup hem evi çekip çevirdiğine yemin edebilirim. Erkekler grip bile olunca inanılmaz nazlanıyorlar.

Erkeklerin hastalık nazı da yani 😅 Telefonunu iki dk sipariş edebilir. Onu geçtim ama size şundan dolayı şaşkınım ki hasta adamı evde öylece nasıl yalnız bırakabiliyorsunuz? Maskenizi takip ayrı odada yatabilirdiniz. Ben doğru bulmadım ama tabii herkesin hayatı kendine bir şey diyemem.
Kadın hasta iken koca annesinin evine gitse söveriz ama değil mi?
İtiraf edelim…

Toplum sağlığını ilgilendiren bir konuda,konu sahibinin risk altına girmek istememesinin ve taşıyıcılığı artırmamasının yanlış bir tarafı yok bana kalırsa.Şu aralar artışta olan omicron yaklaşık 3.5 kat daha hızlı yayılıyor deltadan,delta da zaten Wuhan'dan 10 kata yakın hızlı yayılıyordu.İnsanların hastalık taşımamak istemesinde yanlış bir şey yok bence,eş bile olsanız yeri geldiğinde bazı fedakarlıklar yapılmalı.Ben hasta olsam ben derdim eşime git diye ( onda semptom yoksa ve testleri negatif geldiyse tabii ki ) ,ben hafif atlatabilirim,ama organ kaybına kadar giden vakalar mevcut,eşimin böyle bir vaka olmayacağının garantisi yok.Biz hep immun yetmezlikli hastalar diyoruz ama hiçbir hastalığı olmadığı halde covid sonrası kötüleşen çok vaka var.Maske hatta aşı bile korunma konusunda ilk varyanta göre daha etkisiz,bir sürü çalışma mevcut bununla ilgili.Oda ayırsanız bile kimisinin ayrı lavabo,ayrı tuvalet kullanma lüksü yok mesela,buradan da bulaş olabileceği bildirildi.

Konu sahibi sizin oyalamanız da yanlış,eşinizin de büyük ihtimalle canı sıkılıyordur.Söylediklerinde de bir şey bulamadım ben,sadece sinirle söylemiş,biraz anlayış gösterin bence.Zaten hasta,belki korkuyordur da,biraz alttan alın.

Bilgilendirme için teşekkür ederim ama hastalığın ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Siz git derdiniz ben gitmezdim konu sahibi gitmiş hepimiz farklı insanlarız. Sizden farklı düşünen herkesi tek tek alıntılıyor musunuz?

Erkeklerin şu hasta olduklarında ölüm döşeğinde gibi tavırlara girmesi🙄Allah bilipte erkek yaratmış demek ki kadın olsalar ne yapacaklardı acaba?

Kadın hasta iken koca annesinin evine gitse söveriz ama değil mi?
İtiraf edelim…
Aa tabii ki linç ederdik 😅 Hastalıkta sağlıkta diye söz veriyoruz. Kadın da erkek de zor zamanda birbirinin yanında olmalı. Gerekli tedbiri aldıktan sonra ne olacak ki. Yazık adama bence öfkesi yalnız bırakıldığına. Direkt bunu söyleyememiş başka şeyleri bahane edip patlamış gibi geldi.

Kusura bakmayın ama bu kadar da olur be ya, olmaz mı.
Ne bileyim, adam hastalıktan ve yalnızlıktan bunalmıştır. Gerginlik olur yani.
Sizde de olur, yorgunluk kafa ve beden yorgunluğu.
Geçen hafta benim de eşim covid oldu. Hafif atlattı ama inanın stresi yetti zaten. Hijyeni sağlamak, teması kesmek, yediği içtiği şeyleri dezenfekte etmek, onu iyi beslemeye çalışmak falan.. Üstelik bir de "ya bir anda kötü olursa" diye endişelenmek.
Kolay birşey değil.
Az alttan alıverin birbirinizi.
Hiç mi daha evvel tartışmadınız.
Canavar görmemişsiniz.. Görmeyin zaten☺️

Bilgilendirme için teşekkür ederim ama hastalığın ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Siz git derdiniz ben gitmezdim konu sahibi gitmiş hepimiz farklı insanlarız. Sizden farklı düşünen herkesi tek tek alıntılıyor musunuz?

Hayır,sadece hastalığı nasıl atlatacağını bilmediğiniz birine ''kalabilirdiniz evde de'' gibi bir tavsiye vermeniz beni rahatsız etti.Son zamanlardaki veriler bulaş riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koyuyorken ve konu sahibinin ne derece dikkatli olacağının garantisi bile yokken,uzaktan hastalığa davet çıkarmayı doğru bulmuyorum.Konuyu olur da dışarıdan biri okuyup benzer bir karar aşamasında kendini ''kötü eş'' hissetmesin diye yazdım yorumumu da,beğenmiyorsanız ignore atın geçin.

"yayıla yayıla takılıp... sonra anca dönmüşsünüz" ne kaba bir tabir? Kadın çalışıyor. Yorgun. Elinden geleni yapıyor. İlgisiz değil. Telefonu alamayışının sebebini de anlattı. Aksilikler.. Üstelik yazdığınız gibi eşi canıyla falan uğraşmıyor. Öyle olsa evde değil yoğun bakımda olurdu. Dramatize etmeye gerek yok.. Çok hastayım ölüyorum korkuyorum.. iyi ki varsın beni yalnız bırakma olurmu demiyor ki? Telefonu yok da değil? Eski telefonu bozulmuş ve şu an yedek telefon kullanıyor. Tüm gün ısrarla eşinin yeni bir telefon almasını isteyeceğine kendi de alabilirdi..

Neden bana bu kadar yükseldiğinizi anlamadım, biraz sakin. Konu sahibi kendisi yazmış yemek yedim çay içtim döndüm diye. Kullandığım tabirin kaba olduğunu da düşünmüyorum. Velev ki öyle sizin tarafınızdan bu şekilde uyarılmaya ihtiyacım yok. Covid olan herkesin hayati riski var bu da dramatize etmek değil gerçekler. Evde sıfır sorunla hastalık geçirip sonrasında yoğun bakıma yatıp ölen insanlar tanıdım, siz tanımadıysanız da şimdi öğrenin böyle vakalar çok. Alamamış ki eşinden istemiş. Bir şey istendiyse ilk müsaitlik anında yapılmalı. İlk müsaitlik anı da 2 saat sonra olmamalı. Çay içerken de sipariş verilebilirdi mesela. Mesele telefonunun olmaması değil eşi tarafından ikinci plana atılması isterse elinde 5 telefon olsun. Ek olarak konu sahibi sizin kadar kendini savunmuyor. İsterseniz konu sahibinin eşi özür dilesin nasıl eşimden bana telefon almasını isterdim diye, adamı bu yüzden bile suçlu çıkartmışsınız

Son düzenleme:
Ayrıca neden evinizde değilsiniz ki, tedbir iyidir kesinlikle o ayrı ama çoluk çocuk yoksa pekala siz de evinize gider,ayrı odalarda yaşardınız,yine tedbirli olurdunuz.
Ben 3 çocukla temas etmeden 10 gün yaşattım adamı, bence çocuk yoksa daha kolay olurdu.
Maskemizi çifter çifter takar bazen büyük salonda yanında bile dururdum biraz belki.
Çok mu tedbirsizce bilmem ama havalandırdıktan sonra bişey olmaz bence az süreden.
Wc banyo zaten ayrı..
Tabi herkesin düşüncesi düzeni farklı.

Hayır,sadece hastalığı nasıl atlatacağını bilmediğiniz birine ''kalabilirdiniz evde de'' gibi bir tavsiye vermeniz beni rahatsız etti.Son zamanlardaki veriler bulaş riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koyuyorken ve konu sahibinin ne derece dikkatli olacağının garantisi bile yokken,uzaktan hastalığa davet çıkarmayı doğru bulmuyorum.Konuyu olur da dışarıdan biri okuyup benzer bir karar aşamasında kendini ''kötü eş'' hissetmesin diye yazdım yorumumu da,beğenmiyorsanız ignore atın geçin.

Sizi rahatsız neden etti işte orası saçma. Benim görüşüm böyle. Eşimi bırakıp başka bir evde kalmaya gitmeyi tercih etmem. Ne derece dikkat edeceğini biliyordur herhalde, bilmiyorsa da benlik bir durum değil. İstediğim yorumu yazmakta özgürüm, siz dikkate almazsınız bir başkası alır bu bir başkasının bileceği iştir. Ayrıca ben sizi alıntılanmadım siz beni alıntıladınız. O yüzden aynı tavsiyeyi ben size vereceğim beğenmediyseniz göz ardı edebilirsiniz. Herkes kendi yaptığından mesul.

Açıkçası ben olsam böyle bir durumda eşimi yalnız bırakmazdım. Çift maske takar yan odada oturur yine de yanında olurdum.
Belki de buna kırılmıştır ama söylemek istemiyordur.

Merhabalar,

Eşim önceki gün covid oldu, görevde olduğu İçin temasımız yoktu. Ben annemlere geçtim, işe gidip geliyorum o evde.

Biraz uzun olacak ama iki gündür yaşadıklarımı yazmak istiyorum. Ben sabah erkenden ona alışveriş yaptım, yemek götürdüm, dışarıdaki işlerini hallettim. Tabiri caizse kendimi parçaladım bir yandan da aşırı yoğun işime gittim.

Her neyse akşam 19.00 da eve gittim annem yemek koydu, yedim. O ara eşim mesaj attı telefon alınacaktı ona telefonu bozuldu yedek kullanıyor. Alır mısın diye. Benim kartımdan alacaktık. Müsait olunca bakayım canım yazdım. Çay içtik vs saat 21.00 de teli almak İçin nete girdim. Hata verip durdu sistem bende kartın görüntüsünü attım hayatım sen alır mısın diye. O da denedi olmadı bir saat sonra deneyelim dedi tamam dedim. Önceki gün 2 saat uyumuştum gözlerim kapanırken onu bekledim. Bir saat sonra denedik yine olmadı. Sabah uyanınca ilk iş alır mısın ddi tamam dedim. Meyse yattım. Sabah 9 gibi mesaj attım nasılsın canım diye iyiyim telefonu aldın mı dedi. Kahvaltı yapıyorum yarım saate alacağım dedim. O anda patladı.

Beni geciktirmenden bıktım, oyalayıp duruyorsun vs vs. Bana 5 dk ayıramayan birine daha da birşey demem falan saydırdı durdu. Hasta diye yükselmeden konuştum ama oturup ağladım. Ciddi manada dün koşturmaktan mahvoldum yaptığını sindiremiyorum.

Az önce de yemek götürdüm, kapıdan konuştuk bana gün içinde ararsan bakamayabilirim haberin olsun diyor. Tamam dedim ayrıldım. Sonra trip mi attın sen bana bağırarak aradı dedim yeter Ya iyice celallendi yok ben anneme fe dedim uyuyorum falan diye. Derdim tele bakamaması değil ki sanki yabancıyla konuşuyor ararsan bakamam falan.

Resmen beni mahvetti 2 günde. Yorum destek vs vs beklerim kızlar. İyi günler

Hastalıktandır, geçer. Eve sıkışıp kaldı, kısıtlandı ondandır. En yakın sen olduğun için sana yapıyodur bütün nazını huysuzluğunu. Böyle durumlarda yerden iğne alsan anlatıcaksın. Bak sana yemek getirdim, senin telefona bakarken 2 kere teli şarja taktım vs ne yaptıysan sohbet gibi anlat ki seni annende lay lay lom düşünmesin. Erkekler işte bi tarafları hep çocuk 😂

X