Aslında şöyle bir durum var. Hastayken ve covid olduğunun farkında değilken evle temasla bulaş olası ama covid olup temassız eve gelip yatarsa bulaş çok minimal. Benim ailem covid olduğunda ben daha evli değilken izin alıp aileme bakmaya gitmiştim ki durumları iyiydi kötü değildi. Yanlarında olmak istedim bana kapıyı açmadılar kendim açtım girdim vsvs. Hepsini ayrı odalara yerleştirip yardımcı oldum kapmadım evime işime döndüm. ailem sonra tekrar covid oldu kalmaya değil ama görmeye gidip (çorba yapıp götürdüm) geri döndüm bana kalsa kalırdım ama olası durumda eşime bulaşmasını istemedikleri için evden kovdular beni
Ben gerçekten korunma ile bulaşmayacağını biliyorum, çok korunup alan kişilerde muhakkak sistem açığı vardır o yüzden ben eşimin beni bırakmasını asla asla kabul etmez çok ciddi olay çıkarırdım. Telefon mevzusuna girmedim bile
Benim çocuklarımda etkilenmedi,öyle odalara da kapanamadık. Ben yedirdim ,hazırladım yemeklerini rutin ne yapıyorsam devam ettim,maskede takamadım oglum 2 yaşındaydı suratimdan cekiyor yada elliyordu sürekli maske olunca. Ama bu demek değil ki bulaşmayacak.
Eşimle biz çok iyi korunuyorduk. Kızım okula gitmiyor,online eğitim görüyordu,eşim evden calışıyordu. Ben markete gidip gelip üzerimi değiştirip aldıklarımı silip yerleştiriyordum,elimi agzıma yüzüme süren biri degilim,misafirliğe gitmedik,eve misafir kabul etmedik ,dısarda yemek yemedik,hatta ekmek bile almıyordum o dönem,evde pişiriyordum yani maksimum dikkat etmemize ragmen yakalandık biz covide. Atlattıktan sonra bunların hepsini biraktim,aldıklarımı kirklamıyorum,el hijyenine dikkat ediyorum,maskemi takıyorum kapalı alanda ama tekrar yakalanmadık. Bilemiyorum pek korunma korunmamaya bakmıyor gibi.
Belki o dönem bağışıklıgımiz düşüktü,aldık bir yerden virüsü. Anlamadım ama oldu yani.
Şu an kızim okulda mesela,ben daha fazla cıkıyorum dışarı,eşimde disarda daha fazla vakit geciriyor ama iyiyiz tekrar yakalanmadık.
Ha bilirsin hasta var evde,ekstra dikkat eder,evi havalandırırsın,ortak tuvalet kullanımı olmaz,belli başlı yerleri dezenfekte edersin bir şekilde korursun kendini muhakkak ama risk her zaman var. Öte yandan o dönem annem,kardeşim çocuklara bakmayı teklif etmişti siz dinlenin diye,göndermedim size de bulaşmasın belki hastalardır diyerek. Tedbir her zaman iyidir ama anladım ki hijyeni de korkuyu da abartmamak gerek. Olacağı varsa maksimum korunurken yakalanıveriyorsun. Belki farketmeden atlatıyorsun yada testin yanlış çıkıyor ki bunuda eşimde yaşadık,ciğerlerinde tutulma vardı ama testi negatifti,2.test pozitif çıktı.
Belki sizde belirtisiz gecirenlerdensiniz,asla emin olamazsınız