covid i evde atlatanlar....

Bu arada benim baş ağrım vardı sadece. Eşiminde iş yerinde çok vaka olduğu için test yaptırmak istedik sonuç tabiki pozitif ve 8 tane içilen ilaca hemen başladık. Çünkü eşimin iş yerinde ilaça gerek olmayacağını düşünüp şuan ağır geçirenler var korktuk anlayacağınız ilacın riskini alıp başladık. İlaveten kan sulandırıcıda içiyoruz evimizde vardı.

Bu çok mantıksız bence. Bir yakınım pozitif çıkana kadar tam 4 kere test yaptırmak zorunda kaldı. Normal grip gibi atlattı. Çoğu yakınım da aynı şekilde rahat geçirdi. Herkesin bünyesi farklı olduğu için kimisi çok ağır geçirir kimisi hafif. Testle alakası olduğunu zannetmiyorum

Benim eşimde de hiç bir belirti yok ama pozitif. Muht. Sizin eşinizde öyledir. Çok geçmiş olsun.

Çok komik. Kulak çöpünü ağıza ve buruna götürmek neden hastalığı agirlastirsin.

Yok öyle birşey ben 2 kere test oldum ilki negatifti ikincisinde 3 gün ağrı ateşten sonra verdim pozitif çıktım sonrasında da hep iyiyr gittim ayrıca test dediğin bir cubuğu ağzınıza burnunuza sokuyorlar o kadar herkes birsey uyduruyor

Test nasil tetikleyebilir misal? Anlatsana biraz. Igne asi hap desen neyse de

cehalet virusten daha beter bir şey.

Bizde temmuzda hastalandik ben rahatsizlandim pozitif sonucum gelince ayrı odaya kapandım ama eşimde rahatsizlanip pozitif çıkınca Mecbur kalkıp yemegimi temizligimi yaptım.
Cocuk sürekli ilgi istedi hasta olduğumuzu mu stresi mi anladı bilmiyorum sürekli huysuz,kucak istemeyen çocuk sürekli kucağına al beni diye agladi.. Eşim benden ağır geçirdi sürekli yattı günlerce kafasını kaldıramadı...Benim panik atagim tuttu iyiyken nefes alamıyorum boğuluyorum hissini yaşadım uzun süre...Karantinamiz bitti acil tasinmam gerekti tek başımıza ev tasidik üzerine böbrek taşı düşürdüm çok yorulup hiç dinlenemedigim için de toparlanmam çok uzun sürdü...Bol bol dinlenin birde moralinizi çok yüksek tutun.. Biz bol bol kekik çayı ictik. Doktorumun verdiği ilaçları kullandım,eşim gorumcem onun eşi çevremde tanıdıklarım hep kullandilar yan etkisini gormedik. Kayınvalidem ve kayinpederim test yaptirmadilar ama hastalardi onlar ilaç kullanmadi birsuru kronik rahatsızlığı olduğu halde ilac kullanmadan onlarda sağ salim attlatti...Bu dönemde çok fazla et ürünleri tuketmemeye gayret edin.. Bol bol sebze ve meyve tüketin,evinizi sık sık havalandirin,dinlenebiliyorsaniz dinlenin ve guzel şeyler düşünün çünkü gerçekten moral çok önemli..Geçmiş olsun..

kafamda öyle bir manzara varki evde biri covid olursa odadan WC hariç hiç çıkmadan duracak ...yanlismi bilmiyorum...tecrübeleri okumak istiyorum
Doktor komşumuz 2 gün başı ağrımasına rağmen umursamamış, annesine yemeğe gitmişler, iki gün boyunca eşi ve çocuklarıyla kalmış, eşiyle beraber yatmış. Evdeki herkes negatif, sadece o pozitif

bebek benimde var küçük çocukla birkikte. zor olmadimi emzirme işini neyaptiniz maskeyle mi gezeibiz evd ...annelere hasta olup yatma lükse bile yok ablasilan test yaotirmadim derken ikinci testi mi yaptirmadiniz

peki bebeği kucağınıza aldınız bisey olmusmudur ona ? maskeli mi aldiniz

peki bebeği kucağınıza aldınız bisey olmusmudur ona ? maskeli mi aldiniz
İlk günler sürekli maskeli gezdim sonrasında o kadar dikkat edemedim çok şükür en ufak bir belirti gormedik test de yapmadılar oyuzden bilmiyoruz pozitif olup olmadığını..Gorumcemin de 3 yaşında oğlu var onlarda bir gün ateşlendi sadece çocuğa test yapılmadı ertesi gün normal hayatına devam etti yavrumuz bir sıkıntı olmadı çok şükür..

Ben hastalandigimda doktor üşütme diyip yollamıştı annem kardeşlerim bana yardıma gelmişti kimseye bulasmadi aynı masada yemek yedik aynı odada oturduk hatta bir yakinimiz vefat etti covidden ailesinden kimsede pozitif cikmadi ki korona olduğunu bilmiyorlardı kalabalık bir aile bayram zamanı bizde anlamadık neye göre bulaşıp neye göre bulasmadigini..

Ben Mayıs ayında geçirdim. Bende virüs boğazlardan izole bir şekilde akciğere indiği için testlerim her seferinde negatif çıktı tedaviye de geç başlandı ne yazık ki. Sanıyorum burun, boğaza yerleşmediği için de bulaşıcılığı olmadı eşime karşı. Ağır sayılabilecek bir şekilde geçirdim aşırı terleme ve ağrılı bir süreç oldu benimkisi. Asıl paylaşmak istediğim şu, eşim doktor ve hiç şüpheye düşmedi ilaç kullanmam konusunda. Favipiravir şu an için virüs üzerinde en etkin olan ilaçmış(derecesi tartışılır.) Yan etkileri olsa dahi( ki genelde en fazla mide bulantısı) riske atılacak bir durum olmadığını düşünüyorum bu hastalığın. Onun yanında mutlaka bağışıklık güçlendirici olarak umca solüsyon, d vitamini ve mucovit-c çok başarılı takviyeler.

Belirti yokkennnasil teşhis kondu neden gidildi hastaneye

Dr beklemez dedi ne yazık ki. Zaten ötelenmişti tarih.
Allah yardimcisi olsun..dua edecegim kardeşinize
Bence aa ben pozitifim diye korkudan panikten de hastaligi agir seyredenler de vardir.
Et niye yemeyecegiz? Ben orasını anlamadım et çinko demir kalsiyum kaynagı.. ben de özellikle çocuklara az az da olsa yedirmeye calisiyorum.olur da covid kapmişsak ilerlemesin cok diye.

Benim nisan ayında bi hastalık geçirdim ama korona mıydım değilmiydim bilmiyorum kızlar. Bi sabah şiddetli baş ağrısı ve halsizlik ile uyandım öğlene doğru belimde hafif ağrı vardı akşamına ateş çıktı aşırı bi ateş değildi ama yanaklarım kırmızı olacak ve yatağa yatıracak kadar halsizleştirmişti. Nurofen içip biraz ateşimi baş ağrımı dindirdim fakat ertesi gün boğazımda yumruk gibi bir ağrı bir şişkinlik Yutkunamadım saatlerce gece öksürük başladı tat ve koku gitmedi ama 4 gece sabahlara kadar boğazlarım yırtılana ağlayana kadar öksürdüm gittim sağlık ocağından öksürük şurubu ve ilaç yazdırdım bir de boğaz spreyi. Her gece limonlu ballı zencefilli karabiberli çaylar yaptım. Bol bol portakal yedim süt bal zencefil karışımı yaptım yediklerime dikkat ettim hiç yataktan kalkmadım babam geceleri odamın kapısına gelip benim için üzülüyordu götürelim gel diye ama ben korkuyordum gitmeye. Şimdi diyorum keşke gitseydim yaptırsaydım. Acaba korona mıydım ben çok merak ediyorum.

Yaptırsaymışsınız keşke hem kendiniz için risk almamak adına hem de evdekilerin önlem alması adına. Hızlı antikor testiyle geçirip geçirmediğiniz öğreniliyor, vücudunuz genellikle antikor üretmiş oluyor hastalığı geçirdiyseniz ancak bildiğim kadarı ile antikor testi de iyileştikten 2-3 ay sonra negatife dönüyor.

Ya çok düşündüm gitmeyi aslında biraz korktum çubuk burun hastanelerin doluluk oranı derken panik oldum. Annem ve babamla hiç bir şekilde temas halinde bulunmadım ama resmen 2 günde yatak döşek oldum yaklaşık 1 hafta sürdü öksürük çok derinden değil boğazdan geliyordu sanki toz kaçmışta yapışmış gibi çiziyodu sanki öksürükle yırtılıyor gibiydi ilk defa böyle kuru kuru öksürükle cebelleştim gece Saat 1-4 arası nöbet geçirdim kalkıp limonu ısıra ısıra yedim boğazlarımı yaksın diye yorgunluktan uyuduğum olurdu inşallah atlatmışımdır umarım bir daha yaşamam hiç.

Geçirenler tekrar bu hastalığa yakalanabiliyo . Siz dikkat edin yine de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…