covid i evde atlatanlar....

Geçirenler tekrar bu hastalığa yakalanabiliyo . Siz dikkat edin yine de
Eşim 2 gün önce grip gibiydi tam toparladı derken sabahtan beri boğazları kaşınıyor hafif öksürüyor çok korkuyorum ya sinirlerim çok bozuk test yaptır diyorum geçen gittim yapmadılar ağır olsaydım yaparlarmış diyip gitmiyor koku tat konusunda sorunu yok enerjikte ama yarın ne olacağını bilemiyorum

Kırmızı Et hastalanmadan önce bağışıklık için elbette çok önemli ama koronayken doktorumuz daha çok bakliyat balik sebze ve meyve tarzı beslenmeyi tavsiye etti.. Yağlı,tuzlu, işlenmiş ürünleri kullanmayın bir süre sindirimi daha kolay urunlere yogunlasin demişti..

Gripte çok var bu ara o da olabilir de tedbir almakta fayda var tabi

İstanbul da yaşıyoruz. İlaç vermiyorlar gibi bir şey bence tamamen asılsız. yoğunluk ve kalabalık olduğu için özellikle yaşadığımız şehri belirttim. Kendim dahil, ablam, kuzenlerim ve arkadaşlarım korona olduk. Hepimiz devlet hastanelerinde test yaptırdık. Ben sabah test yaptırdım aynı gün akşam 8 de test sonucum çıktı 2 saat sonra ilaçlarımız kapımıza geldi. İş yeri raporlarımızı gelen görevli hemen sisteme girdi. Kuzenimin eşi kalp hastası ve eşinin de pozitif çıkar çıkmaz hastaneden aradılar ve ambulansla gelip aldılar.

Kızım 20 aylık olmasına rağmen gelen görevli emzirin çocuğunuzu durumunuzda ağır değil ilaç kullanmayın hemen dedi(Ben belirtilerden 6-7 gün sonra test yaptırdım. Geçmeye başlamıştı artık, ilaç kullanmayı emzirdiğim için düşünmüyordum) verilen ilaçları kullanmadım. Hemen o akşam doktor bir kaç arkadaşımızla görüştük. C vitamini, D vitamini, Coraspin, kekik-Zahter, Propolis, Udi hindi, bol meyve, her gün et-tavuk suyu çorba-kuruyemiş-kurumeyve tüketmeye başladık. Evde yemekleri ben yaptım, kimse yapıp getirmedi ve açıkçası tek bir odada oturmadım bütün gün, zaten küçük çocuk var öyle bir şey imkansız. eşime de zaten testten önce bulaştırmıştım büyük ihtimal o yüzden yine de mesafemize de dikkat ederek normal hayatımıza devam ettik. Eşimin ailesi günlük market alışverişlerimizi yapıp getirdiler sağ olsunlar.

Korona olduğumu bile anlayamadan hayatıma devam ettim 2 haftadır tat ve koku kaybım vardı o da yavaştan gelmeye başladı. 2 gün önce kızım ateşlendi yorgun ve halsiz gibiydi ona da doktorumuz sadece calpol verin dedi. ıbuprofen bu süreçte verilmiyor(dolven). Kızımda atlattı çok şükür 1 gün ateşli oldu sadece 1 günde burun akıntısı yaşadı. Bugün eski haline döndü. Bu sabah itibariyle de eşimde yüksek ateş, baş ağrısı ve halsizlik başladı. Ancak o ilaçları hemen kullanmak istedi ve başladı.(daha önce sıtma yaşadı ve biraz geç kalınmıştı hastane de yatmak zorunda kaldı o yüzden geç kalmak istemedi) Eşim şuan y.odasında orada yemek yiyip duruyor. yanımıza gelecekse de 2 kat maskeyle 5 dk anca durup geçiyor odaya. ilaç kullanmadığımız için tekrardan bize bulaştırma riski oluşmasın diye bu şekilde yapıyoruz.

Herkeste aynı şiddette yaşanmayabilir. Biz şimdilik çok şükür hafif geçirdik gibi. Allah herkese şifa versin, umarım herkes hafifçe atlatır.

Psikolojik olarak etkiliyor olabilir belki coronayı bilmek

bebek benimde var küçük çocukla birkikte. zor olmadimi emzirme işini neyaptiniz maskeyle mi gezeibiz evd ...annelere hasta olup yatma lükse bile yok ablasilan test yaotirmadim derken ikinci testi mi yaptirmadiniz
Ben mama veriyorum zaten ama emzirenler maskeyle emzirmis , ben şunu anladım geçecek olsa geçiyor yoksa geçmiyor bu virüs gen mi seçiyor nedir. Büyük oglunda hicbisey yoktu küçük oğlum iki gece ateslendi. Eşim kayınvalidmde hiç belirti olmadı o kadar dopdibe olduğumuz halde
İlk testi de yaptırmadım annem pozitif çıkınca ondan bana geçtiğini düşündüm çünkü koku kaybina kadar tüm semptomları yaşadım zaten normalde de evden çıkmıyoruz hastaneye gidip sırf tanı koymak için test sırasına fl girmedim

Geçmis olsun bu tarifi deniycem de kavanozu çalkalayınca su bala karişmiyormu yani baldan mı yemek gerekiyor orasını anlamadim

Ne kadar cok olan var Allahim...buraya yazan bir suru insan var. Okudukca ruhum daraldi. 2 yasinda surekli annee diye pesimde dolanan oglum var. Biz de olursak naparim diye dusunmekten kafayi yiyecegim....

Peki sorum su, devlette artik cok zor test yapiliyor diye duydum, istanbuldayiz. Ozel laboratuarda yaptirsak sonuc pozitifse sisteme isleniuor degil mi? Ilaclari almak icin devlette test yaptirmak sart degil mi?

Allah razı olsun

Peki sorum su, devlette artik cok zor test yapiliyor diye duydum, istanbuldayiz. Ozel laboratuarda yaptirsak sonuc pozitifse sisteme isleniuor degil mi? Ilaclari almak icin devlette test yaptirmak sart degil mi?
Hayır değil. Hes'e anında bilgi gidiyor. Ardından filyasyon ekibi geliyor ilaç bırakmaya.

ben varım burun akıntısı, göz akıntısı, hapşırma ile atlattım
Şuan bende öyleyim resmen dört gündür burnum oksurugum durmuyo gribim diye dusunuyordu.m hatta eşimi hastane yollamış burun akıntısı varsa test yapmayız nezlesiniz demiskerdi ve şuan evde 3 kişi gribiz

Şuan bende öyleyim resmen dört gündür burnum oksurugum durmuyo gribim diye dusunuyordu.m hatta eşimi hastane yollamış burun akıntısı varsa test yapmayız nezlesiniz demiskerdi ve şuan evde 3 kişi gribiz
hastaneye gittiğimde kayıt yapan kişiler sana kayıt açamayız sen gripsin dediler bende tamam siz kayıt yapın doktorla ben konuşurum dedim doktorun yanına gittim beni teste yönlendirdi sonuç pozitif çıktı. Tabi şöyle bir durumda var temaslıydım ilk test negatif ikinci testim bir hafta sonra pozitif çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…