• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

covid i evde atlatanlar....

Ben değil ama akrabam atlattı. Hem doktorun verdiği ilaçları kullandi hem bitkisel çaylar içti ( kuş burnu ve kekik ) gibi. 10 gunde atlattı.
Ilk 3 gün sesi kısılmışti tat alma sorunu yaşadı. Ates vardı.
Ama hepsi geçti. 10 gün sonra iyileşip işinin başına geçti
Merhaba akrabanıza geçmiş olsun, çok iyi geçirmiş.

Biz Nisan ayında ailecek geçirdik. Belirtisiz atlattigimiz için çok sorun yasamadik. Yeme icme her zamanki gibiydi. Evi daha cok havalandirip surekli camasir suyuyla dokunulan yerleri sildik. Carsaf ortu vs surekli değiştirdik
Bebegim 50 gunluktu gozlem amacli ikimiz hastane de 6 gece kaldik. Esim ve diger kizim evdeydi. Babannesi bize gelip baktilar. Cunku esim yalniz bakamazdi. Onlarda belirtisiz gecirdi.. ama biz özellikle astimli kizima ocaktan itibaren d vitamini, balık yağı,alerji surubu ve astim ilacını kullaniyorduk. Subat ayinda umca da başlamıştık. Bunlarin cok faydasi olduğunu düşünüyorum. Normalde asiri hastalanan bir cocuk. Yine bende yeni dogum yapmıştım daha 50 gün anca olmustu. Dr tavsiyesiyle bebeğime de kendime de dvitamini kullandim. Meyve sebze et ihmal etmiyordum.bol bol yesilikk yiyordum zaten sütüm olsun diye
Yine protein hergun mutlaka sut yoğurt yumurta yiyordum. Elbette hergun et yiyemiyoruz hayat cok pahalı
Yine de elimizden geldikce hâla duzenli tuketmeye calisiyoruz
Arkadaşım, çok üzüldüm. Ne kadar zor şeyler atlatmışsınız. Geçmiş olsun :KK200:

Aynı evde köşe bucak saklanmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Bulaşacaksa aynı çatı altında olmak bile yeterli gelir. Bulaşmayacaksa aynı yatakta yatıp negatif çıkanlar var duyuyoruz çoğu kişiden.
Grip gibi yaşayın bence umarım ağır atlatmazsınız.
Yanlış düşünüyorsunuz maalesef, 2 ya da daha fazla covidlinin yakın temastan kaçınmaları lazım. Doktorlar mümkünse tuvaletinizi dahi ayırın diyor. Çünkü viral yoğunluk Allah korusun ölüme kadar götürebiliyor.

Evet bebekte pozitifti.
Bebegi kucuk olduğu icin yatirdilar. Gozlem amacli
Allah korumuş küçücük yavru. Çok geçmiş olsun, Allah tekrarını yaşatmasın.

Benim annem ve babam da covid hastalığına yakalandı. Evde bol protein ve dinlenmeyle atlatmaya çalışıyorlar. Sıtma ilacı, parol gibi ilaçlar da verdiler. Bakalım...

Kırmızı Et hastalanmadan önce bağışıklık için elbette çok önemli ama koronayken doktorumuz daha çok bakliyat balik sebze ve meyve tarzı beslenmeyi tavsiye etti.. Yağlı,tuzlu, işlenmiş ürünleri kullanmayın bir süre sindirimi daha kolay urunlere yogunlasin demişti..
Teşekkür ederim bilgi için.bilmiyordum.
Allah razı olsun 🙏😍
Bize güzel haberler verin 🌸🌸🌸

Biz de daha olmadı çok şükür ama çember daralıyor, en yakınlarımızda çıkmaya başladı. Ben de bir kavanoza zencefil, limon, tarçın koydum, üstünü kapatana kadar bal ekledim. İki gün dolapta kalınca sulanıyor zaten, onu kaşıkla ya da bardağa koyup üzerine ılık-sıcak suyla çay gibi yapıp içiyorum. Bazen de sütü kaynatıp, toz zencefil, zerdeçal, bal koyup içiyorum. Tarifini buraya koyayım, zencefil miktarını az tutarsanız, tadı limonata gibi oluyor, oğlum öyle seviyor. Fazla tutarsanız, biraz daha yakıcı ama boğazı rahatlatan bir tat oluyor.

hastaneye gittiğimde kayıt yapan kişiler sana kayıt açamayız sen gripsin dediler bende tamam siz kayıt yapın doktorla ben konuşurum dedim doktorun yanına gittim beni teste yönlendirdi sonuç pozitif çıktı. Tabi şöyle bir durumda var temaslıydım ilk test negatif ikinci testim bir hafta sonra pozitif çıktı

Evet bende bas agrisi sonrasi burun akıntısı oldu. Sonra tat ve koku gitti. Esimde de hafiften burun akintisi basladi. Grip covid birbirine karisti resmen

Valla 5 gündür grip var beynim iskeletim ağrıyor Allah tan eşim dün işyerinde verdi varsa onda çıkar herhalde.
Mavikelebek dediğin gibi hastaneler gripte yapmak istemiyor eğer bugün devam ederse gideyim gözlerimin alt yolu kırmızı oldu iyice.Arada öksürük de var ama gidip yoksa kapmaktan korkuyorum bu sefer

İlaç elime geldiginde zaten iyileşmiştim nerdeyse ilk 3 gün vucut ağrsı ve ateş baya zordu ama gene çok çok kötü oldum diyemem 4.günden sonra hep iyiye gittim 5. Gün tat koku kaybı yaşadım bugün onlarda yavaş yavaş geri gelmeye başladı 9. Günümdeyim evde yediklerimize içtiklerimize dikkat ediyoruz bol bol mandalin yedik ateşim varken parol plus kullandım ağrıyada ateşede iyi geldi :KK66: şu anda ufak tefek ağrım oluyor ama gayet iyiyim
çok geçmiş olsun

Biz de daha olmadı çok şükür ama çember daralıyor, en yakınlarımızda çıkmaya başladı. Ben de bir kavanoza zencefil, limon, tarçın koydum, üstünü kapatana kadar bal ekledim. İki gün dolapta kalınca sulanıyor zaten, onu kaşıkla ya da bardağa koyup üzerine ılık-sıcak suyla çay gibi yapıp içiyorum. Bazen de sütü kaynatıp, toz zencefil, zerdeçal, bal koyup içiyorum. Tarifini buraya koyayım, zencefil miktarını az tutarsanız, tadı limonata gibi oluyor, oğlum öyle seviyor. Fazla tutarsanız, biraz daha yakıcı ama boğazı rahatlatan bir tat oluyor.

bunu herkes yapabilir mi acaba , coronadan kendimizi korumak amaçlı tansiyon vs olan da

Valla 5 gündür grip var beynim iskeletim ağrıyor Allah tan eşim dün işyerinde verdi varsa onda çıkar herhalde.
Mavikelebek dediğin gibi hastaneler gripte yapmak istemiyor eğer bugün devam ederse gideyim gözlerimin alt yolu kırmızı oldu iyice.Arada öksürük de var ama gidip yoksa kapmaktan korkuyorum bu sefer
Bence gidip yaptirin. Grip oldugunu soylemeyin, halsizlik, agri, öksürük ve tat koku da sikinti var deyin yaoiyorlar zaten. Ben hastayken esimde birsey yoktu. Yaptirsada negatif cikardi büyük ihtimal benim gecti esimde belirtiler basladi ayni sekilde.

Bence gidip yaptirin. Grip oldugunu soylemeyin, halsizlik, agri, öksürük ve tat koku da sikinti var deyin yaoiyorlar zaten. Ben hastayken esimde birsey yoktu. Yaptirsada negatif cikardi büyük ihtimal benim gecti esimde belirtiler basladi ayni sekilde.
valla bu akşam duramayacağım galiba gideyim öksürük olmasa korkmam o da var

bunu herkes yapabilir mi acaba , coronadan kendimizi korumak amaçlı tansiyon vs olan da
Yani belki doktora sormak lazım özel durumu olan İçin ama babamın tansiyonu filan var, kullandı. Zencefil, zerdeçal kullanabilen biri için yapılabilir bence. Bir tek düşük tansiyonu olan çok abartmadan kullanmamalı tabi. Günde 1-2 kaşık. Onda limon tansiyonunu çok düşürmesin diye. Videoda da söylüyor zaten. Bir de 1 yaş altı bebeğe bal kullanılmaz.

bir de ben kendimde, oğlumda şöyle yapıyorum; günde bir kere kullanıyorum çay ya da sütü. bir gün zencefilli zerdeçallı süt Yapıyorsam, aynı gün zencefilli limondan içmiyorum.

Azı karar, fazlası zarar gibi.

bir de ebegümeciyle, adaçayı aldım. Onu da çaydanlıkta kaynatıp, boğaza gargara yapacağım. Doğal boğaz temizleyici, mikrop öldürücü Olarak kullanılıyormuş. Normalde adaçayı filan içen biri için sorun olmayacaktır.

Yok canım bende sadece yutkununca boğaz acıması ve öksürük var mesela,bide arada bir sıcak basıyor o kadar:)) ağır değil yani,vitaminler iyi oluyor😊
Geçmiş olsun belirtiler nasıldı ağır mı geçio

Yok canım bende sadece yutkununca boğaz acıması ve öksürük var mesela,bide arada bir sıcak basıyor o kadar:)) ağır değil yani,vitaminler iyi oluyor😊
Hadi ya bende sıcak basıo eşim grip gibi test yaptırmadı çünkü sadece halsizlik ve hafif ateş var 37 falan. doğalgazı cok mu actın diom 40 50 lerde bşy. bugün boğazım gıcıklanıo hafif. Öksürük yok şükür. Vitamin olarak demir şurubu vitamin magnezyum kullanıom. Ay inşallah bşy olmaz ya. 🤲🤲🤲

Back