• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

covid i evde atlatanlar....

Benim en nüyük endişem allah korusun yakalanırsak o ilaçları içmeli miyiz içmemeli miyiz?
Hastanede ölen, ama yer olmadığı için eve gönderilen ve kurtulan o kadar kişi duydum ki
Ya da ilaç alana kadar iyi olan, ilaç yüzünden mide kanaması, ishal vb problemlerle boğuşan insanlae.

Bu ilaçlar alınmalı mı
İlaçla 7 gün, ilaçsız 1 hafta mı yoksa?
Cevremde ilac içip iyi olanda var. Hastanede bakim alsa da iyilesemeyen ve 1 , 1bucuk aydir pozitif cikanda. Tam bir muamma. Ben ilaclarin prospektuslerini merak ettim. Kimseye de hangi ilac diye soramadigmdan bakamadim. Aslinda birazda uzak kalmak istedgimden az da olsa konudan

Ne kadar meraklısınız her cümleden kafanıza göre anlam çıkarmaya, aklınızca yorumlamaya,vay arkadaş.

Hastalığı grip gibi düşünün mü diyorum grip olduğunuzda evde nasılsanız öyle davranın ev halkının zaten kaçışı yok diyorum.
Yav insanlar getir'den gelen poşetten c-19 oldu, sizce aynı evde kendini bir odaya kapatınca diğerlerine virüs ulaşamayacak mı??

Dünyaya dönün. Ya tamamen korkun kabullenin, yada yok sayın.
Eşim pozitif. Öksürük başladığı akşam işkillenip başka odada kalmasını söyledim. İyiki de söylemişim ben negatif çıktım şuan için bi belirtimde yok.

13. Günüm hala devam ediyor hala ama sarımsak sütü iyi geldiğini düşünüyorum

Ben covidim geçen pazartesi başladı 3 gün ağrılar ateşler 4. Gün test yaptırdım 6. Gün pozitif olduğumu öğrendim ama o zamana gecmişti bile şimdi 9. Gün, verilen ilaclarıda içmedim zaten 7 gün geçmişti ve ben iyiydim eşimle aynı evde hiç korunmadan 5. Gün belirti göstermeye başladı ek gıdalar yediklerimize dikkat ederek atlattık sayılır ikimizde gayet iyiyiz :KK66:
Ayrıca istediğimiz kadar korunalım bu hastalığı herkes gecirecek biz ağır grip gibi geçirdik
çok geçmiş olsun...neden ilaçları icmediniz...bilmediğimden soruyorum...şuan nasılsınız ne haldesiniz neler yaşıyorsunuz vucudunuzda?

Ben hamileyim ve koronayım şu an karantinadayız vitaminlere yüklendik gidiyoruz:KK43:
Allah şifa versin geçmiş olsun
evdeki sürüyor karantinaniz...hamilesiniz ilaç da icemezsiniz...vitaminler iyi geliyormu peki ...bol bol çörek otu cigneseniz ama bebeğe zararlı mı bilmiyorum gerçi ne zararı olabilir onu da bilmiyorim

Allah şifa versin geçmiş olsun
evdeki sürüyor karantinaniz...hamilesiniz ilaç da icemezsiniz...vitaminler iyi geliyormu peki ...bol bol çörek otu cigneseniz ama bebeğe zararlı mı bilmiyorum gerçi ne zararı olabilir onu da bilmiyorim
Ben bir sorayım doktoruma eğer bir zararı yoksa kullanırım hemen çok teşekkür ederim:)) valla daha ikinci günümdeyim iyi geliyor mu anlayamadım:))

çok geçmiş olsun...neden ilaçları icmediniz...bilmediğimden soruyorum...şuan nasılsınız ne haldesiniz neler yaşıyorsunuz vucudunuzda?
İlaç elime geldiginde zaten iyileşmiştim nerdeyse ilk 3 gün vucut ağrsı ve ateş baya zordu ama gene çok çok kötü oldum diyemem 4.günden sonra hep iyiye gittim 5. Gün tat koku kaybı yaşadım bugün onlarda yavaş yavaş geri gelmeye başladı 9. Günümdeyim evde yediklerimize içtiklerimize dikkat ediyoruz bol bol mandalin yedik ateşim varken parol plus kullandım ağrıyada ateşede iyi geldi ;) şu anda ufak tefek ağrım oluyor ama gayet iyiyim

Benim en nüyük endişem allah korusun yakalanırsak o ilaçları içmeli miyiz içmemeli miyiz?
Hastanede ölen, ama yer olmadığı için eve gönderilen ve kurtulan o kadar kişi duydum ki
Ya da ilaç alana kadar iyi olan, ilaç yüzünden mide kanaması, ishal vb problemlerle boğuşan insanlae.

Bu ilaçlar alınmalı mı
İlaçla 7 gün, ilaçsız 1 hafta mı yoksa?

Yogun ilac tedavisi 14 gun surmuyor, 1 hafta kadar suruyor, sonra antibiyotik devam ediliyor.
Esim ilk 3 gun cok ilac icti cok, sonrasinda yariya dustu bikac gun sonra tek tuk..
Esimde kan sulandirici olan cok yan etki yapti, kalp carpintisi had safhadaydi ictiginde, doktora sorup birakti.

Bn de yeni atlattım, tam 20 gün sürdü ilk hafta çok kötüydü , midemmtaş yutmuş gibi ağrıyodu, yemek zor yiyodum, çok halszdm, çok ağrım vardı öyle ki gece uyuyamıyordum, ağrılarım uzun süre dewam ettti parol içiyodum o sebepten, deli gibi öksürüyordum, ilaçları kullandım bn mecbur çünkü ciğerlerime temas etmişti hatta işe yaramadı tekrar hastahaneye gittim 2. İlaç tedavisi başladı , buna ek olarak mandalina portakal ıhlamur çok tükettim, ekstra c vit kullandım , yemekleri sağ olsun teyzemler yaptı getrdi çünkü bn kalkamıyordum yataktan ve çok ilginç bi hastalık hiç bişeyim yoktu bi anda ortaya çıktı bi anda bitti... ama hala yürüsem yoruluyrm nefesim kesiliyo... o da umarım geçer..

kafamda öyle bir manzara varki evde biri covid olursa odadan WC hariç hiç çıkmadan duracak ...yanlismi bilmiyorum...tecrübeleri okumak istiyorum
Evet wc haric cikmamasi gerekiyor ki digerlerine bulasmasin. Ailem bu sekilde gecirdi evde iki covidli ayri odalarda durdular biz alisverislerini yaptik götürdük bu sekilde. Sikici oluyor ama geciyor. Bebek varsa verebilecek ananne babanne varsa verirsiniz biraz buyukse ayirmazsiniz cocuklar hafif atlatiyor ilac bile vermiyolar zaten

Back