• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

covid i evde atlatanlar....

Biz de yeni atlatiyoruz covidi. Önce bende belirtiler başladı sırt agrisiya ama covid oldugumu düşünmediğim için izole olmadım ev halkindan. Sirt agrisi basladiktan 1 hafta sonra koku kaybi olunca test yaptirdik, esim de ben de pozitif çıktık. Esim test yaptigimiz güne kadar belirti gostermiyordu ama testten sonraki gün ikimizde de ateş öksürük nefes darlığı göğüs agrisi gibi belirtiler oldu. Iki hafta gecti hala koku duyumuz geri gelmedi. Öksürük ve nefes darlığı biraz devam ediyor. Yorgunluk hala had safhada. Ilac olarak sadece ağrı kesici ve c-d vitaminleri kullandik. Sebze meyve protein ağırlıklı beslendik. Yemekleri esimle sirayla ikiser gun yetecek sekilde yaptik. Bir de 6 yasinda çocuğumuz var onda herhangi bir belirti olmadı.
Instagramda bir grup var,test olduğunuz zaman hastalık daha ağır geçiyor diyor,testin zararlı olduğunu iddia ediyor.sizde testten ertesi gün ateş ve diğer semptomlar başlamış.biraz şaşırdım belkide test tetikliyor bilemiyoruz.

Benim en nüyük endişem allah korusun yakalanırsak o ilaçları içmeli miyiz içmemeli miyiz?
Hastanede ölen, ama yer olmadığı için eve gönderilen ve kurtulan o kadar kişi duydum ki
Ya da ilaç alana kadar iyi olan, ilaç yüzünden mide kanaması, ishal vb problemlerle boğuşan insanlae.

Bu ilaçlar alınmalı mı
İlaçla 7 gün, ilaçsız 1 hafta mı yoksa?
Ben ilacı almama taraftarıyım..ilacı alan iki yakınım ilaç kullandıktan sonra birinin saçları aşırı döküldü diğeri ise kalp bölgesinde ağrılar olmaya başladı daha toparlanamadılar tam manasıyla.fakat ilaç almayıp ağır geçirip vefat eden de vardır bilmiyorum.ayni endişe bende de var.Rabbim şifalar versin tüm hastalarımıza.gececek bu günler inaniyorum

Burada fikir ve düşüncelerimizi açık açık paylastgimiz platformdayiz. Ne kirici bir sey dedim ne baska bir sey bu dramli sozler nasil ve nerden çıktı bilmiyorum ama hic benlik degil. Iyi geceler.
AHAHAHAHA açık açık mı?
Arkadaşım açık açık yazdığım cümlenin altında manayı arayan sensin.
"Öyle demek istedi heralde" cümlesiyle hem altında aradığın mana hemde kaçak dövüş öyle açık açık lafına asla uymuyor.

Dram yapmıyorum ama tadı tuzunu bırakmadınız nereye girsem hep bi stres yumağı halinde herkes.

Aynı evde köşe bucak saklanmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Bulaşacaksa aynı çatı altında olmak bile yeterli gelir. Bulaşmayacaksa aynı yatakta yatıp negatif çıkanlar var duyuyoruz çoğu kişiden.
Grip gibi yaşayın bence umarım ağır atlatmazsınız.

O öyle değil işte evde herkes pozitif olsa bile mesafe çok önemli virüs yükünü tekrar birbirine bulastirmamasi için. Bizde iki küçük çocuk olduğu için bunu beceremedik fazla ama yapabilenler için hayati önem taşıyor. Yanlış bilgi vermeyelim.

Instagramda bir grup var,test olduğunuz zaman hastalık daha ağır geçiyor diyor,testin zararlı olduğunu iddia ediyor.sizde testten ertesi gün ateş ve diğer semptomlar başlamış.biraz şaşırdım belkide test tetikliyor bilemiyoruz.
Yok cnm bnce alakasz bi hipotez, bn testtrn önce baş ağrısı öksürük ve halsizlikle gittim bi de herkesr test yapmıyolar

Eşim pozitif. Öksürük başladığı akşam işkillenip başka odada kalmasını söyledim. İyiki de söylemişim ben negatif çıktım şuan için bi belirtimde yok.
Geçmiş olsun inşallah hep negatif kalısınız. 2 yakınını kaybettim 1 hafta boyunca negatif olan aile üyeleri 1 hafta sonra pozitife döndüler ki hastanede yatıyordu hasta kişi.

Geçmiş olsun inşallah hep negatif kalısınız. 2 yakınını kaybettim 1 hafta boyunca negatif olan aile üyeleri 1 hafta sonra pozitife döndüler ki hastanede yatıyordu hasta kişi.
Allah rahmet eylesin, durum cidden vahim hal aldı bakalım napcaz böyle

AHAHAHAHA açık açık mı?
Arkadaşım açık açık yazdığım cümlenin altında manayı arayan sensin.
"Öyle demek istedi heralde" cümlesiyle hem altında aradığın mana hemde kaçak dövüş öyle açık açık lafına asla uymuyor.

Dram yapmıyorum ama tadı tuzunu bırakmadınız nereye girsem hep bi stres yumağı halinde herkes.
Valla su pandemi doneminde kimseyi kendi haline birakamam. Hep böyle boyle ortalikta bu salgin hastalik. Hadi bosver naparsa yapsin kendi hayati dedikce sardi yanimizi. Kiriliyoruz hastaliktan. Herkes kafasina gore onlem alıyor Böyle uzman karsiti görüşlere de karşı cikacagim her zaman. Herkes ogrenene kadar pandemi kurallarini herkes boyle yapsin umarim.

Evde geçirenlerdenim özel olarak hiçbir şey yapmadım. Verilen ilacı kullandım normalde ne yiyip içiyorsam aynısını yedim içtim.

Valla su pandemi doneminde kimseyi kendi haline birakamam. Hep böyle boyle ortalikta bu salgin hastalik. Hadi bosver naparsa yapsin kendi hayati dedikce sardi yanimizi. Kiriliyoruz hastaliktan. Herkes kafasina gore onlem alıyor Böyle uzman karsiti görüşlere de karşı cikacagim her zaman. Herkes ogrenene kadar pandemi kurallarini herkes boyle yapsin umarim.
Ne diyon Allasen ben ne diyorum sen ne anlatıyorsun. Sal beni git kime bulaşıyorsan bulaş.
Ne dediğimden eminim anlamayan insanlar için çocuğa anlatır gibi anlattım daha da anlamayan için Allah yardım etsin. Hadi hayırlı günler

Benim ilk çocukta çıktığı için ek önlem almadık, olursak olalım kafasindaydim, olduk muhtemelen koku tat kaybı var çünkü, hicbirseyin degismedi, ek vitamin ve meyve suyu meyve falan yedik sadece. İnşallah bizde sonuna geldik artık.
3 gündür annemde ablamda ve bende de koku tat kaybı var ama biz üşüttüğümüzü düşünüyorduk o yüzden test yaptirmadik yarın gidip yaptıracağız ve hastalığın belirtisi hepinizden aynı gün görülmeye başlandı bugün tam 1 hafta oluyor ilk başlarda hafif üşütme gibi oldu salı sabahı tat ve kokuyu kaybettik ve şuan hâlâ gelmedi koku ve tat deneme amaçlı soğan sarımsak Çamaşır suyu kokluyoruz ama hiçbir şekilde kokularını alamıyoruz annemde eklem ağrısı+ mide bulantısı var ablam da ve bende sadece koku ve tat kaybı sorunu var test henüz yaptirmadik ama büyük ihtimalle bizde yakalandik. Umarım en ağır hali bu şekilde geçer Allah'ım bu derde düşenlere yardım etsin en hafif şekilde atlatmayı nasip etsin.

Ben suan pozitifim. Iki cocugum var,babasi ve cocuklarda bisey yok bi belirti vs. Biri daha bezde ben cift maske ve eldiven takip bezini aciyorum. Yemeklerini yapiyorum,bazen ben yediriyorum malesef cok izole olamiyorum kucugum durmuyo bensiz. Gece ayri yatiyorum. Tuvaleti ayirdim. Tabak canagi ayirdim. Simdilik onlarda bisey yok ama kucuk cocuk olunca cok zor. Surekli uzulup agliyorum. Korkuyorum onlara bulasirsa diye. 6.gunumdeyim. iki gun cok agirdim.

Şuan covit in 5. Günündeyiz eşimle ikimiz. İki de çocuğumuz var 4 ve 10 yaş. Evdeyiz. Bazen iyiyiz kalkıp evi toparlayacak süpürüp silecek kadar. Bazende ev yansa kalkıp kaçamayacak gibi. Bir tek yatak odamızda maskesiz duruyoruz orayada çocuklar girmiyor onun dışında hep maskeli ve uzakız çocuklara. Küçük çocuk olunca odaya kapanıp kalmak mümkün olmuyor. Evde covitli tek kişi olsaydı mümkün olabilirdi ama. Malesef mecburen yemek yapıp yedirmek zorundayız. Bu durumumuza elhamdülillah geçecek neysek umut var.

Back