- 1 Haziran 2020
- 1.874
- 4.259
Evet, bu çok doğru. Öğretmenlerini ne kadar sevseler, yakın olsalar da öğretmen onlar için otoriteUmarim ogrenebilir bizimki. Esasen soyle bir durum da var cogu velinin kabul etmedigi; evde bizim anlatmaya ve uygulatmaya calistigimiz cogu durumu ogretmen bir defada halledebiliyor. Temeli evde aliyor cocuk ona tamam,ama bana yaptigi eziyeti mesela okulda ogretmenine yapamiyorannem eski ogretmenlerden,o da boyle dusunuyor ben baktim veli olunca gercekten de oyle. Umarim yeni ders yilinda kimseyi riske atmadan devam edebiliriz hep beraber is birligiyle ♥
Ne mutlu ki sizin gibi dusunen bilincli ogretmenlerimiz de var,digerlerinin yaninda. En son eksi sozlukte denk geldim,okullarin gereksiz oldugunu ve uzaktan egitimin fazlasiyla basarili oldugunu savunan pek cok ogretmen vardi. Kendim ogretmen olmadigim halde sadece annem babamdan gordugum ogretmenlikle Uzulerek okuyorum o tarz yorumlari. Okul olmadan sosyallesme mumkun olamiyor,hele kucuk yas gruplarinda. Sosyallesme de en azindan ders kadar onemli benim icin. Dersten daha onemli pek cok olgu da var sadece ogretmenin verebilecegi. Okulu sadece bilgi alma yeri olarak gormuyorum. Su donemde gayet de gorduk ki uzaktan egitim yeterli degildi,cogu cocuk tvye tablete yapisti,iletisim kurma sifira indi,kendini ifade etmek sifira indi,gelecekte bu korona doneminin acisini fazlasiyla hissedecegiz. Simdi anlamiyoruz,amaaan nolacak korona bitene kadar yollamayiveririz gerekirse sene kaybetsin nasilsa sinifta kalmak yok diyoruz da mesele keske o olsa sadeceEvet, bu çok doğru. Öğretmenlerini ne kadar sevseler, yakın olsalar da öğretmen onlar için otoriteBizimle bir süre sonra yüz göz oluyorlar ve nazları geçiyor.
Umarım her şey güzel gider. Toplum olarak bilinçli hareket etmemiz çok önemli. Çünkü izole hayat çocuklara göre değil.
Ah ben öğretmen değilim ama bizim öğretmenlerimiz de uzaktan eğitimin yeterli olmadığının bilincinde. Olmuyor, evde o disiplin ve düzeni sağlayamıyorsun. Birebir eğitim gibi olmuyor. Dediğiniz gibi sadece eğitim değil, sosyalleşememek duygularını çok etkiliyor. İlk zamanlar evet gayet iyiydi ama bir süre sonra başarısız oldu. Çünkü sıfır sosyallik, etkileşim yok. Öğretmen ne kadar çaba harcarsa harcasın sınıftaki gibi düzeni sağlayamıyor.Ne mutlu ki sizin gibi dusunen bilincli ogretmenlerimiz de var,digerlerinin yaninda. En son eksi sozlukte denk geldim,okullarin gereksiz oldugunu ve uzaktan egitimin fazlasiyla basarili oldugunu savunan pek cok ogretmen vardi. Kendim ogretmen olmadigim halde sadece annem babamdan gordugum ogretmenlikle Uzulerek okuyorum o tarz yorumlari. Okul olmadan sosyallesme mumkun olamiyor,hele kucuk yas gruplarinda. Sosyallesme de en azindan ders kadar onemli benim icin. Dersten daha onemli pek cok olgu da var sadece ogretmenin verebilecegi. Okulu sadece bilgi alma yeri olarak gormuyorum. Su donemde gayet de gorduk ki uzaktan egitim yeterli degildi,cogu cocuk tvye tablete yapisti,iletisim kurma sifira indi,kendini ifade etmek sifira indi,gelecekte bu korona doneminin acisini fazlasiyla hissedecegiz. Simdi anlamiyoruz,amaaan nolacak korona bitene kadar yollamayiveririz gerekirse sene kaybetsin nasilsa sinifta kalmak yok diyoruz da mesele keske o olsa sadece
Bende sizin gibi dusunuyorum. Pandemi 2 yil surebilir iki yil okula gitmeyeceklermi? Ayrica merak ediyorum bu virusun tamamen bitecegine inan varmi gercekten?
Yerlesim yerleri disinda okul yapiliyorsa (Ki yapilmiyor,MEB ile gonulluluk esasina dayali caisan bir kurulusta calisiyorum) kim gidecek o okullara sevgili arkadasim? Zaten oyle yapilan bir okul yok,olsaydi emin olun MEB carsaf carsaf ilan ederdi bunu,keske yapsa. Haydi yapiliyor diyelim, sizin dediginiz dogru olsun, yuruyerek gidemeyecekler,servislerle mi tasimayi planliyorlar sizce? Hangi servislerle peki haberiniz var mi? O servisler kac kisilik olacak sizce? Bahsettiginiz MEB bunlara cozum sunuyor mu? Bulundugum sehirde birkac okul depreme dayanikli olmadigi gerekcesiyle yikildi,ortadan kaldirildi,yerine yapilan bir okul da olmadi,tam tersi baska okullara yonlendirildi bu ogrenciler. Araziler bos duruyor gozumle goruyorum, kimine otopark yapilacakmis,kimine de bahce bostan. Lutfen iyi arastirin ona gore konusalim. Daha iyi cozum onerileriniz varsa yazin herkes okusun faydalansin,belki birileri sesimizi duyar. Hadi selametle
Ne mutlu hic değilse bir caba varmis. Bizde o da yok.Bahsedildigi gibi bir lise kampusu bulundugum sehirde yapildi. Daha dogrusu yapiminin bitmesine az kalmisti en son.
Ama oraya hangi ogrenci gidicek bilmiyorum. Zira kampus sehrin bilmem kac km disinda dag basinda.
Ben virusun bulasmama ihtimali oldugunu dusunmuyorum.oyle ya da boyle belki gecirdik farkinda bile degiliz.ilk zamanlar tabii ki cok tedbirli davrandik ben 3 ay cocuklarimla disari cikmadim.
Ama okullar acilinca gondericem.virusun tamamen bitmesi diye bir seyin soz konusu oldugunu dusunmuyorum
Evet gerçekten geçen yılki beta ve infuluenza salgınında bizim okulda eğitim durdu adeta. Her hafta bir öğretmen raporluydu nerdeyse, çocukları hiç saymıyorum bile. Biz evde ailecek 1 ayı perişan geçirdik.Ben de bir öğretmen olarak Türkiye şartlarında önlem almanın pratikte mümkün olmadığını biliyorum. Sınıfım 30,okulumuz 1200 kişi ve bizi çok zor günler bekliyor. Biz geçen sene beta ve influenza virüsünü bile aşamadık ki covid-19u düşünmek dahi istemiyorum.Öğrencilerim adına çok tedirginim.
araya girmek gibi olacak ama :)Ogretmensiniz ve pandemi surecinde yeni okul yapildigini dusunuyorsaniz size birkac yikilan okul ismi vereyim,onlar uzerinden sorgulama yapin. Bu okullar yikildi,uzerinden aylar gecti,arazileri bos ve baska eski okullara tasima yapildi. Mesela x okulu yikildi,y okulu sabahci oldu,x okulu da o y okulunun binasina ogleci olarak yerlestirildi. Evet kesin konusuyorum cunku o okullara yardim topluyorum,ayni ve nakdi yardimlari ulastirmaya calisiyorum, kutuphaneler yapilmasina,arac gerec alimina yardimci olabilecek is insanlariyla gorusuyorum. Estagfurullah bu arada atip tutuyorsunuz demedim,oyle bir sey yok dedim sadece size. Bunu demeyecek kadar nazik bir insanim cunku
ama cami fikrine de bayıldım :)Raporlar hep benim uzerimedir ondan dedimvalla cocuklarla avmye gidip mis gibi yemek yiyenleri goruyorum hep,hic biri de okula gondermek istemiyor. Bizim insanimiz cok ilginc ablacim ya,akil alir gibi degil.
Ne demek her zaman girin arayaaraya girmek gibi olacak ama :)
bulunduğum şehirde 51 okul yıkıldı geçen sene.ve şuan hepsi harıl harıl yeniden yapılıyor.pandemi sürecinde çalışmalar hiç durmadı.
dengesiz dengesiz işler malesefNe demek her zaman girin arayaburanin amaci o. Bizdekiler bombos duruyor. Maalesef. Kac yere basvurduysak sonuc alamadik. Hepsi de tarihi onemi olan okullar ustelik. Birinin yerine otopark,digerine de millet bahcesi yapilacakmis hatta.