Anket Corona tümüyle bitmese de çocuğunuzu okula göndermeyi düşünüyor musunuz?

Çocuklarınızı okula gönderecek misiniz?

• Ankete Katılan
    632
Okullar açıldı derlerse mecburen oğlumu gönderecegimAma çok kaygiliyim düşündükçe isin icinden cikamiyorum ve bu kaygili düşüncelerle ben ve benim gibi dusunenlerin korona olmasakta.psikolojilerimizin bozulacagini öngörüyorum.Bu arada kendim de öğretmenim.Öğrencilerim icin de endiseleniyorum , tüm tedbirleri uygulayacagim ama 35 kisiyiz.Kaynastirmalarim var.Asil isin cocugun kendisini korumasinda yattigini da biloyorum vs.Bu nedenle bir yerde tikanacagimi dusunuyorum.Cocuklara kıyamıyorum.Karisik duygu ve dusunceler bunlar.Zamam gosterecek bakalim nasil olacak

Çok geçmiş olsun.Çok zor ve yıpratıcı bir durum aile için. Bizim Kasım-Şubat ayları arası her gün farklı 8-10 çocuğumuz bulaşıcı hastalık sebebiyle okula devam edemiyor. Zaten ara tatiller de bu sebeple Kasıma ve Nisana kondu. Üstüne bu virüs eklenirse allah korusun tüm evlatlarımızı...inanın bizler de öğretmen idare kara kara düşünüyoruz ama maalesef çözümü olmayan fiziki zorluklar var. Umarım en az zararla çıkarız bu günlerden.

Oğlum ilkokula başlayacak bu sene, devlet okulu düşünürdüm hep ama pandemi sürecinde koleje doğru evrildi düşüncelerim, hijyen ve sınıf mevcudu açısından nispetenyi durumda olur düşüncesi ile şartları zorlayıp özele vericem

haklısınız gerçekten çok ütopik
arkadaşlar duyduğuma göre en iyi ihtimal 1,5-2 yıl diyolar bu illetten kurtulmak için
1,5-2 yıl eğitim almadan nasıl olacak
tabiki herşeyin başı sağlık ama bununla da yaşamayı öğrenmek zorundayız bir şekilde

benim kızımda 5 yaş olmak üzere büyük kızım liseye başlayacak bu sene inşallah başlayabilirse
ufaklığın okul isteğe bağlı açılacak açılacaksa mecbur göndereceğim çalışıyorum

evet arkadaşım çalışmaya rahat rahat konuşuyor değil mi
bizim anaokul mebe bağlı ama talep az olduğu için açamadılar
benim kızıma öğretmeni bakmaya başladı şimdilik
sizinki de meb e mi bağlıydı?

Anaokulu istege mi bagli acaba zorunlu degil mi. Kizim bu sene anaokuluna gidecekti normal sartlarda ancak ben istemiyorum yollamak

Turkiyede korona vakalari vikmadan 1 hafta oncesinden biz cocuklari okuldan cekmistik ve bende disariyla irtibati kesmitik.cuma gunu oldugunda okullar tatil olmustu

Benim kızım kolejdeydi 4 yaş için. Bu sene anasınıfı olacak ama kolej kapandı, şimdilik aile bakanlığına bağlı bir kreşe gönderiyorum. Aklımda tek soru var, eğer kışın kolej kapanırsa gündüz bakım evi ile koleje para vermeye devam mı edeceğim? Ne de olsa sözleşmeyi yaptık önümüzdeki yıl için...

bazı kolejlerin sözleşme olduğu için paralarını aldıklarını duymuştum
pandemi olaylarını konuşmuş muydunuz?
Hani okul kapanırsa ne yapacağız diye

Ben yurtdışındayım. Pandemi sürecinde okuklar kapandı sonra tekrar açıldı ama çok sıkı gücenlik tedbirleriyle. Çocuklarımı okula gönderdim açılınca ve hiç bir problemle karşılaşmadım. İnanılmaz sıkı tedbirler almışlardı çünkü. Servise binerken aile güvenlik kodunu gösteriyordunuz. Sonra ateşi ölçülüp servise biniyorlardı. Servisten inince tekrar ateş ölçülüyordu ve okula dezenfektan koridorundan geçilerek giriliyordu. Okul yemekhanesini de yeniden düzenlemişlerdi. Sınıf sınıf yemekhaneye alınıyordu ve her öğrenci kendine ayrılmış özel bölünmüş alanda yemeğini yiyordu. sonra tekrar maskesini takıp sınıfına giriyordu. Sınıflar her saat başı dezenfekte ediliyordu. Sonuçta 1 ay boyunca bu şekilde okula gittiler ve hiç bir problem çıkmadı. Tedbirler sıkı olursa ve herkes kurallara uyarsa sorun olacağını sanmıyorum

Canim hangi ulkedesin? Bende yurtdışındayim ama asiri derecede bi rahatlik tedbirsizlik var burada
Okullari komsu ulkede kapatildi diye kapattilar
Haziranin basinda acildi, egitim yilinin bitmesine 3hafta kalasiya, gondermek isteyen gonderdi. Ve 10larca belki daha fazla okulda vakalar oldu
Maske desen, aylarca maske aradik bulamadik. Bulunca kendi paramizla aldik oyle trdeki gibi dagitim falan olmadi. Haziran basiydi belediye eve maske gonderdi ucretsiz. Ama sokaga cik kimse takmiyor, herkes elini kolunu sallaya sallaya geziyo cezasi yok
Maske takilmasi oneriliyo ama mecburi degil
Suan hayat tamamen normale dondu

Hasta etmemek değilde, hasta çocuğunuzu okula yollamamakla ilgili taahhütname o imzalayacağınız

Bağışıklık sadece 2 ay sürüyor bunu biliyorsunuz değil mi? Maalesef geçirdim bir daha geçirmem diye bir şey yok. Ve bu pandemi bitmeyecek diyen var. Arkadaşlar daha önceki pandemiler nasıl bittiyse bu da aşısı ilacı bulununca bitecek. İspanyol gribi geçiren var mı mesela şu yüzyılda hala? Korona kalıcı hasar bırakıyor ciğerde beyinde hala okulda önlem alınacağını düşünenler var. Bu mümkün değil. Çocuklar kalemi yere düşürüp onu iki dakika sonra ağzına sokuyorlar. Ne önlemi... Hadi gönderdik bir çocuğun bilebu sebepten ölümünü duymak içimizi yakmaz mı... Keşke tamamen bitse de her şey normale dönse ama şu anda önlemi bağışıklıkmış bunlar sadece iç rahatlamak için bahane arkadaşlar. Devlet okullarında ne yazık ki her şey bir yere kadar oluyor. Ve kimse isterse on çocuğu olsun birini bile feda etmek istemez

merhabalar, ben özel okulda öğretmenim. sınıflarımız 12/18 kişi arasında değişiyor. ilkokul öğretmeniyim. bir veli olarak değil bir öğretmen olarak dile getirmek istedim. ben okulda katta nöbet tuttuğum zaman özellikle tuvalette nöbet tutuyorum. çünkü tuvalette bile oyun oynuyorlar. küçük yaş gruplarının temizlik anlayışı biz öğretmenler+rehberlik servisi+ velilerimiz hep birlikte uğraşmamıza rağmen oturmuyor. 4.sınıfın altı malesefki çok temizlik konularına hakim değil. özellikle erkek çocukları yere yatıp yuvarlanmadan tenefüsü bitiremiyor :))) bu pandemi süreci içinde şunu söyleyebilirim biz tekrardan uzaktan eğitim ile planlama yapıyoruz program hazırlıyoruz gelecek dönem için. okulların açılacağını bizden sürekli istenen ekstra programlar izlenecek yol önerileri gibi şeyler sebebi ile zannetmiyorum. ama açılırsa çocukları kurallara uygun bir şekilde idare edebileceğimizi de düşünmüyorum. takdir edersiniz ki uzun süredir çocuklarımız evde, arkadaşlarını göremiyorlar. ve yüzyüze gelir gelmez oyun oynamak isteyecekler enerjilerini atmak isteyecekler. yakınlaşmamaları gerekecek. bununda sağlanması çok zor olacak. nasıl olacak bilinmez ama ben öğretmen gözüyle normal hayatımızda yaşadıklarımız sebebi ile sağlıklı bir ortam oluşturulabileceğini düşünmüyorum.

Dün plajdaydım çok kalabalıktı çolukçocuk dipdibe denizde yüzüyordu.Düğüne giden çocuklar gördüm.Avm de gezen,bahçede toz toprağın içinde oynayan,market market dolaşan bi sürü çocuk var Türkiye de.Iş okula göndermeye gelince korona var demek inandırıcı değil.O kalabalığa çocuğunu sokan okula göndermem demesin.Emin olun bir öğretmen olarak okul tüm saydıklarımdan daha temizdir ve önlemini alacaktır.Ben Türkiye de henüz vaka yokken bile kolanya aldırmiştım ve her ders mutlaka el yıkatıyordum.Sınıfımı sürekli havalandırıyordum.Gerekli önlemler alınırsa okullar açılmalı diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…