Çok geçmiş olsun.Çok zor ve yıpratıcı bir durum aile için. Bizim Kasım-Şubat ayları arası her gün farklı 8-10 çocuğumuz bulaşıcı hastalık sebebiyle okula devam edemiyor. Zaten ara tatiller de bu sebeple Kasıma ve Nisana kondu. Üstüne bu virüs eklenirse allah korusun tüm evlatlarımızı...inanın bizler de öğretmen idare kara kara düşünüyoruz ama maalesef çözümü olmayan fiziki zorluklar var. Umarım en az zararla çıkarız bu günlerden.Evet ocak ayında oğlum ağır geçirdi influenzayı diğer çocuğuma da bulaştırdı. 2 gün hastanede yattı. Kalp ritmi bozuldu defalarca ekg ye girdi kaslarına tutulum yaptı, yürüyemedi oğlum. En son çocuk kardiyolojiye yönlendirildi. Okulların açılması beni de düşündürüyor bu açıdan.
haklısınız gerçekten çok ütopikKızım 4,5 yaşında. Bizim kreş de telafi eğitimi sebebiyle ağustosta açılacak, asıl dönem eylülde başlıyor. Şimdilik ağustosta göndermeyi düşünmüyorum. İkinci dalga gelecek mi, ülkede vaka saysı artacak mı sorularının cevabı da eylüldeki duruma açıklık getirecek kafamda, getirmeyebilir de. Ama vaka sayısında bir patlama olmazsa eylülde göndermeyi planlıyorum.
Corona tamamen ortadan kalkmadan göndermemek bayağı ütopik... Bu virüsün yeryüzünden tamamen silinmesi için uzun yıllar geçmesi gerekiyor. Ülkede vaka sayısının sıfırlanması da öyle uzun zaman alacak. Bunu beklersek çocuklarımızı koruyalım derken başka türlü zararlar verebiliriz. İki ucu şeyli değnek dedikleri bu sanırım. Kızım maske, hijyen kurallarına büyük ölçüde alıştı. Okulla kayıt için görüştüm, onlar da alacakları önlemleri anlattılar, güvenilir buldum. %100 bir koruma sağlanamaz tabi ama bir yerden hayata karışmaya da başlamamız lazım. =( Ay çok dertliyim aslında ya.
evet arkadaşım çalışmaya rahat rahat konuşuyor değil miÇocuğum yok olsaydı göndermezdim demek ne kadar kolay. Çocuğun 5 yaşında evde mi bırakacaksın???
Çocuğum var bu sene anasınıfı. Anne baba çalışıyoruzz haziranda başladı. Corona bitmeyecek kısa vadede ona göre yaşamlarımızı düzenlememiz lazım.
Anaokulu istege mi bagli acaba zorunlu degil mi. Kizim bu sene anaokuluna gidecekti normal sartlarda ancak ben istemiyorum yollamakYasadigim ulkede 16marttan beri okula gondermedim yani 3bucuk ay gitmedi
Kizim suan 5.sinifa gecti
Eylulun 1i okullar aciliyor ozamana neler olur bilmiyorum ama mecburi bir egitim var
Soyle biseyde var virus hic birzaman yok olmayacak, tedavisi bulunur, ilaci bulunur ama Covid-19 artik hayatin bi parcasi olacak.
Sizin durumunuz biraz farkli cocugunuz anaokula baslayacak, yani gondermediniz diyelim bu bir katastrof degil. Ben sahsen gondermezdim heralde direk 1den baslasin derdim
Hem mecburi degil hemde ozamana kadar biseler duzelir
Ama bizde durumlar farkli 4.sinifin 3bucuk ayi eksik bitirdi, 5e gondermeme luksumuz yok
Eger hukumet evde kalsin derse evde kalacaz yapacak bise yok
Benim kızım kolejdeydi 4 yaş için. Bu sene anasınıfı olacak ama kolej kapandı, şimdilik aile bakanlığına bağlı bir kreşe gönderiyorum. Aklımda tek soru var, eğer kışın kolej kapanırsa gündüz bakım evi ile koleje para vermeye devam mı edeceğim? Ne de olsa sözleşmeyi yaptık önümüzdeki yıl için...evet arkadaşım çalışmaya rahat rahat konuşuyor değil mi
bizim anaokul mebe bağlı ama talep az olduğu için açamadılar
benim kızıma öğretmeni bakmaya başladı şimdilik
sizinki de meb e mi bağlıydı?
Özel miBugün başladı kreşe gönderdim
bazı kolejlerin sözleşme olduğu için paralarını aldıklarını duymuştumBenim kızım kolejdeydi 4 yaş için. Bu sene anasınıfı olacak ama kolej kapandı, şimdilik aile bakanlığına bağlı bir kreşe gönderiyorum. Aklımda tek soru var, eğer kışın kolej kapanırsa gündüz bakım evi ile koleje para vermeye devam mı edeceğim? Ne de olsa sözleşmeyi yaptık önümüzdeki yıl için...
Canim hangi ulkedesin? Bende yurtdışındayim ama asiri derecede bi rahatlik tedbirsizlik var buradaBen yurtdışındayım. Pandemi sürecinde okuklar kapandı sonra tekrar açıldı ama çok sıkı gücenlik tedbirleriyle. Çocuklarımı okula gönderdim açılınca ve hiç bir problemle karşılaşmadım. İnanılmaz sıkı tedbirler almışlardı çünkü. Servise binerken aile güvenlik kodunu gösteriyordunuz. Sonra ateşi ölçülüp servise biniyorlardı. Servisten inince tekrar ateş ölçülüyordu ve okula dezenfektan koridorundan geçilerek giriliyordu. Okul yemekhanesini de yeniden düzenlemişlerdi. Sınıf sınıf yemekhaneye alınıyordu ve her öğrenci kendine ayrılmış özel bölünmüş alanda yemeğini yiyordu. sonra tekrar maskesini takıp sınıfına giriyordu. Sınıflar her saat başı dezenfekte ediliyordu. Sonuçta 1 ay boyunca bu şekilde okula gittiler ve hiç bir problem çıkmadı. Tedbirler sıkı olursa ve herkes kurallara uyarsa sorun olacağını sanmıyorum
Türkiye de okul öncesi eğitim isteğe bağlı zorunlu değil.Anaokulu istege mi bagli acaba zorunlu degil mi. Kizim bu sene anaokuluna gidecekti normal sartlarda ancak ben istemiyorum yollamak
Hasta etmemek değilde, hasta çocuğunuzu okula yollamamakla ilgili taahhütname o imzalayacağınızAllahı'ın izniyle q.Sınıfa başlıcak bugün görüştüm taahhüt imzalanacak mış ne kadar saçma ya çocuklarınıza iyi bakacaksınız hasta etmeyecekmişiz zaten sınıflar 30 dan aşağı olmayacakmış
Bağışıklık sadece 2 ay sürüyor bunu biliyorsunuz değil mi? Maalesef geçirdim bir daha geçirmem diye bir şey yok. Ve bu pandemi bitmeyecek diyen var. Arkadaşlar daha önceki pandemiler nasıl bittiyse bu da aşısı ilacı bulununca bitecek. İspanyol gribi geçiren var mı mesela şu yüzyılda hala? Korona kalıcı hasar bırakıyor ciğerde beyinde hala okulda önlem alınacağını düşünenler var. Bu mümkün değil. Çocuklar kalemi yere düşürüp onu iki dakika sonra ağzına sokuyorlar. Ne önlemi... Hadi gönderdik bir çocuğun bilebu sebepten ölümünü duymak içimizi yakmaz mı... Keşke tamamen bitse de her şey normale dönse ama şu anda önlemi bağışıklıkmış bunlar sadece iç rahatlamak için bahane arkadaşlar. Devlet okullarında ne yazık ki her şey bir yere kadar oluyor. Ve kimse isterse on çocuğu olsun birini bile feda etmek istemezBi arkadaşımın göğsümde ağrı var diye doktora gitmiş röntgende daha önceki aylarda korona geçirdiği görülmüş o farkına bile varmamış. Kuzenlerim görümcem akrabalarım yüzde70i geçirdiler pozitif gördüler testlerinde. Kimi evde 5gün yattı iyileşti kimi hastanede 3 gün yattı. 4 tane akrabamız vefat etti onlarda 70yaş civarı maalesef kaybettik. Ben zamanla hepimizin bağışıklık kazanacağını düşünüyorum tabi ölmez sağ kalırsakAllah şifa versin tüm hastalara . Sağ selamet sağlıklarına kavuştursun .