Anket Corona tümüyle bitmese de çocuğunuzu okula göndermeyi düşünüyor musunuz?

Çocuklarınızı okula gönderecek misiniz?

• Ankete Katılan
    632
Memur muamelesi yapmadan ülkece 3-4 hafta karantinada olmalıyız. Ondan sonra bütün okullar korkusuzca açılabilir.

Tören sırası, kantin sırası, beden eğitimi dersi gibi dip dibe, iç içe olan şeyleri düşünürsek okulların açılması da çocukların gitmesi de kaos olur. Sıra dedim ama kantinin halini az çok hayal ediyorsunuzdur, birbirinin üstünden para vermeye çalışan, öndekini ittiren çocuklar.

Yüzlerinde maske olunca derste konuşmaları daha kolay olacak.
İkili eğitim sözüm ona "kaos"tu hani? Şimdi kaçlı eğitim olacak?
Diyelim 3 parti yapıldı, aramızda "benim çocuğum niye 3. grupta? Niye sabah gidip dönmüyor da akşam üstüne kalıyor?" diye çıkışacaklar yok mu?

Yine bayram geliyor, yaz tatiline bayramda ve bayram sonrası çıkacak olanlar var. Oradan oraya gidecekler, ya kendileri taşıyıcı olacak ya kendilerine geçirecekler.

Yanlışım olan bir yer varsa söyleyin lütfen.
dış hatlar açılınca bizim ülkece karantinanın bir anlamı kalmaz ki :KK43:

Bir haftadır bunu düşünüyorum göndereyim mi?göndermeyim mi? Okullar açılıncaya kadar koşullar ne denli değişir bilmiyorum ama şuan okul fikri beni çok korkutuyor. Okula gidecek oğlumun bünyesi çok zayıf hastalanırsa şiddetli geçirmesinden korkuyorum. Ben de vakti zamanında verem hastalığı geçirdim bu yüzden ciğerlerimin çokta sağlam olduğunu düşünmüyorum. Hastalanırsam benden başka kimsede durmayan küçük bi oģlum daha var. Kötü senaryoları düşündükçe daha da korkuyorum.

Sevgili hanımlar bildiğiniz gibi 31 Ağustos itibariyle okullar eğitime yeniden başlayacak. Ben de bir öğretmen olarak velilerin ne düşündüğünü merak ettiğim için bu anketi açmaya karar verdim.
Benim de 4 yaşında bir oğlum var. Corona olmasaydı bu sene anaokuluna göndermeyi düşünuyordum ancak bu şartlar altında vazgeçtim.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Çocuğunuzu göndermeyi düşünüyorsanız okulda sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyacağını düşünüyor musunuz?
Benimde büyük kizım 12 yaşinda 7.sınıfa geçti.Okullar açilsin diye dört gözle bekliyor.Okulunu öğretmenlerini çok seviyor .Okullar açilırsa onu göndermemem mümkün değil.Nasıl yapıcam bilemiyorum.Açikcası korkuyorum da.Ama küçük kızım bu sene anaokuluna başlayacaktı.Onu mecburen göndermiycem okul öncesi hazırlık olmadan okula başlayacak.Buna çok üzülüyorum..😔

Hic biri.
Gondermek zorunda degilim,
Ama göndereceğim.
Okulda güvende olacagina inanmıyorum.
Ama virusun etkileri 3 yil surecekse, cocugu 3 yil evde tutacak degilim.
Neyi bekledigimi bilmeden beklemek yerine, olani kabullendim.

Sevgili hanımlar bildiğiniz gibi 31 Ağustos itibariyle okullar eğitime yeniden başlayacak. Ben de bir öğretmen olarak velilerin ne düşündüğünü merak ettiğim için bu anketi açmaya karar verdim.
Benim de 4 yaşında bir oğlum var. Corona olmasaydı bu sene anaokuluna göndermeyi düşünuyordum ancak bu şartlar altında vazgeçtim.
Çocuğunuzu göndermeyi düşünüyorsanız okulda sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyacağını düşünüyor musunuz?
Eğitim tabiki önemli ama çocuğum daha önemli kizim 74 aylık olacak okul açılınca yani mecburi 1 sınıf ama böyle giderse göndermeyi düşünmüyorum gerekirse para cezasını öderim 1 yıl kızımdan daha değerli değil

Benim kızım 6 yaşında ve ilkokula başlayacak. Ama gönderne taraftarı değilim çünkü bebeğim var ve ben kronik böbrek hastasıyım.. okul herzaman olur ama evlat can ve sağlıktan öte aslaaa ve aslaa geçemez benim için!! 7 de başlasın gerekirse birinci sınıfa. Bu şekilde gönderemem...
Benimde kizim 6 yaşında bende göndermeyi düşünmüyorum yalnız cezası varmış diye biliyorum

çocuğum yok olsa gönderirdim çünkü artık hayatın gerçeği hayat durdurulamayacağına göre böyle yaşamak zorundayız . ama tabi çocuğumun sağlık sorunu falan olur ozaman sıkıntılı durum ALLAH yardımcımız olsun

Oglum anaokuluna, kizim 4. Sinifa baslayacak.. ikisinide gonderecegim insallah. Tabiki kurallara uyarak...

Buyuk ve kalabalik sehirler icin cok zor.. ama bizim yasadigimiz yer daha sakin.. anaokul siniflari gecen sene 12 kisiydi, 3. Sinif mevcudu 24.. yariya indirirlerse gayet makul bir sayı olur..

Benim fikrim eger ki cocugunuzu hic disari cikarmiyorsaniz, ne park ne alisveris ne baska ziyaret, o zaman gondermeyin.. ama cocuk zaten parkta orada burada akrabada geziyorsa, okula da gitmesinde bi sakinca yok...

Hiçbir yere almıyorum desem yeridir babamlara dahi 2 haftada 1 gidiyoruz ve mesafe uzak degil arabamla gidiyorum.._Markete 3 aydır girmiş değiller evin bahçesinde oynuyorlar ama egitim nasıl olacak bilmiyorum..2.sınıfa başlayacak kızım koleje gidiyor sınıfı 12 kişilik bunu dahi düşünüyorum okul her önlemi almış ama maddiyat biraz sıkıyor ne yapacagız onu da bilmiyorum..maskeyle egitin olacak cocuklar maske takıp nasıl ders yapacaklar onu da aklım almış degil..10 dakika kalsa nefesim duracak gibi oluyorum cocuklar buna önem verecekler mi tabiki de hayır özellikle küçük çocuklar :KK58:
Dikkatli olanların tedirginlikleri başka ama her yere vızır vızır giden çok insan var, en azından hem oturduğum çevremden, hem de akraba arkadaş çevremden duyduklarımı aktarayım, hiçbir uyarıyı dikkate almadan corona olan anne babasını kucağında 1 haftalık bebekle ziyaret eden cahil desem cahil olmadığını iddia eden akrabam, tıklım tıklım insan kaynayan cenazeye boy boy çocuklarıyla katılan akrabam, çoluk çocuk arabalara doluşup kız tarafı görmeye giden akrabam var:))) ama sorsanız okul dediniz mi covid var çocuğu okula yollamam derler, çevremdeki gördüğüm insanlar deseniz valla sanki o kadar insan pandemiden ölmemiş, pandemi diye bir şey yokmuş gibi çok rahatlar hem de sürecin en başından beri, hatta bazısı ne pandemisi, hani nerede virüs var diyor ama bizim sokak hariç çevremdeki kaç sokak karantinaya alındı.

dış hatlar açılınca bizim ülkece karantinanın bir anlamı kalmaz ki :KK43:

Uluslararası seyahatler yapılıyor artık, birkaç hafta önce buraya İngiltere, Belçika, Almanya'dan gerek kendi aracıyla gerek uçakla gelenler oldu, bir arkadaşımızda 2-3 hafta önce annesini Norveç'e yolladı.

Son düzenleme:
9 yasina gelmis bir cocugun virus dovme hayali bana biraz abes geldi 🙄
Benim kizim 10 yasinda ama 9yasinda bu mantikda oldugunu hatirlamiyorum😀
Yetiştirilme tarzı böyle canım herşeyi döverek kurtulcahina inanıyor çünkü evde hep kavga dövüs kv kp anlaşamadıkları için çocuk onu öğrenmiş anlamıyor zaten pedegoga gidiyor psikoloji iyi degil

Büyük çocuğum 4 e geçti bilinçli bir öğretmeni ve seviyeli velilere sahibiz devlet okullu ama sınıf içi özel dezenfekte ve rutin temizlikleri komple üstlenip sınıfı temiz tutabiliriz zaten haftada bir ayrintili temizlik icin kadın gonderiyorduk tenefusler için ne yapılır bilmiyorum diğer çocuğum da devlet okulunda yine bilinçli bir öğretmene sahibiz fakat veliler için aynı şeyi söyleyemem onun için ne yapa biliriz bilmiyorum özeti çok endişeliyim fakat virüs ne zaman bitecek bilmiyoruz eğitim de şart..bakalım bize ne sunacaklar sınıf sayısını mi azaltırlar olağan üstün hijyen önlemi mi alırlar bilmiyorum daha var belki bir mucize olur :KK43:

Zaten 1ay gönderdim cuma günü karne aldilar ,yasadigim ülkede egitim devam ediyor ve Agustos ortasinda kaldigi yerden devam edecek.

"Sınıfta kalma yok nasılsa ya da online eğitim yeter" diyen veliler için bir öğrencimi paylaşacağım.
436315A1-AC4E-437B-BB27-6FABBB1C587B.jpeg

Benim okulum Ermenistan sınırında bir köy okulu. Çocukların bilgisayarı, telefonları , tabletleri olmadığı gibi telefonu kel kör bulanların da internet için
tepelere, dağlara çıkıp erişim sağladıkları bir ortamları var.

En basitinden bir liselere giriş sınavı büyük şehirlerdeki veliler için "olmazsa olmaz, ne olacak ki?" denirken bu köydeki çocuklar için kömürlü evden kaloriferli eve geçiş, ayakları sürekli ıslandığı için nefret ettikleri çetin kış mevsiminden daha sıcak günlere kaçış, 15 yaşındayken çobanla ya da 35 yaşındaki hayvancıyla evlenmek yerine geleceklerine kaçış, kurtuluş için tek şansları. Bu sebeple bu çocukların okula, bizlere çok ihtiyaçları var. 7. sınıfı online aldılar (!) , 8. sınıfı da online almaları demek seneye yazın belki de hepsinin düğününü görmek demek olacak.

Çözümlerin bence bölgesel yapılandırılmaya ihtiyacı var. Misal benim köyümde sıfır vaka var, sınıflarımız 15-25 kişi arası, büyük şehirlerden bize geliş yok, bizden giden yok , haliyle bizim köyün ya da ilçenin risk durumu çok düşük bununla beraber online eğitim imkanı da hiç yok. Bunun tam zıttı İstanbul Bağcılar 50 kişilik sınıflara ve bilmemkaçbin vakaya sahiptir fakat her öğrencinin online ekipmanı ve imkanı vardır, şartlar esnetilebilir.

Ben eylülde okulumda olacağım. 5 yaşına girecek kızım var fakat 3 ayrı köy okulunda çalıştığım için kızımı her gün başka bir okula taşıyamam bu sebeple başlatamayacağım ama imkanım olsa her gün halıda oyuncak oynayıp, televizyon izlemek yerine en basitinden sosyalleşip iki insan görebilmesi için bile okula gönderirdim.

benim oglum 5 yasnda gondermeyi dusunmuyrm hele bu ortamda asla. ztn anaokul cok sart dgl seneye 1 e gdr direk

Ben de 1 eylül de ataması yapılacak bir öğretmenim :) böyle bir zamanda görevime başlayacak olmak bi nebze üzüyor.. ama hocam açıkçası ben artık virüsle yaşamayı öğrenecek düzeye gelmeliyiz diye düşünüyorum önlemlerin alınması çocuklara kazandırılmalı ki bu sorumluluk ve disiplin onların ilerki yaşlarına da olumlu etki sağlayacaktır. Ve malasefki bazi veliler de yazın gelmesiyle tatil için otel, plaj, havuz vs. ararken virus var yok düşünmüyor ama konu eğitim olunca geri adım atıyor. Süreç zaten denenince olumsuz sonuçlanması halinde uzaktan eğitim devreye girecektir ama bunu şimdiden karamsar bi şekilde kurgulamak insanları yorar. Tayland da suan devam eden eğitim ortamlarını araştırabilirsiniz sıkı tedbirler alarak eğitim öğretim devam etmekte. İnşallah kimse zarar görmeden eski yaşama kavuşma yolunda ilerleriz :)

Oglum 4 olacak kizim 1.5 yaşında oğlum gecen yil krese gitti ve kitap için oturup saatlerce ağlar okul diye aglamadigi tek bir gün olmadi artik yoruldum kizim tam karıştırma zamanları uyuduğu zaman guzel ders çalışıyoruz ama uyandığı zaman oğlum ağlıyor çünkü kızım uyanıkken imkansiz etkinlik yapmamız telefon TV acıyorum ve artik cocuk bikti usandı daha bu sabah kalktığında rüyamda okula gitmiştim virus artik bitti mi dedi eşimle ne yapacağımızı şaşırdık gidişata göre karar vericez bizde Allah tüm yavruları korusun inşallah.

Ben de bir öğretmen olarak Türkiye şartlarında önlem almanın pratikte mümkün olmadığını biliyorum. Sınıfım 30,okulumuz 1200 kişi ve bizi çok zor günler bekliyor. Biz geçen sene beta ve influenza virüsünü bile aşamadık ki covid-19u düşünmek dahi istemiyorum.Öğrencilerim adına çok tedirginim.
Evet ocak ayında oğlum ağır geçirdi influenzayı diğer çocuğuma da bulaştırdı. 2 gün hastanede yattı. Kalp ritmi bozuldu defalarca ekg ye girdi kaslarına tutulum yaptı, yürüyemedi oğlum. En son çocuk kardiyolojiye yönlendirildi. Okulların açılması beni de düşündürüyor bu açıdan.

X