- 9 Eylül 2008
- 1.054
- 842
Haklısınız ama gençlerimiz sağolsun şakasına milletin yüzüne öksürüyor,hatta öleceğini kesin bilse öğretmeninin yüzüne öksürecegini söyleyen var..bir umut belki aşı ve kesin tedavi bulunur..Bizde aynı durumdayız, çok iyi anlıyorum bu yüzden. Çok korkuyorum ama çocukları yeni normal dediğimiz bu düzene alıştırmamız gerek. Eğitmek işte burada başlıyor. Hayatımıza neredeyse 10 yılda bir yeni bir virüs giriyor ve ne yazık ki çoğumuz ucu bize dokunmadığı müddetçe kendimizi eğitmiyoruz ve bocalıyoruz haliyle. Sizin de dediğiniz gibi bu virüs ortaya çıktı bir kere ve hayatımızın artık bir parçası; bitmeyecek veya sıfırlanmayacak. Vakalar hep olacak. Hani insanlar diyor ya; sıfırlanmadığı müddetçe göndermem diye ama bu virüs öyle 2-3 yılda geçmeyecek. Ben de ülkede sıfırlansa en azından diye düşünüyordum ama o da mümkün değil. Sıfır vakayı görsek bile yurtdışı ile temaslarımızı %100 kesebilmemize imkân yok, yine gelecek. Hepimiz kısıtlamalar sonrası gençlerin ne kadar dikkatsiz gezdiğini gördük. Bu yüzden kısıtlamak yerine bilinçlendirmek ve eğitmek şart. Sokağa çıkmama ile kısıtlamayla olacak iş değil, olmadığını gördük. Her kısıtlamanın ardından yeni bir dalga gelecek.
Ben de bu konuda çok tutucuydum ama gerçeklerle yüzleşmek gerekiyor.
Raporlar hep benim uzerimedir ondan dedimBen raporlara istinaden hepinize hitaben yazıyorum, birbirinizin yazdıklarını yanlış anlayıp farklı mecralara çekiyorsanız sakinleşip yeniden okuyun sonra yorumlayın, bak bu da genel bir yazı:)))
Konu pandemi sürecinde eğitime başlayacak çocukların kişisel hijyene dikkat edip edemeyeceğiyle alakalı, lütfen bu konuya herkes siyasi düşüncesinden, siyasi savunmalarını bir kenara bırakarak yorum yazsın.
Bu arada resmî olarak eğitimin ne zaman başlayacağı açıklandı ama bizlerin sosyal mesafe, maske, hijyen vb şeylere dikkat edip etmememize bağlı olarak değişebilir, malum bazılarımız uyarılara kulak dahi asmıyor, ben her gün marketlerde, sokaklarda, ev gezmelerinde birçok çocuk görüyorum, çocuklarımı her yere götürürüm ama okula yollamam diyenler var mıdır bilmem:)
Açıkçası biz izoleyiz ve bunların çocuklarıyla kızımı aynı ortama sokmak istemiyorumRaporlar hep benim uzerimedir ondan dedimvalla cocuklarla avmye gidip mis gibi yemek yiyenleri goruyorum hep,hic biri de okula gondermek istemiyor. Bizim insanimiz cok ilginc ablacim ya,akil alir gibi degil.
Evet benim de en cok cekindigim nokta bu. Ben kisisel onlemimi almisim,peki ya digerleri? Dugun yapan,mevlut yapan,akraba akraba cay sohbetine gidenlerin cocuklariyla ayni yerde okuyacak benimki. Kresimizde pek couk saglik personeli veli var. Onlar napacak? Kafamda deli sorular. Hadi simdi kres zamani. İlkokul 1e geldigimizde de bu virus bitmeyecek ki? Asisi ilaci sanmiyorum ki bulunsun,bulunsa da guvenli olacak mi? Guvenli olsa elimize birakmazlar,elimize biraksalar anla ki guvenli degildir zaten tarzinda dusunen bir insanim. Nereye kadar surecegi belli olmayan bir mesele.Açıkçası biz izoleyiz ve bunların çocuklarıyla kızımı aynı ortama sokmak istemiyorum
Virüs bitmez ama saldırganlığı azalabilir,zaman geçtikçe insana uyumu artar belkiEvet benim de en cok cekindigim nokta bu. Ben kisisel onlemimi almisim,peki ya digerleri? Dugun yapan,mevlut yapan,akraba akraba cay sohbetine gidenlerin cocuklariyla ayni yerde okuyacak benimki. Kresimizde pek couk saglik personeli veli var. Onlar napacak? Kafamda deli sorular. Hadi simdi kres zamani. İlkokul 1e geldigimizde de bu virus bitmeyecek ki? Asisi ilaci sanmiyorum ki bulunsun,bulunsa da guvenli olacak mi? Guvenli olsa elimize birakmazlar,elimize biraksalar anla ki guvenli degildir zaten tarzinda dusunen bir insanim. Nereye kadar surecegi belli olmayan bir mesele.
Aşı bulunsa bile onaylanması, seri üretime geçmesi, dağıtımı yine çok uzun süreleri kapsar.Haklısınız ama gençlerimiz sağolsun şakasına milletin yüzüne öksürüyor,hatta öleceğini kesin bilse öğretmeninin yüzüne öksürecegini söyleyen var..bir umut belki aşı ve kesin tedavi bulunur..
İnsallah oyle olur. Gonul ister ki cocuklarimiz saglikli mutlu sekilde okula gitsin. Cunku evde hic birisi mutlu degil,hic birisi verimli zaman gecirmiyor,bos bos tv tablete maruz kaliyorlar. Okulda hic degilse bu durum yoktu.Virüs bitmez ama saldırganlığı azalabilir,zaman geçtikçe insana uyumu artar belki
Kusura bakmasınlar bu konuda eleştireceğim, nasılsa benim kız büyüdü bilmişlik yapabilirim :)))Raporlar hep benim uzerimedir ondan dedimvalla cocuklarla avmye gidip mis gibi yemek yiyenleri goruyorum hep,hic biri de okula gondermek istemiyor. Bizim insanimiz cok ilginc ablacim ya,akil alir gibi degil.
Mümkün olduğunca geciktirmek istiyorum.Evet gonderirim.. bu hastalik belki 2 yil surecek evde mi tutmayi dusunuyoruz? Dusunsek bile nasil olacak bu? Evet hayatta kalmak okuldan daha onemli katiliyorum, ama ne kadar surecegj bile belki degil
Bi ise yaramayacak nasilsaMümkün olduğunca geciktirmek istiyorum.
Allah büyük önlemini alayım gerisi ona kalmisBi ise yaramayacak nasilsa
Darkmore siz şuan nasıl bu eğitimi veriyorsunuz bilmiyorum ama kademeli olarak normalleştirmeye alıştırmaya çalışsanız. Çocuklar için haftada bir gün sokağa çıkma yasağı kalktığında ben apartman ve arabayla başladım mesela. Aparmanda dokunmaması çıplak elle dokunmaması gereken yerler, hemen sokakta oynatmak yerine maske takıp arabayla gezdik. Arada sırada site içinde oynatmaya başladım. Yavaş yavaş kalabalık olmayan bir markete gidip nasıl davranması ve neler yapması gerektiğini öğretebilirsiniz. Sosyal mesafeyi, her şeye dokunmamaları gerektiğini öğreniyorlar. Tabii sizinki kaç yaşında bilmiyorum ama birden okula gittiğinde sudan çıkmış balık gibi olabilir. Deneyimleterek öğretmek daha etkili olur diye düşünüyorum.İnsallah oyle olur. Gonul ister ki cocuklarimiz saglikli mutlu sekilde okula gitsin. Cunku evde hic birisi mutlu degil,hic birisi verimli zaman gecirmiyor,bos bos tv tablete maruz kaliyorlar. Okulda hic degilse bu durum yoktu.
Toplumsal bagisikligi kazanabilmemiz icin kabataslak 80milyon insanin 60 milyonunun hasta olmasi gerekiyor, cok mumkun gelmedi bana.
Haklisiniz,bizim kucuk bey 4 yas 9 aylik. Aynen dediginiz gibi ogretmeye calisiyorum. Ama bu surecte hep yalnizdik yani yanimizda bir yasit arkadas yoktu,ya da ogretmen yoktu mesela onlari nasil asacagimi bilemiyorum. Tam sevgi bocegi cunku ogretmeni veya okul mudurunu gorse kosarak gider sarilirDarkmore siz şuan nasıl bu eğitimi veriyorsunuz bilmiyorum ama kademeli olarak normalleştirmeye alıştırmaya çalışsanız. Çocuklar için haftada bir gün sokağa çıkma yasağı kalktığında ben apartman ve arabayla başladım mesela. Aparmanda dokunmaması çıplak elle dokunmaması gereken yerler, hemen sokakta oynatmak yerine maske takıp arabayla gezdik. Arada sırada site içinde oynatmaya başladım. Yavaş yavaş kalabalık olmayan bir markete gidip nasıl davranması ve neler yapması gerektiğini öğretebilirsiniz. Sosyal mesafeyi, her şeye dokunmamaları gerektiğini öğreniyorlar. Tabii sizinki kaç yaşında bilmiyorum ama birden okula gittiğinde sudan çıkmış balık gibi olabilir. Deneyimleterek öğretmek daha etkili olur diye düşünüyorum.
Çok doğal tepkiler ama okulda öğretmenler çok dikkat ediyor. Sarılmıyoruz, ayak selamı veriyoruz diye öğretmeye çalışıyorlar. Bizim ki ilk provaya gittiğinde ne kadar öğretirsem öğreteyim bir atarlandı ama öğretmeni durdurdu ayakla selamlaştılar. Aylar üstüne elbette arkadaşlarıyla birbirlerini gördüler heyecan dorukta çok dikkat edemedi ama ikinci ve üçüncüde daha dikkatli davranmayı kavradık. Bir-iki derken öğreniyor. Bizimkide sevgi pıtırcığı. Sarılmayı, öpmeyi çok sever. Evde dışarıya çalışmaya giden kim varsa onunla sosyal mesafe öğretilebilir. İlk birkaç sefer ihmaller olacak ama daha sonra alışkanlık haline getirecektir muhakkak.Haklisiniz,bizim kucuk bey 4 yas 9 aylik. Aynen dediginiz gibi ogretmeye calisiyorum. Ama bu surecte hep yalnizdik yani yanimizda bir yasit arkadas yoktu,ya da ogretmen yoktu mesela onlari nasil asacagimi bilemiyorum. Tam sevgi bocegi cunku ogretmeni veya okul mudurunu gorse kosarak gider sarilirarkadaslariyla gures yapmaya calisabilir korona oncesi tuvalet kullaniminda iyiydi simdi o iyi oldugu kisim da yetmeyecek,etrafa dokunmadan isini halledemez gibi geliyor bana. Onu halledemiyorum yoksa asansorde,apartmanda,bahcede ve markette dediklerinizi uygulamaya calisiyorum,cok tesekkur ederim fikirler icin ♥
Umarim ogrenebilir bizimki. Esasen soyle bir durum da var cogu velinin kabul etmedigi; evde bizim anlatmaya ve uygulatmaya calistigimiz cogu durumu ogretmen bir defada halledebiliyor. Temeli evde aliyor cocuk ona tamam,ama bana yaptigi eziyeti mesela okulda ogretmenine yapamiyorÇok doğal tepkiler ama okulda öğretmenler çok dikkat ediyor. Sarılmıyoruz, ayak selamı veriyoruz diye öğretmeye çalışıyorlar. Bizim ki ilk provaya gittiğinde ne kadar öğretirsem öğreteyim bir atarlandı ama öğretmeni durdurdu ayakla selamlaştılar. Aylar üstüne elbette arkadaşlarıyla birbirlerini gördüler heyecan dorukta çok dikkat edemedi ama ikinci ve üçüncüde daha dikkatli davranmayı kavradık. Bir-iki derken öğreniyor. Bizimkide sevgi pıtırcığı. Sarılmayı, öpmeyi çok sever. Evde dışarıya çalışmaya giden kim varsa onunla sosyal mesafe öğretilebilir. İlk birkaç sefer ihmaller olacak ama daha sonra alışkanlık haline getirecektir muhakkak.
Hiçbir yere almıyorum desem yeridir babamlara dahi 2 haftada 1 gidiyoruz ve mesafe uzak degil arabamla gidiyorum.._Markete 3 aydır girmiş değiller evin bahçesinde oynuyorlar ama egitim nasıl olacak bilmiyorum..2.sınıfa başlayacak kızım koleje gidiyor sınıfı 12 kişilik bunu dahi düşünüyorum okul her önlemi almış ama maddiyat biraz sıkıyor ne yapacagız onu da bilmiyorum..maskeyle egitin olacak cocuklar maske takıp nasıl ders yapacaklar onu da aklım almış degil..10 dakika kalsa nefesim duracak gibi oluyorum cocuklar buna önem verecekler mi tabiki de hayır özellikle küçük çocuklarKusura bakmasınlar bu konuda eleştireceğim, nasılsa benim kız büyüdü bilmişlik yapabilirim :)))
Ege'deyim, malum şehirlerarası yolculuk kısıtlaması kalktı hooopp insanlar akın akın Ege'ye geldi, el kadar çocuklarla 1 cm bile yer kalmayan plajlarda deniz-kum-güneş üçlemesi yapıyorlar, pusetlerdeki bebekleri görseniz içiniz gider, ne sosyal mesafe ne maske, deniz virüsü öldürür diyorlar herhalde:)))
Ağustos'un sonuna doğru evlerine dönerler ben çocuğumu okula göndermeyeceğim derler, sebep kalabalık, e anacım plaj da şahsınıza özel değil ki halk plajı ve tıklım tıklım dolu.
Sayelerinde ben maskeyi çift takmaya başladım, daha çok eve kapandım zaten denize de gitmiyorum yine sayelerinde, zira buldukları her su birikintisine havlu atıp güneşleniyorlar ama mune normalleştiiiik:)
He normalleştik de bu kadar da demediler bize, bunların hepsini yapıp okula çekimser olmaları bana akla yatkın gelmiyor.