dış hatlar açılınca bizim ülkece karantinanın bir anlamı kalmaz kiMemur muamelesi yapmadan ülkece 3-4 hafta karantinada olmalıyız. Ondan sonra bütün okullar korkusuzca açılabilir.
Tören sırası, kantin sırası, beden eğitimi dersi gibi dip dibe, iç içe olan şeyleri düşünürsek okulların açılması da çocukların gitmesi de kaos olur. Sıra dedim ama kantinin halini az çok hayal ediyorsunuzdur, birbirinin üstünden para vermeye çalışan, öndekini ittiren çocuklar.
Yüzlerinde maske olunca derste konuşmaları daha kolay olacak.
İkili eğitim sözüm ona "kaos"tu hani? Şimdi kaçlı eğitim olacak?
Diyelim 3 parti yapıldı, aramızda "benim çocuğum niye 3. grupta? Niye sabah gidip dönmüyor da akşam üstüne kalıyor?" diye çıkışacaklar yok mu?
Yine bayram geliyor, yaz tatiline bayramda ve bayram sonrası çıkacak olanlar var. Oradan oraya gidecekler, ya kendileri taşıyıcı olacak ya kendilerine geçirecekler.
Yanlışım olan bir yer varsa söyleyin lütfen.
Şu an bulaştıran bulaştırana, dış hatlardan tek tük gelen ile binlerce kişiyi bir tutamayız.dış hatlar açılınca bizim ülkece karantinanın bir anlamı kalmaz ki
Benimde büyük kizım 12 yaşinda 7.sınıfa geçti.Okullar açilsin diye dört gözle bekliyor.Okulunu öğretmenlerini çok seviyor .Okullar açilırsa onu göndermemem mümkün değil.Nasıl yapıcam bilemiyorum.Açikcası korkuyorum da.Ama küçük kızım bu sene anaokuluna başlayacaktı.Onu mecburen göndermiycem okul öncesi hazırlık olmadan okula başlayacak.Buna çok üzülüyorum..Sevgili hanımlar bildiğiniz gibi 31 Ağustos itibariyle okullar eğitime yeniden başlayacak. Ben de bir öğretmen olarak velilerin ne düşündüğünü merak ettiğim için bu anketi açmaya karar verdim.
Benim de 4 yaşında bir oğlum var. Corona olmasaydı bu sene anaokuluna göndermeyi düşünuyordum ancak bu şartlar altında vazgeçtim.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Çocuğunuzu göndermeyi düşünüyorsanız okulda sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyacağını düşünüyor musunuz?
Allah cocuklarimizi ,ogretmenlerimizi korusun ne diyelim.dengesiz dengesiz işler malesef
eğitim her zaman en önemli sorunumuzdu zaten şimdi iyice arapsaçına döndü:)
Eğitim tabiki önemli ama çocuğum daha önemli kizim 74 aylık olacak okul açılınca yani mecburi 1 sınıf ama böyle giderse göndermeyi düşünmüyorum gerekirse para cezasını öderim 1 yıl kızımdan daha değerli değilSevgili hanımlar bildiğiniz gibi 31 Ağustos itibariyle okullar eğitime yeniden başlayacak. Ben de bir öğretmen olarak velilerin ne düşündüğünü merak ettiğim için bu anketi açmaya karar verdim.
Benim de 4 yaşında bir oğlum var. Corona olmasaydı bu sene anaokuluna göndermeyi düşünuyordum ancak bu şartlar altında vazgeçtim.
Çocuğunuzu göndermeyi düşünüyorsanız okulda sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyacağını düşünüyor musunuz?
Benimde kizim 6 yaşında bende göndermeyi düşünmüyorum yalnız cezası varmış diye biliyorumBenim kızım 6 yaşında ve ilkokula başlayacak. Ama gönderne taraftarı değilim çünkü bebeğim var ve ben kronik böbrek hastasıyım.. okul herzaman olur ama evlat can ve sağlıktan öte aslaaa ve aslaa geçemez benim için!! 7 de başlasın gerekirse birinci sınıfa. Bu şekilde gönderemem...
Dikkatli olanların tedirginlikleri başka ama her yere vızır vızır giden çok insan var, en azından hem oturduğum çevremden, hem de akraba arkadaş çevremden duyduklarımı aktarayım, hiçbir uyarıyı dikkate almadan corona olan anne babasını kucağında 1 haftalık bebekle ziyaret eden cahil desem cahil olmadığını iddia eden akrabam, tıklım tıklım insan kaynayan cenazeye boy boy çocuklarıyla katılan akrabam, çoluk çocuk arabalara doluşup kız tarafı görmeye giden akrabam var:))) ama sorsanız okul dediniz mi covid var çocuğu okula yollamam derler, çevremdeki gördüğüm insanlar deseniz valla sanki o kadar insan pandemiden ölmemiş, pandemi diye bir şey yokmuş gibi çok rahatlar hem de sürecin en başından beri, hatta bazısı ne pandemisi, hani nerede virüs var diyor ama bizim sokak hariç çevremdeki kaç sokak karantinaya alındı.Hiçbir yere almıyorum desem yeridir babamlara dahi 2 haftada 1 gidiyoruz ve mesafe uzak degil arabamla gidiyorum.._Markete 3 aydır girmiş değiller evin bahçesinde oynuyorlar ama egitim nasıl olacak bilmiyorum..2.sınıfa başlayacak kızım koleje gidiyor sınıfı 12 kişilik bunu dahi düşünüyorum okul her önlemi almış ama maddiyat biraz sıkıyor ne yapacagız onu da bilmiyorum..maskeyle egitin olacak cocuklar maske takıp nasıl ders yapacaklar onu da aklım almış degil..10 dakika kalsa nefesim duracak gibi oluyorum cocuklar buna önem verecekler mi tabiki de hayır özellikle küçük çocuklar
dış hatlar açılınca bizim ülkece karantinanın bir anlamı kalmaz ki
Yetiştirilme tarzı böyle canım herşeyi döverek kurtulcahina inanıyor çünkü evde hep kavga dövüs kv kp anlaşamadıkları için çocuk onu öğrenmiş anlamıyor zaten pedegoga gidiyor psikoloji iyi degil9 yasina gelmis bir cocugun virus dovme hayali bana biraz abes geldi
Benim kizim 10 yasinda ama 9yasinda bu mantikda oldugunu hatirlamiyorum
benim oglum 5 yasnda gondermeyi dusunmuyrm hele bu ortamda asla. ztn anaokul cok sart dgl seneye 1 e gdr direkSevgili hanımlar bildiğiniz gibi 31 Ağustos itibariyle okullar eğitime yeniden başlayacak. Ben de bir öğretmen olarak velilerin ne düşündüğünü merak ettiğim için bu anketi açmaya karar verdim.
Ben de 1 eylül de ataması yapılacak bir öğretmenim :) böyle bir zamanda görevime başlayacak olmak bi nebze üzüyor.. ama hocam açıkçası ben artık virüsle yaşamayı öğrenecek düzeye gelmeliyiz diye düşünüyorum önlemlerin alınması çocuklara kazandırılmalı ki bu sorumluluk ve disiplin onların ilerki yaşlarına da olumlu etki sağlayacaktır. Ve malasefki bazi veliler de yazın gelmesiyle tatil için otel, plaj, havuz vs. ararken virus var yok düşünmüyor ama konu eğitim olunca geri adım atıyor. Süreç zaten denenince olumsuz sonuçlanması halinde uzaktan eğitim devreye girecektir ama bunu şimdiden karamsar bi şekilde kurgulamak insanları yorar. Tayland da suan devam eden eğitim ortamlarını araştırabilirsiniz sıkı tedbirler alarak eğitim öğretim devam etmekte. İnşallah kimse zarar görmeden eski yaşama kavuşma yolunda ilerleriz :)Sevgili hanımlar bildiğiniz gibi 31 Ağustos itibariyle okullar eğitime yeniden başlayacak. Ben de bir öğretmen olarak velilerin ne düşündüğünü merak ettiğim için bu anketi açmaya karar verdim.
Sevgili hanımlar bildiğiniz gibi 31 Ağustos itibariyle okullar eğitime yeniden başlayacak. Ben de bir öğretmen olarak velilerin ne düşündüğünü merak ettiğim için bu anketi açmaya karar verdim.
Evet ocak ayında oğlum ağır geçirdi influenzayı diğer çocuğuma da bulaştırdı. 2 gün hastanede yattı. Kalp ritmi bozuldu defalarca ekg ye girdi kaslarına tutulum yaptı, yürüyemedi oğlum. En son çocuk kardiyolojiye yönlendirildi. Okulların açılması beni de düşündürüyor bu açıdan.Ben de bir öğretmen olarak Türkiye şartlarında önlem almanın pratikte mümkün olmadığını biliyorum. Sınıfım 30,okulumuz 1200 kişi ve bizi çok zor günler bekliyor. Biz geçen sene beta ve influenza virüsünü bile aşamadık ki covid-19u düşünmek dahi istemiyorum.Öğrencilerim adına çok tedirginim.