- 9 Eylül 2008
- 1.054
- 842
Haklısınız ama gençlerimiz sağolsun şakasına milletin yüzüne öksürüyor,hatta öleceğini kesin bilse öğretmeninin yüzüne öksürecegini söyleyen var..bir umut belki aşı ve kesin tedavi bulunur..Bizde aynı durumdayız, çok iyi anlıyorum bu yüzden. Çok korkuyorum ama çocukları yeni normal dediğimiz bu düzene alıştırmamız gerek. Eğitmek işte burada başlıyor. Hayatımıza neredeyse 10 yılda bir yeni bir virüs giriyor ve ne yazık ki çoğumuz ucu bize dokunmadığı müddetçe kendimizi eğitmiyoruz ve bocalıyoruz haliyle. Sizin de dediğiniz gibi bu virüs ortaya çıktı bir kere ve hayatımızın artık bir parçası; bitmeyecek veya sıfırlanmayacak. Vakalar hep olacak. Hani insanlar diyor ya; sıfırlanmadığı müddetçe göndermem diye ama bu virüs öyle 2-3 yılda geçmeyecek. Ben de ülkede sıfırlansa en azından diye düşünüyordum ama o da mümkün değil. Sıfır vakayı görsek bile yurtdışı ile temaslarımızı %100 kesebilmemize imkân yok, yine gelecek. Hepimiz kısıtlamalar sonrası gençlerin ne kadar dikkatsiz gezdiğini gördük. Bu yüzden kısıtlamak yerine bilinçlendirmek ve eğitmek şart. Sokağa çıkmama ile kısıtlamayla olacak iş değil, olmadığını gördük. Her kısıtlamanın ardından yeni bir dalga gelecek.
Ben de bu konuda çok tutucuydum ama gerçeklerle yüzleşmek gerekiyor.