Göreve tabiki başlayacağım, ama sosyal mesafe kurallarına azami ölçüde dikkat ederek, maske takarak, sınıfların kapısını ve pencerelerini açık bırakarak, tenefüste öğrenmenler odası yerine bahçeye çıkarak, eve gelir gelmez üzerindekileri yıkayıp duş alarak.Güzel söylüyorsunuz ,ben de bir anne olarak cok tedirginim ki cocugum büyük olmasina ragmen.Peki siz ögretmenim demişsiniz ,siz göreve başlamayacak mısınız? Yani eve cocuklariniza mikrop tasima ihtimaliniz doguyor böylelikle.Ya da siz calisirken cocuklarinizi baskalari bakacak da siz görmeyecek misiniz? Bu nasil olucak ?
Artılarını eksilerini yazıp kefeye koyup tartacağım... lakin şu da var çocuğu okula gönderme sen zaten çalışıyorsun iştesin akşama kadar anneanne, babanne baksın ee akşam gel yavrunla sarıl öpüş koklaş ve sen yavrumu okula göndermedim coronadan korudum de.. Vicdan rahatlatması net.Sevgili hanımlar bildiğiniz gibi 31 Ağustos itibariyle okullar eğitime yeniden başlayacak. Ben de bir öğretmen olarak velilerin ne düşündüğünü merak ettiğim için bu anketi açmaya karar verdim.
Benim de 4 yaşında bir oğlum var. Corona olmasaydı bu sene anaokuluna göndermeyi düşünuyordum ancak bu şartlar altında vazgeçtim.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Çocuğunuzu göndermeyi düşünüyorsanız okulda sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyacağını düşünüyor musunuz?
Yerlesim yerleri disinda okul yapiliyorsa (Ki yapilmiyor,MEB ile gonulluluk esasina dayali caisan bir kurulusta calisiyorum) kim gidecek o okullara sevgili arkadasim? Zaten oyle yapilan bir okul yok,olsaydi emin olun MEB carsaf carsaf ilan ederdi bunu,keske yapsa. Haydi yapiliyor diyelim, sizin dediginiz dogru olsun, yuruyerek gidemeyecekler,servislerle mi tasimayi planliyorlar sizce? Hangi servislerle peki haberiniz var mi? O servisler kac kisilik olacak sizce? Bahsettiginiz MEB bunlara cozum sunuyor mu? Bulundugum sehirde birkac okul depreme dayanikli olmadigi gerekcesiyle yikildi,ortadan kaldirildi,yerine yapilan bir okul da olmadi,tam tersi baska okullara yonlendirildi bu ogrenciler. Araziler bos duruyor gozumle goruyorum, kimine otopark yapilacakmis,kimine de bahce bostan. Lutfen iyi arastirin ona gore konusalim. Daha iyi cozum onerileriniz varsa yazin herkes okusun faydalansin,belki birileri sesimizi duyar. Hadi selametleOkullar artık yerleşim yerleri içine yapılmadığı için görmüyorsunuz..
Yerleşim yerleri dışında lise ve ortaokul kampüsleri yapılıyor, açılanlar da var, hatta eski okullar bu okulların yanlarında "okulcuk" kalıyor...
Hala inanmıyorsanız;
Bulunduğunuz yerdeki MEM 'e gidip sorarsanız size inşaatı devam eden okulların nerede yapıldığını söylerler
Sizde okul inşaatlarını ziyaret edip, teftiş edip gözlerinizle görmüş ve inanmış olursunuz...
Lütfen ilginç ilginç yorumlar yapmayın
"Ben Antartika kıtasını görmedim, böyle bir kıta yok" demek kadar komik yazdıklarınız
Bizim okulda sınıflar 42,43 kişilik. Üstelik ikili öğretim. Okullar için istenilen tedbirler bizim okulda nasıl uygulanır, hiçbir fikrim yok.devlet lisesinde çalışıyorum. Sınıflarımız 40kişi. İkili öğretim sabahçı öğlenci modele geçecekmişiz muhtemelen sınıf sayısının düşeceği başka planlar da uygulanır. sınıf içerisinde sıkıntı olacağını sanmıyorum ama ya teneffüs olduğunda... koridorda koşmalar şakalaşmalar... wc den sonra elini bile yıkamayanlar var. ergenler sonuçta kişisel uyarıları pek dikkate almıyorlar ama inşallah işin ciddiyetinin farkına varıp gelirler. Öğretmenler de öğrenciler de okullarını özledi
çocuğum var. anne baba çalışıyoruz. bakıcı geçici süreliğine bulamam, okullar kapalı... diyeceklerim bu kadarÇocuğum yok olsaydı göndermezdim demek ne kadar kolay. Çocuğun 5 yaşında evde mi bırakacaksın???
Çocuğum var bu sene anasınıfı. Anne baba çalışıyoruzz haziranda başladı. Corona bitmeyecek kısa vadede ona göre yaşamlarımızı düzenlememiz lazım.
Bizatihi MEB 'de çalışıyorum, öğretmenim okulum bu yıl lise kampüsüne taşındı, kurumum hakkında her bilgiye sahibim, burdan bilmeden atıp tutmuyorum.Yerlesim yerleri disinda okul yapiliyorsa (Ki yapilmiyor,MEB ile gonulluluk esasina dayali caisan bir kurulusta calisiyorum) kim gidecek o okullara sevgili arkadasim? Zaten oyle yapilan bir okul yok,olsaydi emin olun MEB carsaf carsaf ilan ederdi bunu,keske yapsa. Haydi yapiliyor diyelim, sizin dediginiz dogru olsun, yuruyerek gidemeyecekler,servislerle mi tasimayi planliyorlar sizce? Hangi servislerle peki haberiniz var mi? O servisler kac kisilik olacak sizce? Bahsettiginiz MEB bunlara cozum sunuyor mu? Bulundugum sehirde birkac okul depreme dayanikli olmadigi gerekcesiyle yikildi,ortadan kaldirildi,yerine yapilan bir okul da olmadi,tam tersi baska okullara yonlendirildi bu ogrenciler. Araziler bos duruyor gozumle goruyorum, kimine otopark yapilacakmis,kimine de bahce bostan. Lutfen iyi arastirin ona gore konusalim. Daha iyi cozum onerileriniz varsa yazin herkes okusun faydalansin,belki birileri sesimizi duyar. Hadi selametle
Ogretmensiniz ve pandemi surecinde yeni okul yapildigini dusunuyorsaniz size birkac yikilan okul ismi vereyim,onlar uzerinden sorgulama yapin. Bu okullar yikildi,uzerinden aylar gecti,arazileri bos ve baska eski okullara tasima yapildi. Mesela x okulu yikildi,y okulu sabahci oldu,x okulu da o y okulunun binasina ogleci olarak yerlestirildi. Evet kesin konusuyorum cunku o okullara yardim topluyorum,ayni ve nakdi yardimlari ulastirmaya calisiyorum, kutuphaneler yapilmasina,arac gerec alimina yardimci olabilecek is insanlariyla gorusuyorum. Estagfurullah bu arada atip tutuyorsunuz demedim,oyle bir sey yok dedim sadece size. Bunu demeyecek kadar nazik bir insanim cunkuBizatihi MEB 'de çalışıyorum, öğretmenim okulum bu yıl lise kampüsüne taşındı, kurumum hakkında her bilgiye sahibim, burdan bilmeden atıp tutmuyorum.
Çalıştığınız kuruluş inşaat işlerine mi bakıyor ki bu kadar kesin konuşuyorsunuz
Evet,buna da cozum yok mesela. Veliler olarak ne yapabiliriz ki,genel bir cozum lazimGöndereceğim ama korkuyorum.
Başka bir konuya daha değinmek istiyorum.
Öğrencilerin hepsi servisle okula gidip gelmiyor.
Otobüsler hınca hınç insan doluyken, öğrencilerin de eklenmesiyle o sosyal mesafe nasıl sağlanacak çok merak ediyorum..
İstanbul'dayım. Şimdiden bile otobüsler kalabalık.
Nasıl olacak ?
Ablacigim karistirmiyoruz da aciklama yaparken de her cumlemizi dini ve de siyasi olarak da algilama olmasin yani. Onlemi alacak kisiler devlet buyukleri ve veliler. Nasil olacak? Ben kendi adima onlem alabilirimHanımlar,
konu eğitim, eğitime dini ve siyaseti karıştırmayın rica ediyorum.
Soru açık değil mi?
"Çocuğunuzu göndermeyi düşünüyorsanız okulda sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyacağını düşünüyor musunuz?"
Dark aklımda hep bu var.Evet,buna da cozum yok mesela. Veliler olarak ne yapabiliriz ki,genel bir cozum lazim
Dusunsene doktorcum,herkes cocugunu yanina alip ozel aracla tasisa nasil olacak bu trafigin hali? İcinden cikilabilir gibi degil. Hele dedigin gibi buyuk sehirlerde. Bir nebze adrese dayali sistem ise yarayabilir,herkes mahallesindeki okula gitsin denilebilir ama yine yetersiz iste. Nasil dusunsen olmuyor.Dark aklımda hep bu var.
Kızım servisle gidiyor zaten.
Ama ben toplu taşıma kullanıyorum arabamı sattığım için.
Şuan içinde alamam.
Bizde aynı durumdayız, çok iyi anlıyorum bu yüzden. Çok korkuyorum ama çocukları yeni normal dediğimiz bu düzene alıştırmamız gerek. Eğitmek işte burada başlıyor. Hayatımıza neredeyse 10 yılda bir yeni bir virüs giriyor ve ne yazık ki çoğumuz ucu bize dokunmadığı müddetçe kendimizi eğitmiyoruz ve bocalıyoruz haliyle. Sizin de dediğiniz gibi bu virüs ortaya çıktı bir kere ve hayatımızın artık bir parçası; bitmeyecek veya sıfırlanmayacak. Vakalar hep olacak. Hani insanlar diyor ya; sıfırlanmadığı müddetçe göndermem diye ama bu virüs öyle 2-3 yılda geçmeyecek. Ben de ülkede sıfırlansa en azından diye düşünüyordum ama o da mümkün değil. Sıfır vakayı görsek bile yurtdışı ile temaslarımızı %100 kesebilmemize imkân yok, yine gelecek. Hepimiz kısıtlamalar sonrası gençlerin ne kadar dikkatsiz gezdiğini gördük. Bu yüzden kısıtlamak yerine bilinçlendirmek ve eğitmek şart. Sokağa çıkmama ile kısıtlamayla olacak iş değil, olmadığını gördük. Her kısıtlamanın ardından yeni bir dalga gelecek.Haklısınız. Çocuklarımızı virüsün kollarına atacak değiliz elbette ama fanusta da yaşatamayız ki. Riski sıfırlayamayız ama azaltabiliriz. İşte daha az riskli olduğunu düşündüğümüz ortamlara da yavaş yavaş girmeye başlamak gerekiyor. Virüsün yanında, çocuğumuzun zihin ve sosyal becerilerinin gelişimi de düşünülmesi gereken şeyler. Yetişkin değiller ki bunu göz ardı edelim. Sosyalleşme ihtiyaçları bizden çok daha hayati. Bu o kadar üzüyor ki beni. Hiçbir çocuk şu dönemi hak etmiyordu.
Kendi çocuğumdan örnek vereyim, 3 ay tam izole yaşadık. Ama yaşamasak bile zaten konu komşu, akrabalar arasında yaşıtları olmadığı için tek sosyalleşme şansı kreşiydi. İzolasyon uzadıkça hal ve hareketlerinde önüne geçmekte zorlandığım bir mutsuzluk, bıkmışlık görmeye başladım, bazen öfke patlamaları oluyor. Onu anladığımıza dair çok konuşma yaparız, virüsten, hayatın nasıl değiştiğinden ama bunların geçici olduğundan bahsediyoruz ama bir süre sonra işlememeye başladı bunlar. Evde sıkılıyorum anne cümlesini o kadar duyuyorum ki. Hafta sonu ormana, pikniğe gidiyoruz ama yetmiyor. Arkadaş istiyor. Virüsten koruyalım, izole kalsınlar derken çocukları delirtebiliriz. Evde etkinlikle, anne baba oyunlarıyla olacak iş değil, arkadaşa ihtiyaçları var işte. O yüzden eylülde virüsten sebep olağanüstü hal ilan edilmezse ben göndereceğim. İçim rahat mı? Asla değil ama riskler sıfırlanmayacak onu biliyorum. O yüzden ev, okul iş birliğinde riskleri azaltacağımıza güvenip, göndereceğim. Buna mecbur hissediyorum çocuğum için.
Ben raporlara istinaden hepinize hitaben yazıyorum, birbirinizin yazdıklarını yanlış anlayıp farklı mecralara çekiyorsanız sakinleşip yeniden okuyun sonra yorumlayın, bak bu da genel bir yazı:)))Ablacigim karistirmiyoruz da aciklama yaparken de her cumlemizi dini ve de siyasi olarak da algilama olmasin yani. Onlemi alacak kisiler devlet buyukleri ve veliler. Nasil olacak? Ben kendi adima onlem alabilirim
Ama genel bir onlem alamam ki ille karisacak yani devlet lafi bu isin icine