- 30 Nisan 2013
- 23
- 1
-
- Konu Sahibi beyzamfeyzam
erinmeden okudum birazcik uzun olmus:) arkadasim sende peygamber sabri mi var , nasil dayandin katlandin , ay ben olsam o kadini varya beter ederdim beter , vallaha melekler sana seytanlarda bana imrenirdi ,kendinin degerini bil kimseye ezdirme kendini, ezilmek icin gelmedik bu dunyaya , kizin varmis kizina yansitma bari böyle susmayi , iyi hos evliligin icin ama insan bu ya hakkini savunmalisin ki cevrendekiler bilmeli cürret bile edememelli, .................yok yok vallahi sinir sistemini kiskandim
erinmeden okudum birazcik uzun olmus:) arkadasim sende peygamber sabri mi var , nasil dayandin katlandin , ay ben olsam o kadini varya beter ederdim beter , vallaha melekler sana seytanlarda bana imrenirdi ,kendinin degerini bil kimseye ezdirme kendini, ezilmek icin gelmedik bu dunyaya , kizin varmis kizina yansitma bari böyle susmayi , iyi hos evliligin icin ama insan bu ya hakkini savunmalisin ki cevrendekiler bilmeli cürret bile edememelli, .................yok yok vallahi sinir sistemini kiskandim
Valla bravo size.Allah size peygamber sabrı vermiş.Bu iş siz sabretseniz de sabretmeseniz de bu sonuca varırdı zaten size kalan en güzel şey vicdan rahatlığı olmuş.Evet yıllarınızı kaybetmişsiniz yaşanması gereken şeyleri yaşayamamışsınız ama bir de şu açıdan bakın.Eğer siz kayınvalide ile atışıp tutuşsaydınız,sürekli kavga gürültü etseydiniz belki şu anda evden giden kayınvalideniz değil siz olurdunuz onca yılla beraber eşinizi de kaybetmiş olurdunuz.Sizin sabrınız eşinizin gözünü açmasına vesile oldu belki de.Herşeyi kendisi idrak etmiş.Ne güzel.Sizinle aynı durumda olupta eşinden de destek göremeyen insanlar var.
Giden yıllar geri gelmiyor malesef ama en azından eşinizin sizinle beraber olduğuna şükredin ve yavrunuzla beraber bundan sonrası için yaşamaya bakın.Allah'ım size yaşayamadığınız güzellikleri kat kat yaşatsın inşallah.
yine rabbimin sevgili kuyumuşsunki eşin en azından senin yanında olmuş sana destek olmuş ya oda annesinin tarafında olsaydı sen bunları bu şekilde de atlatamazdın. eşin seni kurtarmış... ne diyim allaha havale etmekten başka diyecek bir söz bulamıyorum.
peygamber sabrı dedikleri bu olsa gerek ama hep içinize atıp üzülmüşsünüz anladığım kadarıyla eşinizde sizin gibi sabırlı birisiymiş ... insan belli bi noktaya kadar dayanır eşiniz görmüş hissedip anlAMIŞ sizi bu yönden şanslısınız hiç kimse sizden daha kıymetli deil üzülüp kendinizi hasta etmeyin allah mükafatını verecektir bu kadar sabrın bundan sonra kv nizi hayatınızdan çıkarın mutluluğunuza bakın oğlu görüsmek isterse görüssün ama siz bence muhattap bile olmayın...
Üşenmeden tek tek okudum yazdıklarınızı, Allah size bir sınav vermiş sizde sınavınızı vermiş ve sonunda hakkı ile yollarınızı ayırmışsınız. Bundan sonra geriye bakmak yerine çocuğunuzla, eşinizle mutlu günlerinize bakın. Geçmiş değişmiyor ve geride kaldı, malesef geri dönüşü yok bu yüzden onları bir kenara koymayı deneyin... Evde kalan size onu hatırlatan eşyaları da yavaş yavaş maddi durumunuza göre değiştirin ama üzmeyin kendinizi.. Ne mutlu ki sizi anlayan, yanınızda olan destekleyen bir eşiniz var..
Allah sizi iki mekanda da ayırmasın..
başka konulara yönel ugraş bul.kafanı dagıt.boşver.inan boşvermek zor ama senin yılların gidiyo ve onun umru duymuyo.ve bu yaşa birdaha gelemiyorsun.en azından eşin senin kıymetini biliyo.bu durumda olupta hala annem haklı annem ne derse o dogru diyen birçok erkek var.şükret ve artık her anın tadını çıkar derim
ben hep şunu göruyorum. ne kadar çok ezdırırsenız o kadar ezmeye devam ederler. yahu nıye bukadar uysalsınız bu kaynanalara karşı. şukur benım hıç sorunum olmadı ama bılırler eğer ufak bı laf carpıtmalarını anlarsam hıç çekınmem bozar atarım. ne elın oğlu üzsün diye nede elin anası üzsün dıye doğurmadı benı anam. kımse ezemez benı. bilirler bunu ezmeye kalkarlarsa hiç kımse ne onların nede eşimin yanında tutamaz benı
valla hayret şu yaşadıklarınıza. inş eşiniz annesıyle hıç barışmaz. o kadın haketmış bunları
Sadece bu konu için demiyorum.
Bu sorunlu kadınları, adamları yetiştiren anneler, babalar ne yapıyorlar da sonuç böyle "yetişkinler" oluyor bilmek isterdim.
Yani bir çok konuda görüyorum dünyaya evlat getirmişsin, kayınvalide olmuşsun, orta yaşlarına sağlıkla gelmişsin, torun torba sahibisin niye insanlıktan çıkmaya çalışıyorsun diye sormak istiyorum. İnsan olarak yaratılmışsın öyle kal demek istiyorum.
Siz sürekli olmamışları düşünürseniz, bugün oldurabilme imkanınız olan güzellikleri kaçıracaksınız.
Hep böyle bakın.
Bugün gidin alın örneğin o istediğiniz nevresimi, güzel bir fincan takımını.
Neye inanıyorsanız ona sımsıkı sarılın.
Bol bol açık havada yürüyüş yapın, ablam depresyona girdiğinde doktorunun en önemli tavsiyesi buydu.
Allah gönlünüze göre versin inşallah.
Sadece bu konu için demiyorum.
Bu sorunlu kadınları, adamları yetiştiren anneler, babalar ne yapıyorlar da sonuç böyle "yetişkinler" oluyor bilmek isterdim.
Yani bir çok konuda görüyorum dünyaya evlat getirmişsin, kayınvalide olmuşsun, orta yaşlarına sağlıkla gelmişsin, torun torba sahibisin niye insanlıktan çıkmaya çalışıyorsun diye sormak istiyorum. İnsan olarak yaratılmışsın öyle kal demek istiyorum.
Siz sürekli olmamışları düşünürseniz, bugün oldurabilme imkanınız olan güzellikleri kaçıracaksınız.
Hep böyle bakın.
Bugün gidin alın örneğin o istediğiniz nevresimi, güzel bir fincan takımını.
Neye inanıyorsanız ona sımsıkı sarılın.
Bol bol açık havada yürüyüş yapın, ablam depresyona girdiğinde doktorunun en önemli tavsiyesi buydu.
Allah gönlünüze göre versin inşallah.
Geçmiş olsun diyorum ki sende bunu düşün geçmiş gitmiş artık gözümde bir kaç gündür ciddi bir rahatsızlık var o yüzden tamamını okuyamadım kusura bakma ama okuduğum bir kaç satır yetti zaten konuyu anlamama. Allah sabrını vermiş ve seni sürekli yanında olacak bir kocayla destek olacak bir eş ile ödüllendirmiş. 14 yıl dile kolay bundan sonra geçmişi hatırlama ve ne olursa olsun aklına getirme, geldiği anda kızının eşinin resmine bak yanında oldukları için bunca zaman güçüklere rağmen mutluluğu yakalayabilmiş olduğunu düşünüp şükrederek birlikte geçirdiğiniz huzurlu 4 seneolsa da o anları düşünüp eskiyi hemen savuştur aklından. İnşallah bundan sonra bu mutluluk hiçbozulmadan nice nice mutlu 14 seneler geçirirsiniz arkadaşım.
Nilüfer; Sana da geçmiş olsun arkadaşım. Doktora bir gidin isterseniz, Allah şifalar versin. O süreçte çok zor anlarım oldu saniyeler sene gibi idi bende. Eşimde etkilendi o gergin havadan ve de o moral bozukluğunu bana yansıtıyordu.4 senedir annesi hayatımızdan çıkalı kendimiz evli imiş diyeli bir birimizle sadece. (hayatı annesi eşim ve ben olarak yaşıyorduk çünkü) ne kadar bana merhametli, sevecen ve empatik yaklaşsa da o süreçteki sinirli hallerini hatırlıyor üzülüyorum. Birden soğuyorum eşime neden oda fevri idi diye. Bazen de düşünüyorum oda insan haliyle o ortam onu da etkiledi diye. Siz ne düşünüyorsunuz? Eşime kızmakla haklı mıyım? Onu da anlamaya çalışıyorum ama olmuyor. Birden izler geçmiyor.. Ruh taşıyoruz sonuçta.