• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok yoruldum evlat olmaktan.

Öncelikle evladınızı sağlıkla büyütün inşallah. Annenizin numarasını engelleyin mesajları size gelmesin. Bebeğinize odaklanın ikinizin de birbirinize ihtiyacı var. Söylemesi dile kolay tabi zor durumunuz ama yavrunuz bir daha hiç bu kadar küçük olmayacak tadını çıkarın. En önemli en hassas zamanlarınızda size bunu yaşatan ailenizi bi süre görmeseniz daha iyi olur. Allah yardımcınız olsun.
Teşekkür ederim. Mesaj engellenmiyor numaramı değiştireceğim mecbur.

Şükür uzaktayım zaten. Babam da öyle. Sürekli benim evim benim yazligim var diye hava atar etrafta. Sorsan her şeyi tek başına yapmış. Ben evlenene kadar verdim. Evlendikten sonra da kardeşim verdi. Benim paramla güya bana yatırım yapmış. Bir kızını evlendirirken eksiğini almadiktan sonra. Ben ondan birşey istemiyorum. Ben zaten çalıştım kazandım. Ona verdiğim parayla araba bile alırdım. Evlendikten sonra isteyemedi artık ama kardeşimden alıyor şimdi de. İstemiyorum beş kuruşunu. Huzur versin yeter.
Eksiğinizi alsaymıs zaten sizin kazandıfınızla alacakmıs onu ds yapmamıs. Eşim de harcadı aılesıne elde var sıfır halen de harcatmaya calısır kp. El attım olaya 10 yıl boyunca goz yumdum ama artık gozumu kapatamam. Kardesınızın de ısı zor. İyi bir insansa onu kaybetmemeye calısın destegınızı esırgemeyın. Tabı yatırımdır kp evının ıcını toptan degıstırıp esyalarını aldırdı. Kv ben olunce ev oglumun dıye mıllete hava yapıyordu. Kv öldü iş değişti. Evi kendı üzerine aldı kp(bu arada diğer oğluna evını aldı) :D sizinkı de oyle olene kadar sefamı sureyım sonra zaten onların dıyordur. şaka gibi. Çok üzüldüm size ben kp den dem vuruyorum stres yapıyrm eşim bana mahcup olmaktan belasını buldu. En cok da esıme uzuluyrm. Sız mahcup olmamak ıcın yolunuza bakın. Çok sukur kı evlenmıssonız ısınız var bebısınız var ne guzel bır sey. Bunlara tutunun.

Eksiğinizi alsaymıs zaten sizin kazandıfınızla alacakmıs onu ds yapmamıs. Eşim de harcadı aılesıne elde var sıfır halen de harcatmaya calısır kp. El attım olaya 10 yıl boyunca goz yumdum ama artık gozumu kapatamam. Kardesınızın de ısı zor. İyi bir insansa onu kaybetmemeye calısın destegınızı esırgemeyın. Tabı yatırımdır kp evının ıcını toptan degıstırıp esyalarını aldırdı. Kv ben olunce ev oglumun dıye mıllete hava yapıyordu. Kv öldü iş değişti. Evi kendı üzerine aldı kp(bu arada diğer oğluna evını aldı) :KK70: sizinkı de oyle olene kadar sefamı sureyım sonra zaten onların dıyordur. şaka gibi. Çok üzüldüm size ben kp den dem vuruyorum stres yapıyrm eşim bana mahcup olmaktan belasını buldu. En cok da esıme uzuluyrm. Sız mahcup olmamak ıcın yolunuza bakın. Çok sukur kı evlenmıssonız ısınız var bebısınız var ne guzel bır sey. Bunlara tutunun.
Evet Allah'a şükür onlar var. Kardeşim de konuşmuyor benimle. Annem zaten giderken kardesin de gelmeyecek buraya diyerek gitti. Ona da artık ağlamış anlatmış o da ona inanmış. Zaten o pek evde durmaz. Babamla çok muhatap olmaz. Sağolsun annem iki kardeşi de düşman etti. Bebeğimi bir kere arayıp sormadı. Annemle babamın bana yapmadıkları şeyleri söyledim diye nankör evlat oldum. Evlenirken alacağım deyip almadiklari, beni nasıl beş kurussuz zor durumda bıraktıklarını anlatınca bir çeyiz için ailemi satmış oldum. Diğer yaşadığım şeylerin hiç önemi yok gözlerinde. Yemek takımım da olmasinmis bunu niye istemişim. Annem bunları anlatmış kardeşime o da ben o eve ayak basmam dedi. Ben de sen bilirsin dedim. Bir kere bile görmedi bebeğimi.

Evet Allah'a şükür onlar var. Kardeşim de konuşmuyor benimle. Annem zaten giderken kardesin de gelmeyecek buraya diyerek gitti. Ona da artık ağlamış anlatmış o da ona inanmış. Zaten o pek evde durmaz. Babamla çok muhatap olmaz. Sağolsun annem iki kardeşi de düşman etti. Bebeğimi bir kere arayıp sormadı. Annemle babamın bana yapmadıkları şeyleri söyledim diye nankör evlat oldum. Evlenirken alacağım deyip almadiklari, beni nasıl beş kurussuz zor durumda bıraktıklarını anlatınca bir çeyiz için ailemi satmış oldum. Diğer yaşadığım şeylerin hiç önemi yok gözlerinde. Yemek takımım da olmasinmis bunu niye istemişim. Annem bunları anlatmış kardeşime o da ben o eve ayak basmam dedi. Ben de sen bilirsin dedim. Bir kere bile görmedi bebeğimi.
Çok ilginç ya demek kı kardesınız de onlara benzıyor ya da ısıne oyle gelıyor annenlerle arayı bozmak ıstemıyor. Sizin yuvanız var zaten. Babamın evı benım evımdır ama herkes ıcın bu oyle olmuyor. Var olan yuvanıza sahıp cıkın. Onu da baskalarının mahvetmesıne ızın vermeyın. Ne de olsa cok gormeyeceksınız artık onları

Çok ilginç ya demek kı kardesınız de onlara benzıyor ya da ısıne oyle gelıyor annenlerle arayı bozmak ıstemıyor. Sizin yuvanız var zaten. Babamın evı benım evımdır ama herkes ıcın bu oyle olmuyor. Var olan yuvanıza sahıp cıkın. Onu da baskalarının mahvetmesıne ızın vermeyın. Ne de olsa cok gormeyeceksınız artık onları
Evet kardeşimin işine geliyor çünkü uğraşmak istemiyor ne annemle ne babamla. Kendi hayatı var arada bir yanlarına gider. Onda da çok evde durmaz.

Yeni Doğum yapmışken bunları yaşamanız gerçekten çok üzücü
İnsan ailesini seçemiyor maalesef bende çok şeyler yaşadım sizi çok iyi anlıyorum
Sizi haklı buldum üzülmeyin vicdan azabı yapacak birşey yok
Anneniz de yarın eşinden şiddet gördüğünde anlatacaktır

Yeni Doğum yapmışken bunları yaşamanız gerçekten çok üzücü
İnsan ailesini seçemiyor maalesef bende çok şeyler yaşadım sizi çok iyi anlıyorum
Sizi haklı buldum üzülmeyin vicdan azabı yapacak birşey yok
Anneniz de yarın eşinden şiddet gördüğünde anlatacaktır
Şiddet görse de hala duruyor yanında. Fiziksel şiddetin yanında sürekli kendini över, annemi aşağılar, hakaret eder. Gerçekten psikolojik hasta yani adam

Eşimle aram çok iyi şükür. O sadece benim üzülmeme üzülüyor.
Siz bebeğinize kendi yuvanıza bakın. Yok şöyle böyle diye kendinizi ifade etmekten de vazgeçin. Mantigin olmadigi noktada anlasilma olasiliginiz yok ki..neden mucadele edeceksiniz. Elde var sifir olacak..Normal olunsa zaten siz bunları yaşamazdınız..maşallah aklınız basında. Hayatiniza bakin,Huzurunuza bakın

Siz bebeğinize kendi yuvanıza bakın. Yok şöyle böyle diye kendinizi ifade etmekten de vazgeçin. Mantigin olmadigi noktada anlasilma olasiliginiz yok ki..neden mucadele edeceksiniz. Elde var sifir olacak..Normal olunsa zaten siz bunları yaşamazdınız..maşallah aklınız basında. Hayatiniza bakin,Huzurunuza bakın
Sağolun güzel yorumunuz için. Bundan sonra öyle olacak.

Artil sen de annesin ve mutlu bir cocuk icin mutlubanne olmalisin. Uzak dur hem annenden hem de babandan... engelle gitsin... kendin icin degil degil bebegin icin. Ileride o sarhos adamin bebegine ne yapacagini bilemezsin...

Artil sen de annesin ve mutlu bir cocuk icin mutlubanne olmalisin. Uzak dur hem annenden hem de babandan... engelle gitsin... kendin icin degil degil bebegin icin. Ileride o sarhos adamin bebegine ne yapacagini bilemezsin...
Asla çocuğumu buna maruz bırakmam. Doğru söylüyorsunuz.

Sağolun güzel yorumunuz için. Bundan sonra öyle olacak.
Rica ederim. Size yapılan psikolojik şiddet. Bunun farkındasınız zaten. Kendinizi ve ailenizi korumak ilk amaciniz.. hayatta kimseye birsey ifade etmek zorunda da degilsiniz. Siz bildikten sonra gercegi kim ne derse desin. Dusunurse dusunsun..Bebeğinizle sağlıklı günler dilerim

Rica ederim. Size yapılan psikolojik şiddet. Bunun farkındasınız zaten. Kendinizi ve ailenizi korumak ilk amaciniz.. hayatta kimseye birsey ifade etmek zorunda da degilsiniz. Siz bildikten sonra gercegi kim ne derse desin. Dusunurse dusunsun..Bebeğinizle sağlıklı günler dilerim
Teşekkür ederim. Artık anlatmaktan vazgeçtim zaten.

Konum uzun olacak. Okuyanlara şimdiden teşekkurler.
Ben kendimi bildim bileli sürekli içen, küfür eden, karısına şiddet gösteren bir babam oldu. Memurdu, emekli olmadan önce sadece haftasonlari içerdi ama ben o mübarek cuma günlerinden nefret ederdim. Annemin babası, babamın öz dayısı ve biz aynı binada oturuyorduk. Onlarla ilgili sürekli tartışmalar çıkıyordu ve içkiyle beraber sokaklara taşan büyük kavgalara dönüşüyordu. Küçücük çocuktum babam annemi odaya kilitleyip yumruklarken. Kapıyı açtığında suratı tanınmaz haldeyken, ertesi gün yerdeki kanları silerdim ilkokul çocuğuyken. Annem babasının evine giderdi, aradan biraz zaman geçince babam gidip ikna ederdi, o da el mahkum evine dönerdi. Bizi hiç dovmedi ama buna sukredecek durumda değilim. Böyle böyle büyüdük. Kendi ailesiyle ilgili de hep sorunlar çıkardı. Zaten amcalarim babamın kötü halı, siz düşünün. Hayatım kiminle konuşup kiminle konusmamamiz gerektiğini takip etmekle gecti, çünkü sürekli birileriyle kusuyorduk.
Okudum, üniversiteden mezun oldum. Aynı gün babam emekli oldu 50 yaşında. Evde can sıkıntısından iki günde bir içmeye, her içtiğinde yaşanılanlar daha da agirlasmaya başladı. Annem korktuğu için boşanmadi, hep dilindeydi ama yapmadı. İki çift güzel laf, bir de artık yapmayacağına dair söz verince hep başa döndük ama ben bu arada psikolojik olarak coktum. Bir de maddi konular başladı. Gitti emekli.ikramiyesinin üstüne kredi çekip ev aldı ve ben ödedim o krediyi üç kuruş maasimla. Kardeşim de okuyordu aynı zamanda. Sürekli maddi sorunlardan konuşuyordu ama ickisinden de geri kalmıyordu. Neyse buraları çok uzatmayacagim.
Çok şükür ilk kpssye girdiğimde atandım ve doğuya gittim. Orda eşimle tanistim, evlendim. Yazın baba evine el öpmeye gittim on gün kalacaktık. Ne oldu? İki günde bir aynı rezillikler. Benim eşim de babasından aynı şeyleri görerek büyümüş ve nefret ediyor. Ağıza alınmayacak küfürler. Bağırmalar hem de balkonda. Sebep yok ama. Canı birşeye sıkılmış anneme sarıyor. Artık gitmemize iki gün kala kahvaltıda içmeye başlayınca o gün bende ipler koptu. Tartışmayla aldım valizleri çıktım. Biz atandigimiz ile annem de İstanbul'a gitti bizle beraber evden ayrılıp. Biz yokken neler.neler yapmış hepsini anlattı bir bir.
Sonra ne oldu? Yine barıştı. Ben baristim siz de barışın diye zorladı. Eşim konuşmak istemiyorum dedi, saygı duydum ama ben sadece özel günlerde babamı arıyordum. Bu arada babam bizimle barışmak için elinden geleni yaptı ama eşimi hiç aramadı. Ben bu arada hamile kaldım doğuma bir ay kala annem yanıma geldi. Gayet güzel ağırladık eşim de ben de. Doğum yaptım iki gün sonra babam bebeği görmeye gelecekti. Eşim ben babani otogardan almaya gitmem, buyursun gelsin burası senin de evin ama beni adam yerine koymadi gidip almam dedi. Biz bunu konuşurken annem sinir krizine girdi resmen. Eşime saydirmaya başladı. Sen kimsin, sen ne oldun böyle, kendini begenmis falan filan. Tartışıyor kocası için ama hiç ne beni gözü görüyor ne bebeğimi. Tartışmadan sonra da çıkmış balkonda söylenmeye devam ediyor. Biz duymuyoruz sanıyor ama bir de eşime beş para etmezmis dedi. Ben yanına gittim niye böyle konuşuyorsun ne yaptı o adam sana diye. Hala kocasını savunuyor. Başına bir iş gelse yine babam arkanda durur diyor bana. Bir de arkamdan Allah senin belanı versin diye beddua ediyor kinle, öfkeyle. Bu arada KV de yanımızda. Öyle uyumadan sabah oldu. Bebeğim daha iki üç günlük ben sezeryanla doğum yapmışım. Sabah oldu babam geldi. Eşim sadece hoşgeldin baba dedi onun dışında konuşmadı. Ama babamda bir havalar hiç karşısına alıp.konusmaya tenezzül etmiyor. Sanki biz suçluyuz. O ne yaparsa yapsın biz arayıp saygı gostermeliydik çünkü o baba. Ben kaldıkları sürece elimden geldiğince vakit geçirdim onlarla yine de ama sütüm yeni yeni gelmeye başlamış. Bebeğimi sürekli emzirmem gerekiyor. Kendi başıma zor dogruluyorum yatakta. Bu arada annem benimle degil kocasıyla ilgileniyor. Sürekli boynuna sarılmalar, opmeler. Bize laf sokmalar. Şoka giriyorum. Eşim de stresten uçuk cikti dudağında adamın. En son gidecekleri gün annem bana patladı. Niye konusmuyorsunuz, kocan bir günaydın bile demiyor. Kus muyuz hiç bizimle oturmuyorsun diye söyleniyor. Ben de içimde ne varsa anlattım. Madem bu kadar seviyordun kocani niye bizi düşman ettin dedim. Eski defterler açıldı ve sonucunda annem bana saldırmaya kalktı. KV ile kavga ediyorlar diğer taraftan. Babam sakin sakin ayırmaya çalışıyor. Birbirlerine sayıp sovuyorlar ben öyle şokta izliyorum. Zaten önceden KV ile de bir tartışmışliklari var biz balayindayken. En sonunda annem ben burda beş dakika daha durmam diye eşyaları toplamaya gitti. Eşim de tamam o zaman pilinizi pirtinizi toplayın gidin dedi. Evet demeseydi iyiydi ama o demeden ben diyecektim artık. O günden beri bana sürekli bir iyi bir beddua dolu mesajlar atıp duruyor. Tam diyorum annem beni düşünmeye başladı sanırım diye bir bakıyorum ertesi mesajda bir sürü beddua. Gece sabaha kadar düşünmekten yoruldum. Ben ne annemi ne babamı görmek istemiyorum. Şimdi ben mutsuz olacağımı bile bile görüşmek zorunda mıyım? Yani bu adam bizi doyurdu, giydirdi, okula gönderdi diye o travmaları unutmali miyim? Ben onun içkili halini görmeyi bırakın sesini bile duyunca elim ayağım buz tutuyor. Bu anlattıklarım yasadiklarimin milyonda biri ve benim öz annem biz bunları hiç yasamamisiz gibi beni yüzüstü bıraktı. Yine kocasının peşine gitti. Şimdi de o ne istiyorsa o olsun istiyor. Ben konuşmadikca da sürekli moral bozucu mesajlar atıyor. Çok yoruldum artık çok. Ne zormuş böyle anne babaya evlat olmak.
Onlar anne baba olmamış ki
Biri içkici ayyasin teki diğeri koca delisi
Sizi zamaninda bunlari yaşatması dahi f edilemezken yaptiklarina bakın

GGörüşmeyin çok mu önemliler
Özellikle annenin yaptıkları çok sıkıldıysan engel koy ne mesaj atabilsin ne arayabilsin

Back