• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok yoruldum evlat olmaktan.

Onlar anne baba olmamış ki
Biri içkici ayyasin teki diğeri koca delisi
Sizi zamaninda bunlari yaşatması dahi f edilemezken yaptiklarina bakın

GGörüşmeyin çok mu önemliler
Özellikle annenin yaptıkları çok sıkıldıysan engel koy ne mesaj atabilsin ne arayabilsin
Ama sorsanız dünyanın en mükemmel babası. Bir anlatır kendini ağzınız açık kalir

Ama sorsanız dünyanın en mükemmel babası. Bir anlatır kendini ağzınız açık kalir
Bir arkadaşım bana acıdan baska bor şey vermeyen insanlarla görüşmeyeceğim deyip ailesiyle konuşmamaya başladı
Ömrümün en güzel 2 yılını geçiriyorum dedi
Arkadaşlara katılıyorum anne babanın hakki varsa evladinda var
Size güzel bir çocukluk gecirtmek büyütüp beslemek evlendirmek onların goreviydi
Sizinkiler daha size ev aldirmislar

Diğer anneler kızları doğum yaptiklarinda yanında dört dönüyor kavga olmasın diye çoğu şeyi yutuyor patik örüyor hazırlık yapiyor
Sizinki içkici kocasını zorla çağırıyor
Kocaniza küfür ediyor kaynananizla cenelesiyor size saldiriyor beddua ediyor
O yüzden hiç vicdanınıza yenilmeyin
Onların sizi en çok düşünmeleri gereken zamanda aile faciası çıkarıp gitmişler
Suçlarını bilip oturacaklarina daha beddua ediyor üste çıkıyor annen
Onlar size merhamet etmezken siz onlara etmeyin

Öncelıkle aileni kötü de olsa kimseye kötüleme asla hatalarını ört yarın öbürgün karsına cıkarırlar... Ve baban evet haksız oldugu hatalı oldu yerler var annenınde ama damatlarının gözünde sen aileni küçük düşürmüssün gibi babana karsı hemen tavır almış o damadı tabiki sevmeyecekler şimdi araya zıtlaşma girmiş ama yınede baban cıkıp gelmış ya ben ona bakarım gelmeyen torununu gormek istemeyenlerde var emın ol demekki baban sizlerden biraz saygı bıraz küçüklüğünüzü gösterın gıbı davranışlar beklıyor burda senın aılenın gönül kırgınlıkları olmuş siZe karsı anen babanın yanında o kadar dayak yıyen annen onun yanındaysa sizin cephede de var bırseyler sen aıleni kötüleyerek kendine kötülük yapıyorsun sadece bunu dıyebılırım annenın tavırları hatalı olabılır ama sana o adam için bizi atıyorsun bırgun ararsın gıbılerınden tarzında bır laf etmış hatırlayamadım o cok dogru işte ailenin elınden tut bırleştir hekesi hepsıne sahıp cık tek önerim

Konum uzun olacak. Okuyanlara şimdiden teşekkurler.
Ben kendimi bildim bileli sürekli içen, küfür eden, karısına şiddet gösteren bir babam oldu. Memurdu, emekli olmadan önce sadece haftasonlari içerdi ama ben o mübarek cuma günlerinden nefret ederdim. Annemin babası, babamın öz dayısı ve biz aynı binada oturuyorduk. Onlarla ilgili sürekli tartışmalar çıkıyordu ve içkiyle beraber sokaklara taşan büyük kavgalara dönüşüyordu. Küçücük çocuktum babam annemi odaya kilitleyip yumruklarken. Kapıyı açtığında suratı tanınmaz haldeyken, ertesi gün yerdeki kanları silerdim ilkokul çocuğuyken. Annem babasının evine giderdi, aradan biraz zaman geçince babam gidip ikna ederdi, o da el mahkum evine dönerdi. Bizi hiç dovmedi ama buna sukredecek durumda değilim. Böyle böyle büyüdük. Kendi ailesiyle ilgili de hep sorunlar çıkardı. Zaten amcalarim babamın kötü halı, siz düşünün. Hayatım kiminle konuşup kiminle konusmamamiz gerektiğini takip etmekle gecti, çünkü sürekli birileriyle kusuyorduk.
Okudum, üniversiteden mezun oldum. Aynı gün babam emekli oldu 50 yaşında. Evde can sıkıntısından iki günde bir içmeye, her içtiğinde yaşanılanlar daha da agirlasmaya başladı. Annem korktuğu için boşanmadi, hep dilindeydi ama yapmadı. İki çift güzel laf, bir de artık yapmayacağına dair söz verince hep başa döndük ama ben bu arada psikolojik olarak coktum. Bir de maddi konular başladı. Gitti emekli.ikramiyesinin üstüne kredi çekip ev aldı ve ben ödedim o krediyi üç kuruş maasimla. Kardeşim de okuyordu aynı zamanda. Sürekli maddi sorunlardan konuşuyordu ama ickisinden de geri kalmıyordu. Neyse buraları çok uzatmayacagim.
Çok şükür ilk kpssye girdiğimde atandım ve doğuya gittim. Orda eşimle tanistim, evlendim. Yazın baba evine el öpmeye gittim on gün kalacaktık. Ne oldu? İki günde bir aynı rezillikler. Benim eşim de babasından aynı şeyleri görerek büyümüş ve nefret ediyor. Ağıza alınmayacak küfürler. Bağırmalar hem de balkonda. Sebep yok ama. Canı birşeye sıkılmış anneme sarıyor. Artık gitmemize iki gün kala kahvaltıda içmeye başlayınca o gün bende ipler koptu. Tartışmayla aldım valizleri çıktım. Biz atandigimiz ile annem de İstanbul'a gitti bizle beraber evden ayrılıp. Biz yokken neler.neler yapmış hepsini anlattı bir bir.
Sonra ne oldu? Yine barıştı. Ben baristim siz de barışın diye zorladı. Eşim konuşmak istemiyorum dedi, saygı duydum ama ben sadece özel günlerde babamı arıyordum. Bu arada babam bizimle barışmak için elinden geleni yaptı ama eşimi hiç aramadı. Ben bu arada hamile kaldım doğuma bir ay kala annem yanıma geldi. Gayet güzel ağırladık eşim de ben de. Doğum yaptım iki gün sonra babam bebeği görmeye gelecekti. Eşim ben babani otogardan almaya gitmem, buyursun gelsin burası senin de evin ama beni adam yerine koymadi gidip almam dedi. Biz bunu konuşurken annem sinir krizine girdi resmen. Eşime saydirmaya başladı. Sen kimsin, sen ne oldun böyle, kendini begenmis falan filan. Tartışıyor kocası için ama hiç ne beni gözü görüyor ne bebeğimi. Tartışmadan sonra da çıkmış balkonda söylenmeye devam ediyor. Biz duymuyoruz sanıyor ama bir de eşime beş para etmezmis dedi. Ben yanına gittim niye böyle konuşuyorsun ne yaptı o adam sana diye. Hala kocasını savunuyor. Başına bir iş gelse yine babam arkanda durur diyor bana. Bir de arkamdan Allah senin belanı versin diye beddua ediyor kinle, öfkeyle. Bu arada KV de yanımızda. Öyle uyumadan sabah oldu. Bebeğim daha iki üç günlük ben sezeryanla doğum yapmışım. Sabah oldu babam geldi. Eşim sadece hoşgeldin baba dedi onun dışında konuşmadı. Ama babamda bir havalar hiç karşısına alıp.konusmaya tenezzül etmiyor. Sanki biz suçluyuz. O ne yaparsa yapsın biz arayıp saygı gostermeliydik çünkü o baba. Ben kaldıkları sürece elimden geldiğince vakit geçirdim onlarla yine de ama sütüm yeni yeni gelmeye başlamış. Bebeğimi sürekli emzirmem gerekiyor. Kendi başıma zor dogruluyorum yatakta. Bu arada annem benimle degil kocasıyla ilgileniyor. Sürekli boynuna sarılmalar, opmeler. Bize laf sokmalar. Şoka giriyorum. Eşim de stresten uçuk cikti dudağında adamın. En son gidecekleri gün annem bana patladı. Niye konusmuyorsunuz, kocan bir günaydın bile demiyor. Kus muyuz hiç bizimle oturmuyorsun diye söyleniyor. Ben de içimde ne varsa anlattım. Madem bu kadar seviyordun kocani niye bizi düşman ettin dedim. Eski defterler açıldı ve sonucunda annem bana saldırmaya kalktı. KV ile kavga ediyorlar diğer taraftan. Babam sakin sakin ayırmaya çalışıyor. Birbirlerine sayıp sovuyorlar ben öyle şokta izliyorum. Zaten önceden KV ile de bir tartışmışliklari var biz balayindayken. En sonunda annem ben burda beş dakika daha durmam diye eşyaları toplamaya gitti. Eşim de tamam o zaman pilinizi pirtinizi toplayın gidin dedi. Evet demeseydi iyiydi ama o demeden ben diyecektim artık. O günden beri bana sürekli bir iyi bir beddua dolu mesajlar atıp duruyor. Tam diyorum annem beni düşünmeye başladı sanırım diye bir bakıyorum ertesi mesajda bir sürü beddua. Gece sabaha kadar düşünmekten yoruldum. Ben ne annemi ne babamı görmek istemiyorum. Şimdi ben mutsuz olacağımı bile bile görüşmek zorunda mıyım? Yani bu adam bizi doyurdu, giydirdi, okula gönderdi diye o travmaları unutmali miyim? Ben onun içkili halini görmeyi bırakın sesini bile duyunca elim ayağım buz tutuyor. Bu anlattıklarım yasadiklarimin milyonda biri ve benim öz annem biz bunları hiç yasamamisiz gibi beni yüzüstü bıraktı. Yine kocasının peşine gitti. Şimdi de o ne istiyorsa o olsun istiyor. Ben konuşmadikca da sürekli moral bozucu mesajlar atıyor. Çok yoruldum artık çok. Ne zormuş böyle anne babaya evlat olmak.
Hangimiz yorulmadık ki...

Şimdi önemli olan bebek lohusalık dönemi çok ama çok önemli yemi geçirdim ve çok iyi biliyorum ben stresli atlattım sürekli bir şeylere kızmakta geçti ve şuan bile acısını çekiyorum eşim bile artık her şeye çok kolay kızar oldun diyor bu dönem önemli dikkat edin evet onlar anne baba ama şuan anne ve babalıktan çok düşmanlık yapmışlar

Öncelıkle aileni kötü de olsa kimseye kötüleme asla hatalarını ört yarın öbürgün karsına cıkarırlar... Ve baban evet haksız oldugu hatalı oldu yerler var annenınde ama damatlarının gözünde sen aileni küçük düşürmüssün gibi babana karsı hemen tavır almış o damadı tabiki sevmeyecekler şimdi araya zıtlaşma girmiş ama yınede baban cıkıp gelmış ya ben ona bakarım gelmeyen torununu gormek istemeyenlerde var emın ol demekki baban sizlerden biraz saygı bıraz küçüklüğünüzü gösterın gıbı davranışlar beklıyor burda senın aılenın gönül kırgınlıkları olmuş siZe karsı anen babanın yanında o kadar dayak yıyen annen onun yanındaysa sizin cephede de var bırseyler sen aıleni kötüleyerek kendine kötülük yapıyorsun sadece bunu dıyebılırım annenın tavırları hatalı olabılır ama sana o adam için bizi atıyorsun bırgun ararsın gıbılerınden tarzında bır laf etmış hatırlayamadım o cok dogru işte ailenin elınden tut bırleştir hekesi hepsıne sahıp cık tek önerim
Aslında hemen tavır almadi. Onlar beni istemeye geldikten sonra bizimkiler iade-i ziyaret için onlara geldiler. O zaman babam yine içip içip saçma sapan hareketler yaptı. Eşim hakkında birşeyler söylemiş ben orda değildim. Yani benim ondan üstün oldugumu falan söylemiş. Ben dört yıllık o iki yıllık ünv bitirdi diye. Sonra el öpmeye gidince de böyle yapınca ipler koptu. Benim kimseye birşey anlatmama gerek yokki. Babam kendi kendini rezil etti.

Şimdi önemli olan bebek lohusalık dönemi çok ama çok önemli yemi geçirdim ve çok iyi biliyorum ben stresli atlattım sürekli bir şeylere kızmakta geçti ve şuan bile acısını çekiyorum eşim bile artık her şeye çok kolay kızar oldun diyor bu dönem önemli dikkat edin evet onlar anne baba ama şuan anne ve babalıktan çok düşmanlık yapmışlar
Yok ben lohusa değilim atlattım sukur. O zamandan beri devam eden olaylar bunlar. Malesef ki öyle oldu

Ama şuna katılıyorum asla anne babanı ezdirme bir zaman gelir siz barisirsiniz bu defa kocan kaynanan laf yapmaya başlar
Bu olanlarda en çok üzüldüğüm her seyin herkesin içinde yaşaması olurdu
Bizimkilerin huyu bu. Bizim bütün kavgalarimiz hep ortada. Bütün komşular duyar. Rezillik

Hersey bır yana sen burda aileni yerden yere nasıl vurup vurduruyorsun hayret ediyorum gercekten acıkcası ben tek taraflı dınledıgım ve bır hırs sınırle yazılmış bu konu hakkında kendıme yargılama hakkı göremiyorum mesajlar da cok çirkef inanın daha berbat aileler var ve aferdsiniz millet b.k da olsa ailesini göğe cıkarır cunkü bu ayıp senın ayıbın sen bundan kacamazsın o kocan senı kapıya koysaydı nereye giderdin üç gün beş gün dönüp dolasacagın yer anen babanın yanı olaylara daha büyük perspektiften bak kimsenın yarına ne olacagının garantisi yok...

Allah kolaylık versin ne kadar zor bir durum... Annenizin psikolojisi iyice bozulmuş olmalı ki kocası yerine özür dileyecceğine hala onu savunuyor. dengelemeye çalışmıyor. dese ki oğlum kızım evet hatalı ama o senin baban büyüklük sizde kalsın gibisinden... Yazık.. malesef ki onların ne kadar kötü de olsalar üzerinizde hakları var. bayramda seyranda hal hatır sorarsın... ama küs kalmak doğru değil malesef dinimizde.

Aslında hemen tavır almadi. Onlar beni istemeye geldikten sonra bizimkiler iade-i ziyaret için onlara geldiler. O zaman babam yine içip içip saçma sapan hareketler yaptı. Eşim hakkında birşeyler söylemiş ben orda değildim. Yani benim ondan üstün oldugumu falan söylemiş. Ben dört yıllık o iki yıllık ünv bitirdi diye. Sonra el öpmeye gidince de böyle yapınca ipler koptu. Benim kimseye birşey anlatmama gerek yokki. Babam kendi kendini rezil etti.
Evet üstünsün babana helal olsun seni göğe cıkarmış seni layık görememiş evet baban seni layık goremediğinden yanlış davranmış ama o baba senı sevıyor ve deger verıyor kesınlıkle babanla iyi ol gerisi boş..

Bende çoğunluğa katıliyorum anneni babanı sil diyemem ama senin iyi bir anne olup aileni güçlü tutabilmen için görüşmemen daha iyi olacak bence malesef ki anne ve babamızı seçemiyoruz ve onlarin üzerimizde hakları var diye bize herşeyi yapmayı kendilerinde hak görüyolar peki gerçekten üzerimizdeki hakları varmı verilmeyen sevgı sadece maddiyat ama surekli huzursuz bir hayat gercekten üzerimizde hak yaratıyomu kime göre neye göre emek harcanmamıs sevgi verilmemiş hatta saygı duyulmamış bir evlatta ne gibi hakları olabilirki sadece paraysa çalışır ödersin paranın karşılığı paradır. Bende bi anneyim emek harcamayıp sevmesem yavrumu bi hakkım oldugunu iddia edemem etmemeliyim

Evet üstünsün babana helal olsun seni göğe cıkarmış seni layık görememiş evet baban seni layık goremediğinden yanlış davranmış ama o baba senı sevıyor ve deger verıyor kesınlıkle babanla iyi ol gerisi boş..
Hanımefendi bu nasıl bir yorum. İnsan insandan böyle üstün olur mu? Babam bana gerçekten değer verse defalarca gözümün önünde annemi döver miydi? Elbette ki seviyordur, evladıyım sonuçta ama değer vermek böyle olmaz.

Senın baban sana bır yanlış yapıldıgında masaya yumrugunu koyar mı koyamaz mı sen ondan haber ver verılmemiş sevgı dıye bırsey yok bazı babalar sevgılerini gösteremez bazen hep hızursuz olur aileler ama senın baban sizi sevmış ve deger vermış bunu ben iki cümlenle anlıyorum bırıncısı torununu bakmaya gelmesi ikincisi isteme faslında senı övmesi layık gorememesi baban boyle bır adam ama seni sevıyor bunu ben anladım suracıkta snde anla sevmıyor dıyenlere de bakma oyle kolay degıl herşey bir insanın agzından cıkan ıkı sözle olmuyor bu işler herseyı sen daha iyi bılıyorsun ılımlı ol canım

Hanımefendi bu nasıl bir yorum. İnsan insandan böyle üstün olur mu? Babam bana gerçekten değer verse defalarca gözümün önünde annemi döver miydi? Elbette ki seviyordur, evladıyım sonuçta ama değer vermek böyle olmaz.
İste bu dovme olayıyla cocuklarını sevme olayı başkadır o karakter meselesi benım babamda bizi sevmıyor ama annemi dövmüyor genellemeleri her insan için yapamazsınız

Senın baban sana bır yanlış yapıldıgında masaya yumrugunu koyar mı koyamaz mı sen ondan haber ver verılmemiş sevgı dıye bırsey yok bazı babalar sevgılerini gösteremez bazen hep hızursuz olur aileler ama senın baban sizi sevmış ve deger vermış bunu ben iki cümlenle anlıyorum bırıncısı torununu bakmaya gelmesi ikincisi isteme faslında senı övmesi layık gorememesi baban boyle bır adam ama seni sevıyor bunu ben anladım suracıkta snde anla sevmıyor dıyenlere de bakma oyle kolay degıl herşey bir insanın agzından cıkan ıkı sözle olmuyor bu işler herseyı sen daha iyi bılıyorsun ılımlı ol canım
Sevmek sevmemek değil mesele. Bir yorumda da yazdım. Evet seevdiler, ilgilendiler, iyi günlerim de oldu. Ama ben o kadar çok kavgayla büyüdüm ki bunları hatırlayamıyorum bile. Evet babam bizi kimseye muhtaç etmedi. İhtiyacımız olan her şeyi aldı. O zaman bu yasattiklarinda haklı mı oluyor?

Ama şuna katılıyorum asla anne babanı ezdirme bir zaman gelir siz barisirsiniz bu defa kocan kaynanan laf yapmaya başlar
Bu olanlarda en çok üzüldüğüm her seyin herkesin içinde yaşaması olurdu
Bende sizinle aynı düşüncedeyim ama bazıları eşi aileden üstün görüyor sanki aile elmiş gibi konuşuyor.

İste bu dovme olayıyla cocuklarını sevme olayı başkadır o karakter meselesi benım babamda bizi sevmıyor ama annemi dövmüyor genellemeleri her insan için yapamazsınız
Baban sizi sevmediği için bu yorumu yapıyorsun. Annemin o halini gormektense, herkese rezil olup basım önde okula gitmektense, o mide bulandıran küfürlerle sabahlara kadar babamın sarhoş halini çekmektense sevmemesini yeglerdim.

Back