• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok yoruldum evlat olmaktan.

Annenizin ailesi bu duruma neden göz yummuş?

Siz maddi açıdan rahatlayınca bu kadını neden kurtarmadınız? Memur olmuşsunuz zaten alıp gitseydiniz. Psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu da düşünüyorum annenin. Hep yalnız bırakılmış ve bu adamı tek çare olarak görmüş. Çocukları olarak siz ya da annesi, babası destek olmamışken ne yapabilir bilemedim.

Böyle bir baba ile tutup 10 gün beraber kalmışsınız.. Eşimin yanında kahvaltıda içki içilecek ben de susacağım? Bu çok net yok saymak, terbiyesizlik. Babanız hadsiz bir insan. Eşiniz onu istememekte çok haklı. Gidip almaz niye alsın? Yüz vermekten oluyor ne oluyorsa.. Anneniz de ayrı sorun. Damada bu kadar laf etmek, ailesinin yanında sizle uğraşmak hem de lohusa iken? Kaynananız filan ne düşündü kim bilir.. sizin için üzüldüm. Rezil etmişler kendilerini de sizi de..

Ben olsam anneyle de babayla da görüşmezdim şu saatten sonra. Kendinizi, ailenizi koruyun.

Babaniz alkolik anneniz de co-bagimli hastasi olmus. Babaniza nasil terapi gerekiyorsa annenize de gerek. Ikisi tedavi olmayi kabul etmiyorsa size ailen araniza mesafe koymanizi öneririrm,yoksa sizde psikolojik olarak cökebilirsiniz. Anne baba evet,ama sokakta degiller,acikta degillwr. Annenizin dogumunuzdan sonra yaptiklari ne kadar hasta oldugunu gösterir. Kim ona güzel konussa ve ilgi gösterse oraya yöneöir ve diger tarafi satan biri sanirim. Cünkü senelerce bu strateji ile gecinmis. Kocasi sarhosken sizden yana,ayikken ondan yana. Sizin icin gercekten üzüldüm. Ailenizi onlardan münkünse uzak tutun

Siz maddi açıdan rahatlayınca bu kadını neden kurtarmadınız? Memur olmuşsunuz zaten alıp gitseydiniz. Psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu da düşünüyorum annenin. Hep yalnız bırakılmış ve bu adamı tek çare olarak görmüş. Çocukları olarak siz ya da annesi, babası destek olmamışken ne yapabilir bilemedim.

Böyle bir baba ile tutup 10 gün beraber kalmışsınız.. Eşimin yanında kahvaltıda içki içilecek ben de susacağım? Bu çok net yok saymak, terbiyesizlik. Babanız hadsiz bir insan. Eşiniz onu istememekte çok haklı. Gidip almaz niye alsın? Yüz vermekten oluyor ne oluyorsa.. Anneniz de ayrı sorun. Damada bu kadar laf etmek, ailesinin yanında sizle uğraşmak hem de lohusa iken? Kaynananız filan ne düşündü kim bilir.. sizin için üzüldüm. Rezil etmişler kendilerini de sizi de..

Ben olsam anneyle de babayla da görüşmezdim şu saatten sonra. Kendinizi, ailenizi koruyun.

Anneside hasta. Alkolik bagimlilarin yakinlari da bir zaman sonra akil dengelerini kaybederler. Kizi isteseydi bile yaninda asla götüremezdi. Cünkü annesi gelmek istemezdi. "Bensiz hic yapamaz" diye ajitasyonlar felan filan yani . Kizin sucu yok

Annemin ailesi zaten aynı binadaydi. Gittiği zaman zorla geri getiriyordu, onlar da göz yumuyordu tabi ama benim bekar bir teyzem var. O sürekli anneme gerekirse ben çalışır eline sayarim diye destek oldu ama annem babamdan korktuğu için boşanamadi. Biz büyüyünce annemi aldım İstanbul'a gönderdim. Çünkü ben yeni tayin olduğum için evim yoktu ev arıyordum. Kardeşim bekar ve İstanbul'da tek başına yaşıyor. Anneme ettiği tek yardım para göndermek. Yanına alıp beraber yaşamak filan değil. Muş'ta askerlik yaptı kendisi dış hekimi. Maaşlı askerlik yaptı. Çok rahat anneme de bir ev acabilirdi ve ben maddi manevi yardım etmeye hazırdim. Her şeyi geçtim annem su an emekli oldu ve maaşı var. Hiçbir şeyi olmasa bile bosandiginda babamın varlığının yarısı onun. Yani biraz cesaret etse her halükarda boşanırdi. Korkup dönmeyi onun hakaretlerine göz yummayi tercih etti. Biz de öyle kavga gürültü büyüdük iste

Anneside hasta. Alkolik bagimlilarin yakinlari da bir zaman sonra akil dengelerini kaybederler. Kizi isteseydi bile yaninda asla götüremezdi. Cünkü annesi gelmek istemezdi. "Bensiz hic yapamaz" diye ajitasyonlar felan filan yani . Kizin sucu yok
Zaten öyle diye diye geri alıp götürmüş. Annem de acımış geri dönmüş. Ama ben sen baristin diye barışmak zorunda mıyım o adamla? Anlamıyor bunu. Sırf onun hattı için özel günlerde arıyordum zaten ama son olaylardan sonra onu da biraktim

Annemin ailesi zaten aynı binadaydi. Gittiği zaman zorla geri getiriyordu, onlar da göz yumuyordu tabi ama benim bekar bir teyzem var. O sürekli anneme gerekirse ben çalışır eline sayarim diye destek oldu ama annem babamdan korktuğu için boşanamadi. Biz büyüyünce annemi aldım İstanbul'a gönderdim. Çünkü ben yeni tayin olduğum için evim yoktu ev arıyordum. Kardeşim bekar ve İstanbul'da tek başına yaşıyor. Anneme ettiği tek yardım para göndermek. Yanına alıp beraber yaşamak filan değil. Muş'ta askerlik yaptı kendisi dış hekimi. Maaşlı askerlik yaptı. Çok rahat anneme de bir ev acabilirdi ve ben maddi manevi yardım etmeye hazırdim. Her şeyi geçtim annem su an emekli oldu ve maaşı var. Hiçbir şeyi olmasa bile bosandiginda babamın varlığının yarısı onun. Yani biraz cesaret etse her halükarda boşanırdi. Korkup dönmeyi onun hakaretlerine göz yummayi tercih etti. Biz de öyle kavga gürültü büyüdük iste

O zaman sorun annenizden kaynaklı. Hayatı ve hayatınız düzelsin diye bir isteği çabası olmamış ki. Başkasına yazdığınız yorumu da gördüm binadan bizim dövmüyordu demiştiniz ama tokat atmış. Bence hiç zorlamayın artık. Çıkartın hayatınızdan

O zaman sorun annenizden kaynaklı. Hayatı ve hayatınız düzelsin diye bir isteği çabası olmamış ki. Başkasına yazdığınız yorumu da gördüm binadan bizim dövmüyordu demiştiniz ama tokat atmış. Bence hiç zorlamayın artık. Çıkartın hayatınızdan
Yapabileceğim birşey yok artık onlar için

Evet doğru kadın hiçbir zaman iyi olmayı istememiş sanki. Üzücü işte olan çocuklara oluyor. Evlenmiş barklanmış hala kurtulamamış kötülük görmekten..

Evet doğru kadın hiçbir zaman iyi olmayı istememiş sanki. Üzücü işte olan çocuklara oluyor. Evlenmiş barklanmış hala kurtulamamış kötülük görmekten..
Benim annemin babası da alkolikmis gençken. Büyük teyzem annemi babam hakkında uyarmış. Kuzeni ve aynı yaşta oldukları için tanıyor. Hatta nisanlilarken babam bir kez annemi evde bulamadığı için tokat atmış. Tüm bunlara rağmen annem inatla evlenmiş bu adamla

Anneniz ve babanız kendi seçimlerini yaşıyorlar. Siz de yeni annesiniz. Bebeğinize konsantre olmanız lazım. Ben olsam en azından kendimi toparlayana kadar telefonda engellerdim.

Annem malesef kimden yüz bulursa kna yanaşan bir karakter. Kendi sorunlariyla kendi başa çıkamaz. Siz bana sahip cikmadiniz diye bizi suçlar. Çocukken onun bize sahip çıkıp boşanması gerekirken. Bu kadar psikolojik travmayı atlatamiyorum. Kendi çocuğuma sabrım kalmıyor artık. Teyzemle konuştum beni biraz rahat bıraksın ben kendimi.iyi hissedince ararım diye ama anlamıyor.
Yani benim gozlemledigim su anlattiklarinizdan yola çıkarak siz hariç herkes söz sahibi. Anneniz size, babanız eşinize, eşiniz anne ve babanıza, kv annenize tepki veriyor ama siz kime tepki vereceginizi şaşırmıssiniz. İç sesinizi dinleyin ve sizi üzen durumlara karşı tepkinizi verin. Öyle olursa inanın hem siz hem de eşiniz çok daha mutlu olur. Daha önce de dediğim gibi sizin mutluluğunuza iç huzurunuza bu kadar müdahale edemesin hiç kimse. Bakın bebeğime bile yansıyor diyorsunuz yazık değil mi. Bir süre koparin bağları kafa dinleyin ve iyi düşünün.

Yani benim gozlemledigim su anlattiklarinizdan yola çıkarak siz hariç herkes söz sahibi. Anneniz size, babanız eşinize, eşiniz anne ve babanıza, kv annenize tepki veriyor ama siz kime tepki vereceginizi şaşırmıssiniz. İç sesinizi dinleyin ve sizi üzen durumlara karşı tepkinizi verin. Öyle olursa inanın hem siz hem de eşiniz çok daha mutlu olur. Daha önce de dediğim gibi sizin mutluluğunuza iç huzurunuza bu kadar müdahale edemedim hiç kimse. Bakın bebeğime bile yansıyor diyorsunuz yazık değil mi. Bir süre koparin bağları kafa dinleyin ve iyi düşünün.
Evet çok haklısınız. Artık ne tepki verecegimi şaşırdım. Konuşuyorum mesajlarda neler hissettigimi anlatıyorum ama hala kendilerini haklı.goruyorlar. benim hiç mi iyi günüm olmamış. Onları ayak altına vermişim. Benim hicbir kuzenim yazlığa gitmemis ben gitmişim. Bir anne baba çocuğuna bunun lafımı eder mi? Zaten o yazlikta da herkese rezil olduk. Bir sürü kişiyle konusmuyor. Daha doğrusu insanlar artık muhatap olmuyor.

Babaniz alkolik anneniz de co-bagimli hastasi olmus. Babaniza nasil terapi gerekiyorsa annenize de gerek. Ikisi tedavi olmayi kabul etmiyorsa size ailen araniza mesafe koymanizi öneririrm,yoksa sizde psikolojik olarak cökebilirsiniz. Anne baba evet,ama sokakta degiller,acikta degillwr. Annenizin dogumunuzdan sonra yaptiklari ne kadar hasta oldugunu gösterir. Kim ona güzel konussa ve ilgi gösterse oraya yöneöir ve diger tarafi satan biri sanirim. Cünkü senelerce bu strateji ile gecinmis. Kocasi sarhosken sizden yana,ayikken ondan yana. Sizin icin gercekten üzüldüm. Ailenizi onlardan münkünse uzak tutun
Evet kimden yüz bulursa oraya gider. Zamanında büyük dayım evini açtı ama yine sarmaş dolaş döndü evine. Yani o kadar da sahipsiz birakilmadi. Bırakılsa bile eli ayağı tutuyor girip bir işe çalışabilirdi. Nafakasını da alırdı. Benim amcamın eşi bundan daha beterini yaşadı yıllarca. En sonunda dört çocuğuyla boşandı girdi bi yere çalıştı. Şimdi gül gibi yaşıyorlar. O amcamın nafaka verecek bir işi bile yoktu. Annem ona nazaran çok çok iyi durumdaydı.

Back