• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok yalnız ve mutsuzum

Ocak ve şubat böyleydim, maalesef işim de yok. Sabah 6dan akşam 6ya kadar sadece uzanıyordum, 1 bardak çay bir de yumurta haşlayıp yiyecek hali Zor buluyordum. Gidecek hiçbir akrabam ya da Arkadaşım yok. Tüm gün evin içinde. Eşime de sizin dediğiniz gibi 0 İlgi ve bu sebepten o da üstüme geliyordu. Annemlerle bile tlfnda konuşasım olmuyordu, hep bahane üretip çabuk kapatıyprdum. Şimdi bir az daha iyiyim. Saçımla uğraşmaya başladım, haftada 3 gün evde spora başladım. Liste tutuyorum günlük bunları yapacağım diye ve Zor da olsa kalkıyorum. Her gün ojemi silip yeniden yapıyorum, o Küçük iş bile yardımcı oluyor. Ve kendime planlar koydum. Havalar ısınınca yüzmek istiyorum mesela onu bekliyorum. Örgü ve kitap hobilerime de Günde en az 1 saat ayırmaya çalışıyorum. Listeye ekledim ve yapıyorum. Kendime meydan okudum şekeri bırakayım diye ve bıraktım. Bu bana çoook moral oldu.

Kalk ve yap. Bazen kendini ittirmek lazım sen doktorsun ne dersler ne zorlamalardan geçmişsindir. Kalk en ufak şeylerden keyif almaya çalış. Pencereni aç nefes al, kuşlara ağaçlara bak. Birinci derece akrabalarınla görüşmeyi sıklaştır, yanına birini çağır bir süre gelsin.
Benim en büyük motivasyonum: ölüm var ölüm kalk yap. Ölmeden yapabildiğin kadar şey yap. ataleti üstünden fırlat.

Bebişim yaşadıkların gayet normal, hayatından sıkılıyorsun büyük şehire alıştıysan küçük yerler inanılmaz sıkıcı oluyor.

Tavsiyem kesinlikle 1. seni mutlu edecek şeyler yapman 2. arkadaş bulman 3. spor yapman

Çocukluk arkadaşım doktor bir kasabaya atanmıştı. Orda diğer atanan memur grubuyla arkadaş grubu kurdular, her pazar savcı, hakim, öğretmen ve bizimki toplanıp okey oynuyorlardı. Sen de arkadaş bak derim.

1 numara için de gezmeni öneririm madem doktorsun paran var, İstanbulda Ankarada artık nereden geliyorsan orda olan arkadaşlarını, aileni ara al bir uçak bileti git. Ne taraftasın bilmiyorum amahavalar ısındı yakında nere varsa Güneydoğu, Karadeniz, Kapadokya tur mevsimi başlıyor onlarla vınla gez. İzninizle yenGEnC yenGEnC i tagliyorum :)

3 numara cok onemli vucudun mutluluk hormonu salgilamasi icin. Spor salonu yoksa b'le internetten agirlik seti al, biraz yuruyus yap ardindna girlik calis. Youtubeda super yoga\ pilates videolari var onlar da olur.

Can sıkıntısı ve boşluk kesinlikle depresyon sebebi, hayatından sıkılmaya vücudunun verdiği bir tepki bu. Doktor olan sen bilirsin ilaca ihtiyacın varsa al tabi. Öte yandan hayatını değiştirmezsne ilaçla ancak uyuşursun sorunu kaynağından çözmen gerek.

Bu depresyon canim hayattan zevk almiyorsun kimseyle konusmak istemiyorsun vs.3 saatte olsa git bence doktora iyi hissetmen icin onemli. Belki is degisikligide yapabilirsin. Insanlar neden soguk sana karsi anlasamiyor musun kimseyle. Eger kalabalik bir yerse baska insanlarla sosyallesmeyi deneyebilirsin.

Pratisyen hekim misin ? Uzman değilsen sınava girip büyük bir merkeze uzmanlık eğitimi için gidebilirsin. Oda arkadaşım sizin gibiydi hatta eşim de aynı küçük bir ilçede hayattan bıkmışlardı. İkisi de uzmanlık kazandı arkadaşım şuan Cam sakura da asistan eski işine göre daha aktif en azından. Büyük bir merkez ve güzel arkadaşlıklar edindi

Şöyle ilaç raporu çıkartsam kendime ilaç yazabilirim ben de doktor olduğum için ama çalışma arkadaşlarım uzman doktorlar hepsi görebiliyor ne reçete çıkarttığımı ve zaten benden haz etmediklerini düşündüğüm için aralarında dedikodu çıkartırlar mı zaten ilaç kullanıyormuş gibi düşüncelere kapılıyorum. Herkes birbirinden haberdar burada. Ama ilaçsız geçmeyecek gibi gerçekten de

Gerçekten bir doktor olarak diğer doktorların antidepresan kullanıyor olmanızın dedikodusunu yapmasından mı çekiniyorsunuz? Ciddi misiniz siz? Sıkıntınız belli herkes söylemiş depresyondasınız ve yardım almanız gerekiyor, bir sürü bahane üretiyorsunuz ama şu dediğiniz o kadar saçma ki. Zaten konuşmuyorlar yüzünüze bakmıyorlar ne düşündükleri neden önemli olsun?

Şöyle ilaç raporu çıkartsam kendime ilaç yazabilirim ben de doktor olduğum için ama çalışma arkadaşlarım uzman doktorlar hepsi görebiliyor ne reçete çıkarttığımı ve zaten benden haz etmediklerini düşündüğüm için aralarında dedikodu çıkartırlar mı zaten ilaç kullanıyormuş gibi düşüncelere kapılıyorum. Herkes birbirinden haberdar burada. Ama ilaçsız geçmeyecek gibi gerçekten de

Gerçekten bir doktor olarak diğer doktorların antidepresan kullanıyor olmanızın dedikodusunu yapmasından mı çekiniyorsunuz? Ciddi misiniz siz? Sıkıntınız belli herkes söylemiş depresyondasınız ve yardım almanız gerekiyor, bir sürü bahane üretiyorsunuz ama şu dediğiniz o kadar saçma ki. Zaten konuşmuyorlar yüzünüze bakmıyorlar ne düşündükleri neden önemli olsun?

İyi de kırmızı reçete olmadığı sürece para ile de alabilirsiniz? Niye illa yazdırayım ama yazdıracak kimse yok diye düşünüyorsunuz ki? Online psikiyatri görüşmesi yaparsınız, ilaç dozunu doktor ayarlar zaten. Aynı zamanda terapi desteği de almalısınız ve ödevlerinize birebir uymalısınız. Kısa sürede fayda sağlayamazsınız zaten. Bıkmadan usanmadan, pes etmeden belli rutine uymanız lazım. Yoksa bulunduğunuz durumdan çıkamazsınız.

Ben de bazen çok isteksiz oluyorum hiçbir şey yapasım , yataktan bile kalkasım gelmiyor. Yıllar önce ağır bir depresyon sürecinden geçmiştim. Online psikoterapi ve psikiyatri desteği aldım. Siz de bence destek alın. Sevdiğiniz şeyleri yapmak için çabalayın. Her gün yürüyüşe çıkmak için kendinizi zorlayın. Saçınızı tarayın, öz bakımı ihmal etmeyin. Cilt bakımı da çok iyi gelir. İnsan dış görünüşüne dikkat edince ruh haline de yansıyor. Serotonin (mutluluk) hormonu çok önemli. İlaç desteği dışında ekstra olarak hobi edinmek, komik filmler izlemek, kursa kayıt olup arkadaş edinmek iyi gelebilir. Çikolata da bana mutluluk veriyor. Küçük şeylerle mutlu olan birisiyim :) 3 saat de olsa hastaneye gidin kendinizi ihmal etmeyin. Umarım daha iyi olursunuz 🌸

Son düzenleme:
Kur’an a başladım arapça bilmiyorum ama okuyorum öğreniyorum iyi geliyor
İsteksizlik malesef bende de var meşguliyet olsa da olmasa da oluyor her şeye karşı isteksizlik
Mutfağı seviyorum bir şeyler yaptığım zaman kendimi gerçekleştirmiş gibi hissediyorum
Hiç arkadaşım yok bu en büyük eksikliğim ama zaten bu devirde gerçek dost bana göre zor bulunuyor

Arkadaşlar çok çökkün hissediyorum. Hiçbir şey yapasım yerimden kımıldayasım bile gelmiyor. 4 saat önce duş almıştım hala yerimden kalkıp giyinecek kuvveti bulamadım.
Yarın işe gitmem gerekiyor. İşte hiç arkadaşım yok, sevildiğimi düşünmiyorum zaten küçücük bir yerde yaşıyorum. Çok küçük bir hastanede çalışıyorum. Kimse benden haz etmiyormuş gibi geliyor, günaydın dediğimde bazen cevap veren olmuyor, ortak sohbetler hep bensiz oluyor. Yani iş hayatım bomboş bir odada tek başıma çalışıyorum. Hata yapmaya çok açık bir mesleğim var ve dikkatim asla yerinde değil sürekli anksiyete yaşıyorum geceleri uyuyamıyorum. Uykumda sürekli hasta bakıyorum, hata yapıyorum yani rüyamda bile meslekten çıkamıyorum. Küçücük bir ilçede yaşıyorum, yaşlı nufüs daha fazla ve burada yalnızım. Kazandığım para beni mutlu etmiyor zerre kadar. Harcamıyorum bile. Ailemle fazla konuşmuyorum, eskiden konuştuğum kimseyle konuşmuyorum zaten üniverse bitirdiğimde iletişimde olduğun 3 insan vardı toplam, şimdi kimse yok. Gerçekten çok yalnızım uzun süredir. Evden dışarı çıkmıyorum iş ve ev. Sürekli ağlayacakmış gibi hissediyorum, bu duygu durumundan çıkamıyorum. Terapiye gittim, 4-5 tane kişisel gelişim kitabı okudum spor yapmaya çalıştım hiçbir şey beni düzeltmiyor. İlaca başlamıştım ama yazdıracağım psikiyatri doktoru yok burada ve diğer en yakın hastane 3 saat. Sevgilim var ama depresyondan mı bilmiyorum ilgimi kaybettim. Hani öylesine günü kurtarmak için konuşuyorum sanki onunla. Ayrılsam bile fark etmez. Eskiden ilgiliydim ama her şeye karşı ilgim kayboluyor. Bu kadar umutsuz yalnız ve çökkün hissettiğinizde siz ne yapıyorsunuz ? Yarın nasıl kalkacak gücü bulacağım bilmiyorum saatlerdir üstümü giyecek saçımı tarayacak ve kurutacak gücü bile bulamamışken. Bunları anlatacak kimsem olmadığı için buraya yazıyorum. Kimden yardım isteyebilirim bilmiyorum.

sevilmek zorunda değilsin. kimse seni sevmek zorunda değil sen de insanları sevmek zorunda değilsin.

sen Zeki Müren misin ki alkışlarla yaşayasın? Zeki Müren yaşıyordu alkışlarla. biz normal insanlar kendimize yeteriz. kimsenin ilgisine de sevgisine de muhtaç değiliz. sana önce bunu empoze etmek lazım. bunu kanıksa. sen değerlisin. her insan değerlidir. her insan biriciktir. başkalarının umrunda değilsin. başkaları da senin umrunda olmamalı. boşver. onlar senden özel ya da değerli değil. her insan kendi değerini kendisi belirler. önce sen kendine değer ver.

çevreyi umursama özgür kal. ruhunu özgür bırak.

insanların o kadar çok derdi var ki herkes oturup da seni dert edemez. insanların işi mi tükendi de sürekli seni konuşsun dert edinsin. hatta onlara sorsan belki hiç farkında bile değillerdir. bakar geçerler. sen seni çok konuştuklarını sanırsın. halbuki herkes kendi derdine odaklı yaşar. hepimiz her gün bin tane dertle cebelleşiyoruz.

kendine gel. bu yazdıklarım hayatın gerçeği. psikolojik gerçekler. bunlara inan. dediğimi yapsan özgürleşirsin. daha mutlu olursun. başkalarını boşver sen kendini sev. gerisi gelecek.

Bazen en dibe vurmadan yukarıya çıkmaya başlayamıyoruz. Bırakın panik yapmadan, çok yalnızım neden böyle diye düşünmeden, biraz o duyguyu da yaşayın ama bunun geçici olduğunu, kontrolün sizde olduğunu unutmayın. Ben ne zaman bunalıma girsem ve kendimi yalnız hissetsem kendimi bu şekilde sıkmamaya çalışıyorum. 4 saat oturdum diye kendinizi kötü hissetmeyin mesela. Evet oturdum canım öyle istedi deyin. Bu kendinize verdiğiniz değeri de artıracak. Bu hayat sizin, bazen depresyona girilir bazen de çıkılır. Önemli olan kontrolü kaybetmemek.

Örgü çok iyi bir terapi yöntemi.İnanın zincir çekmeyi bile bilmiyordum.Yeni öğrenenler için adım adım öğreten videolar var.Videolarida ekstra yavaşlatarak birşeyler ördüm kendime inanamadim.Ona odaklanınca başka birşey gelmiyor aklınıza.Kucuk bir ilçede olunca online eğitimler,online kitap kulüpleri,hobi atölyeleri size çok iyi gelecek.Ama hemen yapamıyorum diye vazgeçmeyin.Birseyler urettikce mutlu olursunuz

Dönem dönem ben de ciddi depresyon atakları yaşadım.
Depresyon bi sebep değil sonuç bana göre.
İçte "beni duy" diyen bi ses var, bastırırsan yıllarca işte böyle kopkoyu bi çukurda buluyorsun kendini.
İlaçlarla sadece geçiştirir, ötelersin. Köküne inmek lazım.
İçindeki boşluğun sebebini bulmalısın.
Sevgilinle ilişkini sorgula. Ailenle ilişkini sorgula. Hepsinden öte senin kendinle,ruhunla olan ilişkini sorgula.
Kendinle bağ kurmaya çalış.
Yaşadığımız şehir, iş ortamımız, ilişkilerimiz mutluluğumuzu huzurumuzu çok etkileyen faktörler ama insanın asıl evi kendi ruhu. Orda mutlu musun bu önemli.
Ben de iş ortamımda yalnızım. Ama boş zamanlarımda kitabımı kahvemi alıp köşeme çekildiğim zaman benden huzurlusu yok.
Ben de rüyalarımda öğrencilerimi görüyorum, ergenlerle uğraşmak o kadar zor ki.
Elimde olan bu diyip tadını çıkarmaya çalışıyorum.
Bi tanesine bile dokunabilsem, bi tanesine bile azıcık ilham olabilsem kardır diyorum.
Ki sen doktorsun, hayata dokunuyorsun.
Yaşılarla çalışıyormuşsun.
Hayatının son demlerini yaşayan insanların bi derdine derman oluyorsun, o kadar kutsal ve anlamlı ki bu.
Her şey değişir, üzülme.
Öyle bi hayat ki bu, hiçbir şey aynı kalmıyor.
Bazen keşke dursa böyle, böyle kalsa diyorsun ama kalmıyor.

Sınav ve istifa haricinde yıl doldurunca başka bir ile geçme hakkınız yok mu konu sahibi 🤔

O reçetesiz satılıyor muymuş?
Benim bu zamana kadar eczaneye parasını ödeyip alamadığım ilaç olmadı. (Yeşil reçete vs hariç, hiç öyle şeyler almaya kalkmadım) hem de lustralı 8-10 kutu almıştım, yurtdışında yaşadığım için stok yapmıştım.

Arkadaşlar çok çökkün hissediyorum. Hiçbir şey yapasım yerimden kımıldayasım bile gelmiyor. 4 saat önce duş almıştım hala yerimden kalkıp giyinecek kuvveti bulamadım.
Yarın işe gitmem gerekiyor. İşte hiç arkadaşım yok, sevildiğimi düşünmiyorum zaten küçücük bir yerde yaşıyorum. Çok küçük bir hastanede çalışıyorum. Kimse benden haz etmiyormuş gibi geliyor, günaydın dediğimde bazen cevap veren olmuyor, ortak sohbetler hep bensiz oluyor. Yani iş hayatım bomboş bir odada tek başıma çalışıyorum. Hata yapmaya çok açık bir mesleğim var ve dikkatim asla yerinde değil sürekli anksiyete yaşıyorum geceleri uyuyamıyorum. Uykumda sürekli hasta bakıyorum, hata yapıyorum yani rüyamda bile meslekten çıkamıyorum. Küçücük bir ilçede yaşıyorum, yaşlı nufüs daha fazla ve burada yalnızım. Kazandığım para beni mutlu etmiyor zerre kadar. Harcamıyorum bile. Ailemle fazla konuşmuyorum, eskiden konuştuğum kimseyle konuşmuyorum zaten üniverse bitirdiğimde iletişimde olduğun 3 insan vardı toplam, şimdi kimse yok. Gerçekten çok yalnızım uzun süredir. Evden dışarı çıkmıyorum iş ve ev. Sürekli ağlayacakmış gibi hissediyorum, bu duygu durumundan çıkamıyorum. Terapiye gittim, 4-5 tane kişisel gelişim kitabı okudum spor yapmaya çalıştım hiçbir şey beni düzeltmiyor. İlaca başlamıştım ama yazdıracağım psikiyatri doktoru yok burada ve diğer en yakın hastane 3 saat. Sevgilim var ama depresyondan mı bilmiyorum ilgimi kaybettim. Hani öylesine günü kurtarmak için konuşuyorum sanki onunla. Ayrılsam bile fark etmez. Eskiden ilgiliydim ama her şeye karşı ilgim kayboluyor. Bu kadar umutsuz yalnız ve çökkün hissettiğinizde siz ne yapıyorsunuz ? Yarın nasıl kalkacak gücü bulacağım bilmiyorum saatlerdir üstümü giyecek saçımı tarayacak ve kurutacak gücü bile bulamamışken. Bunları anlatacak kimsem olmadığı için buraya yazıyorum. Kimden yardım isteyebilirim bilmiyorum.
Depresyondasınız. Biraz izin alıp tatile mı gitseniz

Vallahi başımıza ne gelirse kim neden kim ne düşünür korkusundan geliyor zaten.İsteyen istediğini düşünebilir ben yıllardır kullanıyorum.Onemli olan sağlığımız kimseye bir şey anlatmak zorunda değiliz.

Back