ÇOK ÜZULUYORUM İFADE EDEMIYORUM😔

Ovundugun seyler hep ev isi ,temizlik,yemek,cocuk bakmak vb... 20 yasinda bile degilsin. Yapman gerekenler bunlar degildi. Sana saygi duyulsun istiyorsan okusaydin,bir meslegin olsaydi keske..
Bazi seyler insanın kendi elinde degildir , oyle bir anne kızının okumasini ne kadar ister ne kadar kızını düşünür her insan aynı sartlarda ayni aile ortaminda büyümüyor resmin diger tarafindanda bakın derim saygı duyan erkek 10 yaşındaki çocuğa da 20 yaşındaki eşine de saygı duyar kişisel gelişimi oturmayan birey burda erkek bende 19 yasinda evlendim ilkogretim mezunuydum su anda universite okuyorum açıktan ve eşim isteklerimi yapabilmem icin hayal dedigim ne varsa benim icin yaptı. Insanın eşi arkasında olmayınca kim olacak...

Burdaki yazdıklarınıza odaklandım. Neden biliyor musun bunca olanlar? Çünkü güçlü olucam derken abartıp ayak altı etmişsiniz kendinizi.

Bir kadının yemek yapması, evini temizlemesi, eşini karşılaması, çocuğunu topluma faydalı bir birey olarak yetiştirmesi; sizlerin çok methettiğiniz diplomalardan da ulvidir. Sayfa, saygının nasıl kazanılacağını anlatan saygısız yorumlarla dolu. Sen evlenip çalışmak istersin, kasiyer, atanmayı bekleyen nir öğretmen, dişçi, doktor, avukat, garson.. herneyse. Sonrasında çocuğun olunca; anneanne, dadı, kreşe bırakırsın. Bu da bir seçim, biz yargılıyor muyuz? Ezik görüyor muyuz? Hayır.. peki siz neden çalışmayan ve çocuğu,evi,eşiyle ilgilenmek isteyen insanlarımızı aşağı görüyorsunuz. Gördüğünüz her yararlı bireyin mimarıdır o aşağı gördüğünüz anneler. Sizler biliyor musunuz boşanma oranları neden 5 katına çıktı? Bilmiyorsunuz, çünkü düşünmüyorsunuz. Bu konuda daha fazla konuşmak istemiyorum fakat en azından saygı duyun. Saygı duymama sebebiniz, mutsuzluğunuz mu? Sorguluyorum
Senin konuna gelince arkadaşım. Sen insanları kıramayan bir karaktersin, annen ise DOMİNANT. Sıkıntı burada, eşine fazla kabahat bulmayacağım. İmam .... cemaat ..... teşbihini yapmak istiyorum. Olay dominant anne, dominant babadadır. Sen naif bir karaktersin, kalbin hep güzel olsun. Hani insanlar demiş ya kariyeri olsa böyle mi olurdu..Sen şuan kariyerli de olsan, bu naif karakterin ve bu anne ile yine bu durumları yaşayacaktın. Saygı görmek istiyorsan bazı çizgilerini çekmen gerekiyor, annen dağınık bu dediği, dert yandığı anda bavulunu toplamak gibi. Annen bile olsa, laf çarpmasına izin verme. Böyle bir dünyadayız.

Yemek yapıp ev temizlemek, eşiniz karşılamak nasıl ulvi bir olay olabilir? Suyu kaynatıp içine makarna atmanın neresi yüce geliyor size? Polemik için değil gerçekten anlamadığım için soruyorum.

Siz aslında yargılamadığınızı yazmışsınız ama bu örnekleri verip yargılıyor muyuz, ezik görüyor muyuz diye sorduğunuzda hem yargılamış hem de ezik gördüğünüzü belli etmiş oldunuz. Eleştirdiğiniz kitleden farkınız kalmadı yani.

Mesele çalışmamak, eşle, evle, çocukla ilgilenmek değil. Konu sahibi bunları övünerek yazmış ve bu konularda takdir beklediğini belirtmiş. Eleştirilen nokta bu. Eğer usta bir şef değilse neden bir insan yemek yaptığı için takdir edilsin? Evet kendi kendine öğrenmiş bu ona göre bir başarı ama toplumun geneline bakarsak çok istisnalar hariç herkes yemek yapabiliyor, yapamıyorsa bile iş başa düşünce mecbur öğreniyor, herkes ev temizleyebiliyor. Karnı burnunda ev temizlemek neden övünülecek bir şey olsun?

Biz bilmiyoruz neden boşanma oranı 5 katına çıktı. Siz bildiğinize göre aydınlatın bizi de öğrenelim.

Konu sahibi bir örnek vermiş. Ben bir şey anlattığımda konuyu değiştiriyor, dinlemiyor demiş savunmuyorum ama sebebine bakarsak eşinin ilgisini çekmiyor demek ki anlattığı şeyler. Çünkü konu sahibi 18 yaşında evlenmiş haliyle hayat tecrübesi, yaşanmışlık, bilgi birikimi olarak yüksek seviyede değil. Muhtemelen anlattığı şeyler kısıtlı. Okumak, kendini geliştirmek, çalışmak kötü bir şey mi? Hep eleştirilmiş bu tarz verilen öğütler o yüzden soruyorum.

Son düzenleme:
Araba bulsun, kiralasin ne yapıyorsa yapsın gelip sizi alsın.

Bu kirginliklarinizi ve beklentilerinizi de eşinizle mutlaka paylaşın.

Anlamadım, eşiniz çocuk gibi gördüğü biriyle evlenmiş, bildiğiniz sevişiyor filan, öyle mi? Tövbe yarabbim.

Keske okuyup evlenebilseydiniz. Alinganlik yapmaniza gerek yok. Benim fikrim bu

Meslekle saygı mi olur yaa? Insana insan olduğu için saygı gösterilir.
Bir de burda ne doktor ne mühendis ne öğretmenler okuduk da eşi veya anne babası zerre saygı duymuyor.
tebrik ederim insana değer diye birşey var saygı yeri gelir yoldan geçen hayvana bile öncelik verdirir
Keske okuyup evlenebilseydiniz. Alinganlik yapmaniza gerek yok. Benim fikrim bu
Sizin babaniz alkolik mi?sizin babaniz kardesinizi vurdumu yillarca annenizin siddetine tanik oldunuzmu?cvp evetse haklisiniz benim tercihim yanlis olmus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…