ÇOK ÜZULUYORUM İFADE EDEMIYORUM😔

Övündüğün şeyler övünülecek şeyler değil, kimse sana tek başına çocuk yıkamayı öğrendin diye saygı duymaz tabi ki. Kusura bakma madem hayata atıldın madem saygı istiyosun sert konusucam. Hayatta ne önemli ne değil ne beceri ne yetenek bunu bile bilmiyorsun. 1950lerde değiliz aman ne güzel yemek yaptın diye aman ne güzel çocuk baktın diye kimseden saygı bekleme. Madem evlenecek kadar olgun gördün kendini ne diye annenin evine gidiyosun bahane de sıkılmak! 19 yaşındaki çocuğa Allah bilir kaç yaşındaki adam neden saygı duysun? Bak ben de çocuk diyorum. Saygı görmek istiyorsan saygı duyulacak olgunluğa gelmelisin mental olarak, oturup da forumlara kocam neden bana saygı duymuyor yazmak yerine. Ayrıca kusura bakma tutamıyorum 2000lerden sonra doğan biri ne akla hizmet 18 yasında evlenir aklım almıyor

Ne kadar saçmalamışlar okuyup meslek sahibi olamayan ve kendini geliştiremeyen binlerce insan var Türkiye de herşey okumak değil sadece okumakla bi fakülteye kaydolmakla insan kendini geliştirmez bu arada şimdi beni de gömmeye çalışırlar hazırlıkla beraber 5 sene olan fakültemin 4. Senesindeyim boş yapmaya gelmeyin o yüzden
19 yaşında anne olan birisi muhtemelen 18e girer girmez evlendi. Ne ara kendini gelistirecek?

Evet zor bi durum karnim burnum yer sildim isteyerek mi degil maddi imkan olmasina ragmen esim yardimci tutmamiza izin vermedi cunku kvdemler laf ettigi icin yardimada gelen olmadi tüm esyalarimi mecbur koliledim tek başima taşindim

Sana hamile halinle şunu reva gören adama da sırf yaşı büyük diye saygı duyma güzelim ya. Annesi laf eder diye yardımcı tutmaktan aciz

Merhaba bayanlar,dertleşmek fikir alisverisi için sizlere yazıyorum. Çok üzgunüm icten içe...

3hafta önce korona virus bu kadar yaygın degildi. Yaşadigim sehirde kimsem yok çok sıkiliyordum arkadaş cevrem filan var diye ailemin yaşadigi sehire biraktı esim bebeğim ve beni. Yasadigim sehir ve ailemin yasadigi sehir arasi 2saat. Her neyse haberleri filan izledik 1gun bile dişari cikmadim evimde kaldim dünyamizin durumu vahim bol bol dua ettik bebegimde var onun icin hep evde durduk.
Eşim askerdeki abimle beraber geleceği icin onu bekledi bizi almayada gelmedi. Ailem sabahları işe gidiyor aksama kadar bebekle tek basima evde sıkıldigima kac haftadir evde birseyler yiyorum bütun gun bebek bakiyorum süt veriorum sonuçta birsey yemem normal,aksam yemegini birlikte yiyoruz yedikten sonra bulasiklari yikayip mutfagi supuruyorum ailem çok dağinik surekli onlarin arkasini topluyorum zaten calisiyolar ondan ses cikarmadan yardim ediorum topliyip temizliyorum gunduzleri surekli temizlik ypyorum ama yer yataginda yatiyor bebegim bnimle beraber yattıgimiz odada o yüzden yatagi kaldiramiyorum daginik görunuyor ister istemez annemin kisiligi geregi herkesi azarlayarak konuşan bi insan zaten babama dahi saygisi yoktur toplum icinde babami bile gömer dalga gecer azarlar haliyle bnide abartarak azarli biçimde anlatiyo herkese
Akşamları esim ariyor göruntulu annem bni esime sikayet ediyo surekli yiyip yiyip oturuyo cocugu emzirip birakiyo bize baktiriyo etrafi dağitiyo filan diyo eşimde guluyo hep oyle zaten biliyorum onu diyolar esimde bni gömüyo annemle beraber, bunlar gulerek konusuluyo ama ben icten ice uzuluyorum benim yasim kucuk filan ama artik ben bi anneyim cocugum var bi saygınligim yok ilerde benim bebegim buyucek onunda bana saygisi olmayacak esimin karisi degil sanki cocugu gibiyim gunluk yasantimizda hep buna benzer şeyler esim goruntulu ariyo hergun sen orda kal koronavirusu var zaten bnde evden cikmiyorum zaten sende çikma 2ay orda kal sana ders olsun diyo dalga geciyo bnde inadima tamam olur diyorum.
Annem kisiligi geregi mukemmeliyetci elestirici azarci bi insan tamam, ama esler birbirinin kusurlarini örter eşim bni savunsa övse annemin bna bakis açısi degisir biraz. Ben eşimi hic bi yerde kotulemem savunurum kusuru varsa orterim kendine dahi hissettirmem uzulmesin diye o yüzden kendini kusursuz zannediyo yaşim kücuk diye bna saygisi yok. Ama bn yaşitlarimin yapamadiklari cok sey başardim hic kimseden yardim almadim kendi annem bi kahve yapmayi dahi ogretmedi bana evlendim hep internetten herseyi kendim ogrendim artik ben anneme cevreme tarifler veriyorum yemek ypiveriyorum karnim burnumda tek basima ev taşidim temizledim hic kimse yoktu kocaman buyuk dublex ev karnim burnumda yerleri elimle sildim 1kişi bile yardima ihtiyacin varmi demedi. Bebegimi dogurdum misafirlerimi kendim ağirladim eşim tarafi hep kalabalik gelen kisiler lohusa halimle ikramlar hazirladim ağirladim ev temizligimi yptim bebegimi banyo ettirmesini bile internetten ogrendim okudugum kitaplardan ogrendim bebek tutmayi dahi bilmiyordum kendim yıkadim daha 1haftalikkenden bugüne tirnaklarini kestim tertemiz giydirdim hep ama kimse bu yönden bakmiyor. Kimsesizim kimsem arkadaşim yok yaşadigim sehirde bunaliyorum sıkiliyorum dertleşecek konuşacak kimsem yok eşim anlattigim gibi dalga gecip bni cocuk gibi gören biri kotu niyetli degil bni seviyoda biliyorum aramizda yaş farki oldugu icin boyle ama bunaliyorum surekli öğutler hayat dersleri veriyor o bi konu anlattiginda can kulağiyla dinliyorum
Ama bn birsey anlattigimda sözumu kesiyor konuyu degistiriyor baska birsey anlatiyor. Bni hic övmez hep hatami kusurumu bulur ne ypacagim cok üzuluyorum icten içe... karmaşik ve uzun yazdim okuduysaniz hakkinizi helal edin vaktinizden çaldim.
Buraya yazdiklarini aynen esine söyle.Belki kırıldiginin kafana taktığının farkında değildir.Hem aranizda yas farki olabilir ama onun karisi ve cocugunun annesisin.Bu vasiflari taşırkende yaşın ayni demi?

19 yaşında anne olan birisi muhtemelen 18e girer girmez evlendi. Ne ara kendini gelistirecek?
[/QUOTfarkındaysanız kız kitap okuyarak bebeğini yıkamayı öğrenmiş bi fark edin bişeyleri henüz önünde çok uzun zaman var çocuğu uyurken de kendini geliştirir evinde hergün temizlik yapmaz kendini geliştirir boş beleş sosyal medyada takılmayarak bile kendini geliştirir merak etmeyin Allah yardımcısı olsun

Ne ara kendini gelistirecek?
[/QUOTfarkındaysanız kız kitap okuyarak bebeğini yıkamayı öğrenmiş bi fark edin bişeyleri henüz önünde çok uzun zaman var çocuğu uyurken de kendini geliştirir evinde hergün temizlik yapmaz kendini geliştirir boş beleş sosyal medyada takılmayarak bile kendini geliştirir merak etmeyin Allah yardımcısı olsun

Çocuğu olduğuna göre ztn 18 dolar dolmaz evlenmiş komu sahibi, belki de 18 olmadan...
Kocanın sana saygısı yok ama sevgisi de yok gibi, hamile halinle ev taşımalar temizlik yapmalar, sebebi ne annesi bir şey der diye? Git annende 1ay kal ne demek ayrica bunu eşten duymak normal mi?
Bu erken evlenmeler ve eşinin sana tavrı sebebiyle diyorum, bence evliliginiz içinde söylemediğin başka birşeyler var gibi, mesela evlenme sebebiniz?

Üniversite okuyan birinin 18 yaşında evlenen birini savunması afedersiniz ama tuhaf geldi. Evet katılıyorum herşey üniversitede öğrenilmiyor, fakat elinde bir diploma olsa bakin o eş böyle davrabiliyor mu.
Ayrica okuyunca kendine guveni gelirdi, hepimiz derste kalabaligin icinde çıkıp ders sunumu yapmadik mi? Hepsinin bir amaci var iste bizi hayata hazırlıyor. Henüz cok küçük kendini bile savunamiyor yazik degil mi bu yaşta birde çocuğu olmuş.

Son düzenleme:
Ne kadar saçmalamışlar okuyup meslek sahibi olamayan ve kendini geliştiremeyen binlerce insan var Türkiye de herşey okumak değil sadece okumakla bi fakülteye kaydolmakla insan kendini geliştirmez bu arada şimdi beni de gömmeye çalışırlar hazırlıkla beraber 5 sene olan fakültemin 4. Senesindeyim boş yapmaya gelmeyin o yüzden

Evet bunu yapamayan insanlar var zaten bu yüzden konu sahibine önerimiz okuyup kendini geliştirmesi ve meslek sahibi olması.

Kendini geliştiremeyen binlerce insan örneğine kendinizi de kattınız sanırım. 16 senedir öğrenim görüyorsunuz ama noktalama işaretlerinden, yazım kurallarından bihabersiniz.

Üniversite okuyan birinin 18 yaşında evlenen birini savunması afedersiniz ama tuhaf geldi. Evet katılıyorum herşey üniversitede öğrenilmiyor, fakat elinde bir diploma olsa bakin o eş böyle davrabiliyor mu.
Ayrica okuyunca kendine guveni gelirdi, hepimiz derste kalabaligin icinde çıkıp ders sunumu yapmadik mi? Hepsinin bir amaci var iste bizi hayata hazırlıyor. Henüz cok küçük kendini bile savunamiyor yazik degil mi bu yaşta birde çocuğu olmuş.
Yapmayın ama öğretmen dahi olup sınıfta ders anlatamayan insanlar var okul vs evet insana bi yerde özgüven kadar ama yıllarca okuyup özgüvensiz insanları ne yapıcaz bence bu biraz karakter meselesi ayrıca okuyup iş bulamayan diplomanın hiç bi işe yarayamadığı bi çok insan var iki örnek vermem gerekirse bi kuzenimin eşi üni mezunu özgüveni tavan bi kadın ama ne kuzenim tarafından ne de amcalar tarafında değer görmüyor kendini ezdirmemeye çalışsada eşi gaytte eziyo diğer bi kuzenimde orta okul mezunu eşi kendine ve çocuklarına değer vermiyodu boşandı en başta kasiyerlik yaptı daha sonra bu alanda ilerledi şuan adınj tam olarak bilmediğim ama marketlerle alakalı bi iş yapıyor sanırsam bi market zincirinin şubelerini denetliyor ve bu kişi ortaokul mezunu bi bayan iyide maaş alıyor yani demem o ki okumak bişey evet ama herşey değil okuyan insan herşeyi kazanmış olmuyot malesef keşke okumakla herşey kazanılmış olsaydı ama tabiki bu demek değil okumayı desteklemiyorum bu zaten saçmalık olur herkes okumalı lisans düzeyinde mezun olmalı

İlerideki eşimle ailemi görüstürmem. Aile saygisiz olunca eş kisisi de saygisiz olma hakkini kendinde buluyor. Benim anlamadigim
1-)Bu huyunu bile bile siz niye annenizin evine gittiniz ?
2-)Emziren anneler çok yemek yemek zorunda diye bir şart yok,yemek caniniz istiyorsa yiyin bahane bulmayın.
3-)Misafirlige gittifiniz evde niye tüm ev isini yapıyorsunuz. Bırakın daginik kalsin size noluyo ?
4-)Ev isi yapmak marifet değildir.Kadın da erkekte yapmalıdır. İnsanlarin saygisini böyle kazanamazsinuz.
5-)Niye hamile halinizle ev siliyorsunuz ? Esiniz niye size yardim etmiyor ?
6-)Niye esinize ailenize karşı gelmiyorsunuz ?
7-)Sorunlu cocukluk geçiren bircokları gibi benim annem de bana ev temizliği dışında bir şey öğretmedi. Afedersiniz ama tahareti bile ben kendim çok tesadüfi öğrendim. Bu bahane değil.Ailem bana silik karakterli olmayı empoze etmeye çalıştı size de öyle öğretmisler muhtemelen. Size saygı gösteren dediklerinizi dinleyen insanlarla arkadaşkık edin.

Son düzenleme:
Evet bunu yapamayan insanlar var zaten bu yüzden konu sahibine önerimiz okuyup kendini geliştirmesi ve meslek sahibi olması.

Kendini geliştiremeyen binlerce insan örneğine kendinizi de kattınız sanırım. 16 senedir öğrenim görüyorsunuz ama noktalama işaretlerinden, yazım kurallarından bihabersiniz.
Komiksiniz günlük hayattaki yazışmalarımda noktalama işareti kullanmıyorum anlam kaymasına sebep olduysa yazdıklarım beyninizi kullanıp tekrar okuyun şayet bundan yoksunsanız bir dahakine noktalama işaretlerini baz alarak yazarım :)

Aynı yaştayız... İnanamadım okuyunca. Yaşadıklarınızı ben kaldıramazdım sanırım, henüz kendimi çocuk gibi hissediyorum çünkü:110:
Eşinizin özel aracı varsa gelip sizi alsın. O hiç dışarı çıkmıyorsa kendi eviniz sizin için daha güvenli olur. Aileniz çalışıyormuş
Arabasiyla alacak ama abimi bekliyor onuda getirecek

Annenin de eşinin de tavırları çok çirkin. Sırf annen diye ayrımcılık yapamayacağım. Oturup düzgünce konuşmayı denedin mi bunların seni rahatsız ettiğini?
Annem dinlemiyo ki konuşulmuyo söz kesip bagiran bi insan

Komiksiniz günlük hayattaki yazışmalarımda noktalama işareti kullanmıyorum anlam kaymasına sebep olduysa yazdıklarım beyninizi kullanıp tekrar okuyun şayet bundan yoksunsanız bir dahakine noktalama işaretlerini baz alarak yazarım :)

Üniversite okuyan ama noktalama işareti kullanmadığıyla övünen bir insana laf anlatmaya çalıştığıma inanamıyorum. Üniversiteyi sizin gibi ana dilini bilmeyenler kazanıyorsa herkesin üniversite mezunu olmasına şaşırmamak lazım. Şu üslubu gördükten sonra değerli vaktimi boşa harcadığıma üzüldüm

Son düzenleme:
Ovundugun seyler hep ev isi ,temizlik,yemek,cocuk bakmak vb... 20 yasinda bile degilsin. Yapman gerekenler bunlar degildi. Sana saygi duyulsun istiyorsan okusaydin,bir meslegin olsaydi keske..
Meslekle saygı mi olur yaa? Insana insan olduğu için saygı gösterilir.
Bir de burda ne doktor ne mühendis ne öğretmenler okuduk da eşi veya anne babası zerre saygı duymuyor.

X