Cok sinirliyim!

İnsanları bir kere yanlış tanımışsiniz sanirim sürekli kötüler sizin gözünüzde
15 dakika kala gitmek nedir ki hem
En azindan masa kurulması için yardim etseydiniz.
Bence çok önyargılısiniz
Benim babam olsa kayınpederiniz sizi aninda kovar
Kayınpederiniz daha kibarmis
Hayatta kötünün de kötüsü vardır
Senin bu tutumun eşine de yansır eşinle de aran kötü olabilir.

Valla ne olursa olsun misafirlige yada iftar bir yere gitsem 15 dk kala gitmem. Ben iftara misafir aldığımda kayinvalidem ve gorumcem cok gec geldi. Ve ben acayip sinir oldum. Ne olursa olsun erken gitmeliydiniz

Ben de o tayfada idim belki hala öyleyim. Eşimle ayrılık sürecinde yanımda olmadılar. Anladım ki el kızıyım. Eşimle barıştık ailesine nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Çok hatalar yapıyorum. Eşime annen şimdi şöyle böyle der seni sinsice doldurur diye yorumlar yapıyorum. Çünkü gerçekten böyle yaptığını öğrendim. Susmalıyım tabi haklıyken haksız oluyorum. Yine sizi görünce içimi dökme gereği duydum:KK43:
Yanlış olduğunu bile bile niye bu minvalde konuşuyorsunuz?
Bazen susmasını bilmek lazım.
Hele ki evlilikte geçinmek istiyorsanız.
Hatanın farkına varmak ondan vazgeçmek için en büyük adım.
Biraz çabayla başarabileceğinizi umuyorum.

Konuyu takipteyim, bende yeni evliyim ve neredeyse tıpa tıp yaşadıklarımız, 2 günde 1 sülalecek toplanırlar, gitmezsek kızarlar, geçen kv ile tartıştım, Siz insan içine çıkmayın dedi gelemeyeceğimizi söyleyince, bende pardon dedim siz bize neden ev açtınız ki sülalecek yaşayacağız deseydiniz dedim, bugün gelmeyiz yarın geliriz senin yaptığın psikolojik şiddet dedim, istediğin olmayınca bu şekilde davranmazsın dedim, gelebilirmisiniz sizi özledim de dedim geleceksiniz diyemezsin dedim, senden ne köy olur ne kasaba dedi, hiç takmadım, artık rica ediyor gelseniz iyi olur diyor, mesafe koymaya çalışıyorum olmuyor, rezalet
Benden sonra yazını görürlerse oklar sana dönebilir dikkat et :) Tam bi rezalet hem de. Yukarıda biri
En güzelini yapmışsınız. Erken de gitsen madalya vermiyorlar. Senin görevin mecbursun durumu. Minicik bir konuda sorun çıksa ortalık ayağa kalkıyor. Ben hiç olamadım ama en beğendiğim gelin modeli. Mesafe candır. Bravo size.
Valla tükaka ilan edildim burada da :KK70: Enteresan ileri görüşlü buranın kadınları. Bundan 5 yıl sonra eşim ailesinin tarafını seçer ya da boşanırız. Sağolsunlar bu konuda gözümü açtılar :KK70: Alışmışlar erkeklerin ailelerine kaymalarına, eşlerinin burunlarından getirmelerine. Onlara göre bütün evliliklerin ilerisi bu sanırım.
Allah herkesi yuvasında mutlu etsin. Bana madalya da takmasınlar yeter ki cocukmusuz gibi yönlendirmeye ,üstümüzde otorite kurmaya çalışmasınlar yeter :) Mesafe kurmak için illa buradakiler gibi bariz rezillikler yaşamamız, yüz göz olmamız lazım. Öteki türlü ne var gitsem o da kocanın ailesi oluyor durum. Bu konuyla bunu öğrendim burda

İnsanları bir kere yanlış tanımışsiniz sanirim sürekli kötüler sizin gözünüzde
15 dakika kala gitmek nedir ki hem
En azindan masa kurulması için yardim etseydiniz.
Bence çok önyargılısiniz
Benim babam olsa kayınpederiniz sizi aninda kovar
Kayınpederiniz daha kibarmis
Hayatta kötünün de kötüsü vardır
Senin bu tutumun eşine de yansır eşinle de aran kötü olabilir.
15 dk önce gittim diye kovalayacaksa tabi kovalasın. Terbiyesizlikte zirve yaparak onlara gitme mecburiyetinden beni kurtarmış olur. Çok uç düşünüyorsunuz.

Valla ne olursa olsun misafirlige yada iftar bir yere gitsem 15 dk kala gitmem. Ben iftara misafir aldığımda kayinvalidem ve gorumcem cok gec geldi. Ve ben acayip sinir oldum. Ne olursa olsun erken gitmeliydiniz
Inan hiç sinir olmam aynısını bana yapsalar. Aksine benim için iyi birşey bu. Sakin sakin tek başıma misafirlerim gelene kadar herşeyi hazır ederim. Sonuçta ben kv me ya da gorumceme güvenmiyorum iftar daveti verirken.

Inan hiç sinir olmam aynısını bana yapsalar. Aksine benim için iyi birşey bu. Sakin sakin tek başıma misafirlerim gelene kadar herşeyi hazır ederim. Sonuçta ben kv me ya da gorumceme güvenmiyorum iftar daveti verirken.
Ben gelipte yardim etsinler demiyorum. Zaten soframi bile 1 saat evvelden kuruyorum. Ye iç git olmuyor ama. İnsan bi hoş sohbet etmek istiyo. Sizdeki durum bende de var. Kvme misafir gelse benide bekliyorlar hemde daha sabahtan cagiriyolar bende erkenden gitmiyorum. Yine de 15 dk kalada gitmem

Kesinlikle haklısınız. Hizmet etmen gerekirdi diyenleri ciddiye dahi almayın. Bulaşığı bile gelin yıkamak zorunda değil kendi oğulları varken. Durum tersi olsaydı acaba burdakiler damadın erken gidip kv sine yardım etmesi gerekirdi der miydi acaba. Hiç sanmıyorum. Ben sizi gayet aklı başında buldum yazdıklarınızdan. Taze gelini bende tebrik etmek isterim.

Daha iki hafta olmuş , yazdiklariniza çok şaşırdım.

Ne olursa olsun o cahil dediğiniz anne babanın oğluyla evlisiniz.

Mesafe mesafe diye diye kafayı sıyırmış gençler . Evet tabir tam da bu.

Bazı kişiler yapıcı okur aileyi birleştirir, bazı kişiler sizler gibi mesafe mesafe der aileyi bozar.

Aile olmak için evleniyorsunuz. Sadece oğlumu alıp eve kapatmakla olmaz.

15 dk once iftara gitmek evet saygısızlıktır bana göre de.

" Eşimde görüyor " diyorsunuz. Biraz zaman geçsin sizin bu yaptıklarınızı da görür. Sanmayın ki her daim arkanızda olur. Bir süre sonra çatışmaya başlar sizinle.

Eminim ki siz şimdi diyeceksiniz " ama biz nisanliyken bize şunu bunu yaptılar.

Öyleyse evlenmeden önce diyeceksiniz ki " ben aileni istemiyorum haberin olsun. Evlendikten sonra açılıyor genelde kadınların ağzı.

Herkese iyi akşamlar hayırlı iftarlar dilerim şimdiden :) Konuyu dün açacaktım vaktim olmayınca şimdi açmak zorunda kaldım ama içim içimi de yedi dünden beri. Direkt konuya giriyorum.
2 haftalık evliyim. Ve eşimin ailesini de pek sevmiyorum. Nişanlılık döneminde o kadar da sevimli olmadıklarının sinyallerini ara ara verdikleri için de her daim mesafeli olmaktan yana oldum.
Ailesi çok geri kafalı, anlayış konusunda bazı konularda esnek olmayan, kendi dediği olsun isteyen, ben büyüğüm lafım dinlenmeli kafasında, biraz gelenekçi biraz cahil değişik insanlar. Bu laflarim özellikle babasına.. Çok sessiz ama konuştuğunda da üslubu hiç hoş olmayan dik konusan bi adam.
Geçen gün annesi eşimi aradı ve amcan iftar verecek geleceksiniz diye emr-i vaki yapmaya başladı. Ben de sesini duyuyorum o esnada. Eşim de sen bize sordun mu diye biraz kizdi o esnada annesine. Ama annesi laftan anlamadi tabi geleceksiniz olmaz herkes orda falan diye diretmeye devam ediyor. Ben de gitmiyorum hic bi yere dedim. Eşim de bizim adımıza başkalarına söz verme bi daha diye söylendi annesine ve kapattı telefonu. Ben de çok gerildim. Cocukmusuz gibi yönetmeye çalışıyor rica etmek yok. Geçen gün de aradı kendi evinde iftar vereceklermiş. Peki tamam dedim ve dün iftara kayinvalidemlere gittik. Koloni gibi bütün akrabaları iftara almışlar. Bi 15 dk öncesinde onlarda olduk. Ve kayinpederim beni görür görmez nerdeydiniz kızım siz dedi evdeydik dedim güldüm geçtim sonra bu sertleşti çok geç kaldınız bir daha böyle geç gelmek yok dedi dik bi şekilde. Ben ne olduğumu şaşırdım bozuldum üslubukarşısında. Eşime de aynı şeyi demiş eşim de ben de iftar bitiminde gergin bi şekilde ayrıldık evden. Tabi o süre içinde bütün akrabalar nerdesiniz siz hiç görmüyoruz sizi vs diyip duruyorlar ağız birliği yapmış gibi. En sonunda amcasına dedim biz daha 2 haftalık evliyiz evimizde vakit geçiriyoruz diye. Adam durmuş pişkin bi şekilde ne 2 haftası 1 .haftadan gelecektiniz diye. Asla saygıları yok. Onlar gibi kabile halinde takılmam lazım. Hizmet edip pervane olmam lazım. Ne deseler gülüp gecmem lazım. O tarz bi kafaları var. Ve beni ciddi anlamda sinirlendiriyorlar. Allahtanki bütün bunları eşim de görüyor ve o da ciddi manada bu yobazlıktan rahatsız. Mesafe koymaya izin yok resmen. Ben bu insanlarla naparim daha şimdiden pürüz çıkartıyorlar. Ailemden de 8 saat uzakliktayim. Hem bu uzaklık hem de bunların bu kafa yapıları canımı çok sıkıyor. Kayinpederimden de iyice soğumaya başladım. Nişanlılık döneminde de cirkinlesmisti bir kez ve kendi kulagimla duymuştum. O yüzden de o adamı ne göresim var ne de yalandan sempatik gorunesim var. Ne yapmalıyım nedir bunun ayari tecrübeli evliler bana bi akıl verin lütfen :KK43: uzun oldu sanırım okuyabilenlere çok teşekkür ederim :KK200:

Eşimin ailesi biz nişanlıyken bosanmamizi isteyen bir aile. Annem onlara bise yapmamasına rağmen anneme bile cephe almış telefonlarına cevap vermemiş insanlar. Bu yaptıkları şeylerden sonra onları gözümün bile göresi yokken ben yine de 15 dk önceden de olsa nezaketen gittim. Arkasından yapılacak isleri yapıp evime döndüm. Kimisi bunu saygısızlık olarak görmüş ancak yapılan samimiyetsizliklerden sonra onların gönlünü hoş tutmak gibi bi zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum. Sizler yaşadığınız problemlere rağmen hiç birşey olmamış gibi davranabiliyorsaniz isteklerine razı olabiliyorsaniz sizi azarlar gibi konuşmalarına razı olabiliyorsaniz o sizin tercihiniz. Saygı duyarım. Ama ben yaptıkları şeylerden sonra hiç birsey olmamis gibi davranamıyorum. Sülalesinin ve ailesinin hizmetini görmeye, harem selam takılmaya gelmedim ben buraya. Eşimle mutlu olmaya geldim. Bunu da müdahalesiz bir şekilde yönlendirmeler, emri vakiler olmadan 2 kişilik bir aile olarak yapmak istiyorum. Ben yaptıkları şeye rağmen asla onlara terbiyesizlik saygısızlık yapmadım. Aynı saygıyı da bekliyorum.
Çok uzun okuyamadım 😣

Ya iftara 15 dk kala gitmek niye ayıp ki çok özür dilerim ama bende davet ettiğim de aksine erken gelenlere uyuz olurum hazirlikmi yapayım onlarlami ilgileneyim diye :KK48:

Herkese iyi akşamlar hayırlı iftarlar dilerim şimdiden :) Konuyu dün açacaktım vaktim olmayınca şimdi açmak zorunda kaldım ama içim içimi de yedi dünden beri. Direkt konuya giriyorum.
2 haftalık evliyim. Ve eşimin ailesini de pek sevmiyorum. Nişanlılık döneminde o kadar da sevimli olmadıklarının sinyallerini ara ara verdikleri için de her daim mesafeli olmaktan yana oldum.
Ailesi çok geri kafalı, anlayış konusunda bazı konularda esnek olmayan, kendi dediği olsun isteyen, ben büyüğüm lafım dinlenmeli kafasında, biraz gelenekçi biraz cahil değişik insanlar. Bu laflarim özellikle babasına.. Çok sessiz ama konuştuğunda da üslubu hiç hoş olmayan dik konusan bi adam.
Geçen gün annesi eşimi aradı ve amcan iftar verecek geleceksiniz diye emr-i vaki yapmaya başladı. Ben de sesini duyuyorum o esnada. Eşim de sen bize sordun mu diye biraz kizdi o esnada annesine. Ama annesi laftan anlamadi tabi geleceksiniz olmaz herkes orda falan diye diretmeye devam ediyor. Ben de gitmiyorum hic bi yere dedim. Eşim de bizim adımıza başkalarına söz verme bi daha diye söylendi annesine ve kapattı telefonu. Ben de çok gerildim. Cocukmusuz gibi yönetmeye çalışıyor rica etmek yok. Geçen gün de aradı kendi evinde iftar vereceklermiş. Peki tamam dedim ve dün iftara kayinvalidemlere gittik. Koloni gibi bütün akrabaları iftara almışlar. Bi 15 dk öncesinde onlarda olduk. Ve kayinpederim beni görür görmez nerdeydiniz kızım siz dedi evdeydik dedim güldüm geçtim sonra bu sertleşti çok geç kaldınız bir daha böyle geç gelmek yok dedi dik bi şekilde. Ben ne olduğumu şaşırdım bozuldum üslubukarşısında. Eşime de aynı şeyi demiş eşim de ben de iftar bitiminde gergin bi şekilde ayrıldık evden. Tabi o süre içinde bütün akrabalar nerdesiniz siz hiç görmüyoruz sizi vs diyip duruyorlar ağız birliği yapmış gibi. En sonunda amcasına dedim biz daha 2 haftalık evliyiz evimizde vakit geçiriyoruz diye. Adam durmuş pişkin bi şekilde ne 2 haftası 1 .haftadan gelecektiniz diye. Asla saygıları yok. Onlar gibi kabile halinde takılmam lazım. Hizmet edip pervane olmam lazım. Ne deseler gülüp gecmem lazım. O tarz bi kafaları var. Ve beni ciddi anlamda sinirlendiriyorlar. Allahtanki bütün bunları eşim de görüyor ve o da ciddi manada bu yobazlıktan rahatsız. Mesafe koymaya izin yok resmen. Ben bu insanlarla naparim daha şimdiden pürüz çıkartıyorlar. Ailemden de 8 saat uzakliktayim. Hem bu uzaklık hem de bunların bu kafa yapıları canımı çok sıkıyor. Kayinpederimden de iyice soğumaya başladım. Nişanlılık döneminde de cirkinlesmisti bir kez ve kendi kulagimla duymuştum. O yüzden de o adamı ne göresim var ne de yalandan sempatik gorunesim var. Ne yapmalıyım nedir bunun ayari tecrübeli evliler bana bi akıl verin lütfen :KK43: uzun oldu sanırım okuyabilenlere çok teşekkür ederim :KK200:

Eşimin ailesi biz nişanlıyken bosanmamizi isteyen bir aile. Annem onlara bise yapmamasına rağmen anneme bile cephe almış telefonlarına cevap vermemiş insanlar. Bu yaptıkları şeylerden sonra onları gözümün bile göresi yokken ben yine de 15 dk önceden de olsa nezaketen gittim. Arkasından yapılacak isleri yapıp evime döndüm. Kimisi bunu saygısızlık olarak görmüş ancak yapılan samimiyetsizliklerden sonra onların gönlünü hoş tutmak gibi bi zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum. Sizler yaşadığınız problemlere rağmen hiç birşey olmamış gibi davranabiliyorsaniz isteklerine razı olabiliyorsaniz sizi azarlar gibi konuşmalarına razı olabiliyorsaniz o sizin tercihiniz. Saygı duyarım. Ama ben yaptıkları şeylerden sonra hiç birsey olmamis gibi davranamıyorum. Sülalesinin ve ailesinin hizmetini görmeye, harem selam takılmaya gelmedim ben buraya. Eşimle mutlu olmaya geldim. Bunu da müdahalesiz bir şekilde yönlendirmeler, emri vakiler olmadan 2 kişilik bir aile olarak yapmak istiyorum. Ben yaptıkları şeye rağmen asla onlara terbiyesizlik saygısızlık yapmadım. Aynı saygıyı da bekliyorum.
Neredeyse aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben kendi anneme ezan okunurken gidiyorum. Ne oluyor yani?? Gerçekten anneyse azıcık o hizmet etsin. Nedir yani, asla gitmeyin, nasıl alıştırırsanız öyle gider. Saygı her şeyden önemlidir. Bir daha size sorulmadan, fikriniz alınmadan, müsait olmadan hiç bir şeye tamam demeyin. Sonra benim gibi elinizi verir kolunuzu kaptırırsınız. Siz de artık bir ailesiniz, 2 hafta olmuş daha, ben de ilk günlerde onlardan böyle çektiğim için 2 yıldır vajinusmusum. Haram oldun yaptıklarım da. Cahil insanla uğraşılmaz. Eşiniz yanınızdaymış, ondan destek alıp kendi kurallarınızı koyun.

Sizi çok önyargılı buldum anlattıklarınızda siz hatalısınız.15 dakika kala gitmek bence ne olursa olsun yanlış.Daha erken gitmeliydiniz.Geçmişte olumsuzluklar yaşandı ben ona sığınıyorum veya iliskileri düzeltmek adına asla yapıcı olmam tarzında yaklaşmanız ve eşinizinde sizi desteklemesi bana tuhaf geldi.Ben bunları yazıyorum diye eşimin ailesiyle sorunlarım yokmuş veya empati kuramamisim gibi de algilanmasin.Tüm sorunlara rağmen böyle düşünüyorum çünkü uzatmayı ,kırıcı olmayı sevmem genis aile içerisinde kendime düşen payı layıkıyla yerine getirmeyi dogru bulurum.Ve iftar daveti gibi bir durumu tüm içtenligimle üstlenirim.Siz bence biraz önyargılarınızdan arının ve evlendiginiz insanı da ailesinden uzaklastırmayın.

Kızmakta haklısın ama 1 saat önceden gitseydin keşke 15 dk önceden gitmek ayıp olmuş yabancı gibi

ben kendi babamla sözleşsem normal bir yemek için 15 dk önceden giderim yani ne bileyim beni beklemesin diye. iftarın amacı da benim bildiğim sohbet,muhabet+yemektir. 15 dk önce gitmek bana göre de görgüsüzlük. hatta aile büyüğüne evdeydik ekiekieki yapmak da terbiyesizlik.

çok fazla kadınlar kulübü fedaisine maruz kalmışsınız bence, “messsaffe gardaşşım mesafeee” diyenlerin çoğu kayınvalidenin evinden çıkmıyor burada. adam ağaç kovuğundan çıkmadı sonuçta evlenmeyi kabul ettiyseniz biraz da anlayışlı olacaksınız. eğer evlenirken ben senin için ailemi siler atarım demediyse çok komiksiniz dışarıdan.

Ayh ne var yeni gelinsin öncesinde gitmen lazımdı, bu ramazan yılda bir bilmem ne diyenleri hiç TAKMA!!
Arkadaşım bir kereyse, kayınvalde de epi topu bir kere hazırlıyor o sofrayı yapıversin.
Bu arada öncesinden yapılan davranışları ve kayınpederinin davranışlarını düşünerek söylüyorum bunu. Yoksa tabi ki yardım etmek arada gitmek vs gerekir ancaaaak
İLK BAŞTA TAVRINI KOYDUN, KOYDUN SONRADAN DEĞİŞTİRMEK ÇOOOK ZOR!

En doğrusunu yapmışsın. Tavrını da devam ettir, hem eşin de destek oluyor sana.

Allah aşkına ne diyorsunuz siz? Ne kadar zorunuza gitti cahil kelimesi aynı şeyleri tekrarlayıp durmuşsunuz? Cahilse cahil denir. Zorunuza gitmesin. Bu bir argo, küfür vs değil. Bu kadar celallenecek birşey yok. Siz ne diyorsunuz cahile söyleyin de ben de onu diyim bari.
Cahille başetmeyen anlamaz, ömrüm çürüdü benim kv ye laf anlatacam diye. Çekmeyen anlamaz arkadaşım görüyorsun. Benim gerdek gecesi otele gelen kv ye ne laf anlatacan mesela. Buradakiler buna da şaşırmayacak demek ki, aa ne var canım aranıza alıp yatsaydınız diyecekler demek ki. Cahil insan, saygısızdır, 1 günlük iftar için gelinine oğluna yemeği zehir etmez, kötü olmayı göze almaz, evladı için susar, gelinim hazır yesin nolacak der. Benim annem fır dönüyor eşimin etrafında, o yemiyor diye bütün yemekler soğansız, salatası ayrı, eşim 5 dakka kala gidiyor iftara, biz öldürelim adamı o zaman. Nasıl bir toplum olduk ya, kadın kadını düşünemez olmuş, sen bırak balayını yaşa benim gibi bu cahiller yüzünden cinsellikten soğuyup vajinusmus açma başına, 2 haftalık evliyken onun bunun elini öpmeye götürdüler hala yediğim lafları hatırlayınca gözüm dönüyor, be gerek vardı?!! Kendi kızlarının başına gelir inşallah

X