Cok sinirliyim!

Çok yakın bir arkadaşım var. Kendisi 7 yıllık evli ve eşi en başından beri nasıl arkasindaysa inanın istikrarını bozmadı hala aynı şekil kapı gibi eşinin arkasında. Ve ailesine de yurume mesafesinde yakınlar. Demem o ki değişmeyen de inanın değişmiyor. Yanlış anlamayın kesinlikle bu da oluyor o yüzden diyorum.
Aynen katılıyorum, ben de 7 yıllık evliyim ve eşim ilk zamanlardan bile daha fazla destek olur bana her zaman ve beni şu anda kesinlikle daha iyi anlıyor. Ailesinden aldığı terbiyeye saygı duyuyorum, ancak dediğiniz gibi ne yaşam tarzı ne hayat görüşü olarak hiç bir benzerlikleri de yok. Sizin talihsizliğiniz aynı şehirde oturmak olmuş, yoksa tabi ki 15 günlük evlilik daha balayı adı üzerinde, ya tatilde olunur o dönemde ya da evinde kendi kafasını dinlemek ister insan bence de.

Yaptıkları şeylerin karşısında dahi ağzımı açıp saygısızca tek bir kelime etmedim. Terbiyesizligi kendime yakıştırmam. Yapacağım tek şey sınır çizmek olur.
Ben de öyle düşünüyorum. Ama bunu da yeni nesil evlilik anlayışı olarak görüyor buradakiler. Bilemedim. Ben de evimdeki huzurun bozulmaması için elimden geleni üstüm edüşeni oyle ya da boyle yapmaya çalışıyorum. Allah mutluluğumuzu bozmasın dilerim ki :)
Amin canim . Evliliğin tadını çıkar bosveeer

tek bir şey söyleyeceğim bu konuda
Asla ve asla eşinize ailesini kötülemeyin.
Ne olursa ne yaşanırsa yaşansın üzülüyorum deyin böyle yaptıkça kendimi mutsuz hissediyorum deyin ama asla senin ailen şöyle böyle olayına girmeyin. çünkü yıllandıkça birbirinize bu kadar anlayışlı davranıp alttan almayacaksınız
hiç beklemediğiniz bir anda ailem hakkında düzgün konuş diyebilir
veya sizinkiler çok mükemmel de olsa eleştirme hakkını kendinde görebilir.
bu meseleyi de eşinizin çözmesi lazım sonuçta onun ailesi.

Sanırım bende cahil geri kafalım ki böyle bir düşünceyi hoş bulmuyorum kayinvalide gelinini yanında görmek istemiş bu cahil mi oluyor kendinden yaşça büyük hele de bi erkeğe dönüp biz yeni evliyiz demek ne kadar doğru sanki ordaki herkes başka dünyada yaşıyor da yeni evlendiğini bilmiyor yeni evli olunca millet kendini eve kilitleyip insan içine çıkmıyor mu ben anlamadım bunu demek ki ben mükemmel bir gelinim ki kayinvalidemlerle yaşıyorum ilk günden belli hiç bir zaman eşimin başına kakmadim çok şükür mutluyum huzurluyum aile hersey demek eşimi seviyorsam anne babasını da sevip sayacam onlar doğurdu büyüttü sırf geliningelinin yanında görmek isteyen bir kadına geri kafa cahil yobaz denmez gerçekten çok sinirlendim bu tavrınıza ayıp ya ne kaç günlük evlisin de insanları burda küçümsüyorsun

ben böyle şeylere gelemem, kabile kültürü, geleneksel, yobaz tipler blabala yazmışsınız da yazmışsınız. ama daha iki haftalık evlisiniz ve buraya gelip konu açacak kadar bu olayları önemsiyor ve içerisinde olmaktan rahatsız olmuyorsunuz. elbette araya mesafe koyun, yalnızlıktan hoşlanan bir insansanız bunu belli edin, size saygı duymaları şart. ama 15 dk önce gitmek nereye olursa olsun çok büyük ayıp. insanların söylediklerine gelince de hafifçe gülümseyip geçseniz ne çıkar bundan? madem eşiniz sizinle aynı kafada zaten yüz göz olmak zorunda kalmazsanız. ama siz bu şekilde davranarak daha çok yüz göz oluyorsunuz.

ayrıca ben de izmirliyim. ama bu tarz olaylarda 'izmirli' olmayı vurgulamayı çok abes görüyorum. izmirli olmak bizi über anlayışlı, empatik bireyler yapmıyor.

son bir tavsiye. erkekler başlarda tü kaka ailem modunda olup sonradan sizi suçlamaya başlıyor. bence ailesiyle sorun çıkartmadan sınırlarınızı çizin. sonra üzülen siz olursunuz. iki haftalık gelinken açtığınız dert yanma topicleri uzar da uzar allah korusun.

Güzel zamanlarınızı böyle şeyleri kafaya takarak heba etmeyin. Eşinizin tarafının her yaptığı batmaya başlamış. O kadar dert edilecek olaylar değil.
Aileler konusunda iki tarafa da eşit davranılması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta onlar da eşinizin ailesi. Bu kadar sert olmaya gerek yok. Saygi cercevesinde idare edebilirsiniz.

kaynanam balayında düğünün ertesi günü yani başladı aramaya eşimi :) ben çıldırmadım ama boşver cahil dedim geçtim bide dalga geçer gibi kızımı aramadım utanır diye diyo ben bunlara bile susumuşsammm ohooo :)
daha 2 haftalıkken aile söylemleri başlamamalı bence boşver ben şu an kaynanamla hiç görüşmüyorum aramak sormak falan yok eşim de karışmaz çünkü annesinin yaptıkları yenilir yutulur şeyler değil ama toplu iftara çağırılsam iki günlük de gelin olsam amcasına falan laf sokmam hayır haklıyken haksız olcaksın. Hele eşine hiç annesi hakkında söylenme ben ne yapsa yaşlı kadın normaldir deyip geçtim en son yaptıklarına kadar . Eşim bazen kzııyo annesine saydırıyo hala boşver o yaşlı kadın aldırma diyorum :) taktik :)

Içim rahat çok şükür. Fazlası benden çıkmaz zaten. Imrendim bugün kk kadınlarına ne de çok severlermiş eşlerinin ailelerini. Ben bu kv kp konularını başka forumlarda okudum hep sanırım.
Ablacım,size hak veren de çok oldu.
Niye sadece karşı fikirleri görüyorsunuz?
Evet bu forumda benim gibi eşinin ailesini sevenler olduğu gibi,
nötr olanlar,
sevmeyenler,
nefret edenler hatta düşman olanlar da var.
Bir üye geçmiş zamanda,
'ne ölüme,ne ölülerine' yazmıştı.
Kimbilir neler yaşadı?
Ne kadar insan,o kadar farklı bakış açısı.
Ben her türlü ilişkiye dair yorum okuyorum
bu forumda ve hepsinden birşeyler öğreniyorum.
Hayat üniversitesi gibi burası.

'Ne çok severlermiş kk kadınları eşlerinin ailesini' diye bir imada bulunmuşsunuz,
İmanızı üzerime alındım ve ona cevap
olsun diye yazıyorum.
Evet seviyorum eşimin tüm ailesini.
Ben eşimin ailesinden zerre kadar kötülük görmedim,tanıştığımız günden bugüne,
26 yıldır bana kızım diyen,
maddi-manevi destek olan insanları niye sevmeyeyim?
Kp'me ve görümceme hiç kırılmadım,
kv'mle yeni evliyken ve ben tecrübesizken,
ufak tefek anlaşmazlıklarımız ve bana söylediği bir iki tatsız laf olmuştur ama o kadarı annemle bile oluyor.Unuttum,gitti.
Kendisi biraz baskın karakterli ve davranışı bana has değil.
Görümceme neler söylüyor.

Siz de kendinize göre haklısınızdır.
Ama burda verdiğiniz cevaplara bakınca,
aileye karşı gardınızı aldığınız ve bu insanlardan hiç hoşlanmadığınız belli oluyor.
Bu durumda az görüşüp,idare edin diyoruz
biz de size.
Daha yolun başındasınız ve beğenmeseniz de,
geri kafalı ve cahil bulsanız da onlar eşinizin bir parçası,yok sayamazsınız.
Yok sayarım,gidip gelmem derseniz bugün değilse yarın,en geç üç-beş seneye eşinizle sorun yaşarsınız.
Cicim ayları geçince,erkeklerin ayağı suya değince olay ve durumlara farklı bakıyorlar.

Benim için hava hoş.
Ne eşimle,ne ailesiyle sorunum var.
Burda 'eş ailesini sevenler kulübü' olarak,
size kendi evlilik tecrübelerimizi ve farklı yöndeki bakış açımızı sunuyoruz.
Değerlendirip,değerlendirmemek sizin bileceğiniz iş.
Her şey gönlünüzce olsun.

Son düzenleme:
nötr olanlar,
sevmeyenler,
Bir üye geçmiş zamanda,
Kimbilir neler yaşadı?

'Ne çok severlermiş kk kadınları eşlerinin ailesini' diye bir imada bulunmuşsunuz,
olsun diye yazıyorum.
ufak tefek anlaşmazlıklarımız ve bana söylediği bir iki tatsız laf olmuştur ama o kadarı annemle bile oluyor.Unuttum,gitti.

aileye karşı gardınızı aldığınız ve bu insanlardan hiç hoşlanmadığınız belli oluyor.
biz de size.
Yok sayarım,gidip gelmem derseniz bugün değilse yarın,en geç üç-beş seneye eşinizle sorun yaşarsınız.
Cicim ayları geçince,erkeklerin ayağı suya değince olay ve durumlara farklı bakıyorlar.

Benim için hava hoş.
Benim alıntılarımın hiçbirine cevap vermemiş.Çok kesin konuşuyor kendisi.Eşim öyle değil onlara asla hak vermez diye ama bu hayatta kesin konuşmayacaksın.Ben kendime bile güvenmiyorum bu konuda.Karşımdakine neden güveneyim? Bu tavırla birkaç sene sonra eş kişisi de eehhh yeter ama diyecek buradan vuracak konu sahibini.2 hafta evlilikte böyle olabilir ama bir de 2 sene sonraya bakmak lazım derim ben :)

Nişanlılık döneminde sıkıntı çıkarmış olabilirler haklı gerçekten sizde olabilirsiniz nihayetinde herşeyi kabul etmiş evlenmişsiniz bir şans daha verilmeli ve hala hoşanılmıyorsa görüşmeme kararı olur bu kararda 2 haftada verilmez..bizim adetlerimize göre kvalide ve anneye yemekten 15 dakika önce gidilmez yaşlı başlı insanlara yardımcı olmak için kötü bir adet olduğunu düşünmüyorum..amcaya biz daha 2 haftalık evliyiz derken neyi kastetiniz hiç cevap vermeye de bilirdiniz her şeye cevap verince ezilmeyen kutsal zeki gelin olunmuyor bilin istedim..Eşiniz şimdilik yeni evliliğin sarhoşluğuyla tarafı siz olabilirsiniz fakat zamanla dik cıkışlarınız taraf değişikliğine neden olur..uzun bir zaman sonra hala hoşlanmıyorsanız mesafe koyun bunun için germeyin gerilmeyin derim
1.si kararımı 2 haftada vermedim 5 6 ay öncesinden verdim gidişattan dolayı. 2.si nişanlılık döneminde nikâhımız kiyilikti buna rağmen ayırmak istediler. 3.sü kutsal derken ne alaka pek bağdaştıramadım. Şükür öyle saçma sapan stratejiler kurmuyorum cevap verirken. Zeki ilan edilsem nolur edilmesem nolur. Eşim 2 haftalık sarhoşluktan değil ortada saçma bi düşüncesizlik olduğundan dolayı kızgın. Bu taraf tutmak olmuyor.

Benim alıntılarımın hiçbirine cevap vermemiş.Çok kesin konuşuyor kendisi.Eşim öyle değil onlara asla hak vermez diye ama bu hayatta kesin konuşmayacaksın.Ben kendime bile güvenmiyorum bu konuda.Karşımdakine neden güveneyim? Bu tavırla birkaç sene sonra eş kişisi de eehhh yeter ama diyecek buradan vuracak konu sahibini.2 hafta evlilikte böyle olabilir ama bir de 2 sene sonraya bakmak lazım derim ben :)
Çok fazla bildirim geldiği için kime cevap verdiğimin farkında bile değilim. Sizi cevap vermemek için özel olarak secmemezlik yapmadım yani. Onlara asla hak vermez demedim. Laflarim carpitilmasin lütfen. Dusuncesizliklerin de dolayı onlara çok tepkili dedim. Ve şükür ki bu konuda benimle aynı düşüncede. Hep benim gibi düşünecek gibi bi iddiam olmadı. 2 sene ve ya daha sonrasında eşim kesin evlilikten hevesini alıp ailesine kayıcak farklı düşünecek diye düşünerek niye önyargıya girip suanki evliligimin üstünde olumsuzluk yaratmasına izin vereyim? Dilerim ki değil 2 sene sonra ömrü billah güzel olur yuvamız.

Çok fazla bildirim geldiği için kime cevap verdiğimin farkında bile değilim. Sizi cevap vermemek için özel olarak secmemezlik yapmadım yani. Onlara asla hak vermez demedim. Laflarim carpitilmasin lütfen. Dusuncesizliklerin de dolayı onlara çok tepkili dedim. Ve şükür ki bu konuda benimle aynı düşüncede. Hep benim gibi düşünecek gibi bi iddiam olmadı. 2 sene ve ya daha sonrasında eşim kesin evlilikten hevesini alıp ailesine kayıcak farklı düşünecek diye düşünerek niye önyargıya girip suanki evliligimin üstünde olumsuzluk yaratmasına izin vereyim? Dilerim ki değil 2 sene sonra ömrü billah güzel olur yuvamız.
Ee o zaman gitme.Eşin de seni dinliyor madem o da hoşnut değil ailesinden o zaman hoşnut olmadığınız insanlara da gitmeyin.Kendisini ezdirmeyip amcaya ağzının payını veren bir kadının da kulağından çekip götüremezler değil mi? Yüz göz olmayın gidip de.Böyle saçma muhabbetlere girip de cahil yobaz insanlara(!) katlanmayın yani sizin elinizde.

Konuyu takipteyim, bende yeni evliyim ve neredeyse tıpa tıp yaşadıklarımız, 2 günde 1 sülalecek toplanırlar, gitmezsek kızarlar, geçen kv ile tartıştım, Siz insan içine çıkmayın dedi gelemeyeceğimizi söyleyince, bende pardon dedim siz bize neden ev açtınız ki sülalecek yaşayacağız deseydiniz dedim, bugün gelmeyiz yarın geliriz senin yaptığın psikolojik şiddet dedim, istediğin olmayınca bu şekilde davranmazsın dedim, gelebilirmisiniz sizi özledim de dedim geleceksiniz diyemezsin dedim, senden ne köy olur ne kasaba dedi, hiç takmadım, artık rica ediyor gelseniz iyi olur diyor, mesafe koymaya çalışıyorum olmuyor, rezalet

Bu kadar olay yaşadiginiz ailenin çocuguyla niye evleniyorsunuzki. Adam simdi sana haklisin hayatim falan der tabi evleneli 2 hafta olmuş. Biraz zaman geçsin ailesini savunmaya başlar merak etme. Ücbeş yillik birisi için kimse ailesini silmez. Sana saygisizlik etmişler ailene saygisizlik etmişler seni boşatmaya calismişlar yobazlar cahiller eee niye evlendin o zaman. Ömur boyu malesef çekiceksin bu aileyi kendin seçimini yapmissin.

Sanırım bende cahil geri kafalım ki böyle bir düşünceyi hoş bulmuyorum kayinvalide gelinini yanında görmek istemiş bu cahil mi oluyor kendinden yaşça büyük hele de bi erkeğe dönüp biz yeni evliyiz demek ne kadar doğru sanki ordaki herkes başka dünyada yaşıyor da yeni evlendiğini bilmiyor yeni evli olunca millet kendini eve kilitleyip insan içine çıkmıyor mu ben anlamadım bunu demek ki ben mükemmel bir gelinim ki kayinvalidemlerle yaşıyorum ilk günden belli hiç bir zaman eşimin başına kakmadim çok şükür mutluyum huzurluyum aile hersey demek eşimi seviyorsam anne babasını da sevip sayacam onlar doğurdu büyüttü sırf geliningelinin yanında görmek isteyen bir kadına geri kafa cahil yobaz denmez gerçekten çok sinirlendim bu tavrınıza ayıp ya ne kaç günlük evlisin de insanları burda küçümsüyorsun
Allah aşkına ne diyorsunuz siz? Ne kadar zorunuza gitti cahil kelimesi aynı şeyleri tekrarlayıp durmuşsunuz? Cahilse cahil denir. Zorunuza gitmesin. Bu bir argo, küfür vs değil. Bu kadar celallenecek birşey yok. Siz ne diyorsunuz cahile söyleyin de ben de onu diyim bari.

Herkese iyi akşamlar hayırlı iftarlar dilerim şimdiden :) Konuyu dün açacaktım vaktim olmayınca şimdi açmak zorunda kaldım ama içim içimi de yedi dünden beri. Direkt konuya giriyorum.
2 haftalık evliyim. Ve eşimin ailesini de pek sevmiyorum. Nişanlılık döneminde o kadar da sevimli olmadıklarının sinyallerini ara ara verdikleri için de her daim mesafeli olmaktan yana oldum.
Ailesi çok geri kafalı, anlayış konusunda bazı konularda esnek olmayan, kendi dediği olsun isteyen, ben büyüğüm lafım dinlenmeli kafasında, biraz gelenekçi biraz cahil değişik insanlar. Bu laflarim özellikle babasına.. Çok sessiz ama konuştuğunda da üslubu hiç hoş olmayan dik konusan bi adam.
Geçen gün annesi eşimi aradı ve amcan iftar verecek geleceksiniz diye emr-i vaki yapmaya başladı. Ben de sesini duyuyorum o esnada. Eşim de sen bize sordun mu diye biraz kizdi o esnada annesine. Ama annesi laftan anlamadi tabi geleceksiniz olmaz herkes orda falan diye diretmeye devam ediyor. Ben de gitmiyorum hic bi yere dedim. Eşim de bizim adımıza başkalarına söz verme bi daha diye söylendi annesine ve kapattı telefonu. Ben de çok gerildim. Cocukmusuz gibi yönetmeye çalışıyor rica etmek yok. Geçen gün de aradı kendi evinde iftar vereceklermiş. Peki tamam dedim ve dün iftara kayinvalidemlere gittik. Koloni gibi bütün akrabaları iftara almışlar. Bi 15 dk öncesinde onlarda olduk. Ve kayinpederim beni görür görmez nerdeydiniz kızım siz dedi evdeydik dedim güldüm geçtim sonra bu sertleşti çok geç kaldınız bir daha böyle geç gelmek yok dedi dik bi şekilde. Ben ne olduğumu şaşırdım bozuldum üslubukarşısında. Eşime de aynı şeyi demiş eşim de ben de iftar bitiminde gergin bi şekilde ayrıldık evden. Tabi o süre içinde bütün akrabalar nerdesiniz siz hiç görmüyoruz sizi vs diyip duruyorlar ağız birliği yapmış gibi. En sonunda amcasına dedim biz daha 2 haftalık evliyiz evimizde vakit geçiriyoruz diye. Adam durmuş pişkin bi şekilde ne 2 haftası 1 .haftadan gelecektiniz diye. Asla saygıları yok. Onlar gibi kabile halinde takılmam lazım. Hizmet edip pervane olmam lazım. Ne deseler gülüp gecmem lazım. O tarz bi kafaları var. Ve beni ciddi anlamda sinirlendiriyorlar. Allahtanki bütün bunları eşim de görüyor ve o da ciddi manada bu yobazlıktan rahatsız. Mesafe koymaya izin yok resmen. Ben bu insanlarla naparim daha şimdiden pürüz çıkartıyorlar. Ailemden de 8 saat uzakliktayim. Hem bu uzaklık hem de bunların bu kafa yapıları canımı çok sıkıyor. Kayinpederimden de iyice soğumaya başladım. Nişanlılık döneminde de cirkinlesmisti bir kez ve kendi kulagimla duymuştum. O yüzden de o adamı ne göresim var ne de yalandan sempatik gorunesim var. Ne yapmalıyım nedir bunun ayari tecrübeli evliler bana bi akıl verin lütfen :KK43: uzun oldu sanırım okuyabilenlere çok teşekkür ederim :KK200:

Eşimin ailesi biz nişanlıyken bosanmamizi isteyen bir aile. Annem onlara bise yapmamasına rağmen anneme bile cephe almış telefonlarına cevap vermemiş insanlar. Bu yaptıkları şeylerden sonra onları gözümün bile göresi yokken ben yine de 15 dk önceden de olsa nezaketen gittim. Arkasından yapılacak isleri yapıp evime döndüm. Kimisi bunu saygısızlık olarak görmüş ancak yapılan samimiyetsizliklerden sonra onların gönlünü hoş tutmak gibi bi zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum. Sizler yaşadığınız problemlere rağmen hiç birşey olmamış gibi davranabiliyorsaniz isteklerine razı olabiliyorsaniz sizi azarlar gibi konuşmalarına razı olabiliyorsaniz o sizin tercihiniz. Saygı duyarım. Ama ben yaptıkları şeylerden sonra hiç birsey olmamis gibi davranamıyorum. Sülalesinin ve ailesinin hizmetini görmeye, harem selam takılmaya gelmedim ben buraya. Eşimle mutlu olmaya geldim. Bunu da müdahalesiz bir şekilde yönlendirmeler, emri vakiler olmadan 2 kişilik bir aile olarak yapmak istiyorum. Ben yaptıkları şeye rağmen asla onlara terbiyesizlik saygısızlık yapmadım. Aynı saygıyı da bekliyorum.
En güzelini yapmışsınız. Erken de gitsen madalya vermiyorlar. Senin görevin mecbursun durumu. Minicik bir konuda sorun çıksa ortalık ayağa kalkıyor. Ben hiç olamadım ama en beğendiğim gelin modeli. Mesafe candır. Bravo size.

nötr olanlar,
sevmeyenler,
Bir üye geçmiş zamanda,
Kimbilir neler yaşadı?

olsun diye yazıyorum.

biz de size.

Benim için hava hoş.
Ben de o tayfada idim belki hala öyleyim. Eşimle ayrılık sürecinde yanımda olmadılar. Anladım ki el kızıyım. Eşimle barıştık ailesine nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Çok hatalar yapıyorum. Eşime annen şimdi şöyle böyle der seni sinsice doldurur diye yorumlar yapıyorum. Çünkü gerçekten böyle yaptığını öğrendim. Susmalıyım tabi haklıyken haksız oluyorum. Yine sizi görünce içimi dökme gereği duydum:KK43:

İftarlar kabile halinde güzeldir, Hoş değil bu tabiriniz
Biraz ayıp etmişsiniz ne olursa olsun onlar eşinizın annesi, İnsan ailesini seçemiyor şöyle söyleyeyim aynı davranışları sizin aileniz sergilese onlara da bu denli davranirmiydiniz acaba ?
Eşimin Annesi kulaklarimdan duman çıkartıcak kadar sinirlendiriyor beni asla eşimin hatrına saygımı bozmuyorum bu şekilde davranmıyorum. Çünkü biliyorum ki eşimde Aileme karşı asla saygısını bozmuyor.
İftara 15 dk önce gitmeniz çok ayıp ve çok yanlış bi 25 30 yıl sonra aynı şeyi yaşasan iz zorunuza gitmez mi bu kadara kine gerek yok.

eşiniz verilmesi gereken tepkiyi gayet guzel veriyor bence sizin gerilmeniz icin bir sebep yok
ha dersenki her soyledikleri sinirimi bozmaya yetiyor ozaman cevap vermeyeceksin
ben ilk evlendigimde gorumcem kendi kendine gorumcelik taslamaya bayiliyordu baktim ben kaale aldikca cosuyor kaale almadigim gun bitti olay
insanlar kendilerine cevap verilince kendilerini onemserler duydugunu belli edip duymamazliktan geleceksin
biz daha 15 gunluk evliyiz yanlis cevap mesela 15 gunluk evlilikle 15 dk onceden gitmenin ne gibi bir alakasi olabilir degil mi?

X