Cok sinirliyim!

Söz konusu başka kadının eşinin ailesi olunca tüm kadınlar ne kadan da gelenekçi ne kadan da eş ailesine ve akrabalarına saygıda kusur etmeyen ne kadan da eş ailesi sever oldular böyle yahu !!

Konu sahibi haklısın.Onlarla laf yarışına girme , he de geç.Eşine sürekli şikayetlenme.Kendi hayatına bak.Evlenmeden önce öngöremedin mi bunları? Bile bile evlenip sonra şikayet etmek de anlamsız geliyor bana , kusura bakma.

Kuzeninizle evlisiniz yani. Kaldı mı öyle şeyler ya?

Kendim için hemen cevap hakkımı kullanayim eşimin ailesiyle ciddi ciddi şeyler yaşadım buyuk kavgalar oldu vs .Çok hoslandigimi söyleyemem .Ama yıllardır gurbette yalnızız o yüzden hangi taraf olursa olsun kalabalık ortamlar mutlu ediyor beni yani kv bile olsa iftara gelin lafı beni sinir etmezdi .Belki de yalnızlıktan biktugim içindir .Ha evet tabiki üslup yanlış yani şu gün iftar varmış isiniz var mı diye sormalı eyvallah o konuda tavır koysum ama böyle olmaz çünkü bende ayniydim pat pat konuşan tavrını belli eden bir tipim ve en son herkes patladı .
Birde şu yeni evliyim evden çıkamam kimseye gorusemem tavrı bana komik geliyor yani yeni evli olup eve tikilinca sürekli romantik anlar mı yaşanıyor iki insan içine çıkınca büyü mü bozuluyor ??yada dediğim gibi ben Odunum

Aslında benim anlatmak istediğim de bu.
Bu adamlar ağaç kovuğundan çıkmadı.
Konu sahibinin tabiriyle 'cahil ve geri kafalı'
bir aile olduklarını bile bile,bu ailenin oğluyla evleniyorsanız,sık veya seyrek,
sonuçta onlarla görüşüleceğini öngörmek lazım.
Tabii 'ya ben,ya ailen' deyip,
eşinizi ailesinden tamamen uzaklaştırmak
gibi bir niyetiniz yoksa.

Tamam sevmeyin bu insanları,
beğenmeyin de ama adamlara niye kötülüyorsunuz ailelerini?
Kocalar napsın?Atsınlar mı ana-babalarını?

Kv-kp boş ve gereksiz mi konuşuyor?
'Tamam' der,geçersin,bildiğini yaparsın.
Seni bir şeylere mi zorluyor?
Ufaktan sınırını çizer,mesafeni koyarsın.
Ne samimi olursun,ne kötü.
''Eşimin anne,babasıdır,sevmek zorunda değilim,eşimin hatrına saygıyı korumam lazım'' dersin.
Kocana da ailesinin huyları ve davranışları için yorum yapmazsın.
Çünkü yaşlı-başlı insanları,
oğulları dahil kimse değiştiremez.

Geçinmenin başka bir yolunu bilmiyorum ben.
Bilen varsa anlatsın,öğrenmek isterim.

Hiç oruç tutmadım ama bir iftar davetine son 15 dakika gidilmesinin hoş olmadığını hele ki evin yeni gelini olarak tüm akrabalar orada iken geç gitmenin şık durmayacağını bilirim

Geç gitti isem de neden geç kaldınız sorusuna ancak çıkabildik Zaman hızlı geçmiş vs vs gibi genel geçer cevap veririm evdeydikkkk gibi bir cevap hoş değildi

Amca kendi davetine gelinmediği için sitem etmiş attığı top göğüste yumuşatılıp o gün önceden haberli olmadığımız için son dakika haber verilince uygun olamadım inşallah bir dahaki sefere deyip bir gülümsemek tüm sıkıntıyı alırdı aslında

Burdan yazınca cata cat cevap gibi algılanıyor ama işin asli malesef o şekilde değil. Amca dediğimiz kişi herkesi parmağında döndüren bütün kardeşlerinin yuvasına burnunu sokan kendi gelinine bile illallah dedirtmiş düşüncesiz bir insan.
Koloni gibi söylemi bana göre bu ortam için cuk bi söylem. Çünkü gerçekten öyleler ve çok fazla birbirlerinin hayatlarının içindeler. Benim de ailem çok geniştir ve kalabalık akraba ortamlarımız olur. Ancak kimse liderlik taslamaz. Kimse kimseye baskı zorlama vs de bulunmaz. Ve birbirlerinin yuvalarina karışıp yönetmeye kalkmaz.
Bu ortam çok farklı ve buradaki kadınların genel kafa yapılarına dayanarak söylüyorum şurdaki ortamı bi çoğu sevmez ve icin de bulunmayı istemez.
Amcası bütün gelinlerin üstünde bile otorite kurmuş kendi erkek kardeşlerinin üstünde bile bi otorite kurmuş. Şuan aynısını benden de bekliyorlar. Ama ben öyle bi ortamda yokum. Benlik değil.
Yukarıda da belirttim eşimin ailesi bana samimi davranıp ayırmaya çalıştılar ve az kalsın da başarıyorlardı. Ben buna rağmen yine de dediginiz gibi cata cat cevap vermiş olsaydım dün bırakın 15 dk önce orda olmayı hiç bir şekilde gitmezdim. Çünkü ikiyuzluluklerine şahit oldum ve o olaydan sonra artık kendimi hiç birseye mecbur hissetmiyorum. Haketmiyorlar.

Ben evden çıkmıyoruz gibi bise yazmadım ki bir-kac kişi daha bunu yazmış ama öyle bir çümle yok orda :) Evde degildik aksine gezdik tozduk :) hem evde hem disarida romantizm yaşadık

Ivırıp kıvırma gereği duymadım. Orucluydum o şekilde iş yapınca da tansiyonum düştü son ana kadar yattım bu kadar basit. Ayrıca iftar için başka bi amcasına davet edildik. Bu laf sokan başka bir amca.

Millete yük çıkaracaklarsa iftar daveti vermesinler vallahi sinir oluyorum şöyle şeylere oruç oruç şu sıcakta kadın 1 saat önce gidip elli kişiye hizmet etmek zorunda mı ha diğerleri de bir saat önceden gidip hizmet edeceklerse o olur tabii ama gelin diye hizmetçi de değil. Öyle her şeye koşturan her işi gören gelinler sevilmez mesafeli hafif soğuk gelinler baş tacı olur en iyisini yapıyorsunuz ama laf dalaşına girmeyin gülün geçin eşinize de ailesi hakkında sakın konuşmayın şimdi size hak veriyor olabilir ama ailesi neticede kan bağı var ufak bir anlaşmazlıkta ağız değiştirebilir ya da gururuna yediremeyebilir. Biraz sinsi olmak lazım yüzlerine gülün ama etliye sütlüye karışmayın davet ederlerse gidin az konuşun öz konuşun mesafeli olduğunuzu belli edin yeterli

Ben evden çıkmıyoruz gibi bise yazmadım ki bir-kac kişi daha bunu yazmış ama öyle bir çümle yok orda :) Evde degildik aksine gezdik tozduk :) hem evde hem disarida romantizm yaşadık
En sonunda amcasına dedim biz daha 2 haftalık evliyiz evimizde vakit geçiriyoruz

Bu şekilde cevap verdiğin için hep evde olduğunuz gibi bir şey çıkıyor.Düzenle istersen yazını.

Hayır sürekli daha iki haftalık evliyiz yazmissiniz buldumcuk gibi yaşayın romantizm tabi de arada bir iki akşam iftara gitmek engelliyor mu bunu onu bilemedim
Dediğim gibi yıllardır yalnız olmaktan biktugim için ben kalabalıktan mutlu oluyorum cidden .Ama emrivaki hep olan birseyyse yavaştan yavaştan sinir köyün ama benim gibi pat pat yapmayın benden abla tavsiyesi

Nişan donemimizde bu tarz konular acildiginda her zaman fikrimi acikca söylerdim. Kalabalık sık yapılan gezmelerden hoslanmadigimi ailesine dile getirmisligim var. Eşim de bilir o kafada olduğumu. Hiç bi zaman düşüncelerimi saklayan biri olmadım. Ama inanın saygısızlıkta yapmadım.

Içim rahat çok şükür. Fazlası benden çıkmaz zaten. Imrendim bugün kk kadınlarına ne de çok severlermiş eşlerinin ailelerini. Ben bu kv kp konularını başka forumlarda okudum hep sanırım.

Bu evlilikte eş kişisi dengeyi bulamazsa , en çok darbeyi o yiyecek.
Daha şimdiden bu kadar sorun çıkartan bir eş ve emri vaki yapan kayınvalide.
Üzüldüm eşinizin durumuna

Ramazan bitmeyene kadar bitmez bu iftar konuları
Ramazandan sonra bayram konuları
Yaz tatili konuları
Günun anlam ve önemini hatırlayacak konular ve olaylar olaylar olaylar.....

Herşeye rağmen yüz göz olunmalı zorla samimi olunmalı sanırım. Eşimin ailesi diye sevmek zorunda değilim. Saygım yaşlarından ötürü elbet var.
Burda çok kolay dile dökülüyor boşanma kelimesi. Herkes ilişki uzmanı olmuş. Klasik öneriler ayrıl, boşan ya da boşanırlar.. Hiç doğru değil bu kadar net ,olumsuz ahkamlar. Insanları iyice demoralize etmeye kimsenin hakkı yok. Hele ki burda kimse kimseyi tanimiyorken bu kadar kesin dille konusulmamali.

Amann onlar da sizin kaşıniza gözünüze hayran değiller. .Oğulları için bu ısrar o yüzden değer görüyorsunuz.

Kayinvalidenize iftara çağrilmişsiniz siz biraz erken gidip hazırlıklara destek olabilirdiniz. Bu kadar da kendinizi aileden soyutlamayın .

Mesafeli olun ama abartmayın..

K karşı taraf bile isteye kabul ettiyse o onların sorunu bu saatten sonra, tabi eşinizle ortak noktada buluştuğunuz sürece. Muhtemelen evlendikten sonra kendimize benzetiriz diye o an susmayı tercih etmişler, çok büyük hata yaptıkları. Siz eşinizle ters düşmeden çare bulun, muhatrap olan eşiniz olsun, hiç yüzgöz olmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…