Çogunluk yasına vermıs..
Ama 22 yasında cocuk var 22 yasında adam var..
Her 22 yasındakı ınsan bu durumda degıl burda esınden derdı olan esı 30- 40 yasında olanda var..
dıcegım hersey yas degil..
Fakat esınızın olgunlasmadıgı ortada buyumemıs yada baz seyler ıcınde kalmıs acısını cıkarıyor..
Hem sızı kaybetmek ıstemedı hemde yasayamadıklarını...sizde bunun farkındasınız zaten.
Karsı taraftan bı adım goremedıgınız ıcın elınız kolunuz baglı ama bence dırek bosanmayı dusunmeyın kabul edicegini bilseniz evlilik danısmanına filan giderdiniz?
ama sızle konusmaya bıle 1haftada gelmedıyse terapiste gelır mı tartısılır..
Sız onu o sızı ne kadar sevıyorsunuz bılmıyorum ama belkı sızden mı ılgı beklıyor
ustune dusmenızı mı ıstıyor yada bosanmak mı bu belırsızlık cok zor olmalı
esınıze lafını dınletebılecek kımsede mı yok?ortadan kaybolma fıkrı sıız merak etmesını saglar belkı ama sonradan sizi daha cok uzmesın?.:44:
tatlım peki bu adamın korktuğu çekindiği saygı duyduğu kimse yok mu ne bu küçük dağları ben yarttım edası..
Yani kimse çıkıp buna höött diyemiyormu? bu ne şımarıklık.. Ayırca sanırım şimdi çalışmıyor galiba.. ya da ailesinden maddi destek alıyor sanırım. Kessinler maddi desteği bakalım böyle dayı dayı dolaşabiliyormu. Ayrıca artık o desteği sana versinler onun haberi olmadan ki sana bağımlı kalsın..
Nasıl iş bu anlamadım..
Benim kardaşimde 22 yaşında evlendi ama eşine çocuğunu sahip çıkar maaşallah.. İş sorumlulukta bitiyor..
Bence ailesi desteği kesmeli hem maddi hem manevi..
maşallah kardeşine. işte erken yaşta evlendi akıllarına biz soktuk yardım etmemiz lazım diye verdiler, buda hep vericekler nası olsa diye hiç bi sorumluluğun altına girmedi ama evliliğin sorumluluğunun bunalımına girdi buda başka bi yanı... artık yardım etmiyolar. çalışıyorum diyo ama ne derece doğru bilemem tabi..
evet sonuçta bizim anne babalarımız bizim yaşımızda evlenmiş o zaman erkekler büyümüşte şimdi çocukmu..
terapiste gitmez kesinlikle çünkü ne zaman konuşsak kendisinde hiçbişi yok. gayret ediyo çabalıyo ben göremiyorum. yaptıklarını anlattığımda da hatırlamıyo bile çoğunu. hastasın sen diyo.. yani terapiye sanmıyorum gelsin.
ya laf dinler ama etkili olmaz gerçekten değişmesi için önce kendisinin istemesi lazım. bütün aile bireyleri tek tek kalabalık her türlü konuştu ama işte eşimin ağzı o kadar iyi laf yaprki. direk ikna edebilir istediği zaman karşısındakini. değişcem şunu yapcam yok böle aslında diye de konuyu kapattırıyo ama o orda kalıyo.
gitmeyi istiyorum ama aşırı kıskanç biri öle böle diil ondan nolur onuda bilmiyorum bi yandan..
ben zaten kafayı yicem. kavga ediyoruz bitti beni bi daha arama diyorum ertesi gün sabah günaydın aşkım napıyosun diye arıyo. iyice deliricem. ne bitirebiliriyorum sayesinde ne evliyim diyebiliyorum resmen arafta kalmış gibiyim
sen kafanda bitirdin mi canım bu evliliği. yazdıklarından onu anlıyorum. o eve gitmek istemiyorum demişsin. sen o eve gitmedikçe bu ilişkide bitip gidecek. ne dir ki. önce şu lohusalık psikolojisi geçsin. sonra enine boyuna düşün ve sğlıklı bi karar ver. çocuğun için en doğrusunu yap. kavgalı huzursuz bir ortam mı. kavgası huzurlu bir ortam mı. buna sen karar ver. boşan diye mem bunu sen bileceksin ama hayırlısı olsun tez zamanda
Bu tür hadiseleri okuyunca hem çok üzülüyor hem de
çok korkuyorum...
Allahın izniyle benim de bir evliliğim olacak ve sizin de tabirde bulunduğunuz
gibi çok seviyoruz birbirimizi...Fakat böyle söyleyen herkes evlenince değişti bozuldu
gibi ifadeler kullanıyor.İnsanlar bukadar çabuk ters yüz olabilir mi...
Durumunuza çok üzüldüm...Bebeğinize sahip çıkmaması sizi annenizin evinde bırakması...
Allah sabır versin..Ne hayallerle düşlerle evleniliyor oysa.
Allah herkesin sonunu hayretsin.
Resimdeki yakışıklımı bebeğiniz....
Uvvv yerim ben onun ağzını yaaa maşallah,( Ben bile yanımda olsa yumurcam onu bu baba niye böyle yapıyorki)
Umarım hanenize hiç beklemediğiniz kadar huzur mutluluk getirir.
Nasıl yorum yapsam bilemiyorum aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık hesabı.Ayrılın diyecek kadar rahat değilim ortada bir yavru var.Bu derdi çekinde diyemiyorum ama ömür geçiyor olan kişinin kendisine oluyor.Ama şurda görüyorumki genel olarak hep var bu sorunlar.Çok üzücü ama var.Allah ıslah etsin....
Eskiden hayat daha zordu, o yüzden erkekler ve kadınlar daha genç yaşlarda olgunlaşıyordu. Oysa şimdi herşey insanın elinin altında. Olgunlaşmak zorunda değiller. O yüzden yaşınız daha küçük diyoruz.
Kızma bize canım...
Bu kadar kucuk yasta bu kadar agir yukun altina girmeniz cok yazik olmus.
Anlattiklarinizdan esinizin ciddi psikolojik sorunlari oldugu hissediliyor. Ancak siz de bu erken yasta, hem issiz hem boyle dengesiz cikislari olan, (ornegin evin onunde bilek keserek show yapmak da ne oluyor??? boyle bir insanin evlilige hazir oldugu nasil dusunulebilir??) bir insanla hayatinizi birlestirerek bir hata yapmissiniz sanirim.
ama tabii simdi olan olmus, bundan sonra alacaginiz her kararda once minik oglunuzu dusunmelisiniz. esinizi tedaviye ikna edin, ancak o sartla eve doneceginizi soyleyin gerekirse. ama mutlaka bir B planiniz da olsun oglunuzla basbasa bir hayatla ilgili. kararli ve ciddi olun, askim cicim laflarina prim vermeyin. iyi sanslar dilerim.
Ne sana nede daha delıkanlı olan eşine kızamıyorum.
Bu kadar cahil ve etkisiz olan ailelerinize kızıyorum.
Şuan senın kucagında bebek değil , okul kıtapları olmalıydı .. Bunu sağlayacak olanda ailelerinizdir.
Siz gençsınız aklınız pekte basında olmuyor hele ki erkek cocukları aklı beş karış havada oluyor hayatı eğlence oyun sanıyorlar .. Bunu dizginlemek ailelere düşerken gitmiş daha cocuk olan oğullarını evlendirmişler .. En buyuk hata ailelerde .. Hal böyleyken 2.bır hata yapıp maddı butun yukumlulugu almıslar , erkek cocuklar boyle gelişemez, erkek evlada sorumlulugun ne demek oldugunu gösterip pişirmek gerekir yoksa aklı basında bır adama donuşmez hayatı boyunca .. Anlaşılıyor ki ailelerde iş yok. Maddı ıhtıyacları karsılamanın yeterlı oldugunu sanıyorlar ..
Malesef butun görevler sana dusuyor guzel kardeşim ..
Herşeyden önce ağlama , kendıne de acımaktan vazgeç ; Hemen bir boşanma davası aç .. Hanı ondan ayrılamıycagını dusunuyorya eşin : önce bu dusuncesını sarsmalısın .. bir sarsılsın bakalım bıraz kendıne gelsin .. O şimdi laf kalabalıgı yaptıgını sanıyor .. Senı kendıne ıyıce muhtac ettı , elının altındasın nasılsa bırde bebek var .. ayrılamaz bırakamaz sanıyor cok akıllıya paşa .. daha çocuk halbukı ..
Ben yas konusunun kisiden kisiye degistigine inanıyorum.evet sonuçta bizim anne babalarımız bizim yaşımızda evlenmiş o zaman erkekler büyümüşte şimdi çocukmu..
terapiste gitmez kesinlikle çünkü ne zaman konuşsak kendisinde hiçbişi yok. gayret ediyo çabalıyo ben göremiyorum. yaptıklarını anlattığımda da hatırlamıyo bile çoğunu. hastasın sen diyo.. yani terapiye sanmıyorum gelsin.
ya laf dinler ama etkili olmaz gerçekten değişmesi için önce kendisinin istemesi lazım. bütün aile bireyleri tek tek kalabalık her türlü konuştu ama işte eşimin ağzı o kadar iyi laf yaprki. direk ikna edebilir istediği zaman karşısındakini. değişcem şunu yapcam yok böle aslında diye de konuyu kapattırıyo ama o orda kalıyo.
gitmeyi istiyorum ama aşırı kıskanç biri öle böle diil ondan nolur onuda bilmiyorum bi yandan..
Ben yas konusunun kisiden kisiye degistigine inanıyorum.
asıl hasta olan kendısı zaten bu davranısları bence ruh saglıgının bozuk oldugunu gösteriyor.
sizce esiniz hastamı yoksa yasayamadıklarını mı yasamak istiyor?
yanı sizi tehdit ettiğinde dediğini yapar gibi duruyor bebeginiz bıle bu sekılde dunyaya gelmıs
sizi korkutarak sındırmeye calısıyor sızı sevıyor ama kafasına gore takılmak cazip gelıyo elının altında olun ıstıyor . bebeginiz cok sevımlı masallah kıyamam ona
gitmeniz ateşi körükler gibi ama sizi merak etmesıde ise yarayabilir.
sonradan acısını cıkaradabilir pek saglıklı dusundugu soylenemez suan calısmıyorda heralde?..
evınıze tekrar donmeyı ıstıyormusunuz yanı esınızın cagırması harıcınde
o da oraya gıtmıyor heralde ev bos suan rahatmısınız annenizin evinde?
bana evlilikten pişman oldu bunun içinde bi kaçış halinde gibi geliyo.. hastalık ve yaşayamadıklarını yaşamak diil bence ama bilemem tbi..
işte sonradan bişi yaparmı, yoksa ciddiyeti anlayıp bi adım atarmı bilmiyorum artık napcanı kestiremiorm. şuanda çalışıyorum diyo ama ne derece doğru bilmiyorum zaten rahat korsan taksi yapıyodu istediği saatte çalışıp bırakıyo kendisine göre...
ben o ewi artık istemiyorum, evliliğe gelincede aklımda bitirdim ama o kadar karmaşık duygular içindeyimki.. iyiki evlendim bi gün bile diyemedim böle olmamalıydı neden diye düşünmekten deliricem.. şuanda o bizim evde kalıyo ev boş diil yani ondan içim rahat diil. annemdede rahatım huzurluyum ama hiç bişi eski bekarkenki gibi diiil.. bebek ağladığında eşim gelip kavga ettiğnde benim ağlamamı gördüğünde anneme karşı mahçup hissediyorum...
hani derler yaa kadın doğum olduktan sonra lohusa sendromu geçirir diye bence bunu son zamanlarda erkekler geçirmeye başladılar... aslında bunun sebebi bu erkeklerin hiç bir sorumluluğu kaldıramama durumu.. bir anda baba olmanın ağırlığı altında ezilmeye başlıyorlar.. yok saymaya başlıyorlar bu tip erkekler.. sanki onla yok sayınca çocuk yok olacak...
bu dönemi bi şekilde hasarsız atlamaya çalışmak lazım... çünkü gerçekten bu davranışları gösteren erkekler bir kaç sene sonra normale dönebiliyorlar.. ama bunu beklemekte her kadının yapabileceği bişey değil... bak kesinlikle söyleyebilirim bu tip erkeklerin hepsi istisnasız sonra pişman oluyor ama o sırada çoktan atı alan üsküdarı geçmiş oluyor...
senin durumunda böyle arkadaşım ama sabredebilrmisin bilemiyorum, ben sabredemeyenlerdenim ve açıkçası pişmanda değilim... karar vermen çok zor Allah yardımcın olsun arkadaşım...
böyle bi adamdan sana koca olmaz kıızm.
hayatını mahvedersin hep çile çekersin..
zaman en iyi ilaçtır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?