çok severek evlendim ama çok mutsuzum eşimle vakit geçirmek istemiyorum

Tüm bu açıklamalarım eşini sevdiğini ve belki orta yol bulabileceğinizi düşünerek yapıyorum. Tabii ki bence böyle bir eşten çocuk yapmadan boşanmalısın. : Benim eşim de kısmen böyleydi bu kadar değildi ama biz de Karadeniz’e gitmiştik ben iki üç defa düştüm beni elin adamlari tutup kaldırdı neden eşim önden önden gidiyor falan. Güneş gözlüğü takma öğrencilerime ayıp olur havalı bir karisi var derler falan diyordu. Ben bunlara zamanında çok agladim. Biz bunları aştık ama. Benim izlediğim yol tamamen kendime dönmek. Ve özellikle onun hassasiyetlerini tespit Edip tam tersini yapmak etek giy dedi inadına pantolon giyeceksin ısrar ederse ben böyleyim kabul eden eder etmeyen için kapı orada diyeceksin. Sık sık onu yalnız bırakıp dışarı çıkacaksın. Mesela sen Almanya’dayken bir şehire gitmek mi istedin Gideceksin yalnız bile olsan gideceksin. Örneğin biz köydeydik gece saat 9:00 olmuştu eşimin de abisinin bakkalı var ve biz kayınvalidelerde yatıyoruz. Eşime dedim ki biberonu evde unutmuşuz gidip abinin bakkalından alıp gelir misin dedim. Eşim de ne gerek var biberonla içmesin bardakla içsin gidemem dedi. Ama oğlumuz evet bardakla içme çağında olmasına rağmen henüz biberondan vazgeçememmemişti. 1.02 söyledim gitmeyince giyinmeye başladım nereye gidiyorsun dedi gece gece. Dedim ki bakkala biberon almaya gidiyorum. O da dedi ki kapatmış olabilir bakkalı. Ben de dedim ki abimiz değil mi açar 2 dakika 1 şey olmaz. Beni rezil edeceksin kendi gelmemiş karısını göndermiş derler dedi. Ben de dedim ki oğlumdan önemli değil rica etsem beni kırmazlar dedim. Ayrıca senden bir şey istemiyorum kendim halledeceğim dedim. Rezil olmamak için gitti kendisi aldı. Yani şunu söylemek istiyorum eşine çok fazla 100 vermişsin. Konuşma programından yazdığım için rakamları direk yazıyor. Kusura bakmayınız.
Ayrıca bir diğer önemli husus da kendin için zayıflamalısın.
Sana bileğin görünüyor mu dedi duymamazlıktan gel düzeltme bile. Çok fazla konuşup tartışıyor mu tartışmak istemiyorum de öbür odaya geç. Sana çok önemli bir husus soyleyecegim. Çatışmalı olduğunuz konularda asla uzun uzun konuşup kendini anlatma ya da asla onun mantıklı açıklamalarını dinleme. Bak asla diyorum en sonunda dediğin gibi özür dilerken bulursun kendini. Onunla uzun uzun konuşma. Biz böyle aştık. Eminim ki günahtangiriyordur seni redde edemeyeceğin şeyler söylüyordur. Ama mesele bu değil biliyor musun. Mesele onun doğruları. Mesela o bir günah işliyor olsa sen bu konuda ona uyarsan 1000 tane açıklamayla kendini haklı çıkartır. Mesela bizim aramızda bu günah meselesi konuşulmadı ama ben ilk okumam da bile sizin aranızdaki sorunun günah hassasiyeti olmadığını anladım. Sizin aranızdaki sorun ben böyle istiyorum böyle olacak durumu.

Size kotu davranan esinizden iyi bir insan diye bahsediyorsunuz ama burada sizi elestiren bir insana igrenc diyebiliyorsunuz. Kendinizle celisiyorsunuz.

Size kotu davranan esinizden iyi bir insan diye bahsediyorsunuz ama sizi elestiren bir insana igrenc diyebiliyorsunuz. Kendinizle celisiyorsunuz.
Beni eleştirmemiş beni bildiğiniz aşağılamış. Dilerim bu hayatta ahkam kesip kınadıklarıyla imtihan olue

aynen öyle. beni kendi hassasiyetlerimden soğuttu. ben kendim istesem bile sırf onun yüzünden yapmak istemiyorum.

aynen öyle. beni kendi hassasiyetlerimden soğuttu. ben kendim istesem bile sırf onun yüzünden yapmak istemiyorum.
Yapma o zaman. Pantolon giymeye geri dön. Bak ben de tesettürlü bir insanım. Böyle şeyler sadece içinden geldiği için yapılmalı. Elbette eşi kırmamak için de bazı şeyler yapılabilir lakin böyle şeyler karşılıklıdır sen eşinden hiçbir şey almadan hep veriyorsun bu hiç doğru değil

Şimdi iyice baştan sona okuma fırsatım oldu, bunu nadiren derim adam çatır çatır narsist. İyi dediğiniz özellikleri tamamen dışardaki adam, vitrin yani. Sizle alakası yok. Uğur Dündar'ın bastığı pastaneler gibi, dışarısı ışıl ışıl, mutfağa tuvalete geliyosun pislik leş böcek.

Beni eleştirmemiş beni bildiğiniz aşağılamış. Dilerim bu hayatta ahkam kesip kınadıklarıyla imtihan olue

Aslinda siz yaptiginiz beddualarla kendinizi asagiliyorsunuz ama bunun farkinda degilsiniz. Bosuna beddua etmeyin tutmuyor. Burada hepimiz bu tarz beddualardan nasibimizi aldik tutumuyor, islemiyor. Demek ki hicbirimiz esiniz kadar iyi bir insan degiliz. Neyse size kolay gelsin. Halinize cok uzulmustum ama ettiginiz beddualari gorunce uzuntum gecti.

Benim favori cevabımdır artık. Neden böyle yapıyorsun dedi mi “ canım öyle istiyor” diyorum o an bir bozuluyor belki 1.02 gün küsüyor ama inanın ki sonra rahatlıyorsunuz

Tabi ben bu aşamaya gelene kadar üç yıl geçti şu an on yıllık evliyiz iyiyiz çok şükür fena sayılmayız

Şunu da unutmayın, eşinize elbet saygılı olun (karşılıklı) kendini bilen kadının güdülmeye ihtiyacı yoktur. Elbet eşlerimizden taleplerimiz oldu, oluyor fakat manipüle eder gibi, onu yok sayar gibi degil.

Ev de çalışmıyorsanız bunun adı "hizmet" olmamalı, çok çirkin bir kelime. Anne ve babanıza, çocuğunuza (büyüyene kadar) hizmet edin. Eşinize yardımcı olun.

Ben, çalışan birisiyim. Eşim yemek yapamaz ama evi düzenler, çocuklarla ilgilenir vs. Mutfak işi genelde ben de. Kimse kimseye hizmet etmiyor, yardımcı oluyor. Eşimin bulaşık suyu gibi getirdiği kahveyi jest olarak algılıyorum. Başka bir ikramı ben ona yapıyorum. Bunun adı mutlu etmektir.

Ben açık bir insanım ve eşim karışmaz sadece kendi işi yerine geçerken ve köylerinde dikkat etmemi söylemişti adamın haklı sebepleri var yani. Bunun dışında nerde ne giyeceğim ben karar veririm.

Mesela ilk evlendiğimizde eşim spor ayakkabı giymemi istemiyordu kaba buluyor muş erkeksi buluyor muş. Düz ayakkabıları bile beğenmiyordu topuklu giymelimişim. Şimdi tüm ayakkabılarım Shakers’tan spor ayakkabı ne hali varsa görsün onun düşünceleri zerre umrumda değil

Babanız beylik bi laf etti, 40 yılın başı düşünceli bir adam oldu diye tek kalemde silinemeyen neden eşiniz oldı ki şimdi? Kaldı ki karşısındaki yıllarca eziyet ettiği karısı değil, kendi kanından arada yüzüne bakınca ister istemez içinde bişeyler kıpraştığı kızıydı. Siz bu lafı duyabilmek için epey beklemişsiniz, ben bekleme ustasıyım, eşimi de bi 20 sene beklerim diyorsanız kimse durmaz önünüzde.

öncelikle düşünceli yorumunuz için teşekkür ederim. Buradaki ikinci ve son paylımımda şunu anladım, buradaki büyük bir çoğunluk sadece içini döküp yargılanmadan tanımadığı insanlarla dertleşmek isteyen kadınların zaafları üzerinden saldırarak kendi yenilmez kadın imgelerini egolarını pohpohluyorlar, eleştirdiklerinden çok da farklı değiller, bir çoğunun da aynı durumda olduklarında neler yaşayacağını görmek isterim. Ve evet uzuj uzadıya açıklamak sadece onun daha çok üste çıkmasına sebep oluyor. Artık bunu yapmıyorum. Müdahalelerine izin vermiyorum. Önceden korkardım aramız bozulacak diye. Ben net tavrımı koydukça diretememeye başladı. Ama bu benim kırgınlığıma çare değil. Tabiki yuvamı yıkmak istemiyorum. İnsanlar çok acımasız. Kırgınlığm geçer mi o bunun farkına varır mı bilmiyorum. Çalışmaya başladım, bir süre kendime odaklanıp sonrasına bakacağım, nasip... Dediğiniz gibi günah meselesi değil, o kadar takvalı olan adam başkta türlü davranır, tamamen söz geçirme olayı bu. Ama ben artık kendim tesettürüme dikkat etmek istiyorum, sırf onun inadından dolayı eskiye dönmem. Ama hep verici olmaktan da yıldım, kendimi anlatmaya çalışmaktan da yıldım. Biraz daha süre veriyorum, çünkü şimdiye kadar tavrımı koymazdım, yeni yeni yapıyorum, rahatwız oöuyorsan gelme ben gidiyprım diyorum. Ama bir heves bir tebessüm bir şey kalmadı artık bende

kim diyor ya yıllarca eziyet etti diye nerenizle okuyorsunuz. babam yıllardır iş için annem yanında yokken annem saç bandını yastığına koyar da uyur, sizin bu saldırganlığınız nereden geliyor ya edebiyat parçalamayın burda. arada yüzüne bakınca içinde bir şeyler kıpraştığı kızıymışmış. aile evinizdeli sevgisizliğinizi başkalarına yormayın.

Zor bir hayat.
Seçimler hayatımızı belirler ve bu seçimler hiç bitmez. Seçeceğin yol aydınlık olsun.

Siz önce burada içini döken bir insana iki kelam ederken bi dilinizin ayarını tartın

Siz diyorsunuz. Babam daha beterini kardeşlerine ve anneme yaptı diyen sizsiniz. Saç bandını yastığa koymuş öyle mi aman ne büyük aşk. Aşk kırıntıları ile doymayı da annenizden öğrendiniz demek ki. Mutluluklar size çok sevgili sımsıcak yuvanızda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…