Çok Öfkeliyim. Biri beni sakinleştirsin!!!

bosverin laf anlatmaya calismayin suanda..uyuyun sinirleriniz yatisir..sonra sakin kafayla kirmadan dokmeden konusursunuz..

Daha önceki yazlik konunuzu hatirliyorum, ödemeyim demistikte siz olaya cok ilimli bakiyordunuz... Yemeyenin parasini yerler... Cok taviz vermissiniz... Kusura bakmayin ama kullanmadigim yazlik icin bes kurus bile vermezdim....:KK14:
Ilımlı bakıyordum evet. Çünkü onlar eşimin tek akrabası, onları sevmek istiyorum. Çabalıyorum bu konuda.
FAKAT, ilk spremiyogram sonucunu bunlara gitmeden önce uçakta aldık. suratımız 5 karış. anladılar bir sıkıntı olduğunu. Neyse eşim anlattı. Bu pişmiş kelle gibi kikirdeyerek, Ayyyy o kadarmıymış, amaaan olmayıversin ne olacak gibi konuştuğundan beri, ılımlı bakma yetimin bacağı kırıldı :KK14:

Benim anlamadığım bir sürü şey var.

1) sizin yazliginizda niye baskalari kaliyor?
2) hadi kaliyorlar bari aidatlarini neden odemiyorlar?
3)esinin abisi nasil rahat rahat benim taksidimi öde diyor ve sana neden ssormuyor?
4) sana bencil diyen adamin gözü senin bunca iyi niyetini nasil görmüyor?
5) o sulalesini eltinin akrabalarini yazliga doldururken senin kuzeninle gitmen nasil bencillik oluyor?

Tsk ederim simdiden cevap icin..

şunu anlamadım eşiniz çoçuk istemiyor mu tedavi neden olmak istemiyor... çoçugu sadece siz mi isitiyorsunuz
Eşim çocuk istiyor, hemde ilk başlarda benden çok istiyordu, bekliyordu. Evlendiğimizden beri her ay sonu daha BAT a 3 gün kala test yaptın mı diye sorup dururdu.
bu sürede hiç kontrole gitmedi. Ne zaman ki ben kürtaj oldum. Kadın doğumcu paşaya ama olmaz ki seninde kontrole gitmen lazım dedi işin rengi değişti. Sadece spermiyogram için 7 ay oyaladı. Sonrasında baktı ki benim psikolojim bozulmaya başladı, köşeli jetonu düştü. Şimdide ne sıkıntı olsa ben de ameliyat olmuyorum. muhabbeti başladı. 2 yaşında çocukla yaşıyorum bazen...

canım tavsiyem bu yolardan geçmiş biri olarak diyorum tüp bebekle çoçuk sahibi oldum . sakin sakin sakin ol ilk tedavide cevap almak istiyorsan stres sinir heycan ne olack duyguları yıpratırrdaha sakin ve zamana bırak güzel olanı istee

Benim anlamadığım bir sürü şey var.

1) sizin yazliginizda niye baskalari kaliyor?
2) hadi kaliyorlar bari aidatlarini neden odemiyorlar?
3)esinin abisi nasil rahat rahat benim taksidimi öde diyor ve sana neden ssormuyor?
4) sana bencil diyen adamin gözü senin bunca iyi niyetini nasil görmüyor?
5) o sulalesini eltinin akrabalarini yazliga doldururken senin kuzeninle gitmen nasil bencillik oluyor?

Tsk ederim simdiden cevap icin..

1) den başlayım, mekan ortak. Başkaları dediğim, eltimin akrabaları, sosyal çevresi.
2) yıllık bir aidatı var. Aslında ortak ödenmeli fakat biz kullanmıyoruz ve aidat ödemek istemediğimiz için satılmasını istiyoruz. Fakat onlarda biz tadilat yaptırdık(elimize geçen ilk parayla masrafın üstümüze düşen kısmını ödedik bu arada, tek yaptırmamış oldular) keyfini sürmeden satmayı istemiyoruz deyince, biz de ödemek istemediğimiz söyledik. Fakat, nedense muhabbet dönüyor dolaşıyor. Yazlığa değil abime gönderdim oluyor.
3) Bana o an soramamasını anlıyorum. Telefon gündüz gelince tamam demiştir. Dediğim gibi ben olsam bende tamam abi sorun yok derdim.
4) Aslında görüryor görmez olur mu? Fakat bu aralar başka sorunlarımız var. Bunu bahane etti bana kalırsa.
Ben bu adamla yüzük taktığımda neyin var senin diye sormadım bile.
Düğünden önce, 3 hafta önce ki ilk evimizi tuttuğumuz gündü. Şerefine sahilde çayımızı tokuştururken, mutlu mutlu aramışız; abisi, benim adama evliliği ertele sana bir şey takamıycaz dediğinde,
tepkim O ne hakla bizi huzursuz eder ben senden bilezik mi istiyorum demiştim. Laf olsun diye değil, sahiden umurumda değil. O da bunları çok iyi biliyor.
Ama bu gün delirdim. Resmen ah etmiş gibi oldum çok pişmanım.
Onlarda umarım benim yaşadığımı yaşar. Bu konuda canları yanar. Tam para biriktirirken sen yardım isteğine, red cevabını alırsın, kimin ne olduğunu dedim. Dediğim gibi çok pişmanım. Ama onlarda uzayda yaşamıyorlar. Bu işin nasıl bir masraf olduğundan haberleri olmamasına imkan yok!
5) Gidenler, yazlığa yakın oturuyorlarmış. Hafta sonu gitmeleri normalmiş. kuzen falan uzaklardan gelmemiz tuhaf olurmuş. Onlar öyle kullanıyorlar diye ben de kuzenimle gitmek istemişim yoksa niye gideymişim. Mantığa bak...

Bebeği yapıp gidecek sanki. Ne demek olmam? O zaman çocuk istemiyorum der konu kapanır. Küçücük çpcuk gibi davranıyor. Anne bana çikolata vermezsen yere tükürürüm hee! Zaten bu adamlar bir ailelerini üzemez kıramaz. Karılarının duyguları yok. Hayret bir şey.

canım tavsiyem bu yolardan geçmiş biri olarak diyorum tüp bebekle çoçuk sahibi oldum . sakin sakin sakin ol ilk tedavide cevap almak istiyorsan stres sinir heycan ne olack duyguları yıpratırrdaha sakin ve zamana bırak güzel olanı istee
O zaman beni sen anlarsın. Varikosel varken tüp yapmıyorlar. Önce o ameliyat olacak, sonra bekleyecekler, sayı toplanır morfoloji düzelir ise, tekrar bekleme dönemine giricez. Olmazsa tedavi. Tamamen bilinmez olması, artıkbeni çok rahatsız ediyor.
Son 10 ay, bir hiç uğruna, zaman kaybettirdi bize. Benim psikolojim bozuldu. Tansiyonum zıplayıp duruyor. Konu buysa, Kendimi tanıyamıyorum, kontrol edemiyorum. üstüne bir de, çocuk gibi ameliyat istemiyorum. Lafları çıktı....
En azından bizim normal yolla olma şansı var, yada sadece benim umudum var. millet ne operasyonlar geçiriyor gıkı çıkmıyor. Bir çocuğa nasıl aşık kalınır ki? O ilişki nasıl yürür?

Selam bayanlar,
Başlıktan da anlaşılacağı gibi, delirmek üzereyim. Şuan kendimden şüphe ediyorum.
Yahu bir de ilişkiler de iletişim konusunda kendimi akıllı sanırdım. Çenem şişti, fakat kendimi anlatamadım.
O sinirle en denmeyecek şeyler söyledim.o_O
Durumumuzu olabildiğince özet geçmeye çalışıcam. Ama yinede uzun. Çünkü konu, benim eşimin beyni gibi iç içe geçik durumda. :KK47:
Mevzu şu, eşimle deli gibi çocuk istiyoruz. Maalesef olmuyor. Beyimiz bir spermiyogram için 7 ay sonra lab a gitti. Dokuzuncu ay ancak tüp bebek için dosya açtırmaya razı oldu. Orada beyimize tüp yapamayacaklarını önce, tedavi olması gerektiğini söylediler. Kısaca varikosel derdi.:KK57:
Bu arada bekleyip olmamasından dolayı psikolojim yamulmuş durumda. Zaten doktora gitmeyi kabul etmesinin sebebi de bu. Artık depresyonuma tahammül edemiyormuş. LAFA BAK! LAFA!
Depresyon hali ümitsizlikten olduğunu. Bu konudaki hareketsizliğin benim umudumu kırdığını bir türlü anlatamıyorum.
Neyse gittin, adam akıllı adımlar at değil mi? Paşa ne olsa beni bununla tehdit ediyor. Mesela bir konu üzerine tartışıyoruz. Bende ameliyat olmıycam. Diye konuyu buraya çekiyor. 1 değil 2 değil. İşin tuhafı o da bu konuda çok stresli ve üzgün ama nafile. Bana kızınca konuyu buraya getiriyor.
Açıkçası bende çocuk eyler gibi ^^he he^^ deyip, plan yapmaya, onu bu plana uydurmaya çalışıyorum. Mesela:
Çocuk için tedavi olanlar bilir bu işlemler oldukça masraflı. Şimdiden önlemimi almak istiyorum. Harcamalarımı olabilecek en minimuma indirmiş biçimde yaşıyorum. Param olsa da İhtiyacımın dışına çıkmıyorum. Şuan kafamda hep aynı şey var. Üç kuruş üç kuruştur onu da kenara koyar, gerekirse kullanırız ve asla kredi kartı kullanma, kullanırsan hemen kapat!!!

Bu arada bu ay ve önümüzdeki ay, tam kenara koyma zamanımdı. Kredim bitti. Allahınn cezası, gitmediğim, eltimin, sülalesine tatil yaptıran yazlığın, beni ne ilgilendiriyorsa yalıtım masrafının son taksiti.
Bu yazlık mevzu geçen konumda var.
Neyse bu gün eşimin abisi arıyor. Sıkıştım benimde taksitimi öder misin diyor. Eşimde doğal olarak, tamam abi sorun değil diyor. Bana geldi. Bir taksit daha varmış dedi. Ben geçen ay bittiğini sanıyordum. Bu arada abiminkini de biz ödiycez dedi. Bana konuşmayı anlattı. Bende iyi yapmışsın dedim. Benimde başıma böyle bir şey gelse, bende ''sana sormadan'' tamam derdim, dedim. (Sana sormadan kısmının üstüne biraz basmış olabilirim) :)
Neyse bizim ki yüz buldu ya, başladı, ben bu yılda aidat ödemek istiyorum dedi.:KK11: (Biz her sene kullanmadığımız için aidat ödemeyeceğiz diye anlaşıyoruz) Ama ne hikmetse, o aidat bize bir şekil kaçıyor. (Aidat dediğim bizim yıllık tatil paramız).
Hop dedim,:KK62:
orada dur bakalım. Para biriktirmemiz lazım. Sen aylardır mesai yapıyorsun, ben bu kış, kendime kot bile almadım, kusura bakma ama eltimin sülalesi, komşusu, hatta komşununda sülalesi, gelip tatil yapacak diye ben o kadar parayı veremem.
Yok efendim o onlar tatil yapsın diye vermek istemiyormuş. abisine yardım etmek istiyormuş.Bu para mecburen verilecekmiş, biz vermesek abisi vermek zorunda kalacakmış. Diyorum satalım kurtulalım. Abisi satmak istemiyormuş. Tek biz istemiyoruz diye satmak saçmaymış.
Dedim ki, Tamam o zaman veririz. Ama bilki ben bu sene oradayım. Kuzen ve annemle kız kıza tatil yapmak istiyorum. Önce kuzen gelir yiğenimide getirir, bende çocuk severim. Sonra annem gelir, takılırız. Sende hafta sonları ve yıllık izninde gelirsin.
Vay efendim ben çok bencilmişim. Ben gidersem onlar gidemezmiş. Kuzenim ne diye benimle tatil yapıyormuş. (Halbuki geçen sene söylemişti, al kuzenini de git takıl hayatım, diye. Ben paşa yazın ortasında yalnız sıkılmasın diye gitmemiştim).
Neyse, bu ne para gözlük ve kıskançlıkmış. O sadece abisine yardım etmek istemişmiş. Ben onu anlamıyormuşum.
Ve ameliyat olmayacakmış. Ne alakaysa!!!...

O noktada bende film koptu arkadaşlar. 3 defa sakince anlatmaya çalıştım. 4 üncüde ağzıma geleni saydım.
Biri beni sakinleştirsin. Sinirden göremediğim bir şey söylesin. yoksa ne ona, ne de bana rahat yok.
Bu arada yazın sıkılan olursa haber etsin, havuzun yanında ona da bir şezlong buluruz... :):KK4:
ayyy bide güldürdün beni:))))

yok canım sen herşeyi görmüşsün, görmediğin bişey yok, dibine kadar haklısın

o zaten senin haklılığını biliyorda abisine yardım edecek ya oklarını sana yöneltip suçluyor zeytinyağ gibi üste çıkacak

ameliyattan korkuyor anlaşılan erkekliğe b..k sürdürmicek stresten size sarıyor

Ayyyyy sinur oldum. Git tatiline. Yazamiycam daha. Bende cok sinirlendim.
Malum kavga hali, bu en kısa özet. Ben dellenik durumdayım. Paşaysa içerde, horul horul uyuyor. Aynı rahatlıktan bana da lazım...
Buyrun gelin. KK buluşmalarını orada yapalım. :)
Bebeği yapıp gidecek sanki. Ne demek olmam? O zaman çocuk istemiyorum der konu kapanır. Küçücük çpcuk gibi davranıyor. Anne bana çikolata vermezsen yere tükürürüm hee! Zaten bu adamlar bir ailelerini üzemez kıramaz. Karılarının duyguları yok. Hayret bir şey.

^^Anne bana çikolata vermezsen yere tükürürüm hee!^^ Tamda dediğin gibi. Geçen de şey dedi.
Yine tartışıyoruz bir konuda. Ama böyle değil. Küçük bişey. Bizim ki başladı ^^ay ben daha ne yapayım, spermiyogram testi bile yaptım^^ ee dedim. O da ne eeesi yaptım işte, dedi :rolleyes:.
Ben yine eee deyince Facebooktan 2 dr önerisi aldım onlarada gönderdim, dedi.
Ben yine eeee dedim.
O da ne eeee si danıştım işte dedi...:KK57:
Güler misin? Ağlar mısın?

Selam bayanlar,
Başlıktan da anlaşılacağı gibi, delirmek üzereyim. Şuan kendimden şüphe ediyorum.
Yahu bir de ilişkiler de iletişim konusunda kendimi akıllı sanırdım. Çenem şişti, fakat kendimi anlatamadım.
O sinirle en denmeyecek şeyler söyledim.o_O
Durumumuzu olabildiğince özet geçmeye çalışıcam. Ama yinede uzun. Çünkü konu, benim eşimin beyni gibi iç içe geçik durumda. :KK47:
Mevzu şu, eşimle deli gibi çocuk istiyoruz. Maalesef olmuyor. Beyimiz bir spermiyogram için 7 ay sonra lab a gitti. Dokuzuncu ay ancak tüp bebek için dosya açtırmaya razı oldu. Orada beyimize tüp yapamayacaklarını önce, tedavi olması gerektiğini söylediler. Kısaca varikosel derdi.:KK57:
Bu arada bekleyip olmamasından dolayı psikolojim yamulmuş durumda. Zaten doktora gitmeyi kabul etmesinin sebebi de bu. Artık depresyonuma tahammül edemiyormuş. LAFA BAK! LAFA!
Depresyon hali ümitsizlikten olduğunu. Bu konudaki hareketsizliğin benim umudumu kırdığını bir türlü anlatamıyorum.
Neyse gittin, adam akıllı adımlar at değil mi? Paşa ne olsa beni bununla tehdit ediyor. Mesela bir konu üzerine tartışıyoruz. Bende ameliyat olmıycam. Diye konuyu buraya çekiyor. 1 değil 2 değil. İşin tuhafı o da bu konuda çok stresli ve üzgün ama nafile. Bana kızınca konuyu buraya getiriyor.
Açıkçası bende çocuk eyler gibi ^^he he^^ deyip, plan yapmaya, onu bu plana uydurmaya çalışıyorum. Mesela:
Çocuk için tedavi olanlar bilir bu işlemler oldukça masraflı. Şimdiden önlemimi almak istiyorum. Harcamalarımı olabilecek en minimuma indirmiş biçimde yaşıyorum. Param olsa da İhtiyacımın dışına çıkmıyorum. Şuan kafamda hep aynı şey var. Üç kuruş üç kuruştur onu da kenara koyar, gerekirse kullanırız ve asla kredi kartı kullanma, kullanırsan hemen kapat!!!

Bu arada bu ay ve önümüzdeki ay, tam kenara koyma zamanımdı. Kredim bitti. Allahınn cezası, gitmediğim, eltimin, sülalesine tatil yaptıran yazlığın, beni ne ilgilendiriyorsa yalıtım masrafının son taksiti.
Bu yazlık mevzu geçen konumda var.
Neyse bu gün eşimin abisi arıyor. Sıkıştım benimde taksitimi öder misin diyor. Eşimde doğal olarak, tamam abi sorun değil diyor. Bana geldi. Bir taksit daha varmış dedi. Ben geçen ay bittiğini sanıyordum. Bu arada abiminkini de biz ödiycez dedi. Bana konuşmayı anlattı. Bende iyi yapmışsın dedim. Benimde başıma böyle bir şey gelse, bende ''sana sormadan'' tamam derdim, dedim. (Sana sormadan kısmının üstüne biraz basmış olabilirim) :)
Neyse bizim ki yüz buldu ya, başladı, ben bu yılda aidat ödemek istiyorum dedi.:KK11: (Biz her sene kullanmadığımız için aidat ödemeyeceğiz diye anlaşıyoruz) Ama ne hikmetse, o aidat bize bir şekil kaçıyor. (Aidat dediğim bizim yıllık tatil paramız).
Hop dedim,:KK62:
orada dur bakalım. Para biriktirmemiz lazım. Sen aylardır mesai yapıyorsun, ben bu kış, kendime kot bile almadım, kusura bakma ama eltimin sülalesi, komşusu, hatta komşununda sülalesi, gelip tatil yapacak diye ben o kadar parayı veremem.
Yok efendim o onlar tatil yapsın diye vermek istemiyormuş. abisine yardım etmek istiyormuş.Bu para mecburen verilecekmiş, biz vermesek abisi vermek zorunda kalacakmış. Diyorum satalım kurtulalım. Abisi satmak istemiyormuş. Tek biz istemiyoruz diye satmak saçmaymış.
Dedim ki, Tamam o zaman veririz. Ama bilki ben bu sene oradayım. Kuzen ve annemle kız kıza tatil yapmak istiyorum. Önce kuzen gelir yiğenimide getirir, bende çocuk severim. Sonra annem gelir, takılırız. Sende hafta sonları ve yıllık izninde gelirsin.
Vay efendim ben çok bencilmişim. Ben gidersem onlar gidemezmiş. Kuzenim ne diye benimle tatil yapıyormuş. (Halbuki geçen sene söylemişti, al kuzenini de git takıl hayatım, diye. Ben paşa yazın ortasında yalnız sıkılmasın diye gitmemiştim).
Neyse, bu ne para gözlük ve kıskançlıkmış. O sadece abisine yardım etmek istemişmiş. Ben onu anlamıyormuşum.
Ve ameliyat olmayacakmış. Ne alakaysa!!!...

O noktada bende film koptu arkadaşlar. 3 defa sakince anlatmaya çalıştım. 4 üncüde ağzıma geleni saydım.
Biri beni sakinleştirsin. Sinirden göremediğim bir şey söylesin. yoksa ne ona, ne de bana rahat yok.
Bu arada yazın sıkılan olursa haber etsin, havuzun yanında ona da bir şezlong buluruz... :):KK4:
Yazının sonu çok cazip geldi hatta aidatı sizin için ben vereyim 3 hafta bana tatil hediye edin.

Şaka bir yana. Eşiniz resmen saçmalıyor. Çocuk olmayacaksa bu birtek size mi ceza sanki. Ki bu ameliyatı olup hemen çocuk sahibi olan çok bildiğim kişi var ve öyle zor bir ameliyat değil diye biliyorum. Bunun yanı sıra neden bir araştırma hastanesine gitmiyorsunuz. Bir aidat parası bile zorluyorsa bir aileyi neden özele gider. Bunu defalarca anlattığım bir tanıdık en son araştırmaya gitti ve özelde yapılan ameliyatın üremeye zarar verdiği ve bunu göre göre hala pahalı tedavilere devam ettikleri meydana çıktı.

yahu burda benim sinirlerim zıpladı. çocuğu sanki senin hayrına yapıyor. ayrıca o nasıl abi ya, kusura bakma da eşinin ailesi sizi bildiğin kullanıyor. Allah sabır versin vala

ayyy bide güldürdün beni:))))

yok canım sen herşeyi görmüşsün, görmediğin bişey yok, dibine kadar haklısın

o zaten senin haklılığını biliyorda abisine yardım edecek ya oklarını sana yöneltip suçluyor zeytinyağ gibi üste çıkacak

ameliyattan korkuyor anlaşılan erkekliğe b..k sürdürmicek stresten size sarıyor
Aynen sorun da orada o hep yardım etmek istiyor. Eskiden yeni mezundu, yeni evliydik. Borç vs bir şey yapamıyordu. Sadece laflarıyla canımı sıkıyordu.
^^Elime ilk para geçince, kıza bir bilezik alalım,
^^Hayrola neden?
^^aidat için bileziğini bozdurmuş.
^^e ben ne yaptım?
^^olsun onlar zor durumda kalmasın...Hem sen altın takmazsın ki
^^Beyaz altın pekala da takarım. gümüş gibi kararma derdi olmaz.
^^Maddiyatçı düşünmek senin gibi imanı olan birine yakışmıyor.
^^Tanrı'mı bu işe karıştırma!!
YADA
^^Sen bu para biriktirmeye başlayacaktın başladın mı?
^^Hayırdır neden?
^^Ya bizimkiler sıkışık gibi biriktirirsen en azından bir kartlarını kapatalım diyorum...
^^yok artık benim başka planlarım var ayrıca...
^^Ya ikimizde rahat olalım. Onlarla denk yaşayalım istiyorum.
^^Bence gayet dengiz, içimde derinlere attığım bir kapitalist var. Bırak mışıl mışıl uyusun.

Eskiden diyaloglar böyleydi. Şimdi yeni mezunluktan çıktı. Hakkını yiyemem, bildiğin eşşek gibi çalışıyor.
borçlar bitti. Hatta kredimin son taksitimi ödemenin huzuruyla bu gün ne hayaller kurdum. evet
Haklıyım. Ama malesef, olayın gazıyla sonra bir laf ettim, bir çuval incirin üstüne oturmuş gibiyim.
O son sözü söylemiycektim.

Aynen sorun da orada o hep yardım etmek istiyor. Eskiden yeni mezundu, yeni evliydik. Borç vs bir şey yapamıyordu. Sadece laflarıyla canımı sıkıyordu.
^^Elime ilk para geçince, kıza bir bilezik alalım,
^^Hayrola neden?
^^aidat için bileziğini bozdurmuş.
^^e ben ne yaptım?
^^olsun onlar zor durumda kalmasın...Hem sen altın takmazsın ki
^^Beyaz altın pekala da takarım. gümüş gibi kararma derdi olmaz.
^^Maddiyatçı düşünmek senin gibi imanı olan birine yakışmıyor.
^^Tanrı'mı bu işe karıştırma!!
YADA
^^Sen bu para biriktirmeye başlayacaktın başladın mı?
^^Hayırdır neden?
^^Ya bizimkiler sıkışık gibi biriktirirsen en azından bir kartlarını kapatalım diyorum...
^^yok artık benim başka planlarım var ayrıca...
^^Ya ikimizde rahat olalım. Onlarla denk yaşayalım istiyorum.
^^Bence gayet dengiz, içimde derinlere attığım bir kapitalist var. Bırak mışıl mışıl uyusun.

Eskiden diyaloglar böyleydi. Şimdi yeni mezunluktan çıktı. Hakkını yiyemem, bildiğin eşşek gibi çalışıyor.
borçlar bitti. Hatta kredimin son taksitimi ödemenin huzuruyla bu gün ne hayaller kurdum. evet
Haklıyım. Ama malesef, olayın gazıyla sonra bir laf ettim, bir çuval incirin üstüne oturmuş gibiyim.
O son sözü söylemiycektim.
ayy ben kaçırdım galıba orayı en son ne söylediniz
ama söyleyen varsa bide söyleten vardır sakın suçlu hissetmeyin kendinizi
açık sözlüsünüz anladığım kadarıyla ve bu erkeklere açık sözlülükle söz geçmiyor, siyasetçi olmak lazım, yani kısacası önce gırtlağına kadar borca sokacaksın ev araba neyse aldıracaksın sonrada ahh canım yetişmiyorki olsaydıda verseydik abiciğine diyeceksin, bu yontulmamışlar bundan anlıyorlar.
bizde çocuk için uğraştık biraz benimki Allah ı var spermiyogram itirazsız yaptırdı iki kez, dr ila verdi yutmak istemiyormuş niye kimyasalmış çünkü ilaç. ben bi kükredim sen bana bi baksana ben senin kimyanı bi bozarım ilaca gerek kalmaz ben neler kullanıyorum , hamile kalırsam neler neler kullanıcam senin lafına bak. öyle kükredim ama bizimki 186 cm ben 152 cm :)) çok pis dayak yerim :)))))) ama işe yaradı ve kullandı:)

X