Çok mutsuzum..

Bilemiyorum olabilir belki de biz yoralım uyusun derken yanlış yapıyoruz 🤷‍♀️

Biraz esnek ve rahat olun derim.
Oynamayi bildigi bikac oyuncagini önüne koyun kendisi oynasın.
Bende dogru mu yapıyorum bilmiyorum gerci. Evin bir rutini var bunu ogretmeye calisiyorum. yer yer cocugu dahil ediyorum, yemek camasir bulasik, dinlenmek istedigimde 10 15dk kendi haline birakiyorum(normalde hep paçamdan çeker), vaktim kalırsa oyun oynuyorum(yoksa annem oynuyor. Bizim mutfak sorunu var hatirlarsaniz 🥲). Ekstra ilgi tabiiki gösteriyorum, yanlis anlasilmasin. Sadece rahat olmaya calisiyorum :)
Umarim uyku sorununu aşarsınız.

Oyun terapisinden daha fazla oyun oynuyoruz onunla, gün içinde sürekli aktivite yapıyoruz, eşim gece çalışıyor gündüz tüm gün evde zaten, gerek evde gerek dışarıda bol bol vakit geçiriyoruz, tabiiki de düşünüyoruz ona göre hareket ediyoruz, doktora tabikide gittik can mı dayanır, şuan hala ayakta, doktor tavsiyesi ile lantonin diye bir fısfıs kullanıyoruz bazen faydasını görüyorum ama her zaman kullanmamam gerekiyor. Pazartesi farklı doktora götüreceğim. Biz de bayılmıyoruz böyle olmasına, kendimi geçtim, üzülüyorum kahroluyorum gece uykusunu yapmıyor diye. Ve şuan enerjisini anlatamam. Bu saat oldu ne bir uyku, ne yorgunluk belirtisi.. Üstelik yemek bile yediremedim koca bir gün bir kase çorba ve süt.. Çok üzgünüm şuan....
Oyun terapisi işini biraz yanlış anlamış olabilir misiniz?

Pardon oyun terapisinden daha cok oyun oynuyoruz diyen birine nasıl cevap verebilirdim? Konu aciyorsaniz cevaplarada hazir olacaksiniz madem biliyorsunuz oyun terapisini uyku egitimini neden destek almayi dusunmediniz yazdiklariniz bunlari ilk kez duyuyormussunuz izlenimi veriyor kusura bakmayin :)
Oyun terapisti ne yapıyor hanımefendi, çocuğu askeri nizama mı sokuyor, hım höt düt mü diyor? Ben tüm yolları denedim denemeye de devam ediyorum ama özetle şöyle yapalım. Tamam en iyi en bilgili en harika sizsiniz 👍👏👏👏herkes asalak zır cahil, tek siz akıllısınız. Okey.

Oyun terapisi işini biraz yanlış anlamış olabilir misiniz?
Terapistle çocuk arasındaki iletişim aracı olduğunu, ödüllendirme sistemi olduğunu, davranışlarının uygun olanı veya olmayanı oyun aracılığı ile gerek sözel şekilde öğretmeye çalıştığını biliyorum, yanlış mı biliyorum. Bunları ben de yapabiliyorum? Terapist benden farklı olarak çocuğuma tanı koyar en fazla ona göre farklı bi uzman desteği alırız ki bizim de düşüncemiz bu şekilde. Şimdi yanlış olan Bişey var mı?

Biraz esnek ve rahat olun derim.
Oynamayi bildigi bikac oyuncagini önüne koyun kendisi oynasın.
Bende dogru mu yapıyorum bilmiyorum gerci. Evin bir rutini var bunu ogretmeye calisiyorum. yer yer cocugu dahil ediyorum, yemek camasir bulasik, dinlenmek istedigimde 10 15dk kendi haline birakiyorum(normalde hep paçamdan çeker), vaktim kalırsa oyun oynuyorum(yoksa annem oynuyor. Bizim mutfak sorunu var hatirlarsaniz 🥲). Ekstra ilgi tabiiki gösteriyorum, yanlis anlasilmasin. Sadece rahat olmaya calisiyorum :)
Umarim uyku sorununu aşarsınız.
Dün kızkardeşimle(9) kalem kağıt bayağı oyalandı. Kardeşim resim yapıyordu baktım o da kalemleri almış kendince bişeyler yapıyor. Bugün bende boya kalemi kağıt bırakacağım önüne bakalım. Biz oyuncak konusunda da çok görgüsüz davrandık. Aman şuyu eksik olmasın diye diye evi oyun parkına çevirdik, haliyle ilgisini çekmiyor artık.

Dün kızkardeşimle(9) kalem kağıt bayağı oyalandı. Kardeşim resim yapıyordu baktım o da kalemleri almış kendince bişeyler yapıyor. Bugün bende boya kalemi kağıt bırakacağım önüne bakalım. Biz oyuncak konusunda da çok görgüsüz davrandık. Aman şuyu eksik olmasın diye diye evi oyun parkına çevirdik, haliyle ilgisini çekmiyor artık.

Oyuncakla oynayan var mi acaba 😂
Tencere, tabak, kasik, kagit havlu rulosu favori oyuncakları bence

Arkadaşlar merhaba. Size iyi günler diliyorum, ben herzaman ki gibi dünü bitiremeden bugüne başladım. Sorun şu ki başlıkta da belirttiğim gibi çok mutsuzum.
Daha önce 1.buçuk yaşındaki kızımın uykusuzluğından bahsettim, hayatımızda değişen hiçbişey olmadı aksine daha da zor bir hal aldı. En azından 2 3 saat uyurdu, artık onu da uyumuyor. Denemediğim yöntem kalmadı, çözemedim yapamıyorum. Artık takatim de kalmadı. Eşim de ben de perişan olduk, kendimi çok kötü hissediyorum. Yetersiz hissediyorum sorunu kendimde arıyorum artık, beceremedim anneliği sanırım diyorum bilmiyorum, üstelik 6 aylık hamileyim. Agresif tahammülsüz bir insan oldum, eşime çatıyorum, herhangi bir müdahalesi yorumu eleştirisi beni çileden çıkarır hale geldi, çok yorgunum, çok uykusuzum. Kızım doğduğundan beri üstelik... Yetmeye yetişmeye çalışıyorum, hamileliğimi bile hiç anlamadım.. 6 ay nasıl geçti, midem bulandı mı... Vücut ağrılarım oluyor, azıcık ayaklarımı uzatıp dinlediğim bir gün hatırlamıyorum. Evden iş yapıyorum aynı zamanda günün bir kaç saati, kızımla bunu yapabilmek o kadar zor ki. Eşim gece çalışıyor sabit. Birbirimizi bazen dinlendirebiliyoruz, bazen de ikimiz de tahammülsüz sinirli olduğumuz için oturuyoruz sabahlara kadar. O uykusuz işe gidiyor ben uykusuz evde çocuk, iş, ev işi.. Afedersiniz hamilelikten ötürü tuvalet sıkıntısı yaşıyorum, şuan dünden beri kızımın uyumasını bekliyorum tuvalete girebilmek için. Onla girsem olmuyor.. Biz sürekli gezen insanlarız çocuğumuz için özellikle. Oyun parkı, sahil, yürüyüş yolu, yeterki enerjisini atsın, hava alsın, sosyalleşsin çocuklarla vakit geçirsin diye uygun ortamlara giriyoruz. Ama bizim çocuğumuz bizi perişan ediyor, eve kendimizi nasıl atıyoruz anlatamam sanki üzerimizden 40 tane kamyon geçmiş. Dışarı çıkmaya gezmeye can atan ben artık o bile zulüm geliyor içimden gelmiyor. Özetle çok mutsuzum arkadaşlar, bana bu günler geçecek deyin bişey deyin, gerçekten her günüm ağlamakla geçiyor.. Ne yapacağımı bilmiyorum artık...
Eger diger yontemler ise yaramiyorsa ve hayat kaliteniz Cok etkileniyorsa bir sure melatonin kullanabilirsini, doktorunuza danisin

Kuzenimin kızı 4 yaşında hala hiç uyumuyor. Şu anda oyun terapisti, pedegog ne varsa götürüyor ama düzelme yok. Uzmandan destek alın uyku olayı kendi kendine çözülebilen bir olay değil.

Kac mg? ise yariyor mu?

sabahlari kacta uyaniyor? Eger cok gec uyaniyorsa gecikmis uyku fazi sorunu olabilir. Yani gec kalkip gec yatiyor. bazi durumlarda clonidine diye bir ilac da kullanilabiliyor.
Doktor 1 mg kullan dedi, sabah uyanma rutinimiz yok bugün sabah 7 de uyuduk...

Pardon oyun terapisinden daha cok oyun oynuyoruz diyen birine nasıl cevap verebilirdim? Konu aciyorsaniz cevaplarada hazir olacaksiniz madem biliyorsunuz oyun terapisini uyku egitimini neden destek almayi dusunmediniz yazdiklariniz bunlari ilk kez duyuyormussunuz izlenimi veriyor kusura bakmayin :)
Aslında güzel şeyler yazmışsınız da üslubunuz gerçekten de biraz sert :)

Oyun terapisti ne yapıyor hanımefendi, çocuğu askeri nizama mı sokuyor, hım höt düt mü diyor? Ben tüm yolları denedim denemeye de devam ediyorum ama özetle şöyle yapalım. Tamam en iyi en bilgili en harika sizsiniz 👍👏👏👏herkes asalak zır cahil, tek siz akıllısınız. Okey.
Ya gercekten ne diyecegimi sasirdim alttaki yorumdada oyun terapistinin yaptigi seyleri yapabildiginizi idda ettiginize gore herseyi enn cok bilen ve bu isin uzmani egitimli bir psikolog falansiniz size bisey ogretmeye calistim gibi gorundugu icin ben hataliyim kusura bakmayin 😂

X