Çok mutsuzum..

Öncelikle bugünler geçecek sabır lazım 3-5yili anne baba olarak gözden çıkarmamız lazım yoğurt ayran gibi uykusunu getirecek yiyecekler rezene çayı gibi içecekler denediniz mi ? E bebekte bay bay diye bir şurup var bitkisel özlü arkadaşım o surupla uyku düzeni oluşturdu. Çocuk doktoruna danışıp verebilirsiniz.

Yoğurt ayran çok seviyor her öğününde mutlaka var ama uyku gibi bir durumu olmuyor

Ayy geçiyor geçiyor çok şükür
Benim oğlan küçükken az saçımı başımı yolmadim. Sürekli her şeyi ağlayarak anlatmaya çalışıyordu bir yandan da uykusuzluk.. çocuk sesinden nefret eder hale gelmiştim. Şimdi 5 yaşında bir tek hala beraber oynamak istiyor. O da kardeşi yok diye sanırım. Ben ikinciye cesaret edemedim.
Her gece belli rutini olmasına bende katılıyorum. Alın elinize her aksam aynı saatte bir kitap onu okuduktan sonra ışığı kapatıp yanına uzanın. Gözlerinizi kapatın sizin gözleriniz açıkken o da uykuya dalmaz. Bir süre sonra düzelir inşallah.

Muhtemelen cocugunuz üstün zekali. Bunu bir arastirin. Kendi basiniza geleneksel yontemlerle bas etmeniz zor olur. Mutlaka uzman görüşü ve destegi alin. Cocuga farkli bir sekilde yaklasmaniz gerekiyor. Gunde 3 saat cocukla ilgilenecek bir oyun ablasi tavsiye ederim ben de. Oyunlar oynatsin, aktivite yaptirsin. Krese baslayinca daha rahat ederceksiniz. Ayrica bir kardes de iyi gelecektir ona. Beraber oynayip vakit gecirirler. Ilk 1 1.5 yil zorlansaniz da sonrasi daha kolay gececektir Insallah.

Hamile bir anne adayı olarak korktum valla zaten korkuyorum da sürekli
Allah yardımcınız olsun inşallah düzelir. Biz yeğenim için uyku hikayesi uydurmuştuk. Böyle kağıtlara acemi resimler çizmiştik baş kahraman oydu her akşam rutinleri resimli bir şekilde kağıtta yer alıyordu. Baş kahraman yeğenim hikayede her akşam saçlarını tarayıp dişlerini fırçalayıp tavşancığını alıp hikayesini dinleyerek uyuyordu. Sonra bütün oyuncak dostları onu kutluyordu uyuyarak güzelce büyüdüğü için falan filan…
Rutinleri önceden bu şekilde hikayeleştirerek anlatmak neyle karşılaşacağını bilmesini ve içselleştirmesini sağlıyordu hikayeyle bağ kurduğu için de sanırım uyuması gerektiğini bir şekilde anlayıp uyuyordu. İşinize yarar mı bilmem ama paylaşmak istedim

Çok zor gerçekten çocuk bakmakla ilgili en zorlandığım kısım uyutmak oldu, hemen hemen çocuklarımız aynı aylık ve biz de hemen hemen aynı aylık hamileyiz benim son zamanlarda kullandığım yöntem gündüz uyutmuyorum, akşam da 8e kadar yatırmıyorum her çocuk farklı ama işe yararsa yeniden akşam film izleyip kurabiye yiyebilirsiniz inşallah

Hayırlı olsun öncelikle her yolu denedim, gece uyumak istemiyor, bütün sorun gece olunca başlıyor

canim allah kolaylik versin. imkanın varsa yardımcı almanı tavsiye ediyorum.

O zaman doktorunuza danışarak baybay surubunu deneyebilirsiniz. Arkadaşım faydasını gordu çocukta rutin olusturunca kesti şurubu.

Buraya ilk kayıt olduğumda anne olmuştum. Adımı da o yüzden böyle almıştım. Çok zorlayan bir kızım vardı. Herkes acıyırdu bana. Dehb ve üstün zekalı tanısı var. İkisi birleşince durdurulamaz bir güçtü çok zorlandım ama şimdi 9 yaşında zaman zaman zorlukları olsa da öyle yardımcı oluyor ki bana. Zaman nasıl geçti o günler nasıl bitti hatırlamıyorum bile şimdi. Diyeceğim o ki belki size tavsiyede bulunamam ama geçiyor diyebilirim. Bitecek emin olun

Ah inşallah

Bu uyku sureleri cok az. Cocuk norolojiyle bi gorusun isterseniz.

O zaman doktorunuza danışarak baybay surubunu deneyebilirsiniz. Arkadaşım faydasını gordu çocukta rutin olusturunca kesti şurubu.
Bizde pasiflora kullanmaya başladık psikolog olmazsa baybay şurup da önerdi acaba ona mı geçsem pasiflora fayda etmedi sanki yine gece uyku bölünmesi yaşanıyor 3 gün oldu kullanalı

Kreşe başladığında geçecek, gece yarısına kdar oturan oğlum ilk kreş günü eve gelip saat 20.00de uyumuştu. 3,5 yaşına kadar gece yarısı uyuyan ,bana bağımlı bir çocuktan bahsediyorum bakın 4 yaşına kadar emzirdiğimi de söyleyeyim hatta,o kadar bağımlı bir çocuktu. Şimdi 8 yaşında. Hala akşam 20.00de yatar,sabah 8.00de kalkar. Bu düzeni mükemmel kreşinize borçluyuz Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…