- 11 Şubat 2023
- 7.584
- 14.054
Öncelikle bugünler geçecek sabır lazım 3-5yili anne baba olarak gözden çıkarmamız lazım yoğurt ayran gibi uykusunu getirecek yiyecekler rezene çayı gibi içecekler denediniz mi ? E bebekte bay bay diye bir şurup var bitkisel özlü arkadaşım o surupla uyku düzeni oluşturdu. Çocuk doktoruna danışıp verebilirsiniz.Arkadaşlar merhaba. Size iyi günler diliyorum, ben herzaman ki gibi dünü bitiremeden bugüne başladım. Sorun şu ki başlıkta da belirttiğim gibi çok mutsuzum.
Daha önce 1.buçuk yaşındaki kızımın uykusuzluğından bahsettim, hayatımızda değişen hiçbişey olmadı aksine daha da zor bir hal aldı. En azından 2 3 saat uyurdu, artık onu da uyumuyor. Denemediğim yöntem kalmadı, çözemedim yapamıyorum. Artık takatim de kalmadı. Eşim de ben de perişan olduk, kendimi çok kötü hissediyorum. Yetersiz hissediyorum sorunu kendimde arıyorum artık, beceremedim anneliği sanırım diyorum bilmiyorum, üstelik 6 aylık hamileyim. Agresif tahammülsüz bir insan oldum, eşime çatıyorum, herhangi bir müdahalesi yorumu eleştirisi beni çileden çıkarır hale geldi, çok yorgunum, çok uykusuzum. Kızım doğduğundan beri üstelik... Yetmeye yetişmeye çalışıyorum, hamileliğimi bile hiç anlamadım.. 6 ay nasıl geçti, midem bulandı mı... Vücut ağrılarım oluyor, azıcık ayaklarımı uzatıp dinlediğim bir gün hatırlamıyorum. Evden iş yapıyorum aynı zamanda günün bir kaç saati, kızımla bunu yapabilmek o kadar zor ki. Eşim gece çalışıyor sabit. Birbirimizi bazen dinlendirebiliyoruz, bazen de ikimiz de tahammülsüz sinirli olduğumuz için oturuyoruz sabahlara kadar. O uykusuz işe gidiyor ben uykusuz evde çocuk, iş, ev işi.. Afedersiniz hamilelikten ötürü tuvalet sıkıntısı yaşıyorum, şuan dünden beri kızımın uyumasını bekliyorum tuvalete girebilmek için. Onla girsem olmuyor.. Biz sürekli gezen insanlarız çocuğumuz için özellikle. Oyun parkı, sahil, yürüyüş yolu, yeterki enerjisini atsın, hava alsın, sosyalleşsin çocuklarla vakit geçirsin diye uygun ortamlara giriyoruz. Ama bizim çocuğumuz bizi perişan ediyor, eve kendimizi nasıl atıyoruz anlatamam sanki üzerimizden 40 tane kamyon geçmiş. Dışarı çıkmaya gezmeye can atan ben artık o bile zulüm geliyor içimden gelmiyor. Özetle çok mutsuzum arkadaşlar, bana bu günler geçecek deyin bişey deyin, gerçekten her günüm ağlamakla geçiyor.. Ne yapacağımı bilmiyorum artık...
Yoğurt ayran çok seviyor her öğününde mutlaka var ama uyku gibi bir durumu olmuyorÖncelikle bugünler geçecek sabır lazım 3-5yili anne baba olarak gözden çıkarmamız lazım yoğurt ayran gibi uykusunu getirecek yiyecekler rezene çayı gibi içecekler denediniz mi ? E bebekte bay bay diye bir şurup var bitkisel özlü arkadaşım o surupla uyku düzeni oluşturdu. Çocuk doktoruna danışıp verebilirsiniz.
Çok zor gerçekten çocuk bakmakla ilgili en zorlandığım kısım uyutmak oldu, hemen hemen çocuklarımız aynı aylık ve biz de hemen hemen aynı aylık hamileyizArkadaşlar merhaba. Size iyi günler diliyorum, ben herzaman ki gibi dünü bitiremeden bugüne başladım. Sorun şu ki başlıkta da belirttiğim gibi çok mutsuzum.
Daha önce 1.buçuk yaşındaki kızımın uykusuzluğından bahsettim, hayatımızda değişen hiçbişey olmadı aksine daha da zor bir hal aldı. En azından 2 3 saat uyurdu, artık onu da uyumuyor. Denemediğim yöntem kalmadı, çözemedim yapamıyorum. Artık takatim de kalmadı. Eşim de ben de perişan olduk, kendimi çok kötü hissediyorum. Yetersiz hissediyorum sorunu kendimde arıyorum artık, beceremedim anneliği sanırım diyorum bilmiyorum, üstelik 6 aylık hamileyim. Agresif tahammülsüz bir insan oldum, eşime çatıyorum, herhangi bir müdahalesi yorumu eleştirisi beni çileden çıkarır hale geldi, çok yorgunum, çok uykusuzum. Kızım doğduğundan beri üstelik... Yetmeye yetişmeye çalışıyorum, hamileliğimi bile hiç anlamadım.. 6 ay nasıl geçti, midem bulandı mı... Vücut ağrılarım oluyor, azıcık ayaklarımı uzatıp dinlediğim bir gün hatırlamıyorum. Evden iş yapıyorum aynı zamanda günün bir kaç saati, kızımla bunu yapabilmek o kadar zor ki. Eşim gece çalışıyor sabit. Birbirimizi bazen dinlendirebiliyoruz, bazen de ikimiz de tahammülsüz sinirli olduğumuz için oturuyoruz sabahlara kadar. O uykusuz işe gidiyor ben uykusuz evde çocuk, iş, ev işi.. Afedersiniz hamilelikten ötürü tuvalet sıkıntısı yaşıyorum, şuan dünden beri kızımın uyumasını bekliyorum tuvalete girebilmek için. Onla girsem olmuyor.. Biz sürekli gezen insanlarız çocuğumuz için özellikle. Oyun parkı, sahil, yürüyüş yolu, yeterki enerjisini atsın, hava alsın, sosyalleşsin çocuklarla vakit geçirsin diye uygun ortamlara giriyoruz. Ama bizim çocuğumuz bizi perişan ediyor, eve kendimizi nasıl atıyoruz anlatamam sanki üzerimizden 40 tane kamyon geçmiş. Dışarı çıkmaya gezmeye can atan ben artık o bile zulüm geliyor içimden gelmiyor. Özetle çok mutsuzum arkadaşlar, bana bu günler geçecek deyin bişey deyin, gerçekten her günüm ağlamakla geçiyor.. Ne yapacağımı bilmiyorum artık...
Hayırlı olsun öncelikleÇok zor gerçekten çocuk bakmakla ilgili en zorlandığım kısım uyutmak oldu, hemen hemen çocuklarımız aynı aylık ve biz de hemen hemen aynı aylık hamileyizbenim son zamanlarda kullandığım yöntem gündüz uyutmuyorum, akşam da 8e kadar yatırmıyorum her çocuk farklı ama işe yararsa yeniden akşam film izleyip kurabiye yiyebilirsiniz inşallah
canim allah kolaylik versin. imkanın varsa yardımcı almanı tavsiye ediyorum.Bunlar da istemsiz geriyor beni, evin işi hiç bitmiyor, mutfak lanetli gibi bulaşık hiç bitmiyor, şuan katlanması gereken bir sürü çamaşır var erteliyorum bakalım nereye kadar kaçacağım, yani bilemiyorum tahammülsüzlüğümü kızıma yansıtmamaya çalışıyorum yalan yok bazen kızıyorum, bazen ufacık bişey patlamama sebep oluyor saatlerce ağlıyorum darmadağın oldum..
Doğum yaptıktan sonra gündeme getireceğiz bu durumu bakalım nasipcanim allah kolaylik versin. imkanın varsa yardımcı almanı tavsiye ediyorum.
Buraya ilk kayıt olduğumda anne olmuştum. Adımı da o yüzden böyle almıştım. Çok zorlayan bir kızım vardı. Herkes acıyırdu bana. Dehb ve üstün zekalı tanısı var. İkisi birleşince durdurulamaz bir güçtüArkadaşlar merhaba. Size iyi günler diliyorum, ben herzaman ki gibi dünü bitiremeden bugüne başladım. Sorun şu ki başlıkta da belirttiğim gibi çok mutsuzum.
Ah inşallahBuraya ilk kayıt olduğumda anne olmuştum. Adımı da o yüzden böyle almıştım. Çok zorlayan bir kızım vardı. Herkes acıyırdu bana. Dehb ve üstün zekalı tanısı var. İkisi birleşince durdurulamaz bir güçtüçok zorlandım ama şimdi 9 yaşında zaman zaman zorlukları olsa da öyle yardımcı oluyor ki bana. Zaman nasıl geçti o günler nasıl bitti hatırlamıyorum bile şimdi. Diyeceğim o ki belki size tavsiyede bulunamam ama geçiyor diyebilirim. Bitecek emin olun
Bu uyku sureleri cok az. Cocuk norolojiyle bi gorusun isterseniz.Algısı maşallah çok iyi, Herşeyi anlıyor, sürekli sohbet ediyoruz zaten, montunu getiriyor dışarı çıkmak isteyince, ayakkabılarını giyinmeye çalışıyor, küçük şeyleri yerden bulup ağzına atardı şimdi bana getiriyor gibi gibi bisürü şey.
Bu seçeneği hiç düşünmemiştim, dikkate alacağım teşekkür ederimBu uyku sureleri cok az. Cocuk norolojiyle bi gorusun isterseniz.
Bizde pasiflora kullanmaya başladık psikolog olmazsa baybay şurup da önerdi acaba ona mı geçsem pasiflora fayda etmedi sanki yine gece uyku bölünmesi yaşanıyor 3 gün oldu kullanalıO zaman doktorunuza danışarak baybay surubunu deneyebilirsiniz. Arkadaşım faydasını gordu çocukta rutin olusturunca kesti şurubu.
un deneyin düzelme gormezseniz değiştirin bence.Bizde pasiflora kullanmaya başladık psikolog olmazsa baybay şurup da önerdi acaba ona mı geçsem pasiflora fayda etmedi sanki yine gece uyku bölünmesi yaşanıyor 3 gün oldu kullanalı
Teşekkür ederim şuan daha iyi gibi geldi sanırım işe yarıyor saatlerini de biraz ileri çektik fazla geliyor belki diye bakalım.3gun erken 1 hafta 10 g
un deneyin düzelme gormezseniz değiştirin bence.
Hadi bakalım sağlıkla insallahTeşekkür ederim şuan daha iyi gibi geldi sanırım işe yarıyor saatlerini de biraz ileri çektik fazla geliyor belki diye bakalım.