- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
aslında sen diğer sorunlarını yazarak ön plana onları çıkarmış gibi görünüyorsun ama altında ben 35 yaş sendromu yaşadığını hissettim.
Bunu o yaşlarda olan pek çok kadın hissediyor. ben de 34 ü yaşayan biri olaran sağlıklı yaşlanmak istiyorum. 50 ye geldiğim zaman 40 görünmek istiyorum tabi.
ama bunların büyük bir kısmı genetikle ilgili, sonra beslenmeyle.. Spor yapıyorsan bir kaç adım öne geçiyorsun zaten yaşıtlarından. benim vucudum spor diye bas bas bağırıyor omuz ağrılarımdan falan. Ama çoğu zaman fırsat bulamıyorum. ben de beslenmeyle kendimi dengelemeye çalışıyorum. İyi beslenmeye çalışıyorum evimde eşime ve çocuğuma karşı da bunu alışkanlık haline getiririyorum ki hayat şekli haline dönüşsün.
yapabileceğin çok basit şeyler var evinde .. annelerimiz hep yaşlandıktan sonra dikkat etmeye başladıkları için çok da faydasını görmemiş, oluşan hastalıklarını sabit tutmayı ancak başarabilmişler ya da başaramamışlar..Çözmüşssün beni arkadaşım :) Vallahi bangır bangır geldi böyle bir sendrom bu sene. Ve dediğine de çok katılıyorum sağlıklı yaşamak çok önemli. Biz yeni evliyiz diye egzmeler tozmalarda vurduk şekerin, unun, karbonhidratın dibine. Karar aldık eşimle dikkat etmeye başladık bugünden itibaren.
yapabileceğin çok basit şeyler var evinde .. annelerimiz hep yaşlandıktan sonra dikkat etmeye başladıkları için çok da faydasını görmemiş, oluşan hastalıklarını sabit tutmayı ancak başarabilmişler ya da başaramamışlar..
ben mesela zeytinyağından başka yağ kullanmıyorum evde..tuz tüketmiyorum ama eşimi vazgeçiremedim bu konuda.
light ürünler kesinlikle almıyorum, onun yerine az tüketmeye çalışıyorum. olabildiğince doğalını bulmak önemli de o da zor biraz.
mesela sabah işe gelince 1 litrelik sürahi koy masana öğlene kadar bitirmeyi hedefle. öğlen yeniden doldur..
Yaslanmaktan korkacak yasta degilsin de esin 5 yas kucuk oldugu icin algin bozulmus. 1 2 neyse de 5 cok fazla. Erkek zaten ruhen gec olgunlasiyor gec yaslaniyor fiziken bi de bu kadar fark.. Onun isi gucu de oturmamis o da sorun. Yani sen normalde bu yasta hayati rayinda biriyle evlenip ugrasmamaliydin cidden. Mental de fiziken de cok uyumlu olmamaniz normal. Tercih bastan yanlis olmus. Umarim daha iyi olur her sey ne bileyim
ben de çubuk tarçın atıyordum, bitti. gerçekten kullandığım zamanlarda iş yerinde tatlı krizlerim olmadı, baskılıyor.Aldım canım 0,75 ml lik iki tane bitirmeye çalışıyorum günde ( tabi ofiste evde değil evde de içiyorum ) içine de çubuk tarçın atıyorum tatlı atakları için. Light ürünleri diyetisyenim söylemişti çok zararlı hepsi diye, eti form tüketiyorum alıştım ama vazgeçemiyorumeşim de tuz falan kullanmaz ama pek sebzeci değil abur cuburu seviyor. Gerçi yaşı daha 30 çok da sıkmak istmiyorum bu yüzden :) ama genel anlamda karbonhidratı azaltmakta fayda var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?