• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok kötüyüm kocamla bosaniyoruz:-(

Tıpık gelını ezıp ıcabında sacından suruye suruye oglumuzla evlendın artık bır nevı kolemızsın, malımızsın zıhnıyetını dayatan, kadına zerre deger vermeyen, maganda kulturunden, cahıl ve art nıyetlı erkek aılesı....ve anladıgım kadarıyla olayların bu raddeye gelmesınde babanızın olmayısı da onemlı 1 faktor....bu tıp kaba kultur ınsanları ellerındekı her seye; baslarında erkek olusuna,kalabalıgın gucu v.s. ye smsıkı sarılıp yerı geldıgınde karsılarındakılerı ezmek ıcın kullanmaktan hıc cekınmezler...sızı de bır garıban, bas etme gucunden yoksun ana&kız olarak dişlerıne gore lokma gormusler bir anlamda......diğ. taraftan kocan da kısılıksız, kendı aılesının uydusu konumunda, karısını saydırmayan (kuvvetle muhtemel kendısı de senı saymıyor)erkek modelı....sonucta basarısız ve buyuk ıhtımal bıtmeye mahkum, uzatmalarda bır evlılık.....ama burada kusura bakma onlar ve kocam kdr senın de sucun var; sen kendını ve annenı saydırmamıssın...bu bır gercek bır kere...bır sekılde taa en basından; ben bu evlılıge mecburum, aman bosanmayım dıye her tur asagılanma ve kotu mumameleyı sıneye cekerek ztn ellerıne en buyuk kozu vermıssın...dolayısıyla o evlılıktekı pozısyonunu ezık ve zayıf karakterlı taraf olarak secmıssın...eee tabı devamında ne olmus onlar da bu gucu kendılerınde gordukce kudurdukca kudurup tepenıze cıkmıslar, olayı durup durup had bıldırme, karsılıklı restlesme zemınıne cekmısler; sız de ana&kız hemen onlar nereye sız oraya suruklenmıssınız..en sonunda olan olmus canınıza tak etmıs; bu sefer bırden sız dıklenmıssınız; karsılarına dıkılımıssınız ama tabı onlar sızlerın tarafınızdan bu gune kdr boyle alıstırıldıkları ıcın bır afallayıp sasırmıslar...su saatten sonra da ıdareyı ve gucu ztn kendılerınde gorduklerı ıcın hala aynı zulumlerıne devam etmek ıstıyorlar tabii...msf bu hayatta her tur ınsan ılıskısı tıpkı dızılerdekı gıbı stratejı, kurnazlık, gerektıgınde akıllı manevralar yapabılme ve de evvvela saglam zemın secıp sonrada onun uzerınde gerekırse savasma yureklılıgını ve cesaretını gosterebılme, mucadeleden kacmama ve dık durma (tabıı yapılan her eylemın de arkasında durulacak; bu esnada eylemle soylem de bırbırını tutacak) ıle yuruyor...hıc bır sey oule tesaduf degıl; yani boyle bır evlılık tamam sanssızlık ancak sız de ne yazık kı dık duramamıssınız; bır seylere hemen boynunuzu egıvermıssınız....bence su an barıssanız bıle ılıskı en basından yanlış yonetıldıgı ıcın daha sonrakı krızlerde de boyuna alttan almanız, bır takım seylerı yutmanız beklenecek ve de gerekecek...ortada bayagı bır yıpranmıslık ve gelınen aşikar bır aşama da var.... gercekten bılemıyorum nasıl toparlarsınız fakat ısınız zor...

Arkadaslar esimin babasi bugün aradi beni. Kizim nasilsin falan filan bi iyi bi iyi anlatamam
.Müsait olmadigimi söyledim.kizim sonra ararmisin konusa bilirmiyiz dedi bende bakim dedim.

Ne yapiym sizce

Kp ne oluyor anlamıyorum.. Canım senin konuşman gereken kişi eşin.
Kibarca ben sizinle değil oğlunuzla evlendim.Ancak onunla konuşurum desen iyi olur sınır çizmiş olursun..

Gerçi oğulları da onların cümlelerini tekrarlar ama yine de konuşman gereken kişi eşindir.. Açıkça konuşmak lazım aslında soyadını alınca satın alınmış mal olmuyorsun..Onun annesi babası kıymetliyse.. sen,senin annen ve baban daha kıymetli.. ama işte son kararı eşin ve sen veremeyeceksin..Yine ailesi verecek..

Karar senin..Hayırlısı olsun. :ssz:

Ayy okurken sinir oldum. Her gun kv yi aramak nedir ya? Ne karisir o sizin annenize gitmenize gelmenize? Bunlar kafayi soyisimle bozmuslar. Esinize de cok soylenecek laf var ama neyse.
Konunun hepsini okumadim ama sanirim karsi taraf alttan almaya baslamis. Ben size bir olay anlatayim, size ona gore davranin.
Erkek sorumsuz ve kabahatli. Kizi da tam bilmiyorum ama iyi biri. Neyse kiz babasinin evine gidiyor bir aksam. Aslinda kabahatli olan taraf koca. Blof olarak kayinpeder hemen biz evine giden gelin istemeyiz diye evdeki halilari filan toplatiyor, biz kararimizi verdik seni istemiyoruz gibisinden. Kizin babasi da kizinin bosanmamasi icin kizina hayir bu eve geri gelemezsin diyor. Neyse en son kizin ablasi durun ne yapiyorsunuz konusalim filan diyor. Simdi o kiza dondukten sonra saygi gosterilir mi sanmiyorum.
Siz de size yapilan blofleri yutmayin. Iyice bakin neler oluyor neler bitiyor, maalesef boyle insanlara stratejik davranmak cok onemli.
Insallah gonlunuze gore olur, ama donsenizde bu aileyle sorun yasamaya devam edersiniz mucize olmadikca.

ya ben çok sabırsız ve anormal biriyim yada sizde bir sorun var ben bu yazdıklarınızın dörtte biri bile etmeyecek şeyler için kıyameti koparıyorum heryere giderken eşimin annesini arayacakmışım hesap verecekmişim daha neler nasıl bir sabır varmış sizde pes doğrusu hemcinslerimin kendini bu kadar ezdirmesine tahammül edemiyorum ben ne zaman böyle desem herkes ağzında aynı lafları geveliyor herkesin şartları eşit değildir yaşamadan bilemezsin vs vs.... tabiki yaşamadan anlaşılmaz eşinin ailesiyle yaşayanlara sözüm yok aynı evin içinde olunca illaki özgürlüğü kısıtlanır insanın ama sizin gibi olupta bu kadar saçmalığa katlananlarıda anlayamıyorum her seferinde özür dilemişsiniz ipleri ellerine veren sizsiniz hayata karşı insanlara karşı bi duruşunuz olmalı sınırlarınızı çizmelisiniz ayrıca anne ve babanızında arkanızda durması gerekiyordu belliki sizi sahipsiz zannediyorlar kızım mutlu olsunda damadım bana saygısızlık yaparsa yapsan nasıl bir mantıktır bu annem babam ben mutlu olayım diye saygısızlığa göz yumacaklarsa o mutluluk benim boğazıma dizilir zaten

valla gerçekten yaşamayan bilmezz..
ben de yaşamış olmasam anlaymazdım..
başa gelen çekiliyor şekerim..
benimde eziyetim evlenir evlenmez başladı..
iki seçeneğim vardı ya ilk haftadan boşanmak..
yada düzelir diye beklemek..
insan düzeleceğine inanıyor..
eşim beni koruyacak bunlar geçecek diyor..
öyle kolay değil hayallerinin üstüne sünger çekmek..
umut ediyorsun işte..
derken zaman geçiyor..

benim geçti..
eşim değişti.. artık benim yanımda.. ailesini görmek bile istemiyor..
ama çok büyük izleri kaldı..

konu sahibi arkadaşın tavizi çok daha büyük olduğu için yaşadıkları çok daha abartılı olmuş..
ben şunu gördüm..
aynı kaynana.. başka bir gelin.. ve sıfır tavizle gelen yeni bir kaynana..
bi tarafı yemiyo yeni geline yapsın..
ben salakmışım eşim salakmışş..
yazık oldu geçen günlerimize..

konu sahibi arkadaşım..
yapacağın şey şu imkan doğarsa çıkıp karşısına diyeceksin ki..
sen padişah torunu değilsin soyadın önemli olsun..
annendir babandır seversin kollarsın ama bana eziyet edemezsin..
sen de insansın ben de insanım..ben kadın oldum ama sen erkek olamadın..
ben annesinin boyunduruğundan çıkamayan kişiye adam demem artık..
ben senden geçtim artık boşanmak mı istiyorsun tamam boşanalım..

sana diyim sakın aynı sessizliğini sürdürüp kendini boşanma döneminde de sürdürme..
bir avukat tut..
sana yapılan psikolojik baskıyı kullansın..
ayrıca özgürlüğünü kısıtlamışlar belki de suçtur bu..
sakın hakkını bırakma..
tazminatsa tazminat nafaka ise nafaka..

Çocuk olsa bizim soyadımızı taşıyor der bütün bakımını da üstüne alır.
Sana da göstermeye kıskanırdı, hele ki annene kardeşlerine.
Sen bakamazsın ben daha iyi bakarım, emziremedin, doyuramadın, altını değişemzsin bilmezsin ,
Gece götürmeyin çocuk üşür bende kalsın, O kıyafet olmadı bunu giydir,
Ha sütü olsa ben emzirim de der ya fizyolojik imkansızlıktan malesef onu diyemeyecekti
Ama sorun yok senden sağdırır biberondan kendi sütü diye de besleyebilir
Kısmen şaka da olsa bu kayınvalde ve kayınpederden bunları görmek imkansızda değil
Böyle insanlarla yaşamak çok zor.Allah yardımcın olsun
En kötüsü eşini bu kadar çok sevmen. Severken ayrılman
İnşallah eşinin aklı başına gelir , çok geç olmadan.

Kizlar gercekten bu avrupadaki kayinvalidelerin geneli boyle .. bende o kadar cok sahit oldumki konu sahibi arkadasin aileleri gibi ailelere .. ilk geldigimde soka giriyirdum resmen zamanla sasirmamaya basladim cunku nereye giderseniz bu tur olaylarla karsilasiyorsunuz.. en yakin arkadasim tam 7 sene turkiyedeki ailesiyle gorusturulmedi, gonderilmedi nedeni ise kiz artik oglanin ailesine aitmis o evden cikmis bu kadar basit onlara gore ..
Benim kayinvalidem en iyilerinden olmasina ragmen hala koyden geldigi 40 sene onceki cahilligini devam ettirir bir cok seyde ..
Ilk evlendigim zamanlar kayinvalidemin komsulari diyordu senin gelin hayirsiz cikti oglani aldi baska sehire gitti filan diye .. ben cogu zaman cvp bile vermiyordum kayinvalidemin bi kac sefer okumus gelinler alirsan boyle olur dedigine bile sahit oldum .
Bir seferinde birisi hakkinda konusuyorduk bende ne hakla geline bunlari yaparlar ne saniyor bunlar kendilerini dedim .. kayinvalidemin cevabi iste herkes benim gibi degil herkes gelinlerini disiplin eder oyle cikarir ayri eve ben hic yapmadim dedi .. bende ben almam gereken terbiyeyi ve disiplini babamin evinde almam gereken donemde aldim dedim cok sert bi sesle .. bi daha agzini acmadi .. es cok onemli ama malesef burdaki eslerde tam bi ana kuzusu olarak yetistiriliyor .. benim en buyuk sansim esimin ailesinden uzakta 5 sene universite okumasi o zaman koparmis annesiyle baglarini yoksa benim sonumda kesinlikle ayrilik olurdu ..

Demekki bu kv geneli böyleyse ben avrupada yasamiyorum .. Hic anlattiginiz olay gibilerine sahit olmadim , birde siz türkiyedekiler geneli okumus olmayi ne kadar abartiyorsunuz , türkiyedede bu ayrim var galiba okumus olanlar , okumamis cahiller ...

Konu sahibi ne yaptin konustunmu kp ?

yok malesef saka deyil. ben esimi 8 senedir taniyorum 5 sene beraberligimiz oldu 3 sene evliligimiz
basda böyle deyildi bu beni cok üzüyor onun icin mukadar savasdim bekledim düzelecek diye. halen düzelmesini bekliyorum cünkü inanamiyorum...

DÜZELMESİNİ BEKLEMEN BİLE HATA bence.. güçlü ol gururlu ol dönmesse af dilemesse boşa gitsin .. anasının eteğinin altında otursun

İyi akşamlar, Üzüldüm adınıza. Bende yeni üye oldum ve ilk paylaşımımda maalesef kv problemi idi. Herkes keşke yerini haddini bilse. Karşısındaki gelini, oğlunu da bir birey olarak kabul etse, saydı duysa bu ev içi problemler olmayacak. Dışardan müdahalelerin getirdiği sonuçlar bunlar. Bende çok çektim çok. Ama siz özür diliyormuş geri adım atıyormuşsunuz. Böyle olunca kv nizinde söz söyleme hakkı doğmuş üzerinize. Tamam bende saygılı olmak adına çok üzüldüm ama özür gibi olmadı hak etmediği halde dilemedim sustum. Gerçi susmaktı hatalıydı ama özür daha farklı canım. Eşinizi ailesi yönlendiriyor. Belli ki doldurup doldurup huzurunuzu bozuyorlar. Eşinizle konuşsanız ikimizin dışındakiler kapının dışında kalsın biz ikimiz evliyiz, sonra her kafadan ayrı ses, olacağı , beklenen böyle tatsızlıklar çıkması zaten diye.

Yemin ederim ki şuraya içimden ne beddualaryazmak geçiyor. yarısını okudum o yetti bana ALLAH o kaynanan ve kayınpederin olacak şeref yoksunu yaratıkları perişan etsin . ne haysiyetsiz evladına ne düşman varlıklarmış . Eger kocan bu kadar anne babasının agzının içine bakıyor ise dönme sonun olmaz bununla .. annen arkanda ise dönme

Demekki bu kv geneli böyleyse ben avrupada yasamiyorum .. Hic anlattiginiz olay gibilerine sahit olmadim , birde siz türkiyedekiler geneli okumus olmayi ne kadar abartiyorsunuz , türkiyedede bu ayrim var galiba okumus olanlar , okumamis cahiller ...

Konu sahibi ne yaptin konustunmu kp ?

evet biz okumuş olmayı çok abartıyoruz.senelerce üniversiteye girmek için uğraşıp üstüne para verenler var bu ülkede.bi Avrupa ülkesinde yaşayıp sınavsız ücretsiz üniversite okumamaya asla anlam veremeyenler falan var aramızda.
Bi de ayağında çetik terlik Atatürk havalimanında karşılaştığımız gurbetçiler var.Dışhatlarda kendi gelip çarpıp özür dilemek yerine, büyük bi havayla ''Ne yaptın yiğenim?'' diyen Alamancılar falan var.
İşte bunlar hep eğitim,naparsın.

Son düzenleme:
Yazmadan geçemedim...
-Kişiliksiz bir koca
-Karaktersiz kayınvalide ve kayınpeder
-Ota b.ka af dileyen bir gelin.

Bi kendine gel canım ya!
Bulunmaz hint kumaşı mı bu adam... Ne yani?
Ömrüne yazık..

geri adım atma.. Barışmak istese bile sesini bile duymak istemiyorum de!
İşi mahkemeye kadar götür!
Delir biraz.! Gerçekte delir demiyorum. :)
Nasıl olsa bulmuşlar sessiz sakin bir gelin, parmak üstünde oynatıyorlar haysiyetsizler..
Eğer geri dönmek istiyorsan, döndüğünde aynı şeyleri yaşamak istemiyorsan...
Yap bunları.. Müdana etme...
Dik dur!
Dizlerine kapanırsa eyvallah!
Yoksa cehennemin dibine gitsin!

Çok mu acımasızım?
E bir şey biliyorum da konuşuyorum :34:

çok benzer bir hayat yaşamışız gerçi ben 2 sene dayandım arkadaşım ama sonuç boşandık... boşandıktan kısa bir süre sonra eski eşim barışmak için bir çok yol denedi gerek iilikle gerek kötülükle (kendimi suçlu hissetmeme neden olarak) 4 ayı geçirdik şimdi onun ayağına gitmem diyen kayınvalide kılıklı kadın annemin kapısını aşındırdı... neden biliomusun o git artık seni istemiyorum boşanıyorum deyip bana dava açan geri adım atmayan oğlu şimdi kendini içkiye verdi antidepresanlar ile ayakta durmaya çalışıyor... ben de psikolojik destek alıyorum ama ilaç fln deil bi şekilde kadınlar ayakta duruyor hem de çalışan ailesi yanında olanlar gayet güzel hayatını devam ettiriyor. bundan yana kafan karışmasın. tabi ki üzüleceksin tabi ki için yanacak kolay deil böle boşan gitsin diyenlerden değilim ben o zor süreci çok uzun süre yaşadığım için ama canım hayat bizim hayatımız bütün hayatın boyunca böle bir insanla deil bir çok insanla evli olarak geçirmek istermisin daha hayat çok uzun bugn eşinle duygusal sorunun olmayabilir ilerde bunlar da baş gösterecek.ve benim psikoloğumun bana sorduğu şeyi sen de kendine sor bence; ya gerçekten böle bi adamsa ve ailesinin öğretmesi ile deilse yani aslı buysa ??? bunun hiç düşündün mü biz hep ailesinin suçu fln die kendimizi teselli etmeye çalışıyoruz da asıl en büyük problem bize sahip çıkan eşlerin olmayışı ... kimse karışamaz karıma benden başka diyen bir eş yok mu sanıyorsun etrafına bir bak bence sonra da ne yaptığına ne ettiğini mantığınla düşün. kalp her zmn doğru sölemez bunu unutma canım bolbol dua et kendini dinleme sakın yanlız kalma inan herşey yoluna girecek inşallah.

annen senin herşeyin olmalı..sana senelerce bakmış büyütmüş.birkere eşinede kaynananada en başta tavrını koyman lazımdı.senin annene gitmene asla karışamazlar.kurtulduğuna sevinmelisin.nasıl kendini bukdr ezdirirsin.kaynanan kimki hayatına bukadar müdahale etmiş ? ömür boyu mutsuz mu olmak istiyorsun sen ? eşine barışmayı teklif etmişsin.yarın birgün çocuğun olsa ailenle görüştürmeyecekler.böyle terbiyesiz insanlardan uzak dur.rica ederim artık kendi hayatına sahip çık kendini ezdirmeeeee..o adamıda boşa !!!!!!!!!

Merhaba,
sizle benim buara olan sorunumu paylasmak istiyorum. Ben almanyada kaliyorum. Onun icin türkcemin kötü olduguna bakmayin lütfen. 3,5 senedir evliyim. basdan beli kayinannamla sorunlarimiz oldu. Hep altdan aldim ve istedigi gibi herseyi yapmaya calisdim.
Benden hergün aramami istiyordu biryere gitdigimde haber vermemi istiyordu ve üstelik benim kocamda bana hergün soruyordu annemi aradin mi anneme haber verdin mi diye. bir iki yil yaptim sonra yapmak istemedim artik sünkü ben bir calisan kadinim hergün aramaya zamanim olmuyor. Sonra bende artik iki günde bi aradim falan. Sonra bu kadin hep sorun yapti aradigimda tavir yapti neden aramamisim diye falan hep susdum özür diledim. Esimle paylasmak isteyince bana kendin halet dedi karismam dedi hic arka cikmadi ve annesini karsisina alip konusmadi. Tek sorun malesef bu deyil.
Benim annem simdi 45 yasinda iki Kücük erkek kardesim var. annem 28 yasindan beli bizi babasiz büyütdu hem anne hem baba oldu bizim icin. Onun icin annem bizim herseyimiz.
evlendikden sonra her anneme gitdigimde kaynanama haber vermek gerekiyordum ve bende yaptim ama kadin hep surati deyisiyordu ve tavir yapiyordu hep öyle yapti anneme gitdigimde. ve ben birsey demedim. Kocamla evlenmeden önce 5 sene beraberligimiz vardi annemi cok seviyordu bizden cikmiyordu. Ama malesef evlendikden sonra anneme gitmek istemedi gitdigimizde annemle konusmuyordu yüzüne bakmiyordu. bunlarda ailesinden kaynaklaniyordu. Cünkü benim annem bizim hic birseyimize karismiyordu neden gelmiyorsunuz bile demiyordu yeter ki yavrum mutlu olsun.
neyse hep bu olaylar.
gecen sene evimde mevüt yapmak istedim herkesi davet etdim kaynanama görev verdim teyzelerime falan isde. kaynanam tamam kizim yaparim falan dedi hic sorun yokdu.
Mevlütden bi gün önce annemin oturdugu yere gitdim ve et aldim, annem de dedi ki kizim evde yanliz yapacagina gel bana hemen beraber yapalim. bende tamam anne dedim. anneme gitmeden önce kaynanami aradim ve dedimki anne ben anneme gidiyorum orda eti yapacagiz. tamam dedi baska bisey deyil. neyse anneme gitdim ve bir Saat sonra Telefon caldi annem cikdi ve kim kaynanam.
kadin o günümüzü maf etdi onun yüzünden mevlüt okutduramadim. Neymis de benim orda ne isim varmis, anneme diyor. Sen niye kizinin suratina tükürüp bana göndermedin neden demedin kizim git kaynanada yap diye ben evlenmisim onlarin soyadini tasiyormusun ozaman neden kendi annemde yapiyormusun diye olay cikarti. ben cok kötü oldum annem agladi cok zoruna gitdi. ve o günden beli konusmadilar.
Eve gitdigimde kocama anlatdim herseyi oda hic bisey demedi annem öyle istiyorsa öyle yap dedi ve ben susdum bisey demedim.
bi kac gün sonra esimin ailesine gitdik ben özür dilicekdim. yanlis anasilma oldu diye. iceriye girer girmez babasi öpdürmeden basladi benim yaptigim neymis de ben ne mal oldugumu basdan bilmeli lazimmis. bagirdilar beni aglatdilar ve ben gine susdum oturdum. kocam bu sefer cok sükür arka Durdu ve eve gitdik. Evde basladi senin yüzünden ailemle kötü oldum diye bagirmaya.
anlamiyorum ya arka ciksin ve olay bitsin neden arka cikdikdan sonra bana bagiriyor:-( Neyse bi kac hafta sonra hersey normalesdi ve gidip geliyorduk. ama artik sürekli aramiyordum kaynanami cünkü cok kirilmisdim.
Busefer ki olay cok kötü. iki hafta önce kocamla hic sorunum yokken isden geldim eve. bende isde whatsapp diye bi app var ona annemle benim resmimi yükledim. onuda annesi görmüs kendi cepile. neyse geldim kocam beni kapida karsiladi öptü güldük konusduk falan. Sonra dedim ki ben yemek yapiyorum tamam dedi mutfaga gitdim tam bitdi yemek tabaklara dolduruyordum. Telefon caldi esim cikdi. babasiymis. Adam 3,5 sene bi sefer evimizi aramamisdi. neyse dediklerini duyuyorum. basladi saymaya ben onlarin soyadini tasiyormusum nasil annemin remini koya bilirmisim ozaman hic evlenmeseymisim neler neler sayiyor. Ve esim telefonu kapatdi ve helal olsun sana diye söylemeye ayni babasinin dediklerini bana demeye neden evlendin benimle ozamanda. neden benim annemin resmini koymuyorsun dedi. bende dedimki güzellikle, ya sen yaklasik üc senedir annemle konusmuyorsun yüzüne bakmiyorsun nasil benden senin annen resmini koymami istersin dedim. oda dedi Allah Allah ben senin soy adini mi tasiyorum yüzüne bakmassam bakmam konusmasam konusmam gitmessem gitmem diye. ama sen mecbursun dedi ve ailesinin yaninda gitdi. cok zoruma gitdi agladim ve bütün esyalarimi toparladim. gece vakit eve geldi ve bana bakmadan yatdi. ertesi gün ise gitdi benimle konusmadan ve ben devam esyalarimi toparlamaya basladim. anneme haber verdim annem aksama gelip alacakdi beni evden. neyse esim geldi isden ve dedi herseyini toparliyorsun. bende dedim bana arka cikmiyorsun seninle konusamiyorum cok kiriyorsunuz beni bunun farkinda deyilsiniz bi resim icin yuvamizi yikdilar annengil farkindalarmi. yok hic dinlemedi beni dedigi sen hic sevmedin annemi babami baska bisey deyil. ben orda gidiyorum daha halen ailem diyor...
Sonra annem ve kardesim geldiler ve beni aldilar.

Ailesinin hic umrunda deyil.
suan iki haftadir annemdeyim. bir hafta önce esime yazdim hadi gel konusalim yeniden baslayalim yuvamizi yikmayalim diye 5 sms yazdim uzun uzun onun üstüne sadece avkati aradim pazartesi Saat 15de terminimiz var diye yazdi. baska bisey deyil.
Ve iki gün önce avkatdaydik. cok üzgünüm böyle bisey icin yuvamizin yikildigina inanamiyorum.

Bence kendisi gurur yapiyor esyalarimi toparlayip gitdim diye. ama cok cagresizdim cok arkamda durmadi. ben ailesi yüzünden sevdigimi birakip gitdim. ama insan gelir konusur karisiyla yaa. bukadar Cabuk bosanilmaz ki..

Ne yapacagimi bilmiyorum bana yardim edin lütfen esimi cok seviyorum onunda beni sevdigini biliyorum sadece inat ve gurur....:-(

Merhaba canım, durumun çok zormuş gerçekten allah kolaylık versin öncelikle. Bazı yorumlarda laf
"geç bile kalmışsın, boşan gitsin " demeye getirtilmiş. Ama kaba tabiriyle hani derler ya çok afedersin " bekar olana karı boşaması kolay" diye. Öyle bir durum sezdim. tabi herkesi demiyorum bazı yorumlardan bahsediyorum. İstisnaları tenzih ederim. Yuva yıkması kolay, ama kurması zordur. Allahın en sevmediği şey bir yuvanın yıkılmasıdır. Ki ona kezâ şeytanın da en sevdiği şey bir yuvanın yıkılmasıdır. Neyse asıl meseleye gelecek olursak, benim okuduğum bir aile dergisinde böyle bir konu vardı, bir erkeğin en nefret ettiği durum eşi ile annesi arasında kalmakmış ki sizde de durum böyle olmuş anlaşılan. Böyle bir durumda problemi kayınvaliden ile tatlı dille konuşarak ve biraz sabırla çözmen gerekirdi olaylar büyümeden. Hem böylece eşinde sizi sürekli didişirken görmeyecekti morali bozulmayacaktı. Belliki böyle bir karar vermesine de bu sebep olmuş yani bir yanda annesi bir yanda sen olunca iki arada kalmış. Ama çoktan boşanma davasını açtıysa biraz geç olmuş gibi görünüyor. Eşini bu kararından ne vargeçirir bilmiyorum ki sende konuşmayı teklif etmişsin, ama yanaşmamış. Allah yardımcın olsun. Belliki eşinide çok seviyorsun. Bol bol dua et, Allahtan ümit kesilmez kim bilir hiç ummadığın bir şekilde yuvanız dağılmaktan kurtulur. Bizim bir tanıdığımızda bu şekilde boşandı, eşi annesi ile karısı arasında kalınca bir anlık öfke ile dava açmıştı boşandılar tabi. Ama sonradan pişman oldu, tekrar geri dönmek istedi ama o da çok zorlu bir sürer sonuçta insan çok yıpranıyor. Tekrardan Allah yardımcın olsun kardeşim.

çok benzer bir hayat yaşamışız gerçi ben 2 sene dayandım arkadaşım ama sonuç boşandık... boşandıktan kısa bir süre sonra eski eşim barışmak için bir çok yol denedi gerek iilikle gerek kötülükle (kendimi suçlu hissetmeme neden olarak) 4 ayı geçirdik şimdi onun ayağına gitmem diyen kayınvalide kılıklı kadın annemin kapısını aşındırdı... neden biliomusun o git artık seni istemiyorum boşanıyorum deyip bana dava açan geri adım atmayan oğlu şimdi kendini içkiye verdi antidepresanlar ile ayakta durmaya çalışıyor... ben de psikolojik destek alıyorum ama ilaç fln deil bi şekilde kadınlar ayakta duruyor hem de çalışan ailesi yanında olanlar gayet güzel hayatını devam ettiriyor. bundan yana kafan karışmasın. tabi ki üzüleceksin tabi ki için yanacak kolay deil böle boşan gitsin diyenlerden değilim ben o zor süreci çok uzun süre yaşadığım için ama canım hayat bizim hayatımız bütün hayatın boyunca böle bir insanla deil bir çok insanla evli olarak geçirmek istermisin daha hayat çok uzun bugn eşinle duygusal sorunun olmayabilir ilerde bunlar da baş gösterecek.ve benim psikoloğumun bana sorduğu şeyi sen de kendine sor bence; ya gerçekten böle bi adamsa ve ailesinin öğretmesi ile deilse yani aslı buysa ??? bunun hiç düşündün mü biz hep ailesinin suçu fln die kendimizi teselli etmeye çalışıyoruz da asıl en büyük problem bize sahip çıkan eşlerin olmayışı ... kimse karışamaz karıma benden başka diyen bir eş yok mu sanıyorsun etrafına bir bak bence sonra da ne yaptığına ne ettiğini mantığınla düşün. kalp her zmn doğru sölemez bunu unutma canım bolbol dua et kendini dinleme sakın yanlız kalma inan herşey yoluna girecek inşallah.

Guzel arkadaşım sana da cok gecmıs olsun...1 seyı merak ettım cnm ;senın kı nasıl aynı anda hem alkol alıp hem antıdeprasan kullanabılıyor....sen de duymuşsundur böyle durumlarda ölüm riski ort. çıkıyor..Defne Joy Foster da oyle öldü ya...Allah Allah sanırım kendısının bundan haberı yok; Onu bır sekılde dolaylı yoldan uyar bence...

Saksıda bitki mi besliyolar insansın sen insan. Annene gideceksin tabi hatta canın istediği vakit annende kalacaksın. Evinin hertarafına ailenin fotoğraflarını koyacaksın. Onlar kim oluyor. Soyadları batsın....

böle bir sacmalıkta hiç duymadım ama sendede cok hata var kardeşim.
ne demek haksız oldukları halde özür dilemeler falan
sessiz atın bası ezilirmiş diye bosa dememiş atalar.
biraz ses cıkarmak gerekiyor bazen.herseye eyvallah demek sacma.
daha cvok yüz bulunuyor bölece.aileci erkekler cok zor ya

Sana inanamıyorum cehaletin içine düsmüssün cocukların yoksa kac kurtar kendını nalet olsun öyle kocaya.. Yerınde olsa suan care arıcagıma sükrederim eger oda bosanmayı kabul ediyorsa hiççç durma. Öyle bi adama sewgi beslenmez.. Soyadını tasısan ne olur.neyin kafasını yasıyorlar. Annenın resminide koyarsın babanında senı onun anasımı dogurdu. Bu kdr hayatına karısma cesaretini senden almıslar kusura bkma

arkadasım sımdı ne desem boş bılıyorum ama burda yazılanlardan hepsınden bırer parça al çünki burdakı bır cok bayan kadın haklarında duyarlı emın ol gelelım yasadıklarına benım ıkıncı evlılığım sevgının askın ayrımını ıyı yaptığıma ınanıyorum sımdı ılk esım annesı gelınce elını elımden ceken annesınden habersız dısarı cıkmayan cıkarmayan ablamın duğnune göndermeyen annemlere 4 ay boyunca sadece bır kere yollayan nefes alsa annesıne soran bır tıptı çok şukur 4 ay surdu çocuğum olmadan bıttı === gelelım suankı evlılığıme 4 yıl dolucak ekımde annesı bana tek laf ettı dıye alıp ablasına göturen ablaları aılesı bır terbıyesızlık yapmasın benı kırmasınlar dıye hazır olda duran ne bana ne onlara saygıszlık yaptırmayan yorulduğumu gözlerımden anlayan ve kızımızla en az benım kadar ılgılenen kı ben çalışmıyorumhıc kımseden emır almayan sadece kendı göruslerıyle ılerleyen daha ben demeden bır fılm karesınde orman veya köy görduğum zaman sen köyunu özledın hadı hazırlan deyı gecenın ıkısınde uyuyan kızımızı kucağımıza alıp sabah kahvaltısına yetıstıren bır ese sahıbım ====================== ŞİMDİ SEN SÖYLE HANGISI GERÇEK SEVGI CANIM EMIN OLSU SEVGI OKADAR BASIT DEYIL DUZELICEĞINE INANMIYOSAN NOLUR NE ÜZÜL NEDE GERI DÖN SEN KIRILDIĞINDA BUNU ANLAMASI ONUNDA CANININ YANMASI GEREKMEZMI ÇOCUKTAN BAHSETMEMISSIN HIC BASTAN SONA OKUDUM BAK YARIN BIR GUN ÇOCUĞUN OLUR EMIN OL ÇOK PİŞMAN OLURSUN SEVGI EMEK İSTER ŞEVKAT İSTER KARSILIKLI SAYGI İSTER HAKKINDA HAYIRLISI OLSUN

Back