• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok kötüyüm kocamla bosaniyoruz:-(

arkadasim bende bir ana kuzusunu 5 yil cektim.2 kere evimi terkettim.yalvarmalarina,yeminlerine,sozlerine,duzelecegine inanarak geri dondum.keske ilk gidisimde donmeseydim :( hersey bir oncekinden daha kotu oldu.3. de bosandim ve geri adim atmadim.inanir misin simdi dusunuyorum da ben 5 yil yemisim icmisim ama yasamamisim.5 ay oldu bosanali.ilk 2 ay cok zordu,aglama krizleri,nobetleri geciriyordum.simdi bugunume hamdolsun iyilestim.
eger barismayi ve donmeyi dusunuyorsan tam kolelige ve daha mutsuz olacagin gunlere hazirla kendini...
ama ana uydusu erkekler hicbir zaman duzelmiyor.cocugun da yokken kurtar kendini bu aileden.yoksa cok yazik olacak gencligine..!

Nasıl bir kayınvalideymiş o soyadını taşıyorsun diye bunca yıl sizi büyüten anneyi yokmu sayacaksınız. Valla çok bile dayanmışsınız eşinizle ilgilide şunu söyleyebilirim eğer gerçekten sevseydi ailesine karşı bu kadar ezdirmezdi bence çok doğru bir karar Allah yolunuzu açık etsin

Canim benim cok üzgünüm benim yasadigim ayni seyi yasadigina. Benim cocugum olsaydi heralde ben hic ayrilamazim daha uzun beklerdim düzelmesini.
Simdi gitmem bile bana cok geliyor cünkü daha Sevgi var..
Insallah sende yavrunuz icin hersey düzelir mutlu huzulu bi yuvaniz olur canim

Ilk baslarda cok sevmeyi anliyorum ama her gün kayinvalideyi arama gerekliligi, biryere giderken haber vermek , kendi annenize gitmek icin bile kayinvalideden izin alma mecburiyeti... Bunlari yapmaniza sesi cikmayan, üstelik anne babasinin agziyla konusup hep onlari hakli bulan bir adamin askindan ölseniz de azalmaz mi bu sevgi? Bizim soyadimizi tasiyorsun ne demek oluyormus? Bir arkadasin dedigi gibi padisah soyumuymus bunlar? Hadi hepsini gectim size hem annelik hem babalik yapmis annenizi nasil bu kadar alcaltmalarina izin veriyorsunuz? Kayinvalidem arayip annemi aglatacak, böyle birsey olacak da esim meseleyi cözmeden eve gelecek öyle mi? Alir bavulunu gider annesinin evine.

Siz bu adamla evlendiniz anne babasiyla degil. Sizi koruyup kollamayan, hakkinizi aramayan bir adami sevmeniz sizi zayif düsürüyor. Ilk cümleden son cümleye kadar "neyse sustum, alttan aldim,ben yine de sustum birsey demedim evlerine özür dilemeye gittim..." Esyalarinizi toplayip evden ayriliyorsunuz ama esinize mesaj gönderiyorsunuz gel barisalim diye. Cocugunuz olmadigi icin cok sanslisiniz. Bu evliligin düzelir yani yok cünkü sorun sadece esiniz degil.Anne babasinin her istedigini yapan bir adam esiniz. Barisirsaniz da kendim ettim kendim buldum diyeceksiniz.

Kizlar gercekten bu avrupadaki kayinvalidelerin geneli boyle .. bende o kadar cok sahit oldumki konu sahibi arkadasin aileleri gibi ailelere .. ilk geldigimde soka giriyirdum resmen zamanla sasirmamaya basladim cunku nereye giderseniz bu tur olaylarla karsilasiyorsunuz.. en yakin arkadasim tam 7 sene turkiyedeki ailesiyle gorusturulmedi, gonderilmedi nedeni ise kiz artik oglanin ailesine aitmis o evden cikmis bu kadar basit onlara gore ..
Benim kayinvalidem en iyilerinden olmasina ragmen hala koyden geldigi 40 sene onceki cahilligini devam ettirir bir cok seyde ..
Ilk evlendigim zamanlar kayinvalidemin komsulari diyordu senin gelin hayirsiz cikti oglani aldi baska sehire gitti filan diye .. ben cogu zaman cvp bile vermiyordum kayinvalidemin bi kac sefer okumus gelinler alirsan boyle olur dedigine bile sahit oldum .
Bir seferinde birisi hakkinda konusuyorduk bende ne hakla geline bunlari yaparlar ne saniyor bunlar kendilerini dedim .. kayinvalidemin cevabi iste herkes benim gibi degil herkes gelinlerini disiplin eder oyle cikarir ayri eve ben hic yapmadim dedi .. bende ben almam gereken terbiyeyi ve disiplini babamin evinde almam gereken donemde aldim dedim cok sert bi sesle .. bi daha agzini acmadi .. es cok onemli ama malesef burdaki eslerde tam bi ana kuzusu olarak yetistiriliyor .. benim en buyuk sansim esimin ailesinden uzakta 5 sene universite okumasi o zaman koparmis annesiyle baglarini yoksa benim sonumda kesinlikle ayrilik olurdu ..
Fransa'da yaşayıp da beni zorla evlendiriyolar,gel beni kaçır diyen kız falan da gördüm.şimdi ben kendi ailemin geleneklerine bakıyorum,ne zorla evlendirme var ne kaçma kaçırılma diye bi mantık var.
kimse kusura bakmasın,vakti zamanında Avrupa'ya göç edenlerin sosyo-ekonomik durumu da,Türkiye'nin hangi bölgelerinden gittikleri de belli.
Kadına mal muamelesi yapılması o kadar da rastlantı değil,Türkiye'de kalan akrabaları hala namus diye insanları öldürüyo burda.

Son düzenleme:
Anne beşikten mezara annedir. Sende de suç var, sen çocuk değilsin ki her yaptığını kaynanana haber veriyorsun, böyle alıştırdığın için hep daha fazlasını istemişler.

Eşine koca herzaman bulunur ama insanın sadece bir tane annesi var de, hayatından çıkarmayacağını söyle, kabul ederse birlikteliğinizi sürdürün, kabul etmezsede yolu açık olsun.

Arkadaslar esimin babasi bugün aradi beni. Kizim nasilsin falan filan bi iyi bi iyi anlatamam
.Müsait olmadigimi söyledim.kizim sonra ararmisin konusa bilirmiyiz dedi bende bakim dedim.

Ne yapiym sizce

ne sevgisi arkadaşım ya. hayatta kocadan daha onemlı şeyler var anne gıbı baba gıbı. bu ınsanlar senı ailenden mahrum etmeye kalkmış hala eşim dıyorsun. napayım ben oyle eşi... üstelık annen sizi babasız buyutmuş. yazık değil mi sende onun evladısın. ne demek ben mecbur değilim sen soyadımı taşıyon mecbursun ne demek
kaynananada pes. bulmuş senıngıbı yumuşak gelını ezmıide ezmış. ben anneme haftada ıkı kere gıderım kaynanama bır. asla bırşey demez. dıyemez. hele bı desın. ne haddıne. aileme gıtmeme karışmak kımın haddıne ya. yapma gözunu seveyım bırak kocan anasıyla mutlu mesut yaşasın. tekmeyı çoktan basacakmışsında gec kalmışsın

Oncelıkle bu kadar uzun yazıyı neden alıntı yapıyorsunuz anlamıyorum.
Arkadaslar bana tecrubelıler soylesın allah askına bızım aıleler ıyı davrandıkca karsı taraf neden tepeye cıkmaya calısıyorlar,
arkadasım ck uzuldum hatan annesıne bıyere gıderken haber vermekmıs ama ne fark ederkı ?bu adam hala koca baba olamamıs hala annesının kuzusu. Sn ne kadar ıyılık etsen bılınmeyecek benım gozumde bu tur zalım ınsanlar yılan lardan daha asagı mesafededırler

ya sen neler yaşamışsın böyle okuyunca ağzım açıkta kaldı.
sen bunları çekmek zorunda değilsin, tamam kendinden taviz veriyorsunda kocana karşı yap bunu. annesini aramak suçun yokken özürdilemek vs benim aklım mantığım almıyor yok düşünüyüorum hayıini bile kuramıyorum.
bize demesi çok kolay gerçi ne durumda olduğunu bilemeyiz ama litfen iyi düşün herşeyi iyi düşün hep böyle kalmaycaksın sonrasında da devam eder bunlar..

Sevgili kocanın ve sevgili!ailesinin gururu var da ,senin ve ailenin yok mu?Mal mı almışlar ki,sahipsizmisin ki seni ailenden uzak tutmaya çalışıyorlar,baskı yapıyorlar?Kocan da ailesini uzak tutsun sizden,karıştırmasın o halde,adaletli olsun...
Madem barışmaya meyillisin,yada kayınpederin bir adım atmış sana bunların hepsini konuş,senin ailenle olan bağlılığını görmezden gelemezler,sen annenle çekilen resmini koymuşsun telefonuna,sevgilinle değil...bi akıllı olsunlar.....
eşin ne kadar onların oğullarıysa,sen de annenin kızısın,herkes gelir geçer,aileler baki kalır,açık açık konuş valla işlerine gelirse...

Bence hiç düşünmeye gerek yok.O evden cıktıysan daha dönmeyi düşünme.K.bakma ama anneme gidip gitmeyeceğimi onun ailesine sormam.Heleki anneni ağlatmışlar o kadının kaynanam demem orda ağzının payının verirdim.Aile herşeyden önemlii aklına başına al bnce.Ailesinin lafıyla hareket eden biriyle olmaz.2 kişinin hayatına 3.şahıslar karışamaz.Bnce haber verme konusunda sana güveni yok galiba kaynananın.Başka bişey var gibi gelio bana.Bunu bahane etmişer sadece:20:

işteeeeeee yüz verme ayıya gelir s.çar halıya...
şımartmışsın sen bunları..
ne kıymetli soyadları varmış...
padişah soyundanlarmı merak ettim...
çekilir gibi değilmiş zaten üzülme artık...
böyle kocalık yapılmaz, böyle evlilikte yürümez tabi...
sen seviyosun fln tamamda kusura bakma seni kırmak değil niyetim eşin seni düşündüğün kadar sevmiyo yada değer vermiyo..
anlar tabiki kıymetini ama iş işten geçmiş olur artık...
allah yardım etrsin sana..
bi taraftanda kurtuldun gözüyle bakmaya başlasan iyi olur senin için aslında...

Son düzenleme:
Kızma ama konunu okurken bana daral geldi sen iyi dayanmışsın
Birinci hatan: Annesine hesap vermek zorunda değilsin
İkinci hatan : Haklı iken neden özür dileyesin
Üçüncü hatan : Öyle Kv ile neden barışıyorsun
Dördüncü hatan: Eşine neden bu kadar yüz veriyorsun
Bu liste böyle uzar gider
Annemi ara diye baskı yapıyor
Sonra ters durumda ben karışmam diyor
O zaman aramadığımda da karşmıyacaksın! de
Şimdi köşene çekil bekle
Arama sorma
Bu sebepten evlilik bitmez ama
Böyle koca ve ailesiyle de bu hayat yürümez...

Arkadaslar esimin babasi bugün aradi beni. Kizim nasilsin falan filan bi iyi bi iyi anlatamam
.Müsait olmadigimi söyledim.kizim sonra ararmisin konusa bilirmiyiz dedi bende bakim dedim.

Ne yapiym sizce

Bak yine hata!
Kp ile işin yokki senin
Kocanla konuşacaksın
Onlarla iletişimde bulunma bence
Evet iyi niyetli yaklaşıyor olabilirler
Ama onlar düzeltmesin arayı, eşin düzeltsin
Onlar sadece söz versin bir daha karışmayacaklarına dair!

Merhaba,
sizle benim buara olan sorunumu paylasmak istiyorum. Ben almanyada kaliyorum. Onun icin türkcemin kötü olduguna bakmayin lütfen. 3,5 senedir evliyim. basdan beli kayinannamla sorunlarimiz oldu. Hep altdan aldim ve istedigi gibi herseyi yapmaya calisdim.
Benden hergün aramami istiyordu biryere gitdigimde haber vermemi istiyordu ve üstelik benim kocamda bana hergün soruyordu annemi aradin mi anneme haber verdin mi diye. bir iki yil yaptim sonra yapmak istemedim artik sünkü ben bir calisan kadinim hergün aramaya zamanim olmuyor. Sonra bende artik iki günde bi aradim falan. Sonra bu kadin hep sorun yapti aradigimda tavir yapti neden aramamisim diye falan hep susdum özür diledim. Esimle paylasmak isteyince bana kendin halet dedi karismam dedi hic arka cikmadi ve annesini karsisina alip konusmadi. Tek sorun malesef bu deyil.
Benim annem simdi 45 yasinda iki Kücük erkek kardesim var. annem 28 yasindan beli bizi babasiz büyütdu hem anne hem baba oldu bizim icin. Onun icin annem bizim herseyimiz.
evlendikden sonra her anneme gitdigimde kaynanama haber vermek gerekiyordum ve bende yaptim ama kadin hep surati deyisiyordu ve tavir yapiyordu hep öyle yapti anneme gitdigimde. ve ben birsey demedim. Kocamla evlenmeden önce 5 sene beraberligimiz vardi annemi cok seviyordu bizden cikmiyordu. Ama malesef evlendikden sonra anneme gitmek istemedi gitdigimizde annemle konusmuyordu yüzüne bakmiyordu. bunlarda ailesinden kaynaklaniyordu. Cünkü benim annem bizim hic birseyimize karismiyordu neden gelmiyorsunuz bile demiyordu yeter ki yavrum mutlu olsun.
neyse hep bu olaylar.
gecen sene evimde mevüt yapmak istedim herkesi davet etdim kaynanama görev verdim teyzelerime falan isde. kaynanam tamam kizim yaparim falan dedi hic sorun yokdu.
Mevlütden bi gün önce annemin oturdugu yere gitdim ve et aldim, annem de dedi ki kizim evde yanliz yapacagina gel bana hemen beraber yapalim. bende tamam anne dedim. anneme gitmeden önce kaynanami aradim ve dedimki anne ben anneme gidiyorum orda eti yapacagiz. tamam dedi baska bisey deyil. neyse anneme gitdim ve bir Saat sonra Telefon caldi annem cikdi ve kim kaynanam.
kadin o günümüzü maf etdi onun yüzünden mevlüt okutduramadim. Neymis de benim orda ne isim varmis, anneme diyor. Sen niye kizinin suratina tükürüp bana göndermedin neden demedin kizim git kaynanada yap diye ben evlenmisim onlarin soyadini tasiyormusun ozaman neden kendi annemde yapiyormusun diye olay cikarti. ben cok kötü oldum annem agladi cok zoruna gitdi. ve o günden beli konusmadilar.
Eve gitdigimde kocama anlatdim herseyi oda hic bisey demedi annem öyle istiyorsa öyle yap dedi ve ben susdum bisey demedim.
bi kac gün sonra esimin ailesine gitdik ben özür dilicekdim. yanlis anasilma oldu diye. iceriye girer girmez babasi öpdürmeden basladi benim yaptigim neymis de ben ne mal oldugumu basdan bilmeli lazimmis. bagirdilar beni aglatdilar ve ben gine susdum oturdum. kocam bu sefer cok sükür arka Durdu ve eve gitdik. Evde basladi senin yüzünden ailemle kötü oldum diye bagirmaya.
anlamiyorum ya arka ciksin ve olay bitsin neden arka cikdikdan sonra bana bagiriyor:-( Neyse bi kac hafta sonra hersey normalesdi ve gidip geliyorduk. ama artik sürekli aramiyordum kaynanami cünkü cok kirilmisdim.
Busefer ki olay cok kötü. iki hafta önce kocamla hic sorunum yokken isden geldim eve. bende isde whatsapp diye bi app var ona annemle benim resmimi yükledim. onuda annesi görmüs kendi cepile. neyse geldim kocam beni kapida karsiladi öptü güldük konusduk falan. Sonra dedim ki ben yemek yapiyorum tamam dedi mutfaga gitdim tam bitdi yemek tabaklara dolduruyordum. Telefon caldi esim cikdi. babasiymis. Adam 3,5 sene bi sefer evimizi aramamisdi. neyse dediklerini duyuyorum. basladi saymaya ben onlarin soyadini tasiyormusum nasil annemin remini koya bilirmisim ozaman hic evlenmeseymisim neler neler sayiyor. Ve esim telefonu kapatdi ve helal olsun sana diye söylemeye ayni babasinin dediklerini bana demeye neden evlendin benimle ozamanda. neden benim annemin resmini koymuyorsun dedi. bende dedimki güzellikle, ya sen yaklasik üc senedir annemle konusmuyorsun yüzüne bakmiyorsun nasil benden senin annen resmini koymami istersin dedim. oda dedi Allah Allah ben senin soy adini mi tasiyorum yüzüne bakmassam bakmam konusmasam konusmam gitmessem gitmem diye. ama sen mecbursun dedi ve ailesinin yaninda gitdi. cok zoruma gitdi agladim ve bütün esyalarimi toparladim. gece vakit eve geldi ve bana bakmadan yatdi. ertesi gün ise gitdi benimle konusmadan ve ben devam esyalarimi toparlamaya basladim. anneme haber verdim annem aksama gelip alacakdi beni evden. neyse esim geldi isden ve dedi herseyini toparliyorsun. bende dedim bana arka cikmiyorsun seninle konusamiyorum cok kiriyorsunuz beni bunun farkinda deyilsiniz bi resim icin yuvamizi yikdilar annengil farkindalarmi. yok hic dinlemedi beni dedigi sen hic sevmedin annemi babami baska bisey deyil. ben orda gidiyorum daha halen ailem diyor...
Sonra annem ve kardesim geldiler ve beni aldilar.

Ailesinin hic umrunda deyil.
suan iki haftadir annemdeyim. bir hafta önce esime yazdim hadi gel konusalim yeniden baslayalim yuvamizi yikmayalim diye 5 sms yazdim uzun uzun onun üstüne sadece avkati aradim pazartesi Saat 15de terminimiz var diye yazdi. baska bisey deyil.
Ve iki gün önce avkatdaydik. cok üzgünüm böyle bisey icin yuvamizin yikildigina inanamiyorum.

Bence kendisi gurur yapiyor esyalarimi toparlayip gitdim diye. ama cok cagresizdim cok arkamda durmadi. ben ailesi yüzünden sevdigimi birakip gitdim. ama insan gelir konusur karisiyla yaa. bukadar Cabuk bosanilmaz ki..

Ne yapacagimi bilmiyorum bana yardim edin lütfen esimi cok seviyorum onunda beni sevdigini biliyorum sadece inat ve gurur....:-(

senin eşinin soyadını alman kendi aileni atman anlamına gelmez, seni büyüten bu yaşına getiren onlar değil senin annen. annene saygı göstermeyen sana saygı göstermez, kaynana gelince onun da kızı varsa elbet bütün bunlar teker teker onun da başına gelecektir sen rahat ol. şu dakikadan sonra barışmayı düşünme bu dünyada herşeyin yeri dolar annenin dolmaz.

sakın arama ve o kocayı unut ben senin yerinde olsam kurban keser dağıtırım kusura bakma biraz ağır konuşuyorum ben ama hala aklıma geldikçe çıldırıyorum kıymetli soyatlarını sana vermişler ya :47:

sen sakın kendınde suc arama cunku sen suc falan yok en haklı olan sesnsın onların ıcınde.oyle bı hale getırmıslerkı senı kendıne guvenemez olmussun.nedmek kv ne haber vermek ızın almak ,annenede gıdersın baska yerede buna kımse karısamaz sadece esıne solersın okadar.sakın annenı bukadar ezdırme bak sızı tek basına buyutmus bu yasa kadar.sen onun aılesıne saygı ve sevgı gosterıyosan oda senın aılene aynısını gostermek zorundaaaa.yok erkek aılesıymıs yok soyadını tasıyomus bunlar bos seyler.herkesın aılesı kendıne sen yumrtadn cıkmadın heralde senınde bı annen var hemde emın ol onun annesınde bın kat daha değerlı.soyadını aldın dıye onların kolesı olmadın ya.soyadını almıs olman onların sana budenlı ezıyet etmelerını gerektırmez.he bırde esının annenle ılgılı olarak soledıklerı cok kırıcı gercekten.benım anneme ole dıyecek oyle surat yapacak olası ış değil.kımse surat yapamaz okadar bıttı nokta.....

bizim soyadımızı taşıyorsun mevzusu nedir ya? onların soyadını taşıyorsun diye kendi aileni silip atıcak mısın? bu ne saçma sapan bir ailedir böyle. bence böyle saçma sapan düşünen bir aileden kurtulduğun için sevinmelisin. böyle insanlarla uğraşmaya, hayatını mahvetmeye değmez.

Back