- 29 Kasım 2023
- 212
- 170
-
- Konu Sahibi ahsennayaz
Çok teşekkür ederim Amin inşallahçok şükür hastalığı anne karnında belli olan türdenmiş doğru kararı vermişsiniz bence de
aynı korkuları yaşamanız çok normal
umarım tez vakitte sağlıklı bir evladınız olur
Allah razı olsun sizden inşallahTekrar denemekten başka çareniz yok. İnşallah sağlıklı olur.
Yerinizde olsaydım ben de acı çekecek ömür boyu başkalarına muhtaç olmak zorunda kalacak bir bebeği dünyaya getirmezdim. ( En büyük duam başkalarına muhtaç olmadan ömrümü tamamlamak)
Down sendromlu muydu aynı şekilde ?Evet var.
Çocuğumun kuzeni.
Adım adım gözümüzün önünde, hem de dondurulmuş ve kısıtlı sayıda yumurtası varken aynı üzücü süreçlerden geçti.
Allah hepimizin evlâtlarını bağışlasın, bir yıl sonra yeniden denediler. Evlâdı sağlıklı, 4 yaşına geldi.
Allah size de hayırlı sağlıklı bir evlât nasip etsin.
İçimde çok büyük bir eksiklik hissi var yarım kalmış bir umut gibi, kendimi yarım kalmış hissediyorum. Sanki bebeğim olursa tam olacakmışım gibi.Evet var.
Çocuğumun kuzeni.
Adım adım gözümüzün önünde, hem de dondurulmuş ve kısıtlı sayıda yumurtası varken aynı üzücü süreçlerden geçti.
Allah hepimizin evlâtlarını bağışlasın, bir yıl sonra yeniden denediler. Evlâdı sağlıklı, 4 yaşına geldi.
Allah size de hayırlı sağlıklı bir evlât nasip etsin.
Bu konuda pek bilgim yok nasıl oluyor bu işlemhic risk almamak icin tup bebekle PGT yaptirsaniz?
yani basitce embriyonun anneye transfer edilmeden önce genetik olarak incelenmesi ve sadece saglikli olanlarla islem yapılmasi gibi bir seyBu konuda pek bilgim yok nasıl oluyor bu işlem
Çok sağolun bunu araştıracağım. Özel sağlık sigortası karşılıyor mu bu işlemi acaba ? Bilenler var mıyani basitce embriyonun anneye transfer edilmeden önce genetik olarak incelenmesi ve sadece saglikli olanlarla islem yapılmasi gibi bir sey
pgt yazarsaniz cok fazla sonuc görür bilgilenjrsiniz, benim de deneyimimin oldugu bir konu degil ama cok okudum KKda benzer konular gen testiyle ilgili. oyle bir kulak asinaligim var.
su sayfa da pgt ve down sendromu hakkında yazmis
Tüp Bebekte Down Sendromu Riski Var mı? - Prof.Dr. Bülent Tıraş
Tüp bebekte Down sendromu var mı sorusunun cevabını ve Down sendromu riskine karşı hangi testleri yaptırabileceğiniz sayfada.bulenttiras.com.tr
hayir karsilanmiyor. internette bilgileri bulabilirsiniz zatenÇok sağolun bunu araştıracağım. Özel sağlık sigortası karşılıyor mu bu işlemi acaba ? Bilenler var mı
Kesinlikle katılıyorum. Benim bir arkadasimin da ilk çocuğunun anne karnında kalıtımsal bir hastalık ile doğacağı belliydi. O dogurmayi tercih etti. Bebek dusunulenden çok daha ağır bir rahatsızlık ile doğdu. 3-4 yaşlarında bebeğini kaybetti. Daha sonra tekrar evlat sahibi olmak istediler. Bana anlattığı kadarıyla (literatürde nasıl geçiyor tam bilmiyorum) hem ilk doğan kardeşinin hastalık genlerini taradilar, hem başka kalıtımsal hastalıkları taradılar ve bu doğrultuda bebekleri doğdu. Bu arada bu tarama isleminde de sanırım limitler var. Çok büyük bir kısmı tarandı ama bir miktar kaldı diye biliyorum. Onun detayını sorarsınız. Şu anda ikinci çocuğu sağlıkla dünyaya geldi.yani basitce embriyonun anneye transfer edilmeden önce genetik olarak incelenmesi ve sadece saglikli olanlarla islem yapılmasi gibi bir sey
pgt yazarsaniz cok fazla sonuc görür bilgilenjrsiniz, benim de deneyimimin oldugu bir konu degil ama cok okudum KKda benzer konular gen testiyle ilgili. oyle bir kulak asinaligim var.
su sayfa da pgt ve down sendromu hakkında yazmis
Tüp Bebekte Down Sendromu Riski Var mı? - Prof.Dr. Bülent Tıraş
Tüp bebekte Down sendromu var mı sorusunun cevabını ve Down sendromu riskine karşı hangi testleri yaptırabileceğiniz sayfada.bulenttiras.com.tr
Açıkçası hiç aklımda yoktu tüp bebek. Hiç araştırmadım. Geçen sene 2 ay içinde hamile kalınca yine olur diye düşündüm. Ama bu kromozom bozuklukları için yapılıyor olması benim dikkatimi çekti.hayir karsilanmiyor. internette bilgileri bulabilirsiniz zaten
"Tüp bebek tedavisi ise özel sağlık sigortasının ana ya da ek teminatları arasında yer almaz. Bu yüzden hiçbir şartta özel sağlık sigortası kapsamında karşılanmaz. Eğer özel bir hastane ya da klinik aracılığı ile tüp bebek tedavisine başlanırsa tüm tedavi masrafları çiftler tarafından karşılanmalıdır"
zaten karsilasa herkes bir sene onceden yaptirirdi sigortasini, rahat rahat denerdi tupbebegini ama malesef masrafli bir işlem.
devlet hastanesjnde bazi durumlarda ucretsiz. sadece ilac parasi odeniyor. ama o durumlar ne, size uyuyor mu vs sizin arastirma yapmaniz lazim. Kkda cok fazla konu var böyle
eger tupbebek düşünürseniz şuradaki arkadaslar daha cok yardimci olabilir
Tüp Bebek
2024 Yılı Tüp Bebek Fiyatları, Tüp bebek tedavisi nedir?, Tüp bebek tedavi aşamaları nelerdir?, Tüp bebek yöntemi nedir?, Tüp bebek uygulaması kaç gün sürer?, Embriyo Transferi, Tüp Bebek Nasıl Yapılır?, İnfertilite, Kısırlık Gebelik Oluşması İçin Ne Gibi Faktörler Olmalıdır?, İnfertilite...www.kadinlarkulubu.com
Evet inanın o kararı verirken içimiz paramparça oldu aylarca ağladığımız oldu ama doğru bir karar vermişizdir inşallah. Arkadaşınız 2.ye tekrar doğal yolla mı hamile kalıp sağlıklı bebekleri oldu acaba ?Kesinlikle katılıyorum. Benim bir arkadasimin da ilk çocuğunun anne karnında kalıtımsal bir hastalık ile doğacağı belliydi. O dogurmayi tercih etti. Bebek dusunulenden çok daha ağır bir rahatsızlık ile doğdu. 3-4 yaşlarında bebeğini kaybetti. Daha sonra tekrar evlat sahibi olmak istediler. Bana anlattığı kadarıyla (literatürde nasıl geçiyor tam bilmiyorum) hem ilk doğan kardeşinin hastalık genlerini taradilar, hem başka kalıtımsal hastalıkları taradılar ve bu doğrultuda bebekleri doğdu. Bu arada bu tarama isleminde de sanırım limitler var. Çok büyük bir kısmı tarandı ama bir miktar kaldı diye biliyorum. Onun detayını sorarsınız. Şu anda ikinci çocuğu sağlıkla dünyaya geldi.
Sağlıkla gelsin inşallah. Birçok örneği var tabi ki. Yeter ki odağınız korku olmasın.İçimde çok büyük bir eksiklik hissi var yarım kalmış bir umut gibi, kendimi yarım kalmış hissediyorum. Sanki bebeğim olursa tam olacakmışım gibi.
Bu her açıdan çok düşünülmesi gereken bir karar. Elbet benim de fikrim var ama bunun muhasebesini yapmak bana düşmez. O yüzden umarm sizin için hayırlısı olur. Arkadaşıma gelince hayır bahsetmiş olduğum gen tarama yöntemi ile tüp bebek yaptılar. Risk almak istemediler. Siz de olumlu düşünmeye çalışın.Evet inanın o kararı verirken içimiz paramparça oldu aylarca ağladığımız oldu ama doğru bir karar vermişizdir inşallah. Arkadaşınız 2.ye tekrar doğal yolla mı hamile kalıp sağlıklı bebekleri oldu acaba ?
Yaaa inşallahSağlıkla gelsin inşallah. Birçok örneği var tabi ki. Yeter ki odağınız korku olmasın.
Sağlıklı bebeğin hayalini kurun lütfen, endişenin değil. Müjdeli haberinizi buradan bekliyoruz.