- 29 Kasım 2023
- 212
- 171
-
- Konu Sahibi ahsennayaz
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun evet az önce perinatoloji uzmanı doktorumla görüştüm korkularımdan bahsettim o da aynısını söylediDown genetik değil,binde bir olan kromozomların diziliş durumundaki farklılıktan kaynaklı,ben down tekrar olacağını sanmıyorum yüreğinizi ferah tutun,down cocuklarinin sağlıklı kardeşi oluyor elbette görüyoruz
Merhaba tüp bebek yöntemi ile en sağlıklı spermler seçilse bile down sendromu olanı duydum. Test bu yanılabilir sonuçta. Dua edin imşallah sağlıklı hayırlı bir evladınız olur.Perinatoloji uzmanı doktorumla görüştüm az önce
Kendisi de önermedi.Down sendromu 800-900 de bir rastlanan bi durum. Sizin şansınıza denk geldi bu demek değil bir sonraki gebeliklerinizde aynı olacak diye birşey yok dedi gebeliği down olup diğer hamilelikleri sağlıklı olan çok sayıda hastam var hatta tamamına yakın bu sonucu aldılar dedi. Ayrıca pgt %100 downu dışlamıyor dedi. Yani siz normal yolla hamile kalıyorsanız elbette diğer ikili tarama testi vs yaparız ama sırf bu sebepten tüp bebek tedavilerine hiç girişmeyin derim dedi
Amin inşallah çok sağolunMerhaba tüp bebek yöntemi ile en sağlıklı spermler seçilse bile down sendromu olanı duydum. Test bu yanılabilir sonuçta. Dua edin imşallah sağlıklı hayırlı bir evladınız olur.
Down genetik değil dedi doktorumbence doğru karar vermişsiniz
çocuğun hayatını ve yaşayabileceği zorlukları düşünerek doğru karar vermisşiniz
düşmez kalkmaz bir allah, büyük konuşmak olmaz, kınamak da olmaz elbette ama
engel durumları anne karnında fark edildiği zaman sizin açınızdan bu durum hiç sorun olmasa bile
dünyaya gelecek olan evlada çok yazık.
ha sonradan engelli olur veya doğduktan sonra başka sorun çıkar, bunu bilmek imkansız
ama bahsettiğiniz durum eğer genetik bir şeyse ikinci çocukta da olma ihtimali vardır belki?
bunu çok iyi araştırıp doktorlardan öğrenmeniz gerekiyor
ben bilgi sahibi değilim bu durum genetik midir, genlerle ne kadar alakası vardır vs bilmiyorum
bunu öğrenmenin yolu vardır ama illa ki.
Çok teşekkür ederim. Çoğunuz destek oldunuzDoğru kararı vermişsiniz bi yakınımın bebeği down sendromlu bilerek doğurdular ama doğduğundan beri sürekli eğitim bakım alıyor sürekli uğraş içindeler neden dersen kendi hayatını idame ettirebilsin diye yaptığınız bir kötülük değil bu olayın sonrasıda var siz olmasanız kim bakacak hadi kardeşi oldu kardeşe bu sorumluluğu yüklemek hiç doğru değil Allah hayirlı sağlıklı evlat versin salak salak konuşanlarıda ciddiye almayin
Yukarda yazdığım gibi perinatoloji uzmanı doktorumla görüştüm. Down sendromu genetik değildir dedi.Senin 800-900 de 1 ihtimalken sana denk geldi dedi. Sonraki gebeliklerin de bunu yaşayacaksın diye birşey yok hastalarımın çoğunluğu normal yolla 2.hamileliğinde sağlıklı bebekler dünyaya getirdi ve bunu hiçbir test tüp bebek vs %100 tanı koymaz dedi. Tekrar hamile kalman lazım ve bizim gereken testleri o süreçte yapmamız lazım dedi. Gen taraması için genetik bir hastalık olması gerekiyor diye düşünüyorum bu genetik değil yani doktorum da önermedi böyle bir testDoktorunuz gebeliği sonlandırdıktan sonra sizi gen taramasına yönlendirmeliydi. Gebelikten önce gen taraması yaptırın.
Ben 34 yaşındayım 2 yıllık evliyim. Evlendikten 3-4 ay sonra eşimle çocuk denemelerine başlamıştık ve 2 ay içinde hamile kalmıştım. Bebeğimizin cinsyetini öğrendikten kısa bir süre sonra ikili tarama testi yapıldı değerlerimde sorun çıktı ve amniyosentez istedi doktorum bebeğimin ense kalınlığı vardı ve kalbinde parlaklık. Herşey çok güzel giderken bi anda bu duyduklarımız bizi çok üzdü neye uğradığımızı şaşırdık. Amniyosentez için randevu aldık ve İstanbul’a gittik eşimle. Sonuç 15 gün sonra çıktı ve bebeğimizin down sendromlu olduğu netleşmiştibir karar almak zorundaydık eşimle ve bebeğimize veda etmek zorunda kaldık. Bu sebepten dolayı lütfen ön yargılı olmadan empati kurarak yorum yapmanızı rica ediyorum. Hayatın her alanında zorluk yaşayacağını bile bile sırf biz anne baba duygusunu yaşamak için ona bu kötülüğü yapmak istemedik eşimle ikimiz çok zor zamanlar geçirdik. Tam 1,5 sene oldu bebeğimizi kaybedeli. Yakın zamanda eşim bebek konusunu açtı ikimizde çok istiyoruz senin için de uygunsa olsun mu başlayalım mı diye sordu. Çok heyecanlandım ama gece uyumadan önce aklıma takıldı “ya yine aynı şeyleri yaşarsak ne yaparız “ diye düşündüm durdum. Anne olmayı çok istiyorum. Sağlıklı hayırlı bi evlat sahibi olmak bizim için en değerli şey. Ama bir yandan çok korkuyorum. Desteğinize çok ihtiyacım var kızlar Benimle aynı şeyleri yaşayıp sonrasında sağlıklı evlat sahibi olan var mı aranızda ?
Gerçekten mi Allah bağışlasınBir akrabam aynı şekilde bebeğinin down sendromlu olduğunu öğrendi ve aldırdı. Yaklaşık 1 yıl sonra tekrar hamile kaldı ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. İnşallah ikinci gebeliğiniz sağlıklı bir şekilde ilerler ve sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Doğru karar vermişsiniz. Allah kimseyi bu kararı vermek zorunda bırakmasın. Aksi halde bile bile dünyaya getirmek, gerçekten bencilik olurdu.
Ayrıca kişi imtihan olmadığı şeyler hakkında ön yargılı davranmamalı. Bu şekilde konuşan varsa haddini aşıyordur, hiç dinlemeyin derim. Sizin neler yaşadığınızı ve neler hissettiğinizi ancak sizinle aynı durumu yaşayan bilir.