Çok Korkuyorum…

Çok teşekkür ederim evet olumlu düşünmeye çalışıyorum

Durumunuz varsa riske atmayın başkaları sağlıklı doğurdu diye aynısı sizin için geçerli olmayabilir (bu risk herkes için var daha doğrusu). Tüp bebek en mantıklısı. Yok ben doğal yoldan yapacağım derseniz ikili tarama değil NIPT testi yaptırın. İkili üçlü tarama testlerinin doğruluk oranları düşük. Böyle bir korkunuz varsa nasıl araştırmadınız onu da garip buldum açıkcası.

İnşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Aslında doktorum bana korkmamam gerektiğini 2.hamileliğinde aynı şeyleri yaşayacaksın diye birşey yok dedi.Bu ikinizin elinde olan bişey değil tamamen gelişimiyle ilgili demişti. Bende bu yüzden belkide hiç araştırmadım. Evet tabi tüp bebek konusunda bilgim var. Ama açıkçası benim önceki hamileliğim hemen olunca araştırmadım hiç. Maddi durumumuz normal diyebilirim. Çok iyi değil yani

tabii yine olur, yasiniz genc. ama belki secilmis ve sağlıklı embriyoyla risk sifira yakin olur.
sma tasiyici aileler de mesela tupbebek yaptırıyor (onlarınki devlette ucretsiz diye biliyorum).
ortada bir risk varken olabildigince azaltmak en güzeli. sonrasi hem maddi hem manevi olarak cok cok daha büyük oluyor.

Allah yardımcınız olsun. Bencede zor olsada doğru karar vermişsiniz maalesef çok büyük dezavantajları olacaktı çocuğun hiç bir zaman akranları gibi olamayacak hep onlara uzaktan bakacaktı

Ne yapacağımı bilemedim inanın. Eşimle bu konuyu hiç konuşmamıştık. Onunla konuşacağım . Maddi olarak ta yapabilir miyiz bilmiyorum çünkü. Sma testi eşim yaptırmıştı evlenmeden önce yapılıyormuş. Yanlış bilmiyorsam bu testti ama temiz çıkmıştı.

Allah yardımcınız olsun. Bencede zor olsada doğru karar vermişsiniz maalesef çok büyük dezavantajları olacaktı çocuğun hiç bir zaman akranları gibi olamayacak hep onlara uzaktan bakacaktı
Amin inşallah çok sağolun. Evet her açıdan düşündüm gece gündüz hem ağladım hem düşündüm. Çok zor günlerdi Rabbim kimseye yaşatmasın.

Belli bir yaş üzerinde tarama testlerinde hep sorun çıkıyor. Amniyosentez kısmını bilemiyorum. Ben iki çocuğumda da tarama testlerini yaptırmadım.
Aynı kaygıları yaşamanız normal, hamilelik öncesi netleştirin kararınızı bence. Sıkıntı çıkarsa ne yapacağınıza net karar verip sonra hamilelik düşünün. En azında biraz daha hazır olmuş olursunuz herhangi bir sıkıntı durumunda.

Çevremde öyle yok. Bu sefer sağlıkla, kolaylıkla güzel bir hamilelik olur , sağlıklı bebeğiniz olur umarım

İlk değilsiniz son da değilsiniz, herkesin başına gelebilecek bir durumu yaşamışsınız. Yaşandı ve bitti diye düşünerek hayatınıza devam edin bence.
Benim de bir arkadaşımın ilk gebeliğinde testler sonucu bebek down sendromlu olduğunu öğrendi, gebeliğini sonlandırdı ki ben olsam ben de sonlandırırdım.
İkinci gebeliğine de rahatlıkla karar verdi, herşey olacağına varır dedi ve ikinci bebeği sağlıkla geldi. Hatta bu bebişin arkasından da ikizleri oldu sağlıkla.
Lütfen içinizi ferah tutun

O kadar iyi geldi ki bu yazdıklarınız içime su serptiniz Allah razı olsun sizdenİnşallah darısı benim başıma. Maddi olarak durumumuz çok iyi değil bu yüzden tüp bebek yaptırabilir miyiz bilmiyorum Arkadaşınız kaç yaşındaydı peki ?

Hayatın her alanında zorluk yaşayacağını bile bile sırf biz anne baba duygusunu yaşamak için ona bu kötülüğü yapmak istemedik
Pardon da siz haşa Allah misiniz da bunun kararını siz veriyorsunuz. Allah bilmiyor neyi yaratması gerektiğini de siz biliyorsunuz
Utanmadan sabrimizin mükâfatını alacağız belki de diyorsunuz. Neye sabrettiniz ki. Allah'ın verdigine basım gözüm üstüne mi dediniz
Kendi menfaatiniz için çocuğunuzu öldürdünüz hayatı boyunca sıkıntı çekeceğini bahane edip kendinizi rahtlatmaya calisiyorsunuz

Allah sizden de razı olsun :) Arkadaşım ilk gebeliğinde 28 yaşındaydı.
Doğal yolla hamile kalabiliyorsunuz, bence hemen tüp bebeği denemeyin derim ben.

Amin inşallah sizin dualarınız da belki sebep olacak bilemeyiz Allah sizden razı olsun
Down genetik değil,binde bir olan kromozomların diziliş durumundaki farklılıktan kaynaklı,ben down tekrar olacağını sanmıyorum yüreğinizi ferah tutun,down cocuklarinin sağlıklı kardeşi oluyor elbette görüyoruz

Allah sizden de razı olsun :) Arkadaşım ilk gebeliğinde 28 yaşındaydı.
Doğal yolla hamile kalabiliyorsunuz, bence hemen tüp bebeği denemeyin derim ben.
Perinatoloji uzmanı doktorumla görüştüm az önce
Kendisi de önermedi.Down sendromu 800-900 de bir rastlanan bi durum. Sizin şansınıza denk geldi bu demek değil bir sonraki gebeliklerinizde aynı olacak diye birşey yok dedi gebeliği down olup diğer hamilelikleri sağlıklı olan çok sayıda hastam var hatta tamamına yakın bu sonucu aldılar dedi. Ayrıca pgt %100 downu dışlamıyor dedi. Yani siz normal yolla hamile kalıyorsanız elbette diğer ikili tarama testi vs yaparız ama sırf bu sebepten tüp bebek tedavilerine hiç girişmeyin derim dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…