• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok kırgınım...

eşim bugün diyor ki dün kütün ya bana artık barıştık demi.....hey Allahım ya ..bende dedim ben küs değilim sadece çok kırgınım hem dün hem de bugün,sen bu akılla gidersen yarında dedim....neden dedi,bende sen kendi hatanı biliyorsun ama senide anlıyorum dedim.sonuçta seninki tamamen psikolojik dedim,eee kendi ailenin yaptıklarını biliyosuyn buna rağmen benim nasıl hala bu kadar iyi olabileceğimi kabullenemiyosun ve her durumda öküz altında buzağı arıyosun dedim,bnundan sonra seçimini yap kimi mutlu etmek istiyosan onu mutlu et,ben seni hiç seçim yapmak zorunda bırakmadım şimdiye kadar ama bundan sonra böyle işine gelirse dedim.hiç bişey diyemedi......bakalım bundan sonra ne diyecek nasıl bir açıklama yapacak..önümüz bayram malum ve gidelim demek zorunda kalacak ,gidince de nasıl davranacak merak ediyorum...başka bieşeyde konuşmadık.zaten konuşmakta istemiyorum.ben yordum kendimi şimdiye kadar artık kendisi bilir....

Bi de anlamıyorum siz niye onları ziyerete giderken mufağa girip pata yemek yapıyorsunuz? Bırakın onlar yapsın.

Eşiniz ailesiye yalnız görüşsün o zaman.Bence eşiniz evde sizin söznüzden çıkmıyor.Kendi ailesinin yanında hükmetmek istiyor ondan o şeilde davranıyor oabilir.Ya da sizinlle veya sizin ailenizle ilgili başka birşye kızmıştır öcünü alıyordur.Ama sürekli böyle yapıyorsa geri adım atmayın.Sizi basit görüyor sanırım.Nasılsa affeder diye bakıyordur.Arada sizn de maddi özgürlüğünüz oldugnu boşanaıp onu annesigile bırakabileceğinizi ima edin.:27:

bende öyle düşünüyorum bundan sonra gitsin yalnız görüşsün.benim tek derdim oğlumun dede babanne sevgisi görmesiydi..çünkü ben bunlardan mahrum büyüdüm ve oğlumunda öyle olmasını istemedim..eşimin ise herşeye rağmen sesimi çıkarmadan bu kadar iyi niyetle yaklaştığımı kabullenememesi sorun işte..bende geri adım atmıycam ..

çok güzel anlatmışsın içindekileri...eminim 1-2 hafta geçince olayın üstünden, iyi ki böyle yapmışım diyeceksin :34:

Bi de anlamıyorum siz niye onları ziyerete giderken mufağa girip pata yemek yapıyorsunuz? Bırakın onlar yapsın.

her gittiğimizde ben yapmak zorunda kalıyorum ordada ondan...biz haberlide gitsek habersizde gitsek aynı kayınvaldem hiçbişey beceremez yaptığıda zaten yenmez inanın..bende orda yapacağıma evde yapayım derim.ama sizler yazdıkça ne kadarda salakça bir düşüncedeymişim daha iyi anlıyorum..bundan sonra asla yapmaycam oraya gitsemde kahvaltı hazırlaınlar offf insan hergün bir önceki günki aklını beğenmiyor işte....çok teşekkürederim hepinizede gözüm açılıyor sanırım

merhaba arkadaşım; belki yanlış bi tespit ama bence eşiniz gidip kalmama demişsiniz ya doğumdan sonra, sonrasında bu günübirlik gitme tekliflerini sizin yapmanızı yanlış anlıyor olabilir. yani sanki siz suçluluk suyuyorsunuz da o tavrınızdan dolayı, eşinizi ailesinden uzaklaştırmamak için bööle fırsatlar oluşturuyorsunu< gibi. itiraf etmeslerde vardır bu erkeklerde. benim size önerim artık teklifi ondan bekleyin. ve eşinizle konuşun. ben oraya senin için gitöiyırum. koca adamsın sen istediğinde gidersin. ben çocuğum ailesini tanısın diye gidiyorum ama madem sen bu dengeyi kuramıyorsun bundan sonra benden "gidelim" diye bir teklif duyamayacaksın. kendini ne zaman her iki tarafı da idare edecek yeterlilikte görürsen o zaman sen gidelim dersin deyin. böylece gitme taklifini o yapar ve size karşı mahcup olduğu için size haksızlık edemez...

anlattğnz hikayede babamı gördüm.. biz küçükken annem aynı seyleri yasarmış.. boşanmaya kalktğı falanda oldu ama smdi öle bi durum yok.. hatta artık annem babanneme bile gitmiyor babam ziyaretlerini tek basına yapıyor:)zaman değiştiriyor sanırım insanları.. sen hiç gidelim falan deme gideceğiniz zamanda sorun cıkarma söylenme.. sessizlik en ii çözüm olur hem basında ağrımaz..

Begenmiyorsa kendi gitsin
resmen komplex yapmis yaaa
bu erkeklere nasil yaranilir, gercekten bilmiyorum
elleme bundan sonra kendi baksin caresine

anlattğnz hikayede babamı gördüm.. biz küçükken annem aynı seyleri yasarmış.. boşanmaya kalktğı falanda oldu ama smdi öle bi durum yok.. hatta artık annem babanneme bile gitmiyor babam ziyaretlerini tek basına yapıyor:)zaman değiştiriyor sanırım insanları.. sen hiç gidelim falan deme gideceğiniz zamanda sorun cıkarma söylenme.. sessizlik en ii çözüm olur hem basında ağrımaz..

hepiniz o kadar haklısınız ki başta yapmam gerekeni şimdi yapıyorum....

Çocuğunuzu hangi bannen dede sevgisinden mahrum bırakacağınızı snaıyorsunuz ki? Baksanıza kadın torunum gelecek diye 1 tas çorba yapmıyor.İnsan dışarıdan söyler geen oğlunu torununu ağırlar.Kucağına alıp kuru kuru sevgi mi olurmuş.Kusura bakmayın ama siz d epek safmışsınız.Torununu 10 gün sonra görmeye gelmiş,hiç emek vermemiş bir de ziarete gittiğinizde adam yerine koymayıp hizmeti yemeği sizden bekliyorsa valla şaşarım aklınıza.Hem beceriksiz kaynanaya git hem de kocandan azar işit.Anneniz hiç öğüt vermedi mi ALlahaşkına size?

her gittiğimizde ben yapmak zorunda kalıyorum ordada ondan...biz haberlide gitsek habersizde gitsek aynı kayınvaldem hiçbişey beceremez yaptığıda zaten yenmez inanın..bende orda yapacağıma evde yapayım derim.ama sizler yazdıkça ne kadarda salakça bir düşüncedeymişim daha iyi anlıyorum..bundan sonra asla yapmaycam oraya gitsemde kahvaltı hazırlaınlar offf insan hergün bir önceki günki aklını beğenmiyor işte....çok teşekkürederim hepinizede gözüm açılıyor sanırım

sen de bua inandın mı vay senın ne uyanık kayınvaliden var

beceriksiz olsa o çocuklara nasıl bakmış büyütmüş

numara yapıyordur beceremiyorum diye

sende git yat bi kanepeye karnım ağrıyor de ve kalkma o zaman yerinden

anneannemin bir lafı vardır bilmem diyenin beli ağrımazmış diye

senin kayınvalide de aynı o hesap gibi geldi bana...

sen de bua inandın mı vay senın ne uyanık kayınvaliden var

beceriksiz olsa o çocuklara nasıl bakmış büyütmüş

numara yapıyordur beceremiyorum diye

sende git yat bi kanepeye karnım ağrıyor de ve kalkma o zaman yerinden

anneannemin bir lafı vardır bilmem diyenin beli ağrımazmış diye

senin kayınvalide de aynı o hesap gibi geldi bana...

aslında kayınvaldm eltimle aynı evde kalıyor beraber yaşıyolar ..kayınvaldem yapmaz kolay kolay hep eltm yapar.bende gidince eltim yapmaz genelde yada yapsada işin çoğunu bana bırakır..çok doğru söylemişsin valla canım yapmamak lazım

kocalar ısveren gıbı,nekadar verırsen ver hep daha fazlasını beklıyorlar:27:yaranmak ımkansız:37:

eşimle 8 yıllık evliyiz ,ikimizle ilgili hiç sorun yaşamadık şimdiye kadar,tartışmalarımız sadece ailelerimiz yüzündendi...ilk 4 yıl eşimin ailesine fazla değer verdim ,öğretmenim ve tüm tatillerimi orda geçirdim,onlarda aslında kötü değillerdi sadece düşüncesizlerdi,gelinim ya her gittiğimde 1 bardak çaylarını görmedim,sürekli hizmet ettim..bunun içinde eşime diyordum bu kadar çok kalmayalım bende dinlenmek istiyorum diye..her defasında 5gün kalcaz diye anlaşıp 1 ay kalırdık eve geldiğimde yorgunluktan biterdim..biz gelince görümcelerde dolardı eve onların çocukları vs.. hiç yardım etmezlerdi...ama eşim benim ailemi sevmiyosun diyerek huysuzluk yapardı.birinde konuşsam birinde susardım kırgınlık olmasın diye..4 yılın sonunda bebeğim oldu ve hiçbir desteklerini görmedim.uzun uzuzn anlatmak istemiyorum.
kısacası eşim dahi o zamanlar ailesine çok kızgındı.bu kadarını beklemediğini,hatta onların artık bizimle işi bitti bebek oldu ya artık onlara yardımcı olamycaz gel deyince gelemycez ondan böyle yaptılar diyordu...çok zor zamanlar yaşadım ..şimdi bebeğim büyüdü 3 yaşında ve babanne dede kuzen görsün ,sevgi görsün istiyorum elimden geldiğince hafta sonları götürüyorum-eşimin ailesi başka bir şehirde ama yakın-
ben tüm iyi niyetimle her gidişimde pastalar,yemekler yapıyorum gidiyoruz ama oraya gidince olanlar oluyor.eşimin bana karşı tavırları öyle değişiyorki anlatamam...her sözümü yanlış anlayıp,zaten gelmek istemiyosun diyor,her fırsatta tersliyor..ama eve gelince özür dilemeler ,sen beni yanlış anladın demeler ...
işte bugünde öyle oldu...ben yine şu tatil sabahında yatıp keyif yapmak varken sabahın köründe kalkıp mutfağa girdim birsürü hazırlık yaptım.eşimede oğlum sıkılıyor istersen sizinkilere gidekim dedim.çok sevindi..onra o şehre girdiğimizde sordum sizinkilerin geleceğimizden haberi var mı diye.eşimde yok dedi.bende arasana dedim....çünkü bağ evleri var ve genellikle hafta sonu orada olurlar-beni nasıl azarladı ....sen zaten ne zaman buraya gelsek hep böyle yapıyosun,karışmasana ister ararım ister aramam dedi...bense şok olmuştum.sonra arabayı çevirdi ve tekrara kendi evimizin yoluna doğru sürmeye başladı..
oğlum dedeme gidelim diyo bu arada ben sadece şunu dedim..iyi niyetimin bedeli hepsi....sustum sonra
eşim tekrara annesigilin evine doğru çevirdi arabayı ama benim tadım tuzum kalmadı tabi..çok kırıldım hemde çok..benim iyi niyetim ve eşimin beni anlamaması.ilk defada yaşanmıyor bunlar her defasında aynı...hiç konuşmadım da orda şimdi yeni geldik ve yol boyu bana laf attı ama cevap vermedim.cevap vermek içimden gelmiyor artık.her defasında aynı şeyleri yaşamaktan sıkıldım..hep konuştum ama sonuç yine aynı oluyo...gelene kadar ağladım çok zoruma gitti bu yaptığı..bazen diyorum suç benim o yalvaracak gidelim diye ,adam yerine koymayacakın ailesinide o zaman daha mı kıymetli olursun diye....
ortada hiçbir şey yokken bir insan kendi ailesinin memleketine ayak baar basmaz nasıl bu kadar değişir?hemde 1 defa değil her defasında.bundan sonrasında nasıl bir yol izlemeliyim şaşırdım kaldım.

al birini vur ötekine hepsi aynııı benim de eşim öyleydi birzamanlar ne zaman ailesi bize gelse onlarla görüşşe değişiyordu... sustummm hep sustummmm nezaketimi saygımı hiç bozmadımm boşanmanın eşiinden döndük ve değişti şimdilik çok iyi tabi ailesiyle şuaralar bozuklar barışıncaya kadar mı bu değişikliği yoksa ömürlük mü bilmiyorum..sana tavsiyem ailesi konusunda hiç üsteleme çünkü erkekler bu konu da maaleseff taviz vermiyorlarr..

slm kıslar benimde derdim aynı malesef.5 yıllık evliyim eşimin işi nedeniyle memleketimden taaa 10 saat uzaktayız. evlendikten sonra üni.kazandım sıkılıyorum die ölesine girdim oldu.yani senede 2 defa 10 ar gün gidiyoruz burnumdan geliyo inanın ağlaya ağlaya geri dönüyoruz.bıktım eşimden soğudum bu meselelerden.hep anlaşıyoruz 2 gün kaynanamda kalmaya sen zaten uzaksın özlüyosun diyoo oraya gidince annemlerdeyken tlf edip gel küsüyolar filan.birde bir sürü laf yiyorum.

eşim bugün diyor ki dün kütün ya bana artık barıştık demi.....hey Allahım ya ..bende dedim ben küs değilim sadece çok kırgınım hem dün hem de bugün,sen bu akılla gidersen yarında dedim....neden dedi,bende sen kendi hatanı biliyorsun ama senide anlıyorum dedim.sonuçta seninki tamamen psikolojik dedim,eee kendi ailenin yaptıklarını biliyosuyn buna rağmen benim nasıl hala bu kadar iyi olabileceğimi kabullenemiyosun ve her durumda öküz altında buzağı arıyosun dedim,bnundan sonra seçimini yap kimi mutlu etmek istiyosan onu mutlu et,ben seni hiç seçim yapmak zorunda bırakmadım şimdiye kadar ama bundan sonra böyle işine gelirse dedim.hiç bişey diyemedi......bakalım bundan sonra ne diyecek nasıl bir açıklama yapacak..önümüz bayram malum ve gidelim demek zorunda kalacak ,gidince de nasıl davranacak merak ediyorum...başka bieşeyde konuşmadık.zaten konuşmakta istemiyorum.ben yordum kendimi şimdiye kadar artık kendisi bilir....

sevgili pınar79 bu dünyada iyi niyetli olmayacaksın.sende insansın herkeside memnun edemezsin ya..ben de yıllardır bunu yaptım ama hep üzülen ben oldum.adamlar ailelerine laf geçiremiyo eve gelince özürler ağlamalar ama giden geri gelmiyo.sen kırıldığınla kalıyorsun.benm eşimde aynı ailesinin yaptıklarını görüyo o an adamın dili tutuluyo kulağı duymuyo sanki ben bunu bunu yaptılar görmedinmi deyince o kötü niyetle dememiştir yok haklısın bidaha sana laf ettirmem filan ama hep aynı:50:

sevgili pınar79 bu dünyada iyi niyetli olmayacaksın.sende insansın herkeside memnun edemezsin ya..ben de yıllardır bunu yaptım ama hep üzülen ben oldum.adamlar ailelerine laf geçiremiyo eve gelince özürler ağlamalar ama giden geri gelmiyo.sen kırıldığınla kalıyorsun.benm eşimde aynı ailesinin yaptıklarını görüyo o an adamın dili tutuluyo kulağı duymuyo sanki ben bunu bunu yaptılar görmedinmi deyince o kötü niyetle dememiştir yok haklısın bidaha sana laf ettirmem filan ama hep aynı:50:

çok haklısın hep bizden gidiyor.....fedakarlık ve sonunda yine anlayışsızlık

Aile arası çekişmeler, tatsızlıklar bilinçaltımıza öylesine kazınmış ki, önyargılarla öyle kuşatılmışız ki,
eşler bu konuda temkinli olmak adına işin dozunu kaçırıyor çoğu zaman.
İki taraf da her an fitilin ateşleneceği endişesiyle nasıl davranacaklarını bilemiyor.
Nasıl ki eşin, ailesiyle ilgili her ağzından çıkanı saldırı olarak algılıyorsa, sen de onun her hareketini
ailesinin yanında değişiyor olarak algılıyorsun tatlım.
Keyifle geçmesi gereken günler, davranışlara yanlış anlamlar yüklenerek heba oluyor.

Back