Çok Hayal Kırıklığı

Cimri oldugunu düşündüğün biriyle halen kendi hür iradenle birlikte misin cidden? Yasin geçiyor diye düşüneceğine böyle biriyle evlenirsem o ömür nasıl geçer diye düşün bence. Kimse evlenmek için evlenmemeli. Cimri bir erkek hayati insana zehir eder, uzak durulması gereken erkekler listesinde ilk sırada felandir cimriler.

Her çıktığı kıza tektaş alacaksa bu erkekler ne yapsın?
9 aylık ilişkide tektaş modeli gösterip talep etmek benim yapıma ters, o yüzden sizi haklı göremiyorum.
Tektaş evlilik teklifinde hediye olarak alınır yada söz/nişan gibi durumlarda. Henüz bir arkadaşlık boyutunda talep etmek hoş olmamış bence.

20 yıllık eşimle hiç hediye tartışması yapmadım. Gönlünden kopup aldığı herşeyi de teşekkürle kabul ettim.
Evlenirken bir kaç metre altın zincir, trabzon burması, ağırlığı kadar altın tartışmaları da yaşanır bu ilişkide.

Sizi anlıyorum ama ben erkek olsam henüz işim gücüm olmasa birikmiş param olsa da gidip pırlanta yüzük almam. Evlenme teklifi edeceksem de normal 14 ayar bir yüzükle ederim. Benim eşim mesela evlendikten sonra aldı. Bundan 9 sene önce 0,25 karat orta düzeyde bir yüzüğü 1.500 TL’ye almıştık. O zaman altın da ucuzdu. Şimdi 500 TL olan yüzük nasıl olur bilemedim.

Bence erkek arkadaşı düşünsün ömrün nasıl geçeceğini.
8 aylık ilişkide tektaş modeli göstermek, adamın alacağı hediyeyi fiyatıyla değerlendirmek üstüne birde tartışıp mahçup etmek normal mi sizce?

Ben bunları beğeniyorum diye göstermesinde bir sey yok ki, amacı yüzük kitlemek defil de erkek arkadaşının özel günlerde bile cimrilik yapması ve düşüncesiz olması
Cimri ve düşüncesiz olduğunu düşündüğü bir adamı yüzük modeli göstererek yola getirmeye çalışmak çok normal bişey çünkü

o yüzüğe yani gerçek bir pırlanta yüzüğe verilecek gerçek parayı gereksiz buluyor olabilir mi

yani tek taş pırlanta hayatta bir zorunluluk mu

sizin önemsediğinizi düşünüp ucuzunu almak istemiş zira muhtemelen satılınca üç kuruş ediyor, o para boşa gidiyor muhabbetlerini dinlemiştir

sembolik değeri vs denilmesine de inanmıyorum sembolik değer herkeste olmayan, sipariş olmayan bir şeydir

watssapp durumlarına tek taş pırlantalı parmak resmi atıp altına "I said YES" yazan kızlar, o tek taşın adam onlara aşık olduğu için değil de "el alem ne der" diye alındığını bilmiyor mu

mesela tek taş pırlanta yerine cici bir künye alsaydı, kolye alsaydı, küpe alsaydı yine neden tek taş pırlanta değil diye hayal kırıklığına uğrayacaktınız

yani konu düşünülmek vs değil, toplumda olmazsa olmaz görülen şeylerden mahrum kalmamak, sevgilim bana bunu aldı diyebilmek

bu arada tek taş pırlantam yok, tek taş pırlantası olan çevremdeki bir çok kişi de hiç takmadı hatta eskiden takanların bir kısmı da artık takmıyor yani yavaşça demode oluyor

bu arada parası var diyorsunuz da parası olması "ihtiyaçlar" varken bu parayı "isteklere" gömmesini gerektirmez ki

bulunduğumuz ekonomik düzen artık ihtiyaçları bile üç kategoriye ayırıp zorunluları karşılama ile hayatı kısıtlamış iken istekler için ayrılacak binlerce lirası olmayabilir

işte tam olarak bunu söyledim ona
sen beni sevmiyorsun yoksa bir dal gül bir çikolata beni mutlu etmeye yeter dedim
zerre caba görmüyorum dedim hayır seviyorum diyor
bu yüzden de kendimi değersiz hissediyorum işte
ben de ilk 6 ay hiçbirşey beklemedim bu çok kısa süremi bilmiyorum ama insan ister istemez bir beklenti içine giriyor istediğim öyle büyük şeyler değil halbuki

kapatalım konuyu öylesine sordum dedi zaten
ama ben de aynen sizin düşündüğünüz gibi düşünüyorum artık şu saatten sonra 5 karat olsada kafama kazındı benim bu olay
en çok buna üzüldüm zaten

Cimri adamla ömür geçmez. Ne diye ısrar ediyorsunuz ki? Kendinize beğendiğiniz tek taşı zorlanmadan aldirabileceginiz bir adam bulun.

bu arada tek taş pırlantam yok, tek taş pırlantası olan çevremdeki bir çok kişi de hiç takmadı hatta eskiden takanların bir kısmı da artık takmıyor yani yavaşça demode oluyor
Benim var. İstemiyorum dediğim halde evlenme teklifiyle birlikte geldi kendisi. Şu an evin hangi köşesinde olduğuna dair hiç bir fikrim yok Bence de fazla klişe ve demode artık tek taş pırlanta.

Kız evlenmeyi düşündüğü kişinin cimri oldugunu düşünüyor ben bunun üzerinden yorum yaptim konu sahibini yargılayacak değilim ayrıca ciddi bir birliktelik düşündüğün birine çiçek sepetinden 500 liralık yüzük atılmaz bence. Benim erkek arkadaşım da böyle bir şey yapsa hoş karşılamazdım. Hepimiz birlikte olduğumuz kişinin maddi durumunu biliriz buna göre de beklentilerimiz olur ama kişinin maddi durumu olmasa da bazı şeyleri düşündüğünü karşı tarafa hissettirmeli konu sahibi erkek arkadaşindan bunu görememiş en başta. Ben kendisine hak veriyorum.

8 aydır bişey görmedim evlilikten konuşuyoruz ama adam benden sakınıyor gibi geliyor
onun cimri olma ihtimali beni öyle üzüyorki değilim diyor ama parçaları birleştirince bundan başka sonuç çıkmıyor işte
keşke böyle olmasaydı

cimri bi adamsa ileri de de başınız çok ağrır ..
bu arada sürekli bana bir şey almıyorsun demekte pek hoş değil sanki . . .
ama soğuyorum beni mutlu etme cabası olmayınca bu seferde sorun ne deyince bende anlatıyorum
düzelcem dedi öğret bana dedi anlat dedi
anlattım bende şundan şundan holsnaırım şundan mutlu olurum diye ama bir kulaktan girdi diğerinden çıktı

Çaba görmüyorsanız neden devam ediyorsunuz?

Seviyorum demesi değil önemli olan sizin onun davranışlarından dolayı nasıl hissettiğiniz mesele.

Önceki konunuz baktım, ilişkinize güzelleştirmek için çaba harcamayan, balayı için bir yerlere gitmeyi lüzumsuz gören dümdüz bir adam var karşınızda ve cimri bunu da unutmayalım.
Siz böyle olsun istemiyorsanız zorlamayacaksiniz. Sevgiliyken böyle olan evlendikten sonra farklı olmayacak daha da duyarsiz olacak muhtemelen.

insan ister istemez bir beklenti içine giriyor istediğim öyle büyük şeyler değil halbuki

işte neden beklentiye giriyorsunuz

bence bu ister istemez beklentiye girmeyi irdelemek lazım sizin özelinizde değil ama toplumsal algılar genelinde

neden adam ille de sevdiğini göstermek için maddi harcama yapmalı

beni düşündüğünü hissettirsin de bu yine neden "bir gül dahi olsa" "almalı"ya bağlanıyor

yani adam beni seviyor diye bana neden bir şey almalı

ben ona ne alıyorum mesela, beni neden restorana götürmeli, sinemaya götürmeli bla bla

belki elli yıl önce kadının dışarı hayatı yokken bir şey alması, bir yere gitmesi mümkün değilken sevdiğinin ona bir şey alması düşünülme ölçütü idi

ama günümüzde her şeyimizi alabilirken yahut karşı tarafa bir şey alabilecekken neden hep erkekten bekliyoruz

alsa gönlünüz hoş olur ama adam size hediye almadı diye neden cimri oldu yani hediye almak bir ilişkinin zorunlu unsuru mu

bol hediye alsa, bundan koca olmaz bak para tutmayı bilmiyor, abuk sabuk yerlere harcıyor deriz

annesine anneler gününde hediye alsa anneci deriz, almasa anasına hediye almayan sana hiçbir şey almaz deriz

(yakında erkekler kulübünden editörlük teklifi alacağım galiba erkekleri savunmaktan )

Merak ettim: 8 aydir birseyini görmedim.dediniz de. Soz kac defa görüsüyorsunuz yüz yüze?

inanın cimri olup olmadığını anlamak için yaptım bakiyim zora koşacakmı yoksa jestleri sürprizleri odun olduğu için yapmıyor yoksa cimriliğinden değil demek için söyledim konuştum
odun olup yapmaması daha mutlu ederdi beni inanın
o yüzden dedim şunu isterim diye oda tamam demişti
tamam dediği şeyi değiştirmeye çalışıyor sanki
yahu ben bu kıza bişey yapamadım alamadım en özel anımızda bari 3 5e bakmiyim demedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…