''bu arada parası var diyorsunuz da parası olması "ihtiyaçlar" varken bu parayı "isteklere" gömmesini gerektirmez ki
bulunduğumuz ekonomik düzen artık ihtiyaçları bile üç kategoriye ayırıp zorunluları karşılama ile hayatı kısıtlamış iken istekler için ayrılacak binlerce lirası olmayabilir'' dediniz ya ona istinaden diyorum taksiyle gitmedim böyle konfor içinde herhangi bir isteğim talebim olmadı yani
ben de alt taban sayılabilecek bir gelirim var lüks içinde değilim demek istiyorum
abuk subuk isteklerim olmadı gösteriş delisi ondan öncede olmadım onlada olmadım
konuyu okadar farkı yerlere çekiyorsunuz ki
benimle fikir alışverişi değilde adeta toplumu sorgulayı benim üzerimde içselleştiriyor gibisiniz
''şimdi nasıl yazayım bilemedim de sizin olağan yaşamınız aylık 10000 harcama iken babasından harçlık alan, cebinde 100 TL olan kız gibi davranırsanız, karşıdaki da size ona uygun hediye iletir''
beni tanımadan bu cümleyi nasıl kurabiliyorsunuz bilmiyorum
herneyse yorumunuz için teşekkür ederim
sizi tanımadan o cümleyi kurmuyorum örnek vermeye çalışıyorum
sonuçta sorum şu
ben İstanbul'u bilmiyorum
"olağan yaşamınızda o dediğiniz yere taksi ile gidiliyorsa neden taksi ile gidelim" demediniz
yani X AVM var burada, oraya her gittiğimde taksi ile gidiyorum, yanımda siz olursanız da "ben buraya hep taksi ile gidiyorum, en rahat öyle gidiliyor" der öyle gidelim derim öderim taksi parasını da
siz bunu karşı taraftan istemedim gözüm yükseklerde değil diyorsunuz
olağan olan bu ise sizin hayatınızda siz ödeyeceksiniz, oraya siz kendiniz giderken de toplu taşıma ile gidiyorsanız da adam beni taksi ile götürmedi demeyeceksiniz
isteklerim yok diyorsunuz da işte "şu model tek taş" bir istektir yani ihtiyaç olmadığı aşikar, sadece tektaş isterim de değil şu model tek taş isterim diyorsunuz açık açık
konuyu açtınız yorumumu yaptım
o son cümleye de neden alındınız anlayamadım
hayat standardınıza uygun davranın, karşınızdaki kişilerden beklentiniz de ona uygun olsun diyorum sadece
yani benim hayat standardımda boğaz da lüks restorantta yemekler yok, karşındakinden bunu istemem makul olmaz, onun standardında bu varsa o zaten götürür
ben ona hayalim boğaz gören restorant dediğimde karşıdaki balık ekmek teknesi de anlayabilir onun standardı da budur
eğer benim standardımda boğazda lüks restorant varsa, ben onu götürürüm, o da bir sonraki adımı buna uygun atar ya da ilişkideki uyumsuzluğumuzu anlar
ama standardım boğazda lüks restoran iken ve benim oralarla hiç işim olmaz tavrı ile davranırsam, üstüne de teknede balık ekmek teklif etti diye kızarsam olmaz