çok fark var nasıl olcak bu iş böyle

Erkek arkadaşınız sizin mütevazı yaşam tarzınızı farketmiştir.
Ona göre sorun yoksa ve ailesiyle sizi tanıştırdıysa bence sorun olmaz.
Ailesi sorun yaratırsa sonuna kadar kendi ailenizi korursunuz.

Biraz farklı bir hikaye ama,
Ben de evlendiğimde eşimin durumu çok çok iyiydi. 200 kişinin çalıştığı bir işletme sahibiydi.
Ama kendi didinip yapmıştı bütün bunları. Aileden gelen birşey olmadığı için, ailesi de benim ailem gibiydi. Sorun olmamıştı.

Nişan alışverişine çıkmadan önce o zamanlar benim aklım beş karış havada olduğundan, eyvah demedim...
Babam günlerce yiyip bitirmiş kendisini.
Biz onlar kadar kaliteli yerlerden alışveriş yapamayız, marjinaly çok sinirlenicek diyormuş anneme..
Aklıma bile gelmemişti bu detaylar...
Bizim çevrede kim nişanlansa alışveriş mahmutpaşadan yapılır . :44:

Neyse çıktık alışverişe (15 yıl önceden bahsediyorum) eşim bizi lüks bir semte götürdü
Benim alışverişim yapıldı markalı şeyler falan alındı ben leyla tabi çok mutluyum nişanlanıyoruz ...
Kim düşünür alışverişi...
Sıra onunkilere geldi aha dedim eyvah! Eşim bakıyor beğenmiyor! Beğenmiyor beğenmiyor...
(cin gibidir) Nasıl yaptı nasıl etti anlamadım hepimiz arabaya doluştuk kendimizi mahmutpaşada bulduk

Çok sonra ben lafını açtığımda senin eline para versem almayacaksın...
Biliyorum ki o markaya verecek durum da yok.
Ben alsam bozulacaksın, üzüleceksin ailen kendini kötü hissedecek...
Bu bohça işi de göstermelik değil mi...
Tamam işte dedi gösterdik oldu bitti maşallah
Bu konuların hiç lafı edilmedi...
Ben şurdan aldım sen de alacaksın gibi şeyler ima dahi edilmedi.
Yiğidi öldür hakkını yeme demişler...

Hiç bunları kafanıza takmayın. Herşeyin bir oluru var.
Eğer sizle evlenmek istiyorsa, sizi olduğunuz gibi kabul etmiştir.
Eminim ki ailenizin de yaşam tarzını biliyordur.
Ailesinin yanında da özgüveninizi sağlam tutun. Dik durun.
Kim bilir o duruma gelene kadar neler yaşamışlardır.
Ticaret yapıyor demişsin, ticaret yapan insanlar bir çıkar bir inerler...
Öyle tek çizgide yaşamları olmaz genellikle...
Sizin de aileniz her şeye rağmen kardeşlerinizi ve sizi okutmuşlar biryerlere gelmenizi sağlamışlar.
Bu hiç de küçümsenecek bir durum değil! Takdire şayan...
Endişelenmeyin. Hatta övünün ailenizle..

ufak tefek şeyler dışındabilgi vermedim. kardeşlerimi biliyor anlattım. manevi durumu anlatırım gururla ama maddiyata da değinsem iyi olur gibime geliyor her yönüyle bilsin istiyorum artık.

ufak tefek şeyler dışındabilgi vermedim. kardeşlerimi biliyor anlattım. manevi durumu anlatırım gururla ama maddiyata da değinsem iyi olur gibime geliyor her yönüyle bilsin istiyorum artık.

tabiki zor şartlar altında bizleri okuttu dersen anlar zaten
babanın mesleğinide söylersin bunu bilmek hakkı
konuşmada kilit nokta bu durumunuzdan rahatsız olmadığın aksine gururlandığın izlenimi vermek ki öylede zaten
sen aklı başında birisin belli nasıl konusman gerektiğinide biliyorsun
rahart ol git konuş bu işi hallet rahatla bi içine ata ata patlar sonra

tşk ederim. şimdi şöyle bişey war yoktan var olmuş insanlar halden anlarlar bizde bu yoldan geçtik derler ki sizinkiler öyle bir durum olmuş. ama bunlar dededen zengin. yani hiç görmemiş zorluklar bire kadar konuştuk anlattılar bazı şeyleri tabi biz hiç yokluk ççekmedik ezelden böyle demediler ama işte babamızdan kalmıştı babamın işi felan diye anlatırken anladım ben durumu. zaten onların evine giderken dedesinin evinin ordan geçtik yani gösterdi yok şurası dedemlerin evi şura da halam oturuyor. apartman dairesi değil villa tarzı evlerin olduğu bir mahalle idi e tabi dedeler felan yakında oturuyorlar. haa bak birde bu war bizde öyle damata eşya alırken mecburen onu daha salaş yerlere götüreceğiz ki zaten dedim ilçede oturuyoruz diye burada bir kaç yer anca var hiç bir markanın mağazsı bile yok. adamında herşeyi marka evin içinde bile marka kıyafetler giyiyor. tmam ona güveniyorum seviyor beni sorun etmeyecektir illa ki ama ben kötü hissedeceğim kendimi

tşk ederim. biliyor anlattım babam çiftçi diye. bugün konuşacağım öyle plan yapıyorum kafamda nasıl anlatsam nasıl girsem diye. evet zaten ben patlama noktasına geldim artık ağlamadan yatağa giremez oldum. soğuk davranmaya çalışıyorum biraz onu hiç yapamıyorum aradığı zaman elim gidiveriyor telefona.

bu kadar büyütmeyin bence, daha aileler tanışmamış, onu aileler tanıştıktan sonraki oluşan duruma göre düşünürsünüz, ben imkansız bir durum görmedim, dua edin, kendinize en başta siz güvenin, olumlu olun biraz, evinizin ailenizin fotoğrafları yok mu sizde hiç,onları gösterseniz erkek arkadaşınıza...

önce onunla mı konuşayım ewet doğru birde mahçup olma durumu war. ya bende zannetmiyorum olumsuz konuşacağını çünkü çok ciddi her yönüyle anlıyorum bunu ben daha oturup evlilik planı yapmazken adam herşeyi düşünmüş herşeyin planını yapmış bile tek tek anlatıyor bak ben şöyle düşündüm ne dersin sencede olurmu diye felan

konuş canım bugünün sonunda rahatlamış olarak gelirsin inş.
bence sevgilin yönünden sıkıntı yok aileler tanıştıktan sonra herşey belli olur
belkide öyle burnu havada illede gelinimizde zengin olsun diyen insanlardan değillerdir
babanın çiftçi olduğunu biliyorsa bunu mutlaka ailesinede söylemiştir
bir sorun olsaydı sana ilk tanışmada sıcak davranmazlardı ilk izlenim çok önemli

çok dua ediyorum hayırlı olmayacaksa ikimizinde kırılmayacağı üzülmeyeceği bişey çıksın, hayırlısıysa da güzel ce olsun herşey diye. aliemin fotoğrafını görmek istedi fotoğraflarını istedi kavga ettim o gün ne yani neyine bakacaksın ailemin sana uygun olup olmadığına mı bakacaksın diye o zamanlar bir kaç aydır tanışıyorduk nedense tepem attı birden şimdi ise neden yapmadım diye deli gibi pişmanlık duyuyorum

onu ailesinede söyledim tanışmaya gittiğimde baban ne iş yapıyorlar diye sordular tabi söyledim bende ama şu var iyi niyetlemi kötü niyetlemi soruldu bilmiyorum ama ne kadar kazanıyor diye sordular garip geldi ama bişey diyemedim tavırlarına bakarak art niyet olmadığını düşündüm. değişiyor dedim bende sonuçta çiftçi yani sabit bir geliri yok ki ama genelde 700 tl ancak geçer eline dedim. bişey demediler.

tanışmaya gittiğim gün hep akrabalarından bahsettiler. işte biri işte fabrika müdürü işte biri iş yeri sahibi şu doktor şu hemşire şu bilmem ne müdürü gibi bütün yakın akrabalrından bahsettiler. normal işçi yok hepsi iyi konumda anlattıkları bunlar. onun dışında tatile gittiklerinden yazlıkları olduklarından bahsettiler onuda keşke daha önce tanışşsaydık seninle senide göütürürdük yazlığa beraber tatil yapardık diye konuştular. kaç kardeşisiniz ne iş yaparlar diye sordular bende anlattım ama öyle halamı teyzemi felan akrabalarımı sormadılar.

Canım demişssin işte ailesine. Onların tavırları nasıldı sana bu muhabbetten sonra. Ordan bişeyler çıkarbilirsin.

hiç bir şey demediler sadece dinlediler. ne, aa ne iyi dediler nede kötü dediler hiç bir tepki vermediler. yani bişey çıkaramadım ondan da anlayamıyorum bir türlü. dedim ya oğulları çok seviyor beni üzerime çok titriyor illaki ailesine hissetrimiştir bunu ne bileyim ilk anda çok sıcak karşılamaları da belkide bu yüzden oldu. ama çok incelediler beni babası o kadar değil ama annesi ile kız kardeşinin sürekli gözleri üzerimde idi baştan ayağa süzdüler. hem yemek hem tanışma için gittik hani herşey özene bezene hazırlanmış güzel güzel yemek takımları felan hiç bişey yiyemedim zaten. bize geldiklerinde yerde yemek yiyecekler. onlar kadar özenli sofra hazırlyamayız ki biz.

Son düzenleme:
Düşmez kalkmaz bir Allah'tır lafını çok severim, bunu bilen insanlarsa bir sorun çıkacağını sanmıyorum

Herkes bir şekilde rızkını yiyor ve kendisine nasip olan hayatı yaşıyor

Yaşam şekli farklı olabilir ama insanlık bu farkı absorbe etmektir

Korkma bence, sende tanıştır onları ailenle ve sonrasını gözlemle. Eğer sonrada görme tavırlar gelişirse o ailenin içinde zaten mutlu olamazsın. Denemen gerek olması imkansız bir şey değil yani moralini bozma bu kadar

durumunu çok ii anlıyorum..peki nasıl tanıştınız..sen ve sevgilin ne iş yapıyorsunuz..

kamuda memur ben ise özel sektörde çaııyorum . tanışmaya gelince benim iş yerinden bir arkadaşımın erkek arkadşının arkadaşı idi o şekilde tanıştık yani onlar tanıştırdılar ben istememiştim başta bir tanış diye ısrar ettiler hayatımda ilk kez biri ile ilk tanışmada etkilendim.

inşallah çok iyi insanlardır. o akşam konuştuk az çok yaşam tarzlarını anlattılar bu korkuttu gözümü birazda galiba benim ayak uyduramam diye çok korkuyorum ben. ya parça parça anlatıyor gibiyim bunun farkıdayım ama aklıma geldikçe söylüyorum bazı şeyleri mesela kendileri gibi olmamı istiyorla ben mi yanlılıyorum bilmiyorum ama konuşmaları o tarzda idi biz bağlı bir aileyiz bağlı insanları severiz dediler sıcak kanlı insanları severiz felan dediler. çok rahat bir aileler kız kardeşi annesi babası bile bile gidip erkek arkadşnda kalabiliyor hiç bir şey demeyip normal karşılıyorlar. bizim aile böyle rahat değil ne bileyim abes karşılarız biz yani

çok güzel..umarım hakkınızda hayırlısı olurrr:)))ciddi şekilde evlilik teklifi etti mi pekii. ne zamandır çıkıyorsunuz...

Bence şu aşamada sadece siz sorun etmişsiniz bu maddi statü durumunu, kompleks yapmışsınız, o kadar tepki vermeseydiniz keşke...bence muhabbet arasında bak bunlar da benim ailem,burası bizim ev,burası bizim ilçe falan diye tanıtım amaçlı gösterin. bakanların, bürokratların çoğu da köylü çocuğu, gurur duyun ki aileniz sizi okutmuş bugünlere getirmiş kıt kanaat. karşı taraftan sorun etmezlerse siz de kendinizi şimdiden bu kadar yıpratmayın ve karamsarlığa kapılmayın...

çok güzel..umarım hakkınızda hayırlısı olurrr:)))ciddi şekilde evlilik teklifi etti mi pekii. ne zamandır çıkıyorsunuz...

bir yıl olcak nerdeyse. evet sürekli evlilik teklifinde bulunuyor ben erken dedm hep. ciddi ciddi de etti evet o yüzden direk ailesinin yanına götürdü ben tamam der demez. ya çok iyi bir insan herşeyiyle taktir ediyorum hiç kötülüğünü görmedim allah herkesin karşısına böyle insanları çıkartsın erkek arkadaşımla hiç sorunum yok işte bu yüzden takıntı ediyorum bu durumu çok hassas düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…