ya ben anlamıyom başı açık olunca dinsizmi olunuyo bunu dert etmen çok saçma aranızdaki zengin oğlan fakir kız olayına gelince bence yani seni seviyosa ben hiç önemli değil evlendiğimde bizim durumumuz senin gibiydi eşim bize göre daha iyi idi şimdi iflas ettik ailemin durumu bizden kaynanam biraz görgüsüzdü önun üstünlük taslama huyu vardı ama şimdi bobosunun üzerine oturdu bence hiç dert etme zamanında bende senin gibi düşünüyodum şimdi ne salak mışım diyom:
tşk ederim çok güzel anlatmışınız. bende bunu isterim güzel yönden görmek isterim ama her durum böyle olmuyor ki. kendim bile mahvoldum, diyorum bazen etrafında bir sürü görgülü iyi yetişmiş zengin kızlar vardır ne yapsın ki beni diye durduk yere trip atıyorum bunu bile düşünüp. offf ne yapsam ben bilemiyorum
Onların lüks içinde yaşaması sizi ezik kılmaz.... İnsanları giyim kuşam mal varlığıyla değerlendirilmemesi gerektiği taraftarındayım. Aileler arasında uçurumlar olabilir sonuçta o ailenin kızına aşık oldu sevgiliniz. Ortada büyük bi aşk varsa ailenizi büyük bi gururla tanıştırın eş adayınıza.. Ne mutlu ailenize sizi yoklukla okutmuş büyütmüş ve meslek sahibi yapmış.. Ezik hissetmemelisiniz siz ve ailniz eli öpülesi bi aileniz var sonuçta.Mutluluklar
En önemlisi erkek arkadaşının nasıl gördüğü işte. Haklısın mantıklı düşün canım. Karşındakiler nasl insanlar bilemezsin yine de..
tamamda ailesiyle tanışmadan böyle bir kaygından zaten bahsedemezdin ki!
şimdi söylemeyeceksinde ne zaman söyleyeceksin geç kalmış sayılmazsın ki
en kısa zamanda bu kaygılarından bahset ki o da ailesine durumu izah etsin
bide şu var adamlar hiçbirşeyden habersiz seni istemeye yada tanışmaya geldiklerinde şok yaşamazlar mı?(yanlış anlama onların açısından öyle yazdım)
sevgilin şunu diyebilir benim için hiç önemi yok önemli olan sensin dersede
ilerde olası çatışmada dengeyi kurabilecek mi?
ailesi seni ve aileni yerecek söylemlerde bulundugu zaman sana destek olup ağızlarını tıkayacak mı? sen önemlisin demek lafta kalmamalı demi!
çok karamsar olmamak lazım işin diğer türlüsüde belki ailesi bu durumu dert etmeyecek, seni sevdilerse gelinimiz diye benimsedilerse
ailen konusundada önyargılı olmayacaklar belkide
bütün bunları konuşmadan izah etmeden sonuçlandıramazsın bir an önce bu konuyu konuşmalısın
benim ailemle eşimin ailesi arasında da uçurum var, sizinkinin tam tersi şekilde...
çok ciddi bir sorun olmuyor, zaten farklı şehirlerdeler, 8 yıldır en fazla 3-5 kez biraraya gelmişlerdir, onlarda da merhaba nasılsınızdan ileri gitmez sohbetleri. zaten maddi durumun farkı yaratmıyor o uçurumu, dünya görüşü ve yaşam tarzı yaratıyor. benim ailemin zevkleri ve ilgi alanlarıyla onun ailesininkiler çok farklı, oturup canciğer olmalarını beklemek çok ütopik...
bu arada düğünler bile ayrı ayrı yapıldı, istanbulda şık bir mekan kapatıp yemekli düğün yaptık, bunu benim ailem karşıladı, ertesi gün de eşimin memleketinde evlerinin önünde sokak düğünü yapıldı, ne onun ailesi istanbuldaki düğüne geldi ne de benimkiler onun memleketine, ama bu bir beğenmeme, tenezzül etmeme durumundan kaynaklanmadı hatta lafı bile geçmedi bu konunun. onlar orda şehir dışından gelen yatılı misafirlerimizi bırakıp gelemiyoruz dediler, bizimkiler de burdan.
evet bilemiyorum karşımdaki insanları tamam iyi hoş göründüler gözüme ama belki arada ki sevgiyi bildikleri için hoş gördüler bunu bilemiyorum işte. erkek arkadaşım hiç bir şeyi sorun etmiyor ama yinede varlıklı bir ailede büyümüş bana hiç hissetirmedi bunu ama gün gelir hissedersem çok üzülürüm. tatile gidelim diyecek ben istemeyeceğim çünkü gitmedim hiç hayatımda tatile felan yüzmesini bilmem etmem. onunla bile aramızda sorun olur gibi me geliyor. çok mu kuruntu yapıyorum bilmiyorum ama kafama da takılmıyor değil işte her yönüyle düşünür oldum
valla doğrusu banada pek olmaz gibi geliyor
pembe düşünüp sanasa pembe bir yorum yapamam canım
sende aslında ilerde sorun olacağını adın gibi biliyorsun
onlarda mutlaka kendi ayarlarında birileriyle akrabalık kurmak isterler
şu da var bir araya gelmeden aileler tanışmadan fikirler alındmadanda "olmaz bu iş "demekte yanlış olur
sen bu konuyu sevgilinle konuş açık çık herşeyi anlat
ailesine bahsetsin bi nabız yoklasın böyle düşünerek sen bi yola koyamazsın ki!
evet sensin önemli olan diyor bana sadece. zaten bende eğer bu iş olacaksa gelmeden önce onlara yada erkek arkadaşıma mutlaka anlatacağım bu durumu. ailesi gelip tanışmayı çok istiyor ben askıya alıp duruyorum. bir yıldır tanışıyorum erkek arkadaşımla her evlat gibi o da ailesini sever sayar. işte bugün sen önemlisin diyor ama ya yarın ne olur ki bilemiyorum işte
Diğer ülkeleri kartpostallardan görmüştüm..
Uçağa hiç binmemiştim..
Kokteylin anlamını sadece biç içki türü olarak biliyordum...
Herşeyi onunla öğrendim..
Senin durumun da böyle olacak..
İlkleri hep onunla tadacaksın..
Yüzmeyi onunla öğreneceksin..
İlk tatilini onunla yapacaksın..
Kuruntu yapmayı bırak...
Tüm bunları onunla öğrenirken çok eğleneceksin..
O ise senin bu heyecanlı halini görüp çok mutlu olacaktır.
tşk ederim. bizimkilerde aynen hiç bir zaman canciğer olamayacaklar bunu görmek için alim olmaya gerek yok herşey ortada çünkü. bizim de öyle farklı şehirde yaşayacağız bayramdan bayrama gideceğiz. Allah ım inşallah biz de sizin gibi hiç sorun yaşamayız
nereye kadar erteleyebilirsin ki tanışmalarını
en kısa zamanda ailenle tanışsınlar sen o ailenin kızısın anne babanla gururlan dik dur
her daim ailene olan minnetini dile getir eğer ki sendede ufacık da olsa ailene karşı bir ezik durum hissederlerse
onlrda aynı şekilde düşünür
sevgilinede her daim aynı izlenimi ver asla karşısında konusurken bizim aile sizinkiler gibi değil tarzı konuşma
biz böyleyiz ailem, yaşadığımız ev ve yaşantımız de bunları anlatırken sakın ola kendini küçümseme
onun ailesiyle kendi aileni kıyaslama sizinkiler böyle bizimkiler böyle değil tarzı falan
herkez dünyaya şanslı gelmiyor maalesef
iş sende bitiyor canım
ben yaşayacağınızı düşünmüyorum, tabi eğer aileler kendi aralarında görüşsün iletişim halinde olsun gibi bir işteğiniz varsa sorun olmaz.
biz eşimle 5 yıllık birlikteliğin sonunda evlendik, öncesinde konuşuyorduk zaten ve ailelerin anlaşamayacaklarını biliyorduk, sonra geldi istedi, yüzük taktı gittiler, ne nişanlılık sürecinde ne sonrasında aileler hiç öyle özel olarak biraraya gelmedi, ya da kim ne alacak-yapacak muhabbeti dönmedi, zaten herşeyi eşimle ben aldık.
bayramdan bayrama ararlar birbirlerini, en son kızımın doğumuna geldiler de orda karşılaştılar, öncesinde en az 4-5 yıldır görmemişlerdir birbirlerini. bu arada bizden abim, onlardan görümcem evlendi, dünürler gitmedi, yani arada bir sorun, bir düşmanlık yok ama bir yabancılık var. buna hazır olun...
hem belli olmaz belki sizinkiler iyi bile anlaşır, biraraya getirmeden farklılıklarını göremezsiniz, ama mesela bizim ailelerimiz gerçekten farklı dünyalardanlar.
ama gitmem ki ben ayak uyduramam ona. çünkü alışkın değilim öyle şeylere o eğlenirken ben sıkılacağım daha kötü olacak. bir ara bara götürdü gidelim eğlenelim diye inan kafam ağrıdı zor attım kendimi dışarıya yarım saat anca oturabilidim. bar kültrü vs yok değişiklik olsun diye gittik ama ben hiç eğlenmedim.
ama gitmem ki ben ayak uyduramam ona. çünkü alışkın değilim öyle şeylere o eğlenirken ben sıkılacağım daha kötü olacak. bir ara bara götürdü gidelim eğlenelim diye inan kafam ağrıdı zor attım kendimi dışarıya yarım saat anca oturabilidim. bar kültrü vs yok değişiklik olsun diye gittik ama ben hiç eğlenmedim.
Sana pembe şeyler yazmak isterdim maalesef. Yazamayacagim. Ancak sorun bence aileler değil. Farklı şehirlerdelemis zaten bikaç önemli günde karşılaşırlar o kadar. Anladigim kadarıyla bu durumu onlar sorun etmez. Edecek olsalar arastirmadan tanısmak istemezlerdi. Ancak sen kendini biraz değiştirmelisin. Hayat kaliteni yukselt. Kuafore sadece kesim için gitme mesela. Fon çektir, manikur yaptir, kiyafetlerine ozen göster. Evini doseyecegin zaman dergi karistir, illa pahali olması gerekmez, ucuza da sık bi dekorasyon yapabilirsin, bu onlarinda hosuna gider. İş hayatına girince bende çok takmazdim ama gordumki devir ye kürkum devri maalesef
tşk ederim. evet öyle değerlendirmemeli ama yaşadığımız dünya yı da biliyoruz her şey maddiyata dayandı ye kürküm ye misalı korkuyorum ister istemez arada büyük bir aşk var bende gurur duyarım tanıştırarak dediğim gibi asla utanmıyorum ama nedense korku var içimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?