• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok dertliyim:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Baslarina kalacaksiniz diye korkmuyorlar aslinda. Bosanip 2 cocukla yaşayacağınız zorluklari dusunuyorlar. Benim ailem boşanmamı desteklemelerine ragmen "o bekar gibi gezecek sen cocuk bakacaksin demislerdi". Kocanizin basi bos kalsin, tum yuku siz cekmeyin istiyorlardir.
Sunu unutmayin cocuklar sadece size ait değil. Yeri geldiginde buyuk cocugunuz babada kalir, baba doktora goturebilir, yoruldugunuz zaman cocuklari almasini isteyebilirsiniz. Babalik vasfi bosanmakla sona ermiyor
Konu sahibinin ailesinin problemi barismalarini istemeleri değil. Damada tek kelime etmeyip haklı olduğu konuda sadece kızlarına geri adım atip, susmasını tavsiye etmelerinde. Zaten aile damada hayırdır derdin ne diye sorsa eşi de bu kadar inatlasamayacak.

Saçma olan kısım şu madem eşiniz o kadar inat ve gururlu ceketini alıp çıkıp gitsin evden
İstemediğinizi illaki anlamıştır, ayaklarına kapanıp özürler dilemenizi mi bekliyor acaba :kahve:
Çevreye belli etmek istemiyor, beni rahat ettirmek istemiyor, aklı sıra beni cezalandırıyor yokluğuyla (!), varlığında ne hayır gördüysek. O ceketini alıp giden erkek adamlar güzel atlara binip gitmişler, demirin tuncuna, insanın pçine kalmışız maalesef :(

Çevreye belli etmek istemiyor, beni rahat ettirmek istemiyor, aklı sıra beni cezalandırıyor yokluğuyla (!), varlığında ne hayır gördüysek. O ceketini alıp giden erkek adamlar güzel atlara binip gitmişler, demirin tuncuna, insanın pçine kalmışız maalesef :KK43:
Nasılsa barışırız diye gitmiyor galiba.

Konu sahibinin ailesinin problemi barismalarini istemeleri değil. Damada tek kelime etmeyip haklı olduğu konuda sadece kızlarına geri adım atip, susmasını tavsiye etmelerinde. Zaten aile damada hayırdır derdin ne diye sorsa eşi de bu kadar inatlasamayacak.
Öyle derseler eş ters tepki verecek ve onların yüzünden boşanacağım zannediyorlar. Küs kalmamıza da razı değiller. Annem kendi kendini hasta ediyor kuruntularıyla. Belki de doğru olan bu. Kavga etmek yerine ev arkadaşı boşundayız. Çocuklarım her gün babalarını görüyolar. Anne-baba olmak farklı şey, karı-koca olmak farklı şey. Karı-kocalık kısım bizim için bitti. Oğlum 6 yaşında, 2 gün baskete, 2 gün futbola, 2 gün yüzmeye gidiyor, bazen babası bazen de ben götürüyorum kurslara. Bakıyorum mutsuz da değil, sadece babam evden gider mi diye arada endişe ediyordu o da geçti. Alıştık bu duruma.

Sizi cezalandıracağını düşünerek telefon faturanızı ödememişti. Mutfak giderleri, kendi özel giderlerinizi şu an nasıl karşılıyorsunuz?

Herkese merhaba..O kadar dertlendim ki buraya yazayım dedim bayağıdır yazmıyordum. Sorunlu bir evliliğim vardı. Eşimle iyi kötü aştık bir şeyleri, bir kızım daha oldu. Çok şükür eskisi gibi tartışmıyorduk. 9 senelik evliyim, bunun 7 senesi gurbette geçti. En son memleketimize tayinimiz çıkınca artık ev alalım dedik. Güzel bir sitede kendimize ev aldık, oğlumu da özel okula yazdırdık. Her şey gayet güzel gidiyordu. Taa ki eltim ve kaynım bizi kıskanana kadar. Onlar da ilçede kaynanamla alt üst oturuyorlardı yıllardır. Eşi ilçede çalışıyor. Eltim de merkeze gelmek istedi, o da bana çok yakın bir sitede ev aldı, çocuklarını özel okula yolladı ( O 15 senelik evli ) Eşi ilçede kaldı, merkezde çalışamıyor. Benim kayınpederim vefat edeli 10 yıl oldu. 10 yılda kaynanam bana her sene gelirdi, en az 20 gün kalırdı. Eltimle iki ayrı yabancı komşu gibilerdi ama apartmanda onlar olunca evinde tek kalırdı genellikle. Şimdi bu eltim taşınınca kaynanam kendini ortada kalmış hissetti, halbuki oğlu evinde kalıyor. Tüm aile il merkezinde zaten, yalnız hissetmesi normal. Çareyi de bizde kalmakta buldu. Tamam kışı geçirsin dedim, ses etmedim ama gitmiyor. Eltimgile gitmek istiyor, ne zaman eltime gitse eltim iki gün sonra bize getiriyor ya da eşim üç gün sonra alıp annesini yine bize getiriyor. Orada ne yaşanıyorsa artık…Özetle çok ama çok bunaldım. Kaynanam geldiğinde iş yapar, bana yardımcı olur, kötü biri değil ama insan evinde yalnız olmak istiyor üstelik zaten 4 ay bende kaldı. Kaynım annesi ve karısı arasındaki çekişmeden bıkmış, hiçbir şeye karışmıyor ve dünya umrunda değil. Eşim annesine çok düşkün, bana yemeğini yapıyor, bulaşık yıkıyor daha ne istiyorsun diyor. O da ilgilenmese annesinin yüzüne bakan yok. Bir görümcem var düşman başına, kendi kaynanasıyla konuşmadığı için görümcemin eşi kaynanamı eve sokmuyor. Şimdi bana söyleyin kim haklı, eltim 15 sene alt üstlü oturdu, şimdi siz bakın diyor bize, tamam gelsin de ben bu kadınla ömür boyu nasıl yaşayayım…Alt üstlü oturunca birbirinin yüzünü görmüyorsun en azından, böyle sürekli birlikte olmak beni bunalttı. Yani kadının da eli ayağı tutuyor, neden evine gitmiyor onu da anlamıyorum. Eşim de hem haklı hem haksız, ondan başka annesini kimse düşünmüyor. Söyleyin şimdi ben ne yapayım…Bu arada eşim annesine ev almayı teklif etti geçen sene, kaynanam şiddetli bir şekilde karşı çıktı “ beni içinize almıyorsunuz bir de ev mi alacaksınız diye.” Sonra bize ben evimde otururum dedi, ama oturmuyor. Sabrımın sonuna geldim, inşallah kavga çıkmaz :KK43:
Evet kızlar güncelleme yapıyorum. Dün annemi aldım otogardan, eş kişisi ( artık ona eşim demek istemiyorum, benim eşim yok ) aramış, teli duymamışım. Annemin telden arıyor beni bas bas bağırıyor çocuk ağlıyor nerdesin diye. Ben de “ yanımda annem var, ayıp oluyor bağırma dedim. Eve varınca bebeği alıp yatak odasına gittim, arkamdan gelip bana bağırdı çağırdı bana cevap verme diye. Ben de cinnet geçirdim annem ayda yılda bir gelmiş hareketlerine bak diye. Ertesi gün eş kişisi işe gidince ben kaynanayla çok ama çok kötü tartıştım. O kadar dolmuşum ki kadını lafla dövdüm, kadın ağladı hatta. Eşimin abisini aradım, ben eşimle boşanacağım annenize çözüm bulun diye. Kaynım geldi kv’yi götürdü, ne oldu bilin bakalım ? İki saat sonra geri getirdiler, kadın da benimle bir şey yokmuş gibi davrandı. Yani o kadar lafı duysam intihar ederim yemin ederim, bunlar nasıl insanlar anlamıyorum. Eş kişisi ile konuşmuyorum, bakalım bu iş nereye varacak.
Son durum ne oldu?

Öyle derseler eş ters tepki verecek ve onların yüzünden boşanacağım zannediyorlar. Küs kalmamıza da razı değiller. Annem kendi kendini hasta ediyor kuruntularıyla. Belki de doğru olan bu. Kavga etmek yerine ev arkadaşı boşundayız. Çocuklarım her gün babalarını görüyolar. Anne-baba olmak farklı şey, karı-koca olmak farklı şey. Karı-kocalık kısım bizim için bitti. Oğlum 6 yaşında, 2 gün baskete, 2 gün futbola, 2 gün yüzmeye gidiyor, bazen babası bazen de ben götürüyorum kurslara. Bakıyorum mutsuz da değil, sadece babam evden gider mi diye arada endişe ediyordu o da geçti. Alıştık bu duruma.
Sakince bak oğlum senin de şu hatan var minvalinde konuşsalar. Çünkü bu noktada siz geri adım atarsanız hiç çıkamazsınız bu işten.

Sakince bak oğlum senin de şu hatan var minvalinde konuşsalar. Çünkü bu noktada siz geri adım atarsanız hiç çıkamazsınız bu işten.
Onlar biz suçlu suçsuz aramaya gelmiyoruz, çocuklarınızın hatrına bari konuşun diyeceklermiş. Ben bu noktada geri adım atarsam tüm sülale yine üstüme çöker, böylesi daha iyi.

Tam olarak ne söylediniz KV ize,ben onu çok merak ediyorum,sözleriniz neydi yani,ki bu kadın döndü yine geldi size, ve kocanızin yanında soylemedniz biliyorum,kocaniza KV de tam olarak ne söyledi, şirretligini merak ediyorum.. kadının hani demişya yuvanın yıkılma sebebi benim yüzümden degil diye.
Kv gideli bir ay oldu, bir aydır da eşle ikimiz konuşmuyoruz.

Tam olarak ne söylediniz KV ize,ben onu çok merak ediyorum,sözleriniz neydi yani,ki bu kadın döndü yine geldi size, ve kocanızin yanında soylemedniz biliyorum,kocaniza KV de tam olarak ne söyledi, şirretligini merak ediyorum.. kadının hani demişya yuvanın yıkılma sebebi benim yüzümden degil diye.
Benim yüzüme gülüp arkamdan konuştuğunu, sürekli çocuklarını bana karşı doldurduğunu, arkamdan iş çevirdiğini, çocukları arasında en çok benim evimde kaldığını ve kıymet bilmediğini, çocuklarında sırayla kalmasını ya da kendine ev tutmasını, onun yüzünden özel hayatımın kalmadığını söyledim. Bana dediği tek şey “ oğlumun evi değil mi gelir kalırım “, böyle cahil ötesi bir kadın. Eşle hiç konuşmadık annesi hakkında, ben o gün ona da küstüm ve eşin de konuşmak için bir girişimi olmadı.

İyi ona bir şey demiyor bari. Ailenizden hayır yok, bu adama da güvenerek pek yol alamayacağınız ortada. Umarım yakında dil sertifikasını da alır işinizde ilerler daha bağımsız olursunuz.
Sınavı 6 soruyla kaybettim maalesef, ağustosta tekrar sınava gireceğim. Eşten boşanırsam ailem de olmayacak artık, en ufak bir şeyde sana boşanma dedik biz, bize mi güvendin vs. diyecekler, ailem de olmayacaksa yurt dışı benim için en iyi çözüm gibi duruyor ama kendi çabanla ve öğretmen olarak gitmek o kadar zor ki…Allah yardımcım olsun.

Allah kolaylık versin taviz tavizi doğuruyor 3-5 gün değil bu kadın siz tavrınızı koymasınız ömrü boyunca sizde kalacaktı bu net. Kabahatli taraf eşiniz nafakanızı tazminatımızı alırsınız çalışır gül gibi yaşarsınız. Ben kv yi evden kovalı 12 yıl oldu gidiş o gidiş burası benim oğlumun evi dedi o anda ama hayır burası benim evim dedim bir daha kapımı çalamadı sizinki çok gurursuzmuş. Eşinizle barışsanız kv gelmeyi bıraksa bile bir kaç yıl sonra hastalık yaşlılık diye yine başınıza kalacak kaçınılmaz son maalesef

Allah kolaylık versin taviz tavizi doğuruyor 3-5 gün değil bu kadın siz tavrınızı koymasınız ömrü boyunca sizde kalacaktı bu net. Kabahatli taraf eşiniz nafakanızı tazminatımızı alırsınız çalışır gül gibi yaşarsınız. Ben kv yi evden kovalı 12 yıl oldu gidiş o gidiş burası benim oğlumun evi dedi o anda ama hayır burası benim evim dedim bir daha kapımı çalamadı sizinki çok gurursuzmuş. Eşinizle barışsanız kv gelmeyi bıraksa bile bir kaç yıl sonra hastalık yaşlılık diye yine başınıza kalacak kaçınılmaz son maalesef
Bunu çok iyi biliyorum ve ben o kadınla asla yapamam, sonu belli zaten bu işin. Sizin eşiniz size bir şey demedi mi, kv tek başına mı kaldı ?

Bunu çok iyi biliyorum ve ben o kadınla asla yapamam, sonu belli zaten bu işin. Sizin eşiniz size bir şey demedi mi, kv tek başına mı kaldı ?
Ben annemin yüzüne nasıl bakıcam dedi bende annesinin yaptıklarından sonra benim yüzüme nasıl baktıysan öyle dedim tartıştık tabiki ama o oldu yalnız yaşıyor ayda bir falan gider hergün telefonlaşırlar hastaneye falan götürmek gerekirse ya ablası ya o götürür eli ayağı tutuyor daha da yaşlandığında bakıcı koyulur yanına diye düşünüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back