• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok dertliyiim...

Sananeeebex

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2019
32
4
1
27
Öncelikle merhaba. Bundan 1 ay önce 2 yıllık sevgilim ile evlenme kararı aldık aileler tanıştı görüştü ve baştan beri biraz ailelerde tereddüt vardı bazı sebeplerden fakat biz seviyoruz diye tamam dediler. Aileler tanıstı evlere gidip gelindi karar verildi söz kesilecekti. Söz kesılmeden bir gün once ailem beni yüzük almaya göndermedi bizsiz gidemezsin dedi (muhafazakar bi ailede yetiştim sevgilim olduğunu bilmiyolardı gizli yaşadık ilişkimizi sonradan kabul ettiler mecburen) . Sevgilimin annesi aradı madem kızı göndermiyorsunuz evdeki ablasının hafız olduğunda babsının aldıgı yüzün var gevıcı olarak onu taksın dedi biz kabul etmedik .yüzük almaya annesi annem ben gittik yüzüğü aldık. Sevgilim bu işe biraz bozuldu ben niye gelmiyorum diye sonrasında telefonda konuşurken bana ailen yüzük almaya bile göndermedi cahil cühela filan dedi bende senbenım aileme nasl böyle dersin senın ailende bana evdekı yüzüğü getirmek istedi dedim haberi yokmuş bunun üstüne annesini aradı anneside beni aradı sn benım oğluma neden öyle dedin ben sana yüzük almıycak olsam kuyumcuya götüremem diye bide ağladı telefonda. Sonra sevgilim benı arsdı anneme ben kızdım ama annem kötu bişey dememiş sen annemle benım aramı bozuyorsun dedi. Bende çok alındım belli etmedim aradan bir iki saat gectı sevgilim tekrar aradı sen yuzuk almaya feraceyle gitme mişsin evlenmek istemiyor musun dedi bu işin kıyafetle ne ılgısı var dedim üstüne bide senın ailen düğünü kuranlı istiyor senın aılenın düğünü değil davullu zurnalı yapıcm dedi bende artık dayanamadım ve bu işi bitirdim. Sevgilim çok yalvardı yakardı ama bitirmiştim çoktan. Baya üzüldü eve kadar geldi vs. Sonra annesi yengemın evıne gitmiş demişki ben zaten memleketin farklılıgından beri bu işi istemiyordum oğlum kızı ararsa açmasın sakın diye. Yüzük alırkende 200 tl zarar ettik vs demiş yengeme, evıne gitmiş. Konu böyle kapandı bız ayrıldık. Arada ev konusunda vardı dublexte oturuyorlar ben altta onlar üstte oturacaktı ben gönüllü değildim ama sevdiğim için tamam dedim kabul ettm baya masrafe ettiler dublexın balkonları kapattırdılar vs. Kadın onlarıda söyledi dertleşmek amaçlıdır belki bilemiyorum çok masraf ettik vs. Sevgilimin kardeşide sen masraf ettirmeseydın aynı evde otursaydın araba alırdık demiş sevgilimde bana kızmıştı sen para gözsun ben nerde olursam sende orda olucaktın boşuna masraf çıkarttın vs herneyse... sevgılım başka kızla sevgili oldu daha sonra benı aradı bir umut varmı pişmanım o kızla kafa dagıtmak için birlikte oldum yenıden barısalım dedi gizli konusalım aileleri ikna ederiz dedi bende 1-2 sene zaman ver anca toparlanalım ailelerde zedelendi dedim tamam dedi. Aradan bir iki hafta geçti sevgilin benı aramamaya başladi ben aradım ne oldu dedim hani mücadele edecektin dedim, (ayrıca annesinin dediklerine de asla ınanmıyor yengen dedikoducu benım annem öyle bişey demez diyor) Aileler arada ben mücadele edemem dedi bir umut geldım ama sen 1-2 yıl dıyorsun ben o kadar bekleyemem dedi ailene agır laflar ettim dedi kaçarsan evlenelım başka türlü olmaz dedi. Bende ben kaçamak gelınlıgımle çıkmak istiyorum dedim sende kadınlık yok mıllet kacıyor sevdiğine sen kaç vs dedi yok kaçamam dedim sen aileme kötu konuşma saydın birlikte olurduk dedim neden hala söyledin mücadele ederiz dedin dedim oda ben artık o topa girmicem dedi, dıyecek bişey yok o zaman dedi tekrar vazgectık 7 gündür konuşmuyoruz numaraları sildik. Ben 21 o 22 yasında. Şimdide bir söz paylaşmış birgün gerçekler hayallerden daha güzel olacak diye çok üzüldüm bu söz ne demek? Ne olursa olsun seviyordum aylardır kendıme gelemiyorum hiç haketmedim😕

Siz daha çocuksunuz. Ayrıca gerçekten aileni bu kadar ön plana alma bir daha isteme vs olursa benden söylemesi. Sende cahilce konuşmuşsun ve davranmışsın, sevgilin de. Artık ayrılmışsınız bitir gitsin.

Ailenin böyle olduğunu bile bile sevgili yapmakta ne biliim.. Madem böyle bi ailen var onların istediği şekilde davran ve evlen yoksa sonu böyle olur.

Ayy Allah kurtarmış daha ne istiyorsun yahu
Annesi dedikoducu görümcen bırbır konusuyor eş adayı desen sürekli üste cıkma benim dedigim olucak havalarında yetmiyor sanada ailenede hakaret ediyor
Yaşlarınızda cok kücük daha iyisini bulursun evlenirsen cok üzülürsün

Siz daha çocuksunuz. Ayrıca gerçekten aileni bu kadar ön plana alma bir daha isteme vs olursa benden söylemesi. Sende cahilce konuşmuşsun ve davranmışsın, sevgilin de. Artık ayrılmışsınız bitir gitsin.
Ben ailemi ön plana almadım yüzük almaya göndermediler bende bişey dıyemedim ama yüzük aldık neticede. Sevgilim ailem hakkında cahıleler diyor sırf yüzük almaya gitmediğim için sizce onun konusmaları mı benım konusmalarım mı daha cahilce. Hiçbişey demedim aileme cahıl dediği haşde benı arayıp annemle aramı bozuyorsun diye azarladı

Ailenin böyle olduğunu bile bile sevgili yapmakta ne biliim.. Madem böyle bi ailen var onların istediği şekilde davran ve evlen yoksa sonu böyle olur.
Malesef ailem öyle diye sevmekten vazgeçemedim. Bu işin bitme sebebi sevgilimin laflarıydı yoksa ailem kabul etti sen sevmişsin evlenin dedi söz kesılcekti

Bu adamın nesini sevdin ya ? Allah aşkına az akıllı olun kızlar lütfen ya bu kadar mı mantığınız devre dışı kalıyor yapmayın inanın hayretle okuyorum bu olayları seviyorum da seviyorum ay ne sevgiymiş bir şey istiyor sizden yapmadığınız da sizden kötüsü yok bir şey söylüyor zıttını söylediğiniz de sen şöylesin sen böylesin diyor bu ne ya ? Bu ne ergenlik siz buna mı layıksınız sizi aileniz bunun için mi büyüttü ? Kaç bana diyor he oldu kaçın da ondan sonra ailenizle aranız bozulsun cocugun kendi ailesi zaten hayatınızın içine edecek o da hizmetçi gibi nasılsa kendi ailesi de bunla konuşmaz istese de gidemez daha diye düşünerek sizi evde oturtacak sonunuzu göremeyecek kadar yani bu kadar mı körsünüz? Sevmek bu değil böyle birisi sevilmez kendinize gelin ! Ay sinirlerim gerildi yeminle akşamüstü az akıllı olun kendinize değer verin ve daha küçüksünüz yaşınız 21 okuyun, meslek edinin, geleceğinizi kurun ve lütfen daha edepli, saygılı, görgülü, efendi insanlara şans verin. :dua:

İki tarafta cahil.
Sakın öyle karaktersiz bir adama uyup kaçmayı düşünme.
Ailen işin içindeyken maddiyatın lafı edenler, şayet kaçarsan sana gün yüzü göstermez.

çocukluğunuza ve cahilliğinize veriyorum. Bir yıla kalmaz boşanırdınız zaten.

ben 2 tarafıda suçluyorum.. her 2 tarafın yaptığı yorumlar doğru değil...
cnm benim muhafazakar çok arkadaşım var.. ailelerinden senin gibi baskı gören.. ama anne yada baba (ailenden herhangi güvenilir biri) ile yüzük almaya gidiliyor.. bana öyle geliyorki senin ailen, kız evi naz evi olayını fazlasıyla abartmış.. yüzük almaya gidince kimse kimseyi yemiyor.. karşı tarafta istemiyor ki bunu bahane edip üstüne gelmiş vs.
çocuğa gelince arada köprüyü kuracak oydu ama yaşınız küçük olduğu için kendinde bu olgunluğu yada gücü diyim, bulamamış olabilir... kaldı ki güzelim bu kadar olay olduktan sonra, olmasaydı değil ha kuzum olduktan sonra 1-2 sene bekliyelim felan sende olsan kabul etmezdin sana söylenseydi..
baştan taşları oturmamış bir ilişki.. şimdiden aileler böyle yapıyorsa evlenseniz bile çok yorulacaksınız...
bence ikiniz için en hayırlısı olmuş

Yaşın değil 21, 41 bile olsa bu adama dönme, ailesinin lafıyla hareket eden bir adam, kaldı ki yaşı da çok küçük zaten.
Bu adama bugün geri dönersen, bir yıl sonra boşanmak istiyorum diye bir başlık daha açabilirsin burda.

Back