Cok Caresizim ve Fikirlerinize ihtiyacim var

Ben burda yalnızım. Annem daha ne kadar gidip gelebilir ki. Yaşadığım ülke de devlet yardımı, çocuk yardımı vs yok. 80 yaşında insanlar bile çalışıyor. Burda boşansam alkol sorun değil. Şöyle alkol alıyor ye tam velayeti vermezler. Kızınlayken içme derler. Ben ona nasıl güvenip kızımı haftasonu bile olsa bırakayım. 2 işte çalışmam gerekiyor burda tek başıma evi geçindirmek için. Nafaka tek çocuğa var.
Yani benim güvenli bölgem ailemin yanı ve kendi ülkem. Kızım ve ben çift vatandaşız. İstesek döneriz. Yeter ki Türkiye de boşanıp velayeti alıp bu ülkede kararı tanıtayım.

Mafyatik dizi dediginiz ne? Kurtlar vadisini mi izliyor?
Tek diyecegim şey düzelmez.
Babam alkolik ordan biliyorum. Simdi oruc tutuyor. Zaten alkolikler böyledir. Bayramin 1.Gününden itibaren her gece icmeye başlayacak mesela..
Çocuk demişsin de inan çocuklarda bir yasa geldigi zaman herseyi anlıyor ben hala sinir olurum annem babamdan boşanmayıp bize bunlari yaşattı diye.
Cocugunun yaşi büyüdüğünde esinin içtiği içki sayısı da artacak, ve ickiye olan toleransı azalacak,icki icip bos bos konuşacak kızının yanında ve ona hayati dar edicek safsarisin demisti dersin yol yakınken dön . Cocuklar bunlari unutmaz o hakaretleri vs de artacak.

Ben sana babami ve yaşadıklarımı burada anlatsam kadinlar kulubunde sayfalar yetmez. Boyle insanlar el iyisidir arkadaslarina yedirir içirir hesap sordugunda da seni susturur neredeyse kazandiginin yuzde 70ini de alkol ve gece alemine yatırır
Boyle insanlara insan da farketmez. Ne de olsa masa arkadaşı kendisi 45 yasina gelir. Suan kac yasinda bilmiyorum ama 20 yasindaki gencle de oturur icer. Ne de olsa icki arkadaşı. Hic bir sey ileri gider zannetme geriye gider. O narsistlikleri de iyi bilirim
Bir sure sonra ickisini de savunur. Sende hergun kac bardak cay iciyorsun gibi gibi..
Disardan gorenler de boyle insanlari cok iyi beyefendi vs zanneder

Safsarışın seni biliyorum, ben 2007 den beri üyeyim çok aktif olmasamda özellikle alkol ile ilgili olan konuları okuyorum ve senin yorumlarını da biliyorum .
Haklısın içince telefon rehberinden milleti sırayla arar geyik yapar. Sonra bilsin bilmesin her konuda ahkam keser. Çok konuşuyor, hele kızgınsa hiç susmadan aynı şeyleri tekrarlıyor, konuşmak istemiyorum dememe rağmen konuşur. Kışın bir kavgada odaya kaçtım diye geldi kapıyı kırdı. Dediğin gibi içtikçe toleransı mı artıyor ne daha çok içiyor.Kurtlar vadisini eskiden izlemiş , geçen sene netflix ten ezeli tekrar izledi, eşkiya dünyaya hükümdar olmaz, halka, kuzgun, söz, savaşçı, nöbet, çukur, hepsini izliyor , İngilizce dizilerinde hepsini izliyor .

Benim babam bir arkadasimin 5 para etmez ve alkolik eşi icin ne diyor biliyor musun
Aslinda çocuk olduktan sonra (arkadaşımın cocugu var) senin cocugun kadar 2 bucuk yasinda evde oturup icki icmek daha iyi dışarı gitmesine gerek yok
Arkadaşım esinden sikayetciydi bende bahsetmiştim babama
Babam dedigim adamda yaşi 70 e yakin. Mantiga bakar mısın?Asla akillanmaz asla düzelmezler ben biliyorum ve o ortami da tahmin ediyorum. (Evinizi) o sofraya oturmama olaylarini da biliyorum ben yemicem tokumlar bira icmeler gece acikmalar yemeler. Bazen yiyip hemen ickiye koşmalar. Seni benden iyi kimse anlayamaz

Ya bu kadar güzel anlatılamaz. Çoluk çocuğa maskara oluyor. Biz kiradayız o yedirdikleri ev sahibi oldu. Benim makyaj malzememle bile kıyaslayıp savunuyor içkisini. Gören inanmaz evde yaptıklarına. Başkaları için benimle o kadar çok kavga etti ki. Bu millet için yaşıyor bizi yok sayıp. Herkes hayatını yaşıyor ama.
Bir kere biz mi içki mi dedim içki dedi.
Herşey içkiye göre ayarlanıyor gidilecek restaurantlar bile. Hayatımız onun üstüne dönüyor.

Oylemi canım evet bu konuda cok yarali oldugum icin yorum yazıyorum tecrübelerimden keske faydali olsam ya da keske haksiz olsam da bu alkolikler duzelse. Haksiz olmayi o kadar isterim ki.
Kırar. Babam neler kırdı. Sofrada bagirmalar sofrayi zindan etmeler odamıza kaçardık. Yani alkol almadan da asabi oluyorlar neden çünkü daha içmemiş onun siniri var.Aynen benim babamda issizken bunlari izledi çukur söz bilmemne..Ise girdi sevindik alkolden kurtulur diye simdi de isten gelince içiyor uyuyor ve ya tatil gunlerinde sacma sapan içiyor.
Cocugunu düşün. Bir de kız çocuğu. Of ya icim ezildi suanda varya

Yazdıkların çok iyi geldi yanlış anlama keşke yaşamasaydın ama ablası olarak kızımı düşünüp yazdın çok sağol.
Bende düzeleceğine inanmıyorum.
İçki içene kadar dediğin gibi sinirli bağımlı olduğu için yoksunluk çekiyor.
Umarım şimdi mutlusundur. Annene de çok üzüldüm.
Vicdanımı sorgulttı yazdıkların. Tekrar teşekkürler canım.
O sehpada içki bardağı gördükçe deliriyorum bunu kendime ve kızıma daha fazla yaşatmayacağım.

Bu Adam Ne yapsan duzelmez.Kendinede cocugunada eziyet ediyosun.Neden hala bekliyosun anlamis degilim.yol ver gitsin.

Inan hic yanlış anlamam. Simdi cok şükür mutluyum,evliyim,cocuk istiyorum. Bir köpegim var. Yuvarlanıp gidiyorum. Esim babamin 180 derece farklısı. Her anlamda. Icki icer mi icer ama ayda yilda bir. Onda da ne yapar biliyor musun,dönüşte bana dondurma alır gelir. Aksam çıktığı icin evden huzursuz olur sarılır öper. Ayda 1 ya da bazen 2 kez arkadasiyla ictigi 2 biraya karışmıyorum.

Annem herseyin sebebi. Sadece bu mu ki annemin genel bir "aman kocacim kocam basimizda olsun evladimin icine edeyim" düşüncesi var. Benim annem de kötü. Anneannem zengindi yalnızdı mallari vardi para aldığı cokta guzel kurtarirdi paçasını babamdan ama yapmadı.
Olan bize oldu

Evet ortada cocuk var baska sorunlar var ama maddiyatta önemli. Demissin ya arkadaslari ev sahibi oldu inanırım. Maddi olarakta bi yere varamaz esin babam herseyini bitirdi en son bir mali vardi onuda 2 ay evel halletti borclari yığınlaydı.
Evlenirken rezillik cektim bi ton..
Ickisine para vardi ama bana bardak tencere almaya yoktu bak artik gülüyorum boyleleri yaslandikca kuduruyor simdi o aldigi maskarayi ne olursun yanlis anlama ama ilerde almayacak ne gerek var diyip hooop evden kaçacak.. disarida bekleyenler var senin adın da dırdırcı olcak o savundugu millet var ya hani esinin parasi kalmasin yanindan ucup gidicekler niye çünkü yedirmiyor icirmiyor menfaat bitti dostluk bitti bu defa esin yalniz evde icmeye baslayacak o en kötüsü gece gunduz evde olmasi.. sana saracak ev islerine karışacak cocuga karisacak
Boyle oluyorlar iste. Olan yıllarına oluyor babamdan biliyorum anlattiklarin cok benziyor
Annem sabah uyanirdi bira sisesi icki bardagi gune berbat baslar bize sallamaya baslardi sanki biz icmisiz ev iside bitmiyor cunku catalini bicagini yikamayan pisligini toplamayan biri var sabah ilk isi onun pisligini toplamak olan kadinda sinir hastasi oluyor

Annem yavas yavas umursamaz oldu ama sonuc babami kaale almiyor yemek yapmiyor kendi basina takılıyor eskiden 4 dönerdi cevresinde simdiye simdi babama cevap veriyor tabi babam yine babam. Yine edepsiz ama biraz duruldu eskisine gore .

Bu ickinin sonu yok . Para biter dostluklar biter en onemlisi saglik biter ama vazgecmezler. Goruyorum ki bir evliligi de bitirecek. Cok üzücü
Boyle ic karartici sekilde yazdim ozur dilerim
Kendimi bildim bileli 5 yasinda bildigimi varsaysak 22 senedir bu islerin içerisindeyim. Yardimci olmayi cok cok isterim. Hatta duzelmesini de isterim ama duzelmiyorlar ki kabullenmiyorlar bir defa gerekceleri şu oluyor.. ben istesem icmem. :) komikler ya gercekten.

Türkiyedede tek evi geçindirmek için zorlanirsin o halde. Hersey ates pahasina. Nafaka hakki Türkiyedede kisitlanmaya basliyor. Ne bileyim, kizinin gelecegi için bence Türkiye su an iyi bir seçenek degil. Annen temelli senin yanina tasinabilir mi? Annen bunu ister mi?

Esin velayeti istermi ki? Daha kizinin altini dogru düzgün degistirmemis adam, tüm hafta sonu onun ile ne yapacak?

Çocuk kucağındayken merdivenden mi düştü...Daha hala neyi bekliyorsunuz

Kardeşimi bir annem aldı bir babam aldı. Babam anneme bırakmamak için sürekli kaçırdı.. anneannem de en son devlete baş vurup yurda aldırdı çocuk heba olacak diye. Birkaç yıl da orada kaldı. Anneannem ilgilendi hep. Babamı vs yanına sokturmadi.. ama kardeşim şu an onu sevmedigimizi düşünüyor. Ki 24 yaşında. İlaç tedavisi görüyor. Yani baya etkilendi süreçten... O yüzden yardım almanızda fayda var. Ama bu gözünüzü korkutmasin. Öyle bir ailede büyümekte insanı fazlasıyla etkiler...benim babam da annemi fazlasıyla tartaklardi. O yaşımda net hatırlıyorum ki çok severek evlenmiş insanlardi. Asla susmazdi babam, vir vir vir vir. Ailesine karşı da asla korumazdi. Yani bunlar da bende iz kaldı mesela, o yüzden babamla asla ama asla bir araya gelmeyi düşünmüyorum. Annem babamı terk ettiği dönemler babam nasıl salya sümük ağlamışti, geri dön değişeceğim diye. Ama iyi ki dönmemiş. Değişmezdi. Uzattikca uzattım ama böyle işte iki türlüyü de iyi idare Edip yönetmek önemli olan. Bizimkiler pek başaramadı ama sizde o ışık var yaparsınız siz

Son düzenleme:

Canım benim ailemin durumu iyi, benim kendi evim var. Maddi durumdan zorlanmayız. Valla Avrupa da oturmuyor okyanus var arada öyle haftasonu alacağı velayet imkansız. Kaçırdı diye dava açabilir ama çok araştırdım bu yaşta çocuğun böyle bir adama iadesi zor diyor milletlerarası aile avukatları.

Gerçekten kardeşine üzüldüm o minik yüreğinde ne acılar çekmiş o yaşta. Şimdi haklı kozgınlıkta
Bizim öyle bir durum olmaz ama mutlaka etkilenir. Elimden gelen en iyisi ile en az etkilenmesini sağlayacağım.

Bu Adam Ne yapsan duzelmez.Kendinede cocugunada eziyet ediyosun.Neden hala bekliyosun anlamis degilim.yol ver gitsin.

Valla Türkiye de olsam 2 sene önce bitmişti. Ama işte ülke değiştirmek kolay değil ki. Tatilde söylemeyi planlıyorum. Biz gelmiyoruz diye. Herşeyimi bırakıp kaçacağım resmen. Kızımın pasaportunu bile ikimizin imzası olmadan çıkaramıyordum. Şartlar yeni olgunlaştı.

Çocuk kucağındayken merdivenden mi düştü...Daha hala neyi bekliyorsunuz

Canım tek başıma başka ülkede yapamadım işte. Birde çorabım kaydı diyor. Sonra düştü diye daha çok içti.
İnan ki Türkiye de olsa bu kadar çekmezdim. Benim tek hatam hamileyken bırakmamak. Velayet pasaport uğraşmazdım.

Sınavınız çok zor. Böyle karaktersiz erkeklere aile kurmak ve evlenmek yasaklanabilse keşke. Hem kadının hem çocuğun hayatını mahvediyorlar. Kararlı olun ve aileniz arkanızda dursun. Yumuşak yüz göstermesinler bu adama. Allah kolaylık versin.
Madem böyle bir karar verdiniz yaza kadar pek karışmayın. Herkes kendi hayatını yaşasın evde. Bu sayede sorun da yaşamamış olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…