- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.662
- 248
- 38
- Konu Sahibi HappyLifeXx
-
Başka bir konu için girmiştim ama böyle bir sorun yaşadığını belirttiğin için yazamadan geçemedim lütfen kendini ve kızının hayatını narsis kişilik bozukluğu olan bi adam için bitirme.Silah aldı eve demişsin size zarar verebilme olasılığı çok yüksek ve Vijdan azabı çekme kızında büyük tranvalar oluşuyor bu hayata böyle devam ettikçe kendinize yeni bir sayfa acın ve sonuna kadar mücadele edin lütfenMerhaba Arkadaslar,
Gelgitleri olan , 6 yillik dengesiz bir evliligim var. 4 gun iyiysek 3 gun kotuyuz. Dunyalar tatlisi 2 yasinda cok akilli, etrafinda olan herseyi farkeden bir kizim var. Benim tek istedigim stabil, huzurlu normal bir evlilik.
Esimin alkol sorunu var ve narsistik kisilik bozuklugu olduguna nerdeyse eminim. (Annesi de narsist bu arada ) Esim her aksam isten gelir gelmez ustunu basini degistirip icki alir yemek vaktine kadar. Aksam yemek yemeye de benim kavga ve mucadelelerimle yeni basladi. Cocugumuza ornek olmak icin ayni masaya oturmaya calisiyorum ama onda bile 3 gun zor oturur, yemekten sonra icemedigi icin yemez bizimle sonra aksam 10 da dolapta ne bulsa yer. Bize de ac degilim oglen cok yemisim bahanesini uydurur. Alkolik oldugunu kesinlikle kabul etmiyor, alkolik olsam sabahtan baslarim icmeye diyor. Ama hangi normal insan hergun icki icer, eve gelir gelmez ickiye sarilir. (Ictigi ickilerde %40-%45 alkol orani olanlardan.)
Alkolluyken sinirli -kavgaci olur. Ne zaman neye kizacagi belli olmaz. Cok konustum, cok kavga ettim ama olmuyor 2 gun zorumla icmese ertesi gun yarin yokmuscasina iciyor. Sosyal cevresi ile kavgali, ailesi ile kavgali , anti depresanlarla ancak bu kadar dizginleniyor. Ofke kontrol sorunu var.
Alkolu yuzunden, narsist kisiligi yuzunden ne hamileleigimi anladim, ne lohusaligimi. Bana dunyayi zehir etti anlatsam sayfalar yetmez. Onun stresi yuzunden bebegim memeyi reddetti, inanin hayatimin en kotu donemiydi. Bencilin tekidir tek kendi rahatini dusunur. Annemin yaninda, ablamin yaninda rezillikler cikardi, bebegimin 40 i cikmadan eve Turkiyeden yatili misafirler cagirdi 18 aylik cocugu olan 20 gun kaldilar, bana sormadan sadece geliyorlar dedi o kadar. Evde mangal partileri verdi 1 haftalik dogurmustum annem bu rezilin cikardigi pislikleri temizlemek zorunda kaldi be uzulmiyeyim diye . ve daha o kadar cok sey var ki konu iyice uzayacak.
Kiziyla ilgili desem kizim icin yine dayanirim ama yok. Cok seviyormus ki seviyordur ama sabah 10 dk aksam 10 dk sever, sonra butun gece icki icer dizi izler.
Kizim olaylarin farkinda evde ses yukselse anne-baba sus diyor ki ben onun yaninda tartismiyorum. Ama seven bir baba (dili cok kuvvetlidir, gosterise bayilir ) kizinin yaninda avaz avaz bagirir mi? 2 kere parka zor goturdu, altini toplamda 4 kere degismistir, ne yer ne icer bilmez ama cok sevdigini soyleyip duruyor.
Kizimda gerginlik yuzunden , ona yaranmaya calisiyor bu yasta surekli onun ilgisini cekmeye calisiyor.
Ben ayrilmak istiyorum ama yurtdisindayim. Bosanma davasi acarsam Turkiye de acacagim ve Turkiye de yasayacagim ama vicdan azabi cekiyorum. Onu arkamda birakacagim , arkasindan is cevirip hainlik yapmis gibi olacagim. Cunku yasadigim ulkede (avrupa degil ) bosanma davasi acarsam velayet genelde anne ve babaya esit veriliyor ve onun psikolojik siddetlerini omur boyu hem kizim hem de ben cekecegim anlamina geliyor bu.
Her buyuk kavga sonrasi yumusar, bana cok iyi davranir alttan alir ama bir daha ki kavga ne zaman ne icin olacak asla belli olmaz. Pimi cekilmeye hazir bomba gibi. Narsistler karsisinda ki insanin vicdani ile besleniyormus ve bu simdi bana iyi davrandikca ben vicdan azabi cekiyorum. Bu arada ona karsi hic sevgi kalmadi icimde.
Ben ayrilmak istedigimi yazin tatilde soyleyecegim cunku simdiden soylersem asla izin vermez gitmemize. (o bizimle gelmeyecek)
Birde klise olacak ama kizim cok etkilenir mi , hasret ceker mi , ozenir mi babasi olanlara diye vicdan yapiyorum.
Ama hem narsist hem alkolik baba ile buyumek onun icin cok daha zor olacak ve bana anne neden beni dusunmedin derse ilerde cok gec kalmis olacagim.
Simdi 2-3 ay iyi giderse Turkiye de birden bire nasil ben bosanmak istiyorum diyecegim diye dusunmekten delirecegim.
Ben ickisine karissam, cocukla ilgilen ev islerine yardim et desem biliyorum yine buyuk kavgalar cikar ama ben yoruldum ve bosanmayi kafama koydugum icin artik karismiyorum ve mucadele etmiyorum. Boyle olunca da o hergun ickisini icip, dizilerini rahat rahat izliyor, Kavga etmiyor.
Ama ne ev isine karisir, ne kizimla ve benle ilgilenir. Sadece ozel zevleri ile ilgilenir, masajina gider, sporuna gider, atisa gider.
(Ben evde istememe ragmen 2 silah aldi)
Lutfen beni kendime getirin bu aptal vicdandan kurtarin beni.
Kizim cok yoklugunu ceker mi bu alkoligin. Ya ilerde babasini rol model alirsa, ickiyi normallestitip gidip alkoligin teki ile evlenirse ?
Bu arada ailem arkamda, maddi-manevi hicbir sIkintim yok.
Başka bir konu için girmiştim ama böyle bir sorun yaşadığını belirttiğin için yazamadan geçemedim lütfen kendini ve kızının hayatını narsis kişilik bozukluğu olan bi adam için bitirme.Silah aldı eve demişsin size zarar verebilme olasılığı çok yüksek ve Vijdan azabı çekme kızında büyük tranvalar oluşuyor bu hayata böyle devam ettikçe kendinize yeni bir sayfa acın ve sonuna kadar mücadele edin lütfen
İşte beni zorlayan vicdanım. Dediğim gibi 4 gün kötü 3 gün iyiyiz dedim ya o zoraki iyilik bile vicdan yapmama sebep oluyor. Bazen ya gerçekten ya değişken ruh hali yüzünden çok iyi düşünceli fedakar gibi oluyor. İşte bu dengesizlikleri karar vermemi güçleştiriyorEşimle ayda yılda bir alkol alırız, alkol dediğim 2 bira içersek.
O da kesinlikle oğlum uyuduktan sonra.
Yani herşeyi geçtim, her gece alkol alan bir ebeveyn, üstüne bir de kavga gürültü ile büyümek kötü bir durum..
Böyle bir durumda kimse neden çocuğu babasından ayırdin diyemez sana..
Yaşadığı, büyüdüğü ortam zaten uygun değil ki canım..
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Maddi sorun da yok diyorsun daha ne bekliyorsun..
Alkol arkasina siginiyor olabilir. Gercek karakterini gizlemek icin alkolu kullaniyor belli ki. Sakinlestirici alan bir insanin zaten alkol kullanmasi bunyesine inanilmaz zarar verir. Kendi ipini cekiyor farkinda degilİçerken limitini bilse 1-2 kadehle bıraksa sesim çıkmaz. Ama özellikle viski içince birşey oluyor. Kesinlikle narsist , bencil ve alkole bağlı davranış bozukluğu var, öfke kontrol sorunu var. Sakinleştirici ilaca rağmen böyle.
Bütün sosyal çevresi ile sorun yaşadı hala ailesi ile zaman zaman tartışmaları olur ki hep alkollü iken.
Hasret falan çekmez kızın yaşı küçük kabullenir hemen merak etmeMerhaba Arkadaslar,
Gelgitleri olan , 6 yillik dengesiz bir evliligim var. 4 gun iyiysek 3 gun kotuyuz. Dunyalar tatlisi 2 yasinda cok akilli, etrafinda olan herseyi farkeden bir kizim var. Benim tek istedigim stabil, huzurlu normal bir evlilik.
Esimin alkol sorunu var ve narsistik kisilik bozuklugu olduguna nerdeyse eminim. (Annesi de narsist bu arada ) Esim her aksam isten gelir gelmez ustunu basini degistirip icki alir yemek vaktine kadar. Aksam yemek yemeye de benim kavga ve mucadelelerimle yeni basladi. Cocugumuza ornek olmak icin ayni masaya oturmaya calisiyorum ama onda bile 3 gun zor oturur, yemekten sonra icemedigi icin yemez bizimle sonra aksam 10 da dolapta ne bulsa yer. Bize de ac degilim oglen cok yemisim bahanesini uydurur. Alkolik oldugunu kesinlikle kabul etmiyor, alkolik olsam sabahtan baslarim icmeye diyor. Ama hangi normal insan hergun icki icer, eve gelir gelmez ickiye sarilir. (Ictigi ickilerde %40-%45 alkol orani olanlardan.)
Alkolluyken sinirli -kavgaci olur. Ne zaman neye kizacagi belli olmaz. Cok konustum, cok kavga ettim ama olmuyor 2 gun zorumla icmese ertesi gun yarin yokmuscasina iciyor. Sosyal cevresi ile kavgali, ailesi ile kavgali , anti depresanlarla ancak bu kadar dizginleniyor. Ofke kontrol sorunu var.
Alkolu yuzunden, narsist kisiligi yuzunden ne hamileleigimi anladim, ne lohusaligimi. Bana dunyayi zehir etti anlatsam sayfalar yetmez. Onun stresi yuzunden bebegim memeyi reddetti, inanin hayatimin en kotu donemiydi. Bencilin tekidir tek kendi rahatini dusunur. Annemin yaninda, ablamin yaninda rezillikler cikardi, bebegimin 40 i cikmadan eve Turkiyeden yatili misafirler cagirdi 18 aylik cocugu olan 20 gun kaldilar, bana sormadan sadece geliyorlar dedi o kadar. Evde mangal partileri verdi 1 haftalik dogurmustum annem bu rezilin cikardigi pislikleri temizlemek zorunda kaldi be uzulmiyeyim diye . ve daha o kadar cok sey var ki konu iyice uzayacak.
Kiziyla ilgili desem kizim icin yine dayanirim ama yok. Cok seviyormus ki seviyordur ama sabah 10 dk aksam 10 dk sever, sonra butun gece icki icer dizi izler.
Kizim olaylarin farkinda evde ses yukselse anne-baba sus diyor ki ben onun yaninda tartismiyorum. Ama seven bir baba (dili cok kuvvetlidir, gosterise bayilir ) kizinin yaninda avaz avaz bagirir mi? 2 kere parka zor goturdu, altini toplamda 4 kere degismistir, ne yer ne icer bilmez ama cok sevdigini soyleyip duruyor.
Kizimda gerginlik yuzunden , ona yaranmaya calisiyor bu yasta surekli onun ilgisini cekmeye calisiyor.
Ben ayrilmak istiyorum ama yurtdisindayim. Bosanma davasi acarsam Turkiye de acacagim ve Turkiye de yasayacagim ama vicdan azabi cekiyorum. Onu arkamda birakacagim , arkasindan is cevirip hainlik yapmis gibi olacagim. Cunku yasadigim ulkede (avrupa degil ) bosanma davasi acarsam velayet genelde anne ve babaya esit veriliyor ve onun psikolojik siddetlerini omur boyu hem kizim hem de ben cekecegim anlamina geliyor bu.
Her buyuk kavga sonrasi yumusar, bana cok iyi davranir alttan alir ama bir daha ki kavga ne zaman ne icin olacak asla belli olmaz. Pimi cekilmeye hazir bomba gibi. Narsistler karsisinda ki insanin vicdani ile besleniyormus ve bu simdi bana iyi davrandikca ben vicdan azabi cekiyorum. Bu arada ona karsi hic sevgi kalmadi icimde.
Ben ayrilmak istedigimi yazin tatilde soyleyecegim cunku simdiden soylersem asla izin vermez gitmemize. (o bizimle gelmeyecek)
Birde klise olacak ama kizim cok etkilenir mi , hasret ceker mi , ozenir mi babasi olanlara diye vicdan yapiyorum.
Ama hem narsist hem alkolik baba ile buyumek onun icin cok daha zor olacak ve bana anne neden beni dusunmedin derse ilerde cok gec kalmis olacagim.
Simdi 2-3 ay iyi giderse Turkiye de birden bire nasil ben bosanmak istiyorum diyecegim diye dusunmekten delirecegim.
Ben ickisine karissam, cocukla ilgilen ev islerine yardim et desem biliyorum yine buyuk kavgalar cikar ama ben yoruldum ve bosanmayi kafama koydugum icin artik karismiyorum ve mucadele etmiyorum. Boyle olunca da o hergun ickisini icip, dizilerini rahat rahat izliyor, Kavga etmiyor.
Ama ne ev isine karisir, ne kizimla ve benle ilgilenir. Sadece ozel zevleri ile ilgilenir, masajina gider, sporuna gider, atisa gider.
(Ben evde istememe ragmen 2 silah aldi)
Lutfen beni kendime getirin bu aptal vicdandan kurtarin beni.
Kizim cok yoklugunu ceker mi bu alkoligin. Ya ilerde babasini rol model alirsa, ickiyi normallestitip gidip alkoligin teki ile evlenirse ?
Bu arada ailem arkamda, maddi-manevi hicbir sIkintim yok.
Aşkım okumadım benden sonraki yorumları.Güney güzel düşünüyorsun ama adam terapist fikrine sıcak yaklaşmayacak muhtemelen çünkü sorun olduğunu kabul etmiyor ve anlatmaya çalışınca kavga ediyormuş , kadın kavga edecek diye korkusundan konuşamıyorum diyor.
Arkana bakmadan kaç bnce doğru karar verdiğini ilerde daha iyi anlayacaksın sadece kendini düşünen bi adam çok zor gerçekten bnim de alkole tahammülüm yok malesef tek düşüncem sorun çıkarır mi çocuktan dolayı
Ama ben hiç dırdır etmedim ki ilgi bekledim çocuğum ve kendim için. Evlilik hayatını bireysel yaşadı. Ne kraliçesi Allah aşkına, umarım sizin çevrenizde hiç alkolik birisi olmaz. Her gece her gece içen birisi bu . Çocuğun yanında durduk yere kavga çıkaran birisiAşkım okumadım benden sonraki yorumları.
Kim nerden bilsin? Ya bi teklif etsin, ama şimdi konuşmak var dayatmak var.
Neden ipler bu kadar kolay kopuyor anlamıyorum. Fakat bu evliliği hayal edebiliyorum.
Evin parasını içkiye veriyorsun diye başlayan gürültülü kavga...
Hep aynı.
Ya bir defa da kadın suyuna gitsin adamın
Zor mu?
Hep mi adam kraliçe yapacak?
Veremez , burda polisi aradığın anda 5 dk da kapıdalar ve idam cezası var.Aklıma ilk gelen şey, boşanınca size zarar verirmi? Silah, atış fln diye bahsedince... genel konuya gelirsek, kızının alkolik baba ile büyümesindense boşanmış ama mutlu bir anneyle büyümesi daha sağlıklı. Alkolin girdiği eve her pislik girer bana göre. Nereye kadar çekeceksin? Yarın birgün çocuk büyüyecek ve artık kavgaları sessiz yapamayacaksın. Son olarak neden vicdan yapıyorsun, doğru düzgün giden evlilik,eş varda sen durduk yere mi boşanıyorsun? Biran önce kurtul derim.
Hasret falan çekmez kızın yaşı küçük kabullenir hemen merak etme
Çocuğunu al ve arkana bakmadan kaç ordan.. korktuğu için babasına yaranmaya dikkat çekmeye çalışmasına çok üzüldüm
Alkol arkasina siginiyor olabilir. Gercek karakterini gizlemek icin alkolu kullaniyor belli ki. Sakinlestirici alan bir insanin zaten alkol kullanmasi bunyesine inanilmaz zarar verir. Kendi ipini cekiyor farkinda degil
Çok haklısın zaten çocuğa asla babasını kötülemem , onun yanında konusu bile geçmez. Psikolog pedagog yardımı almayı düşünüyorum. Bu süreçte tüm ilgimi ona vereceğim hep yanında olacağım. Zaten herşey onun için . Kardeşiniz baba ile mi kalmıştı ?Ayrılık düşünüyorsanis çocuğunuz ile ilgili dikkatli olmanızı öneririm. En az zararla nasıl atlatır onu düşünün öyle hareket edin. Annem babam bosandiginda ben 7 kardeşim 5 yaşındaydı. Babamla 8-9 yaşımdan sonra bir daha hiç görüşmedim ve eksikliğini de yaşamadım. Ama erkek kardeşim annemden uzak bir çocukluk yaşadığı için çok etkilendi. Anlaşmazlıklar yüzünden zor bir çocukluk geçirdi. Şu an psikolojik olarak pek iyi değil. Ama bende sorun yok. Tamamen çocuğun karakteri ve sizlerin tutumuna göre oluyor herşey.. kendimden yola çıkarsam, iyi ki bosanmislar diyorum. Ama kardesimden yola çıkarsam keşke boşanma olmasaymis diyesim geliyor. Uzattım ama çocuk psikolojisi konusunda net birşey söylemek zor. Dönemi İyi yönetmek lazım
eşim bana karşı acımasız ama Hergün çok büyük kavga ile geçmiyor, ben hiçbirşey e karışmazsam sorun yok. O istediği gibi yaşayacak ben ağzımı açmayacağım. En ufak bir laf ve ya eleştiride kavga çıkıyor ve haksız olsana bana özür dileyene kadar surat asıp, kapı çarpıp bize psikolojik şiddet uyguluyor.Kızkardeşimle sizin gibi bir anne baba ile büyüdük.
Extradan anneme fiziksel şiddette uygulardı.
Allaha yalvarırdık annem boşansın artık diye.
Boşanmadı.
Şuan 34yaşımdayım kardeşim 31.
Hala o zamanki travmayı atlatamadık.
Kendi evliliklerimize yansıdı.
Hiçbir yardım bizi kökten iyi edemiyor.
Kızınızı düşünüyorsanız boşanın! Net!
Valla anlamadım. Çünkü narsist kişiler ilk tanışınca çok neşeli, konuşkan kendini sevdiren tipler. Beni göklere çıkarıp tekmişim gibi hissettirdi. Evlenince yavaş yavaş beni sindirmeye başladı. Bir yerden sonra hep hatalı olmanız normal geliyor ve öyle sanıyorsunuz. Beni kendi kardeşleri uyardı onlarla da arası kötü. Onlarda narsist olduğunu düşünmüş benim gibi.Of ki ne of.Ömür törpüsü tabiri eşiniz gibi insanlar için var.Kızınıza üzüldüm.Ah çocuğum.Öyle babayı aramaz , emin olun.Hatta büyüdükçe babam beni neden sevmiyor diye sorguladıkça çocuk yüreğinde yaralar da açılır.Allah yardımcınız olsun.Evlenmeden önce hiç mi anlamadınız peki? Çok kötü biri gibi anlatıyorsunuz da eşinizi? Hiç mi belli etmedi kendini?
Her kavgamız çok kötü oluyor . Konuşmak istemediğim için odaya kaçtım arkamdan gelip kapıyı kırdı avaz avaz bağırarak bana hakaretler yağdırdı. Yan oda da kızım uyurken. Ablam evdeydi, rezil herif. Ablasını aradım polis çağıracağım diye ablası geldi sakinleşmedi. Evden gitti gece 3 te döndü.Maddi sorunum yok ailem destek diyorsu , daha neyı bekliyorsun at gitsin başından canım. Sana ayrı yavruna ayrı üzüldüm. Hiç vicdan yapma bile o kocaya vicdan yapılmaz. O vicdan yapmalı el kadar çocuğa babalık bile yapmıyor .
Aşkım okumadım benden sonraki yorumları.
Kim nerden bilsin? Ya bi teklif etsin, ama şimdi konuşmak var dayatmak var.
Neden ipler bu kadar kolay kopuyor anlamıyorum. Fakat bu evliliği hayal edebiliyorum.
Evin parasını içkiye veriyorsun diye başlayan gürültülü kavga...
Hep aynı.
Ya bir defa da kadın suyuna gitsin adamın
Zor mu?
Hep mi adam kraliçe yapacak?
10 dk lik ilgi alakayı cocuk çokta aramayacaktır 2 yaş zaten cok kucuk unutur bile..
Of ki ne of.Ömür törpüsü tabiri eşiniz gibi insanlar için var.Kızınıza üzüldüm.Ah çocuğum.Öyle babayı aramaz , emin olun.Hatta büyüdükçe babam beni neden sevmiyor diye sorguladıkça çocuk yüreğinde yaralar da açılır.Allah yardımcınız olsun.Evlenmeden önce hiç mi anlamadınız peki? Çok kötü biri gibi anlatıyorsunuz da eşinizi? Hiç mi belli etmedi kendini?
Canım bence bosanmalisin.. alkolik bir adami cekmek zorunda degilsin.
Bur haftalik dogumda evde mangal partisi de ne demek oluyor...
Teyzemin kizinin esi alkolik zamaninda ayrilmadigina o kadar pisman ki..ve onun esi tedavi de gordu yine de olmadi. Simdi cok afedersin ama ictikten sonra evin ortasina bile pisletiyor.. o da annesi gibi temizliyor iste.. asla cekme.. kizina da sana da yazik..
Önce o kizina o hayati sunabileceğinden emin olmalisin. Türkiye o konuda farkli değil. Iyi kreşler 2binden başliyor. Yurtdişindan geliyorsun, dil biliyorsun diye iş şanslarin yükselmez. Sonuçta 3 dil bilen, master yapmiş olan insanlar bile işsiz Türkiyede.
Memur olmak istiyorsan da kpss çok zor. Birinci olsan dahi, mülakatta elenebilirsin.
Yani bence boşan bu adamdan ama yurtdişinda kalmaya devam et.
Kızınızın huzurlu ve mutlu bir yuvaya ihtiyacı var.Sartlari degerlendir.Evin huzurlu mutlumu ? Hayır.Kavga gürültü huzursuz bir evde büyüyen çocuklar da da kişilik bozukluğu oluyor.Cocugunun geleceği için ayrıl derim ben.Anladigim kadarıyla yeterince mücadele vermişsin.Ailen arkanda mi ? Ayrıl.
Maddi sorunum yok ailem destek diyorsu , daha neyı bekliyorsun at gitsin başından canım. Sana ayrı yavruna ayrı üzüldüm. Hiç vicdan yapma bile o kocaya vicdan yapılmaz. O vicdan yapmalı el kadar çocuğa babalık bile yapmıyor .
Arkana bakmadan kaç bnce doğru karar verdiğini ilerde daha iyi anlayacaksın sadece kendini düşünen bi adam çok zor gerçekten bnim de alkole tahammülüm yok malesef tek düşüncem sorun çıkarır mi çocuktan dolayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?