- 14 Kasım 2008
- 77
- 3
- 86
- 38
- Konu Sahibi mevisimelif
-
canım yanlıs anlasılmısım sanırım sorumsuzlugu borclarını ödememesınde degıl öyle ödemeyım dıye bır sey yok ama zaten borc gırtlaga kadarken bana kemer sıktırırken gıdıp de aılesne sacması benım canımı sıkan ha bır de onlardan kıbrıt copu görmedgımz halde hep onlarn dugunumz yuzunden borclarının oldugunu zorda oldugunu savunması kı ortada öyle bır durum da yok..benım esım memur cocgu kendı de memur..hayatı borcla gecmıs zaten sıkınıtyla..ondan alıskanlık olmus benm kadar rahatsz etmıyor ya da umursamıyor ama ben ömur boyu bunu yasamak ıstemıyorm..sorumsuzlugu sorumlu oldugu kısılerı karıstrmasından kaynaklanıyor yanı..
valla okuyunca gittim benimkini öptüm yanaklarından sabah sabah. noldu diye şaşırdı ama pohpohlamadım :)
biz ingilteredeyiz, çalışmıyoruz, öğrenciyiz. benimki fransız asıllı. her ay babası benimkinin hesabına 1200euro yatırıyor. Yatırılan parayı hep ben gidip çekiyorum. önce kirayı faturaları ödüyorum, sonra gidiyoruz aylık yiyecek alışverişimizi yapıyoruz. para benim cüzdanda olduğu için ben çıkarıp ödüyorum. ingiltere şartlarıyla da geriye çok birşey kalmıyor. 200 euro falan kalıyor. sonra ben benimkinin cüzdanına her hafta 10 euro para koyuyorum harçlık niyetine. 1 hafta geçiyor cüzdana bakıyorum 10 euro hala orda :) canım ya, hiç para harcamayı sevmiyor. bazen kaktüs alıp getiriyo(kaktüs seviom diye). bazen diyorum çıkalım sana kazak alalım diyorum, yok kazağım var ne gerek var diyor(halbuki 3-4 kazak var başkada yok). kalan paramızla da bazen sinemaya gidiyoruz bazen publara. öyle geçinip gidiyoruz işte. benim bankada epey param var ama hiç demedim param var diye. beni çulsuz sanıyo. gidip kıyafet kozmetik alınca da 3 liraya aldım 5 liraya aldım diye geçiştiriyorum
ben sana bi tavsiye vereyim. artık maaşları ortaya koyup oturup hesap yapalım olayına girme. 8 ay önce ilk evlendiğinizde yapacaktın onu. şimdiden sonra biraz zor.
sen maaşını al 700 lira, 200ünü sakla bi yere. 500ün 300ünü ver ona, borç ödüyo ya. fazla da verme sakın. kalan 200ü de söyleme elinde 400 var sansın. sen o 200ü harca yiyeceğe falan, artık 2 haftada mı 3 haftada mı harcarsın bilemem. hediye falan da alma sakın. yiyecek parası bitince, para bitti ne yicez şimdi falan de. mecbur para bulup vericek, vermezse de kayınvalidenlerde yersiniz artık :) madem seni zora sokuyo, sende onu zora sok. kalanıyla da napıyosa yapsın, nasıl ödüyorsa borçları ödesin. ödeyemiyom yetmiyor derse de, ay napıcaz bu borçlarla falan diye üzülüo numarası yap. ama her ay kenarına 200 koy. yiyeceğe para olmayınca ve para vermezse de aç kalmazsın, kenardaki paranla kebap ısmarlarsın kendinearada kendine de kıyafet falan al, işten kız arkadaş hediye etti ya da mağaza kapanıyormuş indirimden aldım falan dersin. ne de olsa kadın kıyafetlerinden kozmetik fiyatlarından çakmıyolar. giyinip süslenmez aylardır eskileri giyer dudağına bi ruj almazda hep paraları onlara kaptırırsanız gider başkasını bulur, siz de bakarsınız karşıdan öyle. ben valla bankamdaki paramla alıyorum güzel kıyafetleri seksi iççamaşırları kozmetikleri. ucuza aldım diyorum anlamıyo. sonra da süslenip püslenip geçiyom karşısına, göbek dansı yapıyorum şarkı söyluyorum neşeli takılıyorum, beni neşeli görünce o da bi sevinio bi seviniyo, kul kölem oluyo.
kızlar uyanık olun biraz. bu adamlar ayrılsalar ya da aldatsalar napıcaz. sap gibi beş parasız kalcaz ortada. vermeyin paranızı, siz onlarınkini yiyin. kenarada gizliden para koyun.
haksızmıyım allah aşkına!
valla okuyunca gittim benimkini öptüm yanaklarından sabah sabah. noldu diye şaşırdı ama pohpohlamadım :)
biz ingilteredeyiz, çalışmıyoruz, öğrenciyiz. benimki fransız asıllı. her ay babası benimkinin hesabına 1200euro yatırıyor. Yatırılan parayı hep ben gidip çekiyorum. önce kirayı faturaları ödüyorum, sonra gidiyoruz aylık yiyecek alışverişimizi yapıyoruz. para benim cüzdanda olduğu için ben çıkarıp ödüyorum. ingiltere şartlarıyla da geriye çok birşey kalmıyor. 200 euro falan kalıyor. sonra ben benimkinin cüzdanına her hafta 10 euro para koyuyorum harçlık niyetine. 1 hafta geçiyor cüzdana bakıyorum 10 euro hala orda :) canım ya, hiç para harcamayı sevmiyor. bazen kaktüs alıp getiriyo(kaktüs seviom diye). bazen diyorum çıkalım sana kazak alalım diyorum, yok kazağım var ne gerek var diyor(halbuki 3-4 kazak var başkada yok). kalan paramızla da bazen sinemaya gidiyoruz bazen publara. öyle geçinip gidiyoruz işte. benim bankada epey param var ama hiç demedim param var diye. beni çulsuz sanıyo. gidip kıyafet kozmetik alınca da 3 liraya aldım 5 liraya aldım diye geçiştiriyorum
ben sana bi tavsiye vereyim. artık maaşları ortaya koyup oturup hesap yapalım olayına girme. 8 ay önce ilk evlendiğinizde yapacaktın onu. şimdiden sonra biraz zor.
sen maaşını al 700 lira, 200ünü sakla bi yere. 500ün 300ünü ver ona, borç ödüyo ya. fazla da verme sakın. kalan 200ü de söyleme elinde 400 var sansın. sen o 200ü harca yiyeceğe falan, artık 2 haftada mı 3 haftada mı harcarsın bilemem. hediye falan da alma sakın. yiyecek parası bitince, para bitti ne yicez şimdi falan de. mecbur para bulup vericek, vermezse de kayınvalidenlerde yersiniz artık :) madem seni zora sokuyo, sende onu zora sok. kalanıyla da napıyosa yapsın, nasıl ödüyorsa borçları ödesin. ödeyemiyom yetmiyor derse de, ay napıcaz bu borçlarla falan diye üzülüo numarası yap. ama her ay kenarına 200 koy. yiyeceğe para olmayınca ve para vermezse de aç kalmazsın, kenardaki paranla kebap ısmarlarsın kendinearada kendine de kıyafet falan al, işten kız arkadaş hediye etti ya da mağaza kapanıyormuş indirimden aldım falan dersin. ne de olsa kadın kıyafetlerinden kozmetik fiyatlarından çakmıyolar. giyinip süslenmez aylardır eskileri giyer dudağına bi ruj almazda hep paraları onlara kaptırırsanız gider başkasını bulur, siz de bakarsınız karşıdan öyle. ben valla bankamdaki paramla alıyorum güzel kıyafetleri seksi iççamaşırları kozmetikleri. ucuza aldım diyorum anlamıyo. sonra da süslenip püslenip geçiyom karşısına, göbek dansı yapıyorum şarkı söyluyorum neşeli takılıyorum, beni neşeli görünce o da bi sevinio bi seviniyo, kul kölem oluyo.
kızlar uyanık olun biraz. bu adamlar ayrılsalar ya da aldatsalar napıcaz. sap gibi beş parasız kalcaz ortada. vermeyin paranızı, siz onlarınkini yiyin. kenarada gizliden para koyun.
pelitze çok güldüm yazına valla. bi okadar da ders aldım hayatı iyi yönetiyorsun valla. ama benimde az çok bankada param var çocukluğumdan beri biriktirdiğim. onu yok bildim bankada bi köşede duruyor. param bitincede hayatta almam çünkü bi el alıştımı hep çekiyor insan. hatta kocamda şüpheleniyor sen ne kirli çıkısın sende para var diye. birazda onun rahatlığı var onda. senin herzaman paran var diyo. bende kızıyorum ben bankamıyım bende nerde olucak diyorum bana arada sor paran var mı diye. yani az çok tahmin ediyor bankada param olduğunu ama miktarını tahmin edemiyor.zaten evlenmeden önce biriktirdiğim para onu ilgilendirmez. bigün lazım olur diye bugüne kadar 1 lira çekmedim hesaptan.
çalışıyorken para kazanıyorken niye alıyım ki. benim kızdığım kazandığım parayı harcayamam. cebimde kalmaması.
arkadaşım çok iyi etmişsin eşine paranı söylememekte. ileride başımıza ne geleceği belli değil. benim de bankada param var benimkinden habersiz. bu yüzden kendimi güvende hissediyorum. hani allah korusun aldatsa veya beni dövse (ki sanmam benimki melek gibi bi bebek :ecrin_bebek: ), o zaman bankadan çeker paramı dönerim türkiyeye ailemin yanına. ama param olmasa, mecbur çekmezk zorunda kalırım. bu işler böyle valla kızlar. eşlerin parasını yiyin demiyorum ama kendi çalıştığınız parayı en azından biriktirin, koyun kenara haber de vermeyin. eğer çalışmıyorsanız da mutfak parasından birazcık kısıp köşeye koyun. epey sonra söyleyin, senin verdiğin mutfak parasından biraz birikim yaptım ama sana vermem, ben de harcamıcam haberin olsun deyin.valla arkadaşlar benim annem öğretti bana para biriktirmeyi. kadının o kadar canı yanmış ki babamdan ben daha çocukken bayram paralarımı harcatmazdı kızım bankaya koyalım ilerde paran olsun lazım olur derdi. bende annemi dinler harcamazdım.bankadaki paramın içinde çocukluk bayram paralarım bile var şeker çikolata almazdım bankaya yatırırdım. bunu eşimle paylaşmam hiçte adil değil. kaç yaşına kadar çalışmış 1 kuruşu yok bankada. yemiş içmiş gezmiş. bense çocukluğumda biriktirdiğim parayı avucuna vericem. çok bekler daha paramın olduğundan haberi bile yok. olamazda zaten.
onun parasını saklasam biriktirirsem haram olur haberi olmak zorunda. ama bu para benim bildirmesine hiç gerek yok. erkekler çok sorumsuz ileri pek düşünmüyorlar şimdi param olduğunu öğrense yakama yapışır değerlendirelim sermaye yapalım der ama bi bakmışım para yok olmuş. benim babamda yıllarca çalıştı zamanında çok yüksek maaşı vardı hesabında 1 lirası yoktu annem zavallı pazar parasından kısa kısa biriktirmiş onu zorla borca sokmuş 3 katlı bi evi zorla yaptırdım dedi. ailesine çok yedirirmiş bütün erkekler böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?