Çocukluk Arkadaşım doğum yaptı

20 yıllık onun dostu oldugundan emin misin?
Nazar değer şuan lohusa dönemindedir belki de sizin gelmenizi bekler gidip ziyaret etseydiniz. Bence rahat bırak şuan lohusa döneminde ve farklı bir ruh halde kendini toparlanmasına izin verin.

Valla senin kadar uzun uzun yazamayacağım.
Aynı kadın daha samimi ve içten gördüğü birine fotoğrafını atmıştır çocuğunun , kıskanacağını düşündüğü kötü enerji aldığı arkadaşına da ayarı vermiştir. Bu kadar. Uzatılacak bir konu değil , sen de avukat gibi savunmaya geçmişsin maşallah

siz niye karışıyorsunuz hanfendi
Lohusa saldırgandır Mıdır dedim konuyu niye çarpıtıyorsunuz

Yahu kadın atmamış çocuğunun fotoğrafını kime ne yani bunu dert edip buraya yazıp benim de çocuğum olmuyor diye iliştiren birinin tavrı sizce normal mi? Neye alınıyor yani, çok meraklıysa kalksın gitsin 6 saat yol çocuğu öyle görsün , demek ki kadın çocuğuna nazar değer diye düşünmüş bu arkadaşı da ona samimi gelmiyormuş göstermemiş. Oh iyi yapmış siz niye buralarda avukat kesildiniz birkaç kişi onu çözemedim

Kim neyi dert edip yazacağını size mi soracak?
6 saat yol kalksın gitsin mi?
Gidememe ihtimalini düşündünüz mü hiç?
Bu arkadaşının ona samimi gelip gelmediği kanısına nerden vardınız ayrıca...
Her ne ise...Ben sizin tavrınızdan anladım az çok durumunuzun vahimliğini :) okuduğunuzu idrak edemiyorsunuz rastgele yazıyorsunuz çünkü.
Siz çoktan adaya veda etmişsiniz.

Aman ne yapacaksiniz gorup milletin bebegini ya
Kimsenin bebegini merak etmedim, baskalarinin cocuklari sevimli gelmiyor bana en güzeline bile ne güzelmiş diye icimden geciririm biter. kuzenimin eşi yeni dogurdugunda bile gitmeyecektim bir süre ama kendileri cagirdilar diye gitmistim o derece.

Siz seviyorsaniz bile belli edip havalara sokmayin. Herkes bir anda ilgilenmeye başliyor diye bir sey saniyorlar kendilerini sanki gorulmemis cocuk dogurmus gibi.

Kız haklı. Size uzaktan fotosunu atınca yakından yok mu demeniz ne alaka? Millet sosyal medyaya bile belli süre koymuyor yüzünü kapatıyor. Böyle hassasiyetleri olabilir.
Ayrıca 20 yıllık demişsiniz ama doğumuna gitmemişsiniz. Belki size foto atacak sizde başkasına göstereceksiniz diye çekindi, böyle yapanda çok insan var birine atıyosun sonra o kişi aile grubuna atıyor falan. Siz yaparsınız diye demiyorum ama insan bebeğini kendi gözünden sakınıyor.
Bende inanmazdım açıkcası ama kızıma nazar değdi yüzü egzama oldu, emerken bi günde sütten kesildi. O yüzden iyi/kötü niyet okuyamayız bazen iyi gözlerdende kötü enerjiler geçebiliyor.

Sizin çocuğunuzun olmama gibi bir süreciniz var ise ve bu arkadaşınız bu durumu biliyorsa yaptığını lohusa kafasına verin. Üzmeyin kendinizi. Neticede yeni anne olmuş kim bilir başında kimler var ne söylemler var vb. Kişisel algılamayın. İyice toparlanmasinin ardından çocuğunu sizden sakinirsa o zaman siz de gereğini yaparsınız.

Ben oldum olası nazar değiyor aman saklayayim aman görmesin aman bakma gibi abartı davranışlara karşıyım. (Tanidiklara karşı) Nazar var evet ama dünyaya tek gelen çocuk bizim ki değil veya tek biz yeni araba almıyoruz veya ev vb. Bu durum abartılıyor diye dusunuyorum.

Annesi de babasi da modellik yapan bir bebiş var. Bebek daha dogdugu an hastane haliyle fotosunu sosyal medyada paylastilar ve gordugum en güzel yeni doğan bebeklerden biri olabilir bu bebek Bebek biraz büyüdü daha sevimli oyuncak bebek gibi bir sey oldu resmen.
Nazardan kırılıyor olmasi lazimdi
Cogunun da o kadar sakladigi bebek oyle nazar cekecek gibi degil.

Bu bebek saklama olayinin da acikcasi nazardan degil de yeni doganlarin cogu bir garip gorunuyor anca biraz buyuyunce eli yüzü toparliyor ya hani o arayi millete gostermemek icin biri uydurmuş

Sizler bunu hak ettiniz ... A Aysenimi

Ben okuduğumu idrak ediyorum gayet :)
Siz bana laf sokacaksınız diye ne diyeceğinizi şaşırdınız sadece :)
Uzatmazsan bu arada sevinirim , adadan sana veda ediyorum çünkü

Alınma gucenme yok herkesin kendi yavrusu oyle dogdugu gibi cat cat atilmiyor insan kiyamiyor

Ay benimde buna benzer bir arkadaşım vardı
Nazar değer diye istemeye biri gelmis,geldiklerini sonradan söylemişti
Hala konuşurum ama mutlu güzel anılarımı çok anlatmam artık
İnsan en yakın arkadaşından duyunca takılıyor, normalde bu düşünceye takılmam ama yakın kişiden gelince uzuluyor insan sizi anlıyorum Normal davranin ama bundan sonra kendi atasiya kadar resim falan istemeyin bence
Sorun size özel olduğunuz için değildir üzmeyin kendinizi,karakter meselesi

Ay atmak zorunda mı yahu ne mıymıysınız. Bence de görüşmeyi . Yeni doğum yapan kadına bir sizin tribiniz eksikti zaten

Yakından görürsünüz ilk fırsatta. Ben de sosyal medyada yüzünü paylaşmadım kırkı çıkana kadar. Yakın arkadaşlarım da dahil. Kimse de küsmedi yani. Büyütmeye gerek yok
Gor
sen benim neyimi taniyorsun da bu yorumu yapiyorsun kotu enerjiymiş bilmem ne ne bicim site burasi boyle bi soru yazdik herkes agzina geleni saydirmis ulan hic mi iyi niyetiniz olmaz be bukadarni kotu kalplisiniz iste koru enerji diye sana derler hic tanimadigi insana bu denki iftira atmak kotu enerji degilde ne savunan savunur savunmayanda susar elestir diye soru yazmadim gidin tribinizi kocalariniza atin terbiyesiz kadinlar kadin olcaklar bide daha da sinir geldi tepeme

Bence de sacma ama binlerce yillik inanislari degistirmek cok zor. Bizde de 40i cikna kadar bebek pek ortaya cikarilmaz, ister nazar diyin ister al karisi. Hatta annemin dedigine gore onlarin zamaninda bebek 40ina kadar tulbentle ortulur, misafirlere bile gosterilmezmis. Kisisel algilamayin, eski inanislar kolay birakilmiyor.

En yakın arkadaşlar eğer gerçekten en yakın arkadaşsa bir süre sonra artık kardeşten farksız oluyor. Benim en yakın arkadaşım kız kardeşim gibidir.
Doğum yaptığımda yanımdaydı ama velev ki olamasaydı fotoğraf falan sakınmazdım ondan, yani herhangi biri değil sonuçta. Tutup bebenin fotosunu instagrama koymakla aynı şey değil.
Bu yılda en yakın arkadaşım doğum yaptı aramızda artık 400 km var, hemen o gün gidemedim yanına ama bırakın fotoyu video bile attı yani heyecanını, mutluluğunu paylaşmak istedi. Bizde böyle

Kadın yeni doğum yapmış, kafasının içinde 50 kişi halay çekiyordur, sizin tribinizle uğraşamaz. Atmış işte bebeğinin fotosunu, bir de size fotoğraf beğendirmeye çalışacaktı o hengamede. Nazara inanıyorsa da onun inancı saygı duyuverin. "20 yıllık arkadaşım" diye vurgulayacak kadar samimiyetiniz var madem, "Lohusa kafası gelmiş bizim kıza" deyin geçin, hoş görebilin.

Ayrıca herkesin çocuğu kendine özel. Anlamıyorum her bebekli konuya birilerinin gelip "Sizin çocuğunuz özel değil ki, milyonlarca kişi ürüyor" tadında yazmasını da. Benim çocuğum bana özel ve benim için dünyadaki en önemli, en değerli, en biricik canlı, doğum yapan kızın bebeği de onun en biriciği. Sizin için sıradan olması bir anlam ifade etmiyor.

Bence arkadaşınız size kırılmış. Dile kolay 20 yıl diyorsunuz. İnsan bir şekilde izin alsin işinden gücünden gelsin diye bekler.
Onun kafası şu anda "şuna bak hem gelmiyor hem de cocugumu merak ediyor" şeklinde çalışıyordur.
Üstüne bir de çocuğun fotoğrafını isteyince tabiri caizse size gıcık olmuştur 20 yıllık arkadaşım çocuğunun fotoğrafını aynada ben de bozulurum ama dediğim gibi size kırılmış, o yüzden böyle yapıyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…