Çocukluk Arkadaşım doğum yaptı

20 senelik arkadaşlığınız var az bir zaman değil o seni bilir sen onu bilirsin zaten illaki bence haksız yere yapmış o davranışı bir fotoğrafı bile esirgemiş bence hormonlar felan, deniliyor ama bana bu falso biraz saçma geliyor. Yani bahanelerin arkasına sığınma gibi bir nevi senin kırılgan bir yapını da bilir arkadaşınız zaten buna nazaran bence ayıp etmiş. Ama boşverin siz de bir şey olmamış gibi yolunuza devam edin :KK66: kendi haline bırakın üzülmeye değmez.

Kadını üslup kırmış belli ki biraz daha zaman geçsin atarım şimdilik kimseye atmıyorum deseydi anlayışla karşılardı. Kazma gibi ,yok, dersen kırılır tabi

Yakından görürsünüz ilk fırsatta. Ben de sosyal medyada yüzünü paylaşmadım kırkı çıkana kadar. Yakın arkadaşlarım da dahil. Kimse de küsmedi yani. Büyütmeye gerek yok
Ben ne hamilelgmi paylaştım ne de 40i çıkınca 😂 doğum fotoğrafçısı çok ısrar edince 3 aylıktı 1 poz paylaştım 1 gün sonra sildim 😍 yazan: buldumcuk anne 🤭🤭

Gor

sen benim neyimi taniyorsun da bu yorumu yapiyorsun kotu enerjiymiş bilmem ne ne bicim site burasi boyle bi soru yazdik herkes agzina geleni saydirmis ulan hic mi iyi niyetiniz olmaz be bukadarni kotu kalplisiniz iste koru enerji diye sana derler hic tanimadigi insana bu denki iftira atmak kotu enerji degilde ne savunan savunur savunmayanda susar elestir diye soru yazmadim gidin tribinizi kocalariniza atin terbiyesiz kadinlar kadin olcaklar bide daha da sinir geldi tepeme
Ben ne dedim yahu😅

kız ne olacak oda öyle istiyor saygı duymayacakmısın madem 20 yıllık arkadaşın sen arkadaşını tanımıyormusunda kötü niyet bekliyorsun?

Yani atmış sonuçta. Yeni doğum yapmış insan cidden kimsenin tribiyle, isteğiyle uğraşamaz. Ayrıca kirpinin yavrusu kirpiye güzel görünür. Ki her bebek de çirkin olmuyor. Eğer çok güzel bir yenidoğansa etrafındakiler kimseye foto atma diye tembihlemişlerdir o da bir şey olur korkusuna atmayabilir. çok normal böyle şeyler. Ben de atmadım çocuklarımdan birini çünkü her gören " kaçırdın mı bunu? Karışmış bu çocuk. Nasıl Yenidoğan bu dediler?" Mevzu evlat olunca insan bir korkmuyor değil hani.

Bu moda da yeni çıktı 40ına kadar nazar değiyor kırkından sonra değmiyor nasıl bir şeyse. Ben de çocuğumun fotoğraflarını paylaşmıyorum bu bir tercih bunu sorgulamayın ama herkes ya allah şu bebeye nazar değdirelim hadi demiyor. Her gün 1000 tane çocuk doğuyor senin çocuğun sadece sana özel başkasına normal sıradan bebek işte

Kişisel algılamayın, kimseye göndermiyordur.

Ben de saçma buluyorum ama saygı duymak zorundayız.

20 senelik arkadaşim dogum yapti yapana kadar surekli iletisimdeydik dogsun sevmeye gelirim falan gibisinden , farkli sehirlerde oturdugumuz icin dogum yaptigi gun hani bebek nerde dedim uzaktan bir foto atti yuzu bile gorunmeyen yakindan yokmu dedim yok dedi neden nazardan dolayimi falan evet dedii nazar deger bende bidaha cevap vermedim ama okadar cokk kirildim oaramparca oldumki benim cocugum olmuyo gibi zaten onun uzuntusune daha cok uzuldum gorseydim ne dicektim sanki Massalh der tebrik ederdim ,
Allahım sizede en yakın zamanda anne olmayı nasıp etsın. Benımde çocuğum yok boşandım. Ama bence de atılmamalı çocuklar. Ben çok karsıyım paylasılmasına bılıyomusun.Uzaktan atmış ama. Yanı insanların kişisel goruslerı bazıları hıc sakınmıyor bazılarıda atıyor atabıldıgınce

Yazılan yorumların çoğunu anlayamadım bile, arkadaşlar aklınız yerinde mi altı üstü bir foto bu ne yapacak konu sahibesi bakınca çocuğu yiyecek mi :KK51: Yeni doğmuş çocuk zaten buruşuk bir et parçası oluyor, Cindy Crawford mu var kim neye nazar etsin? Çocuk bebek dediğiniz ülkede bol, her yer çocuk, herkeste 2şer 3er tane var kendinizinkini özel mi sanıyorsunuz gerçekten kimse sizin çocuğunuza meraklı falan değil. Uzaktan muzaktan foto atmak saçmalık tamamiyle saçmalık, arkadaşım böyle bir şey yapsa gerizekalı mı diye düşünürüm açıkçası:KK51:
Ya neden ve nasıl olduğunu anlamadığın bir şekilde gerizekalılık oluyor o dönemde 🤣🤣 O ana kadar nazara inanmasan bile doğumdan sonra inanıveriyorsun🤣🤣🤣 Ama sonra geçiyor 🤣🤣

Cep telefonu olmadığı zamanlar fotoğraf makinesiyle fotoğrafı çekilen bebeklerin hepsine nazar mı değiyordu? Emoji modası da yoktu yüzünü kapatmıyorlardı. Benim iki çocuğumda da isteyen bebekle isteyen de sadece bebeği çekti. Şimdi bir çocuğum daha olsa ona da çekmeyin çektirmem demem. 20 yıllık arkadaşım başka şehirde yaşıyorsa hemen gönderirim fotoğrafını. Bana çok saçma geliyor böyle mevzulara takılmak.

Konu sahibi haklısınız ama arkadaşınız bunu bilerek size özel yapmıyor. Elinize minicik bir dünya veriyorlar ve o an sanki omuzlarınıza onu korumanız için tonla yük bindiriyorlar. Halbuki alt tarafı bir bebek ama hormonlar,sevinç,telaş derken bambaşka bir insana dönüyorsun. Bilmem anlatabildim mi ama böyle garip bir his. Ama sizin açınızdan bakınca da çok çok haklısınız. Nazar değmesin diye foto atmıyor sakınıyor ama sanki çocuğu sokağa çıkarmıyor, kimseye göstermiyor.

20 senelik arkadaşim dogum yapti yapana kadar surekli iletisimdeydik dogsun sevmeye gelirim falan gibisinden , farkli sehirlerde oturdugumuz icin dogum yaptigi gun hani bebek nerde dedim uzaktan bir foto atti yuzu bile gorunmeyen yakindan yokmu dedim yok dedi neden nazardan dolayimi falan evet dedii nazar deger bende bidaha cevap vermedim ama okadar cokk kirildim oaramparca oldumki benim cocugum olmuyo gibi zaten onun uzuntusune daha cok uzuldum gorseydim ne dicektim sanki Massalh der tebrik ederdim ,
Canım çok hassas konular aslında ama seninki de 20 yıllık arkadaşlıkmis üzüldüm senin için de rabbim ins sana bir evlat nasip eder tez zamanda🙏 lohusalık falan demişler ama o iş öyle olmuyor insan içine art niyet koymamali bence 1 2 yıllık arkadaşlık değilmiş ki benim de çocukluk arkadaşımın eşten dolayı olmuyor maalesef. Bebeğim doğduğun da resim istedi attım kardeşim gibi kendisi hiç öyle nazar falan diye düşünmedim. o zaman ailesi de gormicek çok sevmekten de nazar olur nihayetinde. Sıkma canını sal gitsin düşünüp durma 🌺

Yazılan yorumların çoğunu anlayamadım bile, arkadaşlar aklınız yerinde mi altı üstü bir foto bu ne yapacak konu sahibesi bakınca çocuğu yiyecek mi :KK51: Yeni doğmuş çocuk zaten buruşuk bir et parçası oluyor, Cindy Crawford mu var kim neye nazar etsin? Çocuk bebek dediğiniz ülkede bol, her yer çocuk, herkeste 2şer 3er tane var kendinizinkini özel mi sanıyorsunuz gerçekten kimse sizin çocuğunuza meraklı falan değil. Uzaktan muzaktan foto atmak saçmalık tamamiyle saçmalık, arkadaşım böyle bir şey yapsa gerizekalı mı diye düşünürüm açıkçası:KK51:
Valla hormonlar her şeyi yaptırır belli olmaz o ruh hali :D

Lohusa psikolojisi bambaska lütfen alinganlik etmeyin

Arkadaşınız gayet mantıklı bir tepki vermiş benim de dogumuma az kaldı ve bir çok yakın arkadaşımla şuan çok sık görüşüyoruz bebeğin her şeyine şahit oldular kıyafetleri odasının hazırlanması felan, ama doğduktan sonra bebeğimi sakınabilirim bu çok normal bir şey lohusalik normal bir ruh hali değil çünkü anlayış göstermelisiniz zaten bebek biraz büyüsün o zaman arkadaşınız kendi gönderir fotoğraflarını bak disi çıktı vs. Gibi ama şuan çok yeni anlayış gösterin bir de siz trip atmayın kıza ayıp.
Bebeğin her gelişinde yaninda olana nasil böyle düşüncelere kapiliyorsunuz
Nazari değecekse hamileliktede değer .
Hamileliğinde her koşulda yaninda olayim onunla bebek doğumasini bekliyeyim ama doğdumu .....
Yok sen kimsinki tavirlar .
Vallaha ben direkt silerim

Bebeğin her gelişinde yaninda olana nasil böyle düşüncelere kapiliyorsunuz
Nazari değecekse hamileliktede değer .
Hamileliğinde her koşulda yaninda olayim onunla bebek doğumasini bekliyeyim ama doğdumu .....
Yok sen kimsinki tavirlar .
Vallaha ben direkt silerim
Hayir nazardan dolayı değil ama o lohusalik psikolojisi ile kimseyi istemeyebilirim herkeste anlayışla karşılamak zorunda hastalık var virüs var ilk zamanlar bebeğe kimseyi yaklastirmam kimse de kusura bakmaz. Bende kimsenin bebeğine yaklaşmam, bebegimden daha değerli hiç kimse yok şu aşamada benim için. 2 3 aylık olduktan sonra tabii ki sakınmam ama yenidogdugunda aynı şeyi söyleyemem

Çoğu kişi bebeğini sakınmak için fotosunu atmadığını söylemiş ve bunu savunmuş.

Ben yakın çekim fotolarını bu süreçte yanımda olan sevdiklerime, yıllardır yüzyüze görüşemediğim ama sevdiğim arkadaşlarıma, ve bazı akrabalarıma atmıştım. Ama ben fotodan nazar değebileceğine hiç inanmıyordum. Yani mümkün mü böyle bişey? Bu yüzden unicorn doğurmama rağmen, dağıttım herkese

Back